Πρόβλημα με μεταχειρισμένo Gaggia MDF

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
livadaki
Όνομα: Θωμάς
Μηχανή:: La Pavoni
Μύλος:: Eureka Mignon

Πρόβλημα με μεταχειρισμένo Gaggia MDF

Δημοσίευση από livadaki » Πέμ Φεβ 25, 2010 11:42 am

Καλημέρα,

παρέλαβα χθες ένα μεταχειρισμένο Gaggia MDF από το ebay.it

Με τη πρώτη ματιά είδα ότι ο μύλος δεν είναι σαν αυτούς στους οποίους, μπορεί να γίνει το γνωστό modification. Συγκεκριμένα, το hopper δεν έχει αυτές τις 2 βίδες ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί. Μικρο το κακό σκέφτηκα, ας αλέσω έτσι και βλέπω...

Έλα όμως που αλέθω στο 1 (πιο λεπτό) και τον καφέ τον βγάζει χοντροκομμένο!!!

Ο μύλος είναι γενικά σε πολύ καλή κατάσταση, επίσης τον καθάρισα αρκετά καλά αλλά δεν μπορώ να τον ανοίξω (τουλάχιστον με τον γνωστό τρόπο) για να δω τι συμβαίνει μέσα στα burrs. Τι μπορεί να φταίει και δεν αλέθει σε ψιλή σκόνη; «Φαγωμένα» burrs, δεν νομίζω.

Υποθέτω ότι ο μύλος που αγόρασα είναι κάποιο παλιό μοντέλο... (είχε και τρίτο ποδαράκι γείωσης ανάμεσα στα δύο της πρίζας, χωρίς να είναι σούκο, και αναγκάστηκα να αγοράσω αντάπτορα από 3 σε 2.

Τώρα το θέμα είναι, να προσπαθήσω να τον ανοίξω από κάτω και να φτάσω αν γίνεται στα burrs για να δω γιατί δεν αλέθει σε σκόνη τον καφέ ή να κάνω «σκηνικό» στο ebay; Αγόρασα κάτι μεταχειρισμένο που όμως δεν δουλεύει. Θα κερδίσω κάτι αν κινηθώ έτσι; Ο πωλητής έχει reputation περίπου 500+. Αλλά ακόμα αν δεχθεί επιστροφή (και γίνεται κάτι τέτοιο) δεν θέλω να πληρώσω άλλα 30€ για μεταφορικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος livadaki την Σάβ Μαρ 06, 2010 12:49 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Πρόβλημα με μεταχειρισμένη Gaggia MDF

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 25, 2010 12:07 pm

livadaki έγραψε:Καλημέρα,

παρέλαβα χθες ένα μεταχειρισμένο Gaggia MDF από το ebay.it

Με τη πρώτη ματιά είδα ότι ο μύλος δεν είναι σαν αυτούς στους οποίους, μπορεί να γίνει το γνωστό modification. Συγκεκριμένα, το hopper δεν έχει αυτές τις 2 βίδες ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί. Μικρο το κακό σκέφτηκα, ας αλέσω έτσι και βλέπω...

Έλα όμως που αλέθω στο 1 (πιο λεπτό) και τον καφέ τον βγάζει χοντροκομμένο!!!

Ο μύλος είναι γενικά σε πολύ καλή κατάσταση, επίσης τον καθάρισα αρκετά καλά αλλά δεν μπορώ να τον ανοίξω (τουλάχιστον με τον γνωστό τρόπο) για να δω τι συμβαίνει μέσα στα burrs. Τι μπορεί να φταίει και δεν αλέθει σε ψιλή σκόνη; «Φαγωμένα» burrs, δεν νομίζω.

Υποθέτω ότι ο μύλος που αγόρασα είναι κάποιο παλιό μοντέλο... (είχε και τρίτο ποδαράκι γείωσης ανάμεσα στα δύο της πρίζας, χωρίς να είναι σούκο, και αναγκάστηκα να αγοράσω αντάπτορα από 3 σε 2.

Τώρα το θέμα είναι, να προσπαθήσω να τον ανοίξω από κάτω και να φτάσω αν γίνεται στα burrs για να δω γιατί δεν αλέθει σε σκόνη τον καφέ ή να κάνω «σκηνικό» στο ebay; Αγόρασα κάτι μεταχειρισμένο που όμως δεν δουλεύει. Θα κερδίσω κάτι αν κινηθώ έτσι; Ο πωλητής έχει reputation περίπου 500+. Αλλά ακόμα αν δεχθεί επιστροφή (και γίνεται κάτι τέτοιο) δεν θέλω να πληρώσω άλλα 30€ για μεταφορικά.
Μήπως θα μπορούσες να ανεβάσεις μερικές φώτο για να δούμε (και κυρίως ο psycho);
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Πέμ Φεβ 25, 2010 12:23 pm

Θα ανεβάσω αλλά έχει σίγουρα διαφορετικού τύπου hopper από αυτές που δέχονται το mod.

