Χρήση Fiorenzato F4Ε Nano ως single dosing
Δημοσιεύτηκε: Δευ Ιαν 25, 2021 7:08 pm
Καλησπέρα. Εδώ και περίπου έναν χρόνο χρησιμοποιώ τον μύλο του θέματος. Μη έχοντας εμπειρία από άλλους μύλους, θεωρώ πως είναι ένας τίμιος μύλος για οικιακή χρήση, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, πολύ μικρό θόρυβο και σχετικά καλή άλεση. Η χρήση του ως single dosing βέβαια δεν είναι ιδανική, καθώς έχει αρκετή κατακράτηση. (δεν είναι και ο ρόλος του άλλωστε)
Χρησιμοποιώντας τον μέχρι αυτή την εβδομάδα αποκλειστικά ως single dosing μύλο, σκέφτηκα να πειραματιστώ και να τον χρησιμοποιώ με καφέ στο hopper. Από την στιγμή αυτή και μετά, οδηγήθηκα να κόβω αρκετά πιο χοντρά, η άλεση ήταν εξαιρετικά πιο αφράτη, δύσκολα πλέον παίρνω ξινίλα στο φλιτζάνι και γενικά κατάλαβα ότι η σωστή χρήση του συγκεκριμένου μύλου πρέπει να γίνεται με καφέ στο hopper.
Οι ερωτήσεις τώρα είναι οι εξής:
1) Παίρνω φρέσκους καφέδες σε σακουλάκια των 250γρ. Πίνω περίπου δύο καφέδες την ημέρα άρα το σακουλάκι μένει χοντρικά μια εβδομάδα. Είναι αυτό το διάστημα αποδεκτό να μένει ο κόκκος στο hopper?
2) Πόσο εύκολο είναι για έναν οικιακό χρήστη να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο? (καθώς για να αλλάξεις ρύθμιση πρέπει να καταναλώσεις αρκετά γραμμάρια καφέ) Πως το αντιμετωπίζετε όσοι δεν έχετε single dosing μύλους?
Υ.Γ.:Στο home-barista έχει εκτεταμένα θέματα για τον συγκεκριμένο μύλο αλλά τα περισσότερα αφορούν δύσκολες επισκευές που δεν έχω την ικανότητα και τις γνώσεις να επιχειρήσω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Χρησιμοποιώντας τον μέχρι αυτή την εβδομάδα αποκλειστικά ως single dosing μύλο, σκέφτηκα να πειραματιστώ και να τον χρησιμοποιώ με καφέ στο hopper. Από την στιγμή αυτή και μετά, οδηγήθηκα να κόβω αρκετά πιο χοντρά, η άλεση ήταν εξαιρετικά πιο αφράτη, δύσκολα πλέον παίρνω ξινίλα στο φλιτζάνι και γενικά κατάλαβα ότι η σωστή χρήση του συγκεκριμένου μύλου πρέπει να γίνεται με καφέ στο hopper.
Οι ερωτήσεις τώρα είναι οι εξής:
1) Παίρνω φρέσκους καφέδες σε σακουλάκια των 250γρ. Πίνω περίπου δύο καφέδες την ημέρα άρα το σακουλάκι μένει χοντρικά μια εβδομάδα. Είναι αυτό το διάστημα αποδεκτό να μένει ο κόκκος στο hopper?
2) Πόσο εύκολο είναι για έναν οικιακό χρήστη να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο? (καθώς για να αλλάξεις ρύθμιση πρέπει να καταναλώσεις αρκετά γραμμάρια καφέ) Πως το αντιμετωπίζετε όσοι δεν έχετε single dosing μύλους?
Υ.Γ.:Στο home-barista έχει εκτεταμένα θέματα για τον συγκεκριμένο μύλο αλλά τα περισσότερα αφορούν δύσκολες επισκευές που δεν έχω την ικανότητα και τις γνώσεις να επιχειρήσω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.