Alexandros έγραψε: ↑Τρί Μαρ 09, 2021 10:21 pm
Earendil έγραψε: ↑Παρ Φεβ 26, 2021 1:38 am
Εγώ παιδιά έφτιαξα αυτό:
https://www.reddit.com/r/espresso/comme ... osing_mod/
Δεν είχα πάρει χαμπάρι πως υπήρχε το σχέδιο που βλέπω σε αυτο το thread, το οποίο και φαίνεται καλύτερο.
Νομίζω πως θα πω στον άνθρωπο που μου το έφτιαξε, να μου κάνει και αυτό το σχέδιο.
Παρεμπιπτόντως μου πήρε 15€ και ήταν μια χαρά κατασκευαστικά.
Δίνω και το τηλέφωνο σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται (6980263246 - Αντώνης)
Μπορείς να γράψεις εντυπώσεις; Σκέφτομαι να το υιοθετήσω μιας κι έχω ήδη προμηθευτεί τη φούσκα από Aspektec.
Το σχέδιο αποτελείται από 2 κομμάτια:
- ο "θάλαμος" που παίζει το ρόλο του hopper, έχει ακριβώς το μέγεθος που πρέπει για να χωράει τη δόση ενός διπλού. Ουσιαστικά οι κόκκοι πηγαίνουν απευθείας στα μαχαίρια και αυτό βοηθάει αρκετά τη διαδικασία
- η "τάπα" που σκοπό έχει να απαλείψει το pop-corning, κάτι που κάνει εξαιρετικά, μιας και όσο αλέθονται οι κόκκοι αυτή κατεβαίνει και φτάνει σε μικρή απόσταση από τα μαχαίρια. Παράλληλα παίζει το ρόλο του βάρους που θα είχαν οι κόκκοι σε ένα γεμάτο hopper. Αυτό νομίζω πως ειναι το σημείο κλειδί. Αν χρησιμοποιούσαμε τον Specialita με γεμάτο hopper, η κατακράτηση του θα ήταν ακόμα πιο μικρή. Με την τάπα αυτή επιτυγχάνεις νομίζω αυτό το αποτέλεσμα σε αρκετά καλό βαθμό
Σε επίπεδο workflow είναι αρκετά απλό και γρήγορο. Βάζεις κόκκους στο θάλαμο, βάζεις την τάπα, αλέθεις και πιέζεις λίγο την τάπα περίπου στη μέση της άλεσης για να φράσει μέχρι κάτω.
Στο διά ταύτα βάζω 18 παίρνω 17,9/ 17,8, άρα πολύ καλά θα πω.
Αν στα παραπάνω προσθέσεις και τη φούσκα, νομίζω πως πλέον η κατακράτηση θα είναι μηδαμινή όπως δείχνουν στα video.
Που βρήκες τη φούσκα όμως; Παρήγγειλες από το εξωτερικό; Τι κόστος είχε; Δώσε πληροφορορίες αν μπορείς.