G-Iota DF 64 / Solo - Single Dose Grinder
- dasimo
- Δημοσιεύσεις: 198
- Εγγραφή: Κυρ Οκτ 25, 2020 6:13 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: Bezzera BZ10
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby,Aerpress
- Μύλος:: Eurika Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Mokka, TAF, Sapid, Cup10, Kudu
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: G-Iota DF 64 / Solo - Single Dose Grinder
Πάντως αν κάποιος συμφορουμίτης μπορεί και θέλει , με δεδομένο οτι δεν υπάρχουν single dose στην αγορά και με δεδομένο οτι ο oro είναι παράλογα κατ εμε ακριβός, και ο niche zero αβεβαιη η εισαγωγή του στην Ευρώπη (μου φαινεται πολύ παράξενο να το λέω αυτό για μια χωρα που έζησα 6 χρόνια), θα ενδιέφερε πολλούς το review αυτού του μύλου που είναι αποκλειστικότητα στο probarista.be
Re: G-Iota DF 64 / Solo - Single Dose Grinder
Καλησπέρα, υπάρχει κάποιος που να παρήγγειλε το μύλο το τελευταίο χρονικό διάστημα από homebarista.be ; Γιατί έστειλα mail πριν καμία εβδομάδα σ'αυτα τα ταγαρια και ακόμα δεν μου απάντησαν!
Η ερώτηση μου ήταν η εξής, επειδή εάν κατάλαβα καλά υπάρχει μια πιο παλιά έκδοση και μια νεότερη με βελτιωμένο declumper, αν τον παραγγείλω σήμερα λογικά θα παραλάβω την τελευταία έκδοση ; Επίσης στη περίπτωση που τον παραγγείλω με τα SSP μαχαίρια, θα έρθει τελείως ευθυγραμμισμένος από αυτούς ή θα πρέπει ν'ασχοληθω και μ'αυτο το θέμα ;
Ακομη σε περίπτωση που γίνει παραγγελία με τα SSP στη παραγγελία θα περιλαμβάνονται και τα στάνταρ μαχαίρια ή όχι;
Η ερώτηση μου ήταν η εξής, επειδή εάν κατάλαβα καλά υπάρχει μια πιο παλιά έκδοση και μια νεότερη με βελτιωμένο declumper, αν τον παραγγείλω σήμερα λογικά θα παραλάβω την τελευταία έκδοση ; Επίσης στη περίπτωση που τον παραγγείλω με τα SSP μαχαίρια, θα έρθει τελείως ευθυγραμμισμένος από αυτούς ή θα πρέπει ν'ασχοληθω και μ'αυτο το θέμα ;
Ακομη σε περίπτωση που γίνει παραγγελία με τα SSP στη παραγγελία θα περιλαμβάνονται και τα στάνταρ μαχαίρια ή όχι;
-
- Δημοσιεύσεις: 178
- Εγγραφή: Τρί Μάιος 12, 2020 12:23 am
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Lelit Glenda
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA
Re: G-Iota DF 64 / Solo - Single Dose Grinder
Καλησπέρα στην παρέα.
Εδώ και μήνες υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά το μοντέλο με τον βελτιωμένο declumper. Αυτό έχω κι εγώ, πριν από μήνες που τον είχα αγοράσει.
Τώρα δεν βλέπω κάτι τέτοιο να αναγράφεται στην περιγραφή του προϊόντος.
Η παλιά έκδοση που αναφέρεις πρέπει να είναι η αρχική, που είχε κάνει review κιόλας ο James Hoffman.
Εδώ και μήνες υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά το μοντέλο με τον βελτιωμένο declumper. Αυτό έχω κι εγώ, πριν από μήνες που τον είχα αγοράσει.
Όταν τον είχα αγοράσει, στο site τους έγραφε αναλυτικά ότι θα παραδοθεί ευθυγραμμισμένος, μαζί με τα στάνταρ μαχαίρια στη συσκευασία.mel4 έγραψε: ↑Παρ Φεβ 04, 2022 2:46 pmΕπίσης στη περίπτωση που τον παραγγείλω με τα SSP μαχαίρια, θα έρθει τελείως ευθυγραμμισμένος από αυτούς ή θα πρέπει ν'ασχοληθω και μ'αυτο το θέμα ;
Ακομη σε περίπτωση που γίνει παραγγελία με τα SSP στη παραγγελία θα περιλαμβάνονται και τα στάνταρ μαχαίρια ή όχι;
Τώρα δεν βλέπω κάτι τέτοιο να αναγράφεται στην περιγραφή του προϊόντος.
