GRAEF CM500 SERIES
-
pigassos
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Kenwood ES021
- 2η Μηχανή:: Dolce Gusto
- Μύλος:: Iberital Challenge A
GRAEF CM500 SERIES
Καλησπέρα σε όλους . Είμαι σε φάση αναζήτησης νέου μύλου , προερχόμενος από τον ΚG89, και έπεσε στο μάτι μου ο συγκεκριμένος τον οποίο έχει φέρει το solino.
https://www.solino.gr/products/%CE%BF%C ... etail.html
Από ότι βλέπω εχει 140 διαβαθμίσεις, timer, κωνικά μαχαίρια και λογικά χωρίς καθόλου κατακράτηση καφε και μόλις 139€
Θεωρείτε ότι αξίζει ?
Εναλλακτικά έχω δει ascaso steel ή mini i2 (194€ ) & lelit PL043MMI στα 211€ & Iberital Challenge Automatic 182€
Δε θα ήθελα να ανέβω άλλο στα χρήματα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
https://www.solino.gr/products/%CE%BF%C ... etail.html
Από ότι βλέπω εχει 140 διαβαθμίσεις, timer, κωνικά μαχαίρια και λογικά χωρίς καθόλου κατακράτηση καφε και μόλις 139€
Θεωρείτε ότι αξίζει ?
Εναλλακτικά έχω δει ascaso steel ή mini i2 (194€ ) & lelit PL043MMI στα 211€ & Iberital Challenge Automatic 182€
Δε θα ήθελα να ανέβω άλλο στα χρήματα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
bakalisk
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Gaggia New Classic
- Μύλος:: eureka mignon silenz
- Οι καφέδες μου:: Mosaic, KOFI, Taresso, Cup10
- Επικοινωνία:
Re: GRAEF CM500 SERIES
Δυστυχώς γερμανικό τέστ αναφέρει ότι η κατακράτηση είναι 4,52 g ????
-
kspyr
- Όνομα: Ντίνος
- Μηχανή:: Gaggia Pure
- 2η Μηχανή:: AEG EA150 Crema
- Μύλος:: Eureka Mignon
Συνολικά 4,52γρ., όχι σε κάθε καφέ που φτιάχνεις, μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν μπορεί να έχει 25%-35% κατακράτηση σε κάθε καφέ κανένας μύλος.
-
pigassos
Η αλήθεια είναι ότι δε με εξυπηρετεί ιδιαίτερα να ζυγίζω τον καφέ πριν τον αλεσω , για αυτό προτιμώ μύλο με timer, οπότε και εγώ δεν πιστεύω ότι ο καφές που κατακρατείται θα με επηρεάσει ιδιαίτερα.
- johnsin
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
Αν τον καφέ τον έχεις στο hoper του μήλου ρυθμίζεις τον χρόνο ανάλογα με τα γραμμάρια που θέλεις ,αν τώρα θέλεις single δόσεις θα έχεις πρόβλημα γιατί θα βάζεις 18γρ π.χ. και θα παίρνεις 14γρ αν παρακρατεί 4γρ.
Εξάλλου η μηχανή που έχεις είναι με καλαθάκι ελεγχόμενης πίεσης και θα είναι δώρο άδωρο γιατί θα πρέπει να την αλλάξεις και αυτή αν δεν βρεις κανονικό καλαθάκι.
Εξάλλου η μηχανή που έχεις είναι με καλαθάκι ελεγχόμενης πίεσης και θα είναι δώρο άδωρο γιατί θα πρέπει να την αλλάξεις και αυτή αν δεν βρεις κανονικό καλαθάκι.
-
pigassos
Έχω ήδη πάρει το La Pavoni Millenium non pressurized εδώ και πολύ καιρο για αυτό και πειραματίζομαι με διάφορους καφέδες και ψαχνομαι και για καλύτερο μύλο. Ακόμα και με τη μηχανή μου, που θεωρώ για την κατηγορία της την κάνει τη δουλειά, έχει μεγάλη διαφορά το αποτέλεσμα
-
pigassos
Άσχετο, αλλά οι προδιαγραφές λενε 14γρ καφέ για αυτό το καλαθάκι αλλά εγώ βάζω πολλές φορές 17γρ. Υπάρχει θέμα με αυτό?
- johnsin
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αν χωράει και δεν ακουμπάει στην ντουζιέρα να καίγεται.
Καλημέρα. Να ξέρεις οτι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, οι προδιαγραφές που διαβάζεις να αφορούν την pre millenium Pavoni που είχε πιο στενό group head. Στην δική μου, ανάλογα και με τον καφέ, χρησιμοποιώ από 16-18 γρ. Συνήθως όμως 17 με το διπλό καλαθάκι της μαμάς πάντα. Πιστεύω οτι με 14 γρ. στη millenium, όταν θα βγάζεις το portafilter θα βρίσκεις μέσα μια υπέροχη σούπα, γιατί θα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό μεταξύ καφέ και screen.
Σχετικά με το μύλο, έχω εδώ και 5 χρόνια περίπου έναν Κ3 touch (compak ή eurogat). Ανεβαίνεις λίγο παραπανω απ' τα 210€ που αναφέρεις, αλλά νομίζω ότι αξίζει. Τον είχα βρει τότε γύρω στα 270€, τώρα απ' ότι βλέπω παίζει γύρω στα 320€. Για τους υπόλοιπους που αναφέρεις δυστυχώς δεν έχω προσωπική άποψη.