Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
-
Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Δημοσίευση
από Hatori » Δευ Οκτ 25, 2021 11:01 pm
Sleopard έγραψε: ↑Δευ Οκτ 25, 2021 10:15 pm
Hatori έγραψε: ↑Δευ Οκτ 25, 2021 8:57 pm
Sleopard έγραψε: ↑Δευ Οκτ 25, 2021 7:32 pm
Μόλις το δούλεψα λίγο, έκανα 4-5 καφεδάκια
και στον τελευταίο με 18γρ 25" είχα 40γρ εκχύλιση. Πολύ ωραία κρέμα!
Τα 60 γρ εκχύλισης που δίνουν ως το ιδανικό είναι θέμα γεύσης καθαρά ή παίζει τίποτα άλλο;
Διπλός εσπρέσο θεωρείται ο 1:2 και στα 60 γρ εκχύλιση είναι lungo ας πούμε;
Μη το τραβάς πάνω από 1:2 ! Θα σου βγει πικρός. Δεν αντέχει τόσο μεγάλη εκχύλιση εκτός κι αν το ψήσιμο του καφέ είναι τέτοιο που αντέχει σε μακριές εκχυλισεις. Δοκίμασε από 1:1.5 μέχρι 1:2 ! Τα 60 γραμμάρια παρά είναι και για lungo. Αν θες ποσότητα καλύτερα πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό στο τέλος
Τα ήπιες και τ 5 καφεδάκια?????
Δοκίμασα από όλα και ήπια το τελευταίο.
Έτσι θα ήταν το μάτι μετά...
Χαχαχαχαχα. Ωραίος...