-
- Δημοσιεύσεις: 77
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 26, 2021 9:02 am
- Όνομα: Ηλιας
- Μηχανή:: Cafelat Robot
- Μύλος:: G-iota DF64
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: G-Iota DF 64 / Solo - Single Dose Grinder
Παρτους τηλεφωνο και κανε τις ερωτησεις σου.mel4 έγραψε: ↑Παρ Φεβ 04, 2022 2:46 pmΚαλησπέρα, υπάρχει κάποιος που να παρήγγειλε το μύλο το τελευταίο χρονικό διάστημα από homebarista.be ; Γιατί έστειλα mail πριν καμία εβδομάδα σ'αυτα τα ταγαρια και ακόμα δεν μου απάντησαν!
Η ερώτηση μου ήταν η εξής, επειδή εάν κατάλαβα καλά υπάρχει μια πιο παλιά έκδοση και μια νεότερη με βελτιωμένο declumper, αν τον παραγγείλω σήμερα λογικά θα παραλάβω την τελευταία έκδοση ; Επίσης στη περίπτωση που τον παραγγείλω με τα SSP μαχαίρια, θα έρθει τελείως ευθυγραμμισμένος από αυτούς ή θα πρέπει ν'ασχοληθω και μ'αυτο το θέμα ;
Ακομη σε περίπτωση που γίνει παραγγελία με τα SSP στη παραγγελία θα περιλαμβάνονται και τα στάνταρ μαχαίρια ή όχι;
Εγω ετσι εβαλα την παραγγελια μου πριν μηνες.
Πηρα την παρτιδα που ηρθε μετα το video του Hoffman, ειναι η ανανεωμενη οποτε και εσυ θα παρεις τον καινουριο.
Αν παρεις τα SSP θα σου κανουν αυτοι align αλλα και τα itamill ειναι μια χαρα.
Για τα λεφτα του ειναι πολυ καλος και δεν εχω καποιο παραπονο απο τον μυλο.
Re: G-Iota DF 64 / Solo - Single Dose Grinder
Nα κάνω μια χαζή ερώτηση; Καθώς είμαι καινούργιος στο άθλημα με μερικες μόνο εβδομάδες προϋπηρεσία
Όταν λέμε ότι ο μύλος έρχεται με τα μαχαίρια απόλυτα ευθυγραμμισμένα, κατανοώ τι σημαίνει αυτό και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στο τελικό αποτέλεσμα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: έχω δύο απόλυτα ευθυγραμμισμένα μαχαίρια, μετά από κάποιο διάστημα αποφασίζω να λύσω τον μύλο παραδείγματος χάριν για να τον καθαρίσω, αφαιρώ τα μαχαίρια, τα καθαρίζω και τα ξανατοποθετω. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που βγήκαν από τη θέση τους και ξαναμπήκαν λογικά θα πάψουν να είναι ευθυγραμμισμένα και άρα θα πρέπει στη συνέχεια να κάνω τη διαδικασία ευθυγράμμισης (με μαρκαδόρους κτλ όπως βλέπω στο yt) μόνος σωστά;
Όταν λέμε ότι ο μύλος έρχεται με τα μαχαίρια απόλυτα ευθυγραμμισμένα, κατανοώ τι σημαίνει αυτό και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στο τελικό αποτέλεσμα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: έχω δύο απόλυτα ευθυγραμμισμένα μαχαίρια, μετά από κάποιο διάστημα αποφασίζω να λύσω τον μύλο παραδείγματος χάριν για να τον καθαρίσω, αφαιρώ τα μαχαίρια, τα καθαρίζω και τα ξανατοποθετω. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που βγήκαν από τη θέση τους και ξαναμπήκαν λογικά θα πάψουν να είναι ευθυγραμμισμένα και άρα θα πρέπει στη συνέχεια να κάνω τη διαδικασία ευθυγράμμισης (με μαρκαδόρους κτλ όπως βλέπω στο yt) μόνος σωστά;
-
- Δημοσιεύσεις: 178
- Εγγραφή: Τρί Μάιος 12, 2020 12:23 am
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: Lelit Glenda
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: ProBarista G-IOTA
Re: G-Iota DF 64 / Solo - Single Dose Grinder
Καλησπέρα στην παρέα.
