Eureka Mignon Specialitá

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
nkout
Δημοσιεύσεις: 234
Εγγραφή: Δευ Οκτ 07, 2019 12:58 pm
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: Bezzera Unica
Μύλος:: Niche Zero
Τοποθεσία: Γαλατσι

Re: Eureka Mignon Specialitá

Δημοσίευση από nkout » Δευ Αύγ 03, 2020 10:15 pm

vsiorikis έγραψε:
Δευ Αύγ 03, 2020 9:41 pm
nkout έγραψε:
Δευ Αύγ 03, 2020 1:21 pm
Εβλεπα αυτο το βιντεο χθες: https://www.youtube.com/watch?v=6IjFfl-8Gu8

Αν αυτα που λεει ισχυουν, μια καλη λυση για single dosing ειναι να κρατησεις το δοχειο ως εχει, απλα αδειο. Βαζεις τον μυλο να αλεθει κ ριχνεις λιγους λιγους τους κοκκους.

θα το δοκιμασω κ αυτο.
Φίλε Νίκο αναρωτιέμαι μερικές φορές αν καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα; Πραγματικά όταν η δόση μας είναι 18γρ. αξίζει να ρίχνεις τους κόκκους λίγους λίγους; Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το δοχείο το μαμά, ρίχνω τους κόκκους και κλείνω το πορτάκι του μόλις περάσουν όλοι και δεν έχω και pop corning. Νομίζω προς το παρόν δεν θα το ψάξω άλλο...
Δεν εχεις αδικο σε αυτο. Πολλες φορες στην προσπάθεια βελτίωσης του αποτελέσματος κανουμε ασκοπα πράγματα.

Απο την αλλη ειναι κ η χαρά του πειραματισμού. Οποτε ο καθένας κανει τις δοκιμές του κ μοιράζεται τις εμπειρίες του με τους υπόλοιπους.

Στο συγκεκριμένο θεμα, όντως απλά κλείνοντας το πορτακι όταν περάσουν οι κόκκοι, μαλλον καλα θα παίξει. Το είχα δοκιμάσει κ εγω κ νομιζω δεν εχει μεγαλη διαφορά απο αυτο που κανω τωρα.

Άβαταρ μέλους
vsiorikis
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: Κυρ Απρ 12, 2020 2:59 am
Όνομα: Vassilis
Μηχανή:: Gaggia Baby Dosata
Μύλος:: Eureka Specialitá
Οι καφέδες μου:: Illy Guatemala, Lavazza Pienaroma
Επικοινωνία:

Re: Eureka Mignon Specialitá

Δημοσίευση από vsiorikis » Δευ Αύγ 03, 2020 11:32 pm

nkout έγραψε:
Δευ Αύγ 03, 2020 10:15 pm
vsiorikis έγραψε:
Δευ Αύγ 03, 2020 9:41 pm
nkout έγραψε:
Δευ Αύγ 03, 2020 1:21 pm
Εβλεπα αυτο το βιντεο χθες: https://www.youtube.com/watch?v=6IjFfl-8Gu8

Αν αυτα που λεει ισχυουν, μια καλη λυση για single dosing ειναι να κρατησεις το δοχειο ως εχει, απλα αδειο. Βαζεις τον μυλο να αλεθει κ ριχνεις λιγους λιγους τους κοκκους.

θα το δοκιμασω κ αυτο.
Φίλε Νίκο αναρωτιέμαι μερικές φορές αν καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα; Πραγματικά όταν η δόση μας είναι 18γρ. αξίζει να ρίχνεις τους κόκκους λίγους λίγους; Εγώ πάντως χρησιμοποιώ το δοχείο το μαμά, ρίχνω τους κόκκους και κλείνω το πορτάκι του μόλις περάσουν όλοι και δεν έχω και pop corning. Νομίζω προς το παρόν δεν θα το ψάξω άλλο...
Δεν εχεις αδικο σε αυτο. Πολλες φορες στην προσπάθεια βελτίωσης του αποτελέσματος κανουμε ασκοπα πράγματα.

Απο την αλλη ειναι κ η χαρά του πειραματισμού. Οποτε ο καθένας κανει τις δοκιμές του κ μοιράζεται τις εμπειρίες του με τους υπόλοιπους.

Στο συγκεκριμένο θεμα, όντως απλά κλείνοντας το πορτακι όταν περάσουν οι κόκκοι, μαλλον καλα θα παίξει. Το είχα δοκιμάσει κ εγω κ νομιζω δεν εχει μεγαλη διαφορά απο αυτο που κανω τωρα.
Εννοείται φίλε ολα για την χαρά αυτή γίνονται...
Πάντως αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι ότι επειδή στον δικό μας μύλο δεν μπορούμε με άλλο τρόπο να αποφύγουμε το popcorning πάρα με το πορτακι ή θα πρέπει να ριξεις όλους τους κόκκους εξαρχής και να παίζεις με μικρές κινήσεις το πορτακι για να πέφτουν λίγοι σιγά σιγά, ή θα κλείσεις το πορτάκι τόσο όσο να περνάνε 2-3 κόκκοι και πάλι θα παίζεις με το πορτακι σε περίπτωση που κολλανε και φυσικα να το κλείνεις για να αποφύγεις τις εκτοξεύσεις.

Θα το δοκιμάσω κι γώ πάντως και θα δώσω review αλλά αργότερα γιατί έχω σοβαρότερα θέματα να λύσω ακόμα μέχρι να φτάσω να στο σημείο να παίζει σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμά μου ο πιο πάνω παράγοντας
I'm not questioning your powers of observation. I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is!

Απάντηση