Το σοβαρότερο πρόβλημά μου είναι ότι δεν αλέθει λεπτά. Τα έχω «πάρει» άσχημα. Έδωσα 98€ μαζί με τα μεταφορικά για ένα κωλομύλο και δεν δουλεύει. Αν ήξερα ότι διορθώνεται με κάποια επέμβαση θα το έκανα... αντί να έρθω σε αντιπαράθεση με τον πωλητή.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 25, 2010 12:46 pm

Μην στεναχωριέσαι και ψυχραιμία. Είχε κάποια αναφορά ο πωλητής για την κατάσταση του μύλου στην περιγραφή του; Άμα η περιγραφή δεν ήταν σωστή, επικοινώνησε με τον πωλητή και ανέφερε του το πρόβλημα, (πως αποκλείεις ότι τα Burrs δεν ήταν φθαρμένα;) Τσέκαρε τι μπορεί να κάνεις μέσω paypal, και τέλος δες και με eurogat ποιό θα ήταν το κόστος αλλαγής των burrs για να έχεις μια ιδέα τιμής συγκριτικά με τα 30 ευρώ του κόστους επιστροφής.

Δες και αυτό
http://coffeegeek.com/forums/espresso/machines/5046
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Πέμ Φεβ 25, 2010 12:54 pm

Ο πωλητής ανέφερε στην περιγραφή ότι είναι σαν καινούργια και ότι την χρησιμοποίησε μόνο για να αλέσει ένα πακέτο καφέ. Γι' αυτό αποκλείω (σύμφωνα με τα λεγόμενα του βέβαια) να έχουν φθαρεί από την υπερβολική χρήση. Τώρα είμαι στη δουλειά, το απόγευμα που θα πάω σπίτι θα προσπαθήσω να τον λύσω από το κάτω μέρος.

Ξέρεις και πιο άλλο είναι το γαμώτο, πέρα από το προφανές πρόβλημα και τα λεφτά που έδωσα; Είχα παραλάβει προχθές ένα σακουλάκι κόκκους από Square Mile Roasters και περίμενα πως και πως να πιω τον πρώτο μου καφέ «επιπέδου»...

@satcur

Μπράβο, ακριβώς έτσι είναι και ο δικός μου. Και έκανα αναζήτηση στο coffeegeeek και εγώ αλλά εμφάνισε πολλά θέματα και δεν το είδα το συγκεκριμένο. Θα κάνω ότι προτείνουν εκεί, θα προσπαθήσω να τραβήξω το hopper με πιο πολλή δυναμη (το έκανα και χθες αλλά δεν του είχα βάλει πολύ δύναμη λόγω φόβου)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος livadaki την Πέμ Φεβ 25, 2010 1:00 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 25, 2010 12:56 pm

To link που σου έστειλα το είδες; Δες την φώτο.

Άβαταρ μέλους
psycho
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone

Δημοσίευση από psycho » Πέμ Φεβ 25, 2010 1:01 pm

Livaki μην αγχόνεσαι θα δούμε τι παίζει...
Οι βίδες δεν φαινονται στο hopper αλλά ειναι "κρυμένες" με λαστιχένια καλύματα..
Στείλε μία photo απο το εσωτερικό του hopper να δούμε τι εννοείς

Άβαταρ μέλους
psycho
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Simonelli Musica
Μύλος:: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone

Δημοσίευση από psycho » Πέμ Φεβ 25, 2010 1:04 pm

Επίσης η σκάλα "1" μπροεί να κόωει πιο λεπτά "βιδόνοτας το upper burr λιγο περισσότερο πριν βιδοθούν τα τερματα...

livadaki

Δημοσίευση από livadaki » Πέμ Φεβ 25, 2010 1:08 pm

psycho έγραψε:Livaki μην αγχόνεσαι θα δούμε τι παίζει...
Οι βίδες δεν φαινονται στο hopper αλλά ειναι "κρυμένες" με λαστιχένια καλύματα..
Στείλε μία photo απο το εσωτερικό του hopper να δούμε τι εννοείς
Ο δικός μου μύλος είναι έτσι: Εικόνα

Είναι διαφορετικός από τον δικό σου και από την συντριπτική πλειοψηφία των MDF. Είναι παλιού τύπου. Το θέμα αν μπορέσω να τον ανοίξω είναι να βρω γιατί δεν αλέθει λεπτά. Δεν είναι δυνατόν να το βάζω στο 1 και να μη μου βγάζει ψιλή σκόνη.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Πέμ Φεβ 25, 2010 1:10 pm

livadaki έγραψε:...
Μπράβο, ακριβώς έτσι είναι και ο δικός μου. Και έκανα αναζήτηση στο coffeegeeek και εγώ αλλά εμφάνισε πολλά θέματα και δεν το είδα το συγκεκριμένο. Θα κάνω ότι προτείνουν εκεί, θα προσπαθήσω να τραβήξω το hopper με πιο πολλή δυναμη (το έκανα και χθες αλλά δεν του είχα βάλει πολύ δύναμη λόγω φόβου)
Off topic:
Μην ξεχνάμε στα εργαλεία δίπλα μας και η φωτογραφική μηχανή :D Καλή τύχη

Απάντηση