Αν θυμάμαι καλά, στο site περιέγραφαν ότι ευθυγραμμίζουν τα μαχαίρια τοποθετώντας αποστάτες (τύπου αλουμινόχαρτού) σε κάποιες έδρες. Οπότε, όταν τον ανοίξεις, θα πρέπει να προσέξεις να επανατοποθετήσεις τα μαχαίρια στις ίδιες μοίρες και να μην αφαιρέσεις κάποιους από τους αποστάτες που θα βρεις.Gi0rgi0 έγραψε: ↑Παρ Φεβ 04, 2022 10:43 pmNα κάνω μια χαζή ερώτηση; Καθώς είμαι καινούργιος στο άθλημα με μερικες μόνο εβδομάδες προϋπηρεσία
Όταν λέμε ότι ο μύλος έρχεται με τα μαχαίρια απόλυτα ευθυγραμμισμένα, κατανοώ τι σημαίνει αυτό και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στο τελικό αποτέλεσμα. Η ερώτηση μου είναι η εξής: έχω δύο απόλυτα ευθυγραμμισμένα μαχαίρια, μετά από κάποιο διάστημα αποφασίζω να λύσω τον μύλο παραδείγματος χάριν για να τον καθαρίσω, αφαιρώ τα μαχαίρια, τα καθαρίζω και τα ξανατοποθετω. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που βγήκαν από τη θέση τους και ξαναμπήκαν λογικά θα πάψουν να είναι ευθυγραμμισμένα και άρα θα πρέπει στη συνέχεια να κάνω τη διαδικασία ευθυγράμμισης (με μαρκαδόρους κτλ όπως βλέπω στο yt) μόνος σωστά;
-
- Δημοσιεύσεις: 30
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 29, 2020 2:48 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Lelit Mara PL62
- 2η Μηχανή:: illy Francis x7.1
- Μύλος:: Eureka Oro Sin. Dose
- 2ος Μύλος:: Ascaso imini i-2
Re: G-Iota DF 64 / Solo - Single Dose Grinder
Καλησπέρα. Ξέρετε αν έχουν διαφορά στην άλεση τα itamill με τα titanium η απλά αντέχουν πιο πολύ; Με την προοπτική ότι σε κάνα χρόνο θα πάω σε ssp αξίζει να δώσω το παραπάνω 70αρι; Τι λέτε
-
- Δημοσιεύσεις: 163
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 18, 2020 10:13 pm
- Όνομα: Θοδωρής
- Μηχανή:: Flair58 &BambinoPlus
- 2η Μηχανή:: LavazzaBlue
- Μύλος:: J-Max & ZP6 special
- 2ος Μύλος:: Sette30 & Aergrind
Re: G-Iota DF 64 / Solo - Single Dose Grinder
Το ίδιο είναι, αν σκοπεύεις να αναβαθμίσεις σε ssp τότε το titanium coated θα σου είναι άχρηστο.
-
- Δημοσιεύσεις: 30
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 29, 2020 2:48 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Lelit Mara PL62
- 2η Μηχανή:: illy Francis x7.1
- Μύλος:: Eureka Oro Sin. Dose
- 2ος Μύλος:: Ascaso imini i-2
Re: G-Iota DF 64 / Solo - Single Dose Grinder
Ευχαριστώ Θοδώρη!
-
- Δημοσιεύσεις: 8
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 02, 2022 9:51 am
- Όνομα: Spiros
- Μηχανή:: Gaggia Evolution
- Μύλος:: G-Iota DF64 (SSP MP)
- Οι καφέδες μου:: ETHIOPIAN (#Kochere, Estate:Yirgacheffe)
Re: G-Iota DF 64 / Solo - Single Dose Grinder
Καλημέρα σε όλους και απο εμένα,
Πρώτο post στο forum και θα ήθελα να πω καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ενεργά υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια για διαμοιρασμό της γνώσης και της αγάπης για τον espresso και τα σύνεργά του!
Ομολογώ οτι μέχρι πριν κάποιους μήνες ήμουν λάτρης αποκλειστικά του ελληνικού καφέ... Το twist έγινε όταν αποφάσισα να ξεθάψω μια Gaggia Evolution απο τις κούτες της αποθήκης οπου έστεκε σχεδόν άθικτη, ή μάλλον με 5-6 χρήσεις (δώρο γάμου που λόγω χώρου δεν είχε καταφέρει να βρεί τη θέση που του άξιζε του στον πάγκο της κουζίνας μας). Αφού λοιπόν μετα απο πολύ διάβασμα προχώρησα στις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού, αφαλάτωσης, και τελικά αλλαγής τρόμπας (ω, ναι η τρόμπα μας άφησε για ένα καλύτερο αύριο όπου θα την αξιοποιούν και θα την αγαπάνε), έβαλα μπρός να φτιάξω τον πρώτο καφέ....ο οποίος πήγε στο νεροχύτη όπως και οι υπόλοιποι αρκετοί καθώς μέχρι να συνειδητοποιήσω τη διαφορά non-pressurized και pressurized basket χρειάστηκε να διαβάσω άλλο τόσο.
Πέρασα λοιπόν στην βασανιστική φάση του πήγαινε-έλα στο τοπικό καφεκοπτείο (ευτυχώς υπάρχει το πολύ decent Roasters Kolektiva κοντά μου εδω στη Θεσσαλονίκη) μέχρι να πετύχω την άλεση που μου έβγαζε 1:2 αναλογία σε 30 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Ο καφές είναι ένας Ethiopia Kochere με νότες lime και bergamont που μέχρι πρότεινος ούτε να τις φανταστώ δεν τολμούσα σε γεύση καφέ (ώς λάτρης του εληνικού μου άρεσαν οι πικρές και σοκολατένιες νότες).
Επόμενη μεγάλη απόφαση (και μετά απο πολύ διάβασμα πάλι) ήταν η αγορά ενος μύλου G-Iota DF64 με τα σχετικά mods και SSP Multipurpose burrs απο Homebarista.be. Τώρα είμαι στη φάση οπου τυραννιέμαι (κυριολεκτικά) να πετύχω άλεση που να μου βγάζει αποδεκτό αποτέλεσμα τόσο σε θέμα γεύσης όσο και χρόνου διύλισης αλλα μέχρι τώρα με τραγικά αποτυχημένα αποτελέσματα... Ο καφές βγαίνει είτε πικρός, είτε ξυνός είτε πολύ αργά, είτε πολύ γρήγορα...λές και με τρολάρει ο άτιμος. Όλα αυτά με χρήση ενός Motta leveler και ενός αξιοπρεπούς tamper και προσπαθώντας να είμαι όσο το δυνατόν πιο συνεπής στις διαδικασίες. Βέβαια η μηχανή είναι αρκετά επισφαλής στις θερμοκρασίες της (δεν έχει PID) αλλα δεν έχω και ιδέα σε τί πίεση δουλεύει. Όπως καταλαβαίνετε η επόμενη κίνηση θα είναι η αγορά μιας μηχανής που αν μη τί άλλο θα μπορεί να μου δίνει σταθερότητα (μάλλον προς Lelit κατευθύνομαι)... H αλήθεια είναι οτι στον μύλο δεν έχω κάνει καθόλου seasoning (δεν έχω καταφέρει να βρώ χρόνο ακόμη να ψάξω στη Θεσσαλονίκη κάποιο μαγαζί να πάρω φτηνό καφέ για αυτή τη δουλειά) αλλα τσέκαρα το burr alignment με τη μέθοδο του μαρκαδόρου και φαίνεται να είναι άψογο (μάλλον δεν βαρέθηκαν να κάνουν τη δουλειά τα παιδιά στο homebarista)
Στο σημείο αυτό, έχω 2 ερωτήσεις (αν και θα προκύψουν φαντάζομαι πολλές ακόμη στην πορεία) :
1) Γνωρίζει κανεις εάν στον G-iota είναι εφικτό να αλέσουμε σε μέγεθος ελληνικού με καλά αποτελέσματα? (οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα λέμε...)
2) Υπάρχει κάποιος που να έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχα θέματα με τη ρύθμιση της άλεσης στην αρχή (να μην καταφέρνει να σταυρώσει αξιοπρεπή καφε) μήπως και υπάρχει κάτι που κάνω λαθος και δεν το έχω σκεφτεί??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους τους φίλους για την πολύτιμη βοήθεια που θα δώσουν ή που εν ρήμην τους έχουν ήδη δώσει μέσα απο όλα τα post του forum
Σπύρος
Πρώτο post στο forum και θα ήθελα να πω καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους ενεργά υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια για διαμοιρασμό της γνώσης και της αγάπης για τον espresso και τα σύνεργά του!
Ομολογώ οτι μέχρι πριν κάποιους μήνες ήμουν λάτρης αποκλειστικά του ελληνικού καφέ... Το twist έγινε όταν αποφάσισα να ξεθάψω μια Gaggia Evolution απο τις κούτες της αποθήκης οπου έστεκε σχεδόν άθικτη, ή μάλλον με 5-6 χρήσεις (δώρο γάμου που λόγω χώρου δεν είχε καταφέρει να βρεί τη θέση που του άξιζε του στον πάγκο της κουζίνας μας). Αφού λοιπόν μετα απο πολύ διάβασμα προχώρησα στις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού, αφαλάτωσης, και τελικά αλλαγής τρόμπας (ω, ναι η τρόμπα μας άφησε για ένα καλύτερο αύριο όπου θα την αξιοποιούν και θα την αγαπάνε), έβαλα μπρός να φτιάξω τον πρώτο καφέ....ο οποίος πήγε στο νεροχύτη όπως και οι υπόλοιποι αρκετοί καθώς μέχρι να συνειδητοποιήσω τη διαφορά non-pressurized και pressurized basket χρειάστηκε να διαβάσω άλλο τόσο.
Πέρασα λοιπόν στην βασανιστική φάση του πήγαινε-έλα στο τοπικό καφεκοπτείο (ευτυχώς υπάρχει το πολύ decent Roasters Kolektiva κοντά μου εδω στη Θεσσαλονίκη) μέχρι να πετύχω την άλεση που μου έβγαζε 1:2 αναλογία σε 30 δευτερόλεπτα. Το αποτέλεσμα με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Ο καφές είναι ένας Ethiopia Kochere με νότες lime και bergamont που μέχρι πρότεινος ούτε να τις φανταστώ δεν τολμούσα σε γεύση καφέ (ώς λάτρης του εληνικού μου άρεσαν οι πικρές και σοκολατένιες νότες).
Επόμενη μεγάλη απόφαση (και μετά απο πολύ διάβασμα πάλι) ήταν η αγορά ενος μύλου G-Iota DF64 με τα σχετικά mods και SSP Multipurpose burrs απο Homebarista.be. Τώρα είμαι στη φάση οπου τυραννιέμαι (κυριολεκτικά) να πετύχω άλεση που να μου βγάζει αποδεκτό αποτέλεσμα τόσο σε θέμα γεύσης όσο και χρόνου διύλισης αλλα μέχρι τώρα με τραγικά αποτυχημένα αποτελέσματα... Ο καφές βγαίνει είτε πικρός, είτε ξυνός είτε πολύ αργά, είτε πολύ γρήγορα...λές και με τρολάρει ο άτιμος. Όλα αυτά με χρήση ενός Motta leveler και ενός αξιοπρεπούς tamper και προσπαθώντας να είμαι όσο το δυνατόν πιο συνεπής στις διαδικασίες. Βέβαια η μηχανή είναι αρκετά επισφαλής στις θερμοκρασίες της (δεν έχει PID) αλλα δεν έχω και ιδέα σε τί πίεση δουλεύει. Όπως καταλαβαίνετε η επόμενη κίνηση θα είναι η αγορά μιας μηχανής που αν μη τί άλλο θα μπορεί να μου δίνει σταθερότητα (μάλλον προς Lelit κατευθύνομαι)... H αλήθεια είναι οτι στον μύλο δεν έχω κάνει καθόλου seasoning (δεν έχω καταφέρει να βρώ χρόνο ακόμη να ψάξω στη Θεσσαλονίκη κάποιο μαγαζί να πάρω φτηνό καφέ για αυτή τη δουλειά) αλλα τσέκαρα το burr alignment με τη μέθοδο του μαρκαδόρου και φαίνεται να είναι άψογο (μάλλον δεν βαρέθηκαν να κάνουν τη δουλειά τα παιδιά στο homebarista)
Στο σημείο αυτό, έχω 2 ερωτήσεις (αν και θα προκύψουν φαντάζομαι πολλές ακόμη στην πορεία) :
1) Γνωρίζει κανεις εάν στον G-iota είναι εφικτό να αλέσουμε σε μέγεθος ελληνικού με καλά αποτελέσματα? (οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα λέμε...)
2) Υπάρχει κάποιος που να έχει αντιμετωπίσει αντίστοιχα θέματα με τη ρύθμιση της άλεσης στην αρχή (να μην καταφέρνει να σταυρώσει αξιοπρεπή καφε) μήπως και υπάρχει κάτι που κάνω λαθος και δεν το έχω σκεφτεί??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους τους φίλους για την πολύτιμη βοήθεια που θα δώσουν ή που εν ρήμην τους έχουν ήδη δώσει μέσα απο όλα τα post του forum
Σπύρος