Σελίδα 1 από 1

Fiorenzato f64 evo

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Απρ 26, 2020 6:33 pm
από Themis
Καλησπέρα έχω τον f64 evo έχω αλλάξει μαχαίρια εδώ και δύο μήνες αλλά κάθε 3-4μερες χρειάζεται να ανεβάζω τα δευτερόλεπτα γιατί πέφτουν τα γρ της δόσης. Ξέρει κανείς να μου πει γιατί γίνεται αυτό.

Re: Fiorenzato f64 evo

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Απρ 26, 2020 6:59 pm
από brexei
Μπαγιατευει ο καφες και χρειαζεται να κοβεις πιο ψιλα. Ειναι φυσιολογικο. Τωρα αν το βημα που αναφερεις ειναι μεγαλο, αυτο δε μπορώ να το ξερω. Αλλα μια μικρη μετατοπιση προς ψιλοτερο κοψιμο ειναι φυσιολογικη οσο ο καφες μπαγιατευει.

Re: Fiorenzato f64 evo

Δημοσιεύτηκε: Δευ Απρ 27, 2020 10:51 am
από kostas83
ειναι γιατι σου μπαγιατεύει ο καφές, βάζε λιγότερα γραμμάρια στον μύλο για να μην τα επηρρεάζει το οξυγόνο

Re: Fiorenzato f64 evo

Δημοσιεύτηκε: Δευ Απρ 27, 2020 2:42 pm
από brexei
Το καλυτερο ειναι να ζυγίζεις ακριβώς τα γραμμάρια που θέλεις και να τα αλέθεις κάθε φορά. Έτσι θα έχεις τη μέγιστη φρεσκάδα. Τον υπόλοιπο καφέ τον φυλάς κλειστό στο σακουλάκι του.

Re: Fiorenzato f64 evo

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 28, 2020 2:46 pm
από Themis
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μιλάμε για επαγγελματική χρήση σε μαγαζί, πως το εννοείτε μπαγιατευει ο καφές. Δλδ να αδειάζω το μισό κιλό στην καμπάνα του μύλου.

Re: Fiorenzato f64 evo

Δημοσιεύτηκε: Τρί Απρ 28, 2020 3:13 pm
από Luckees
Οι κόκκοι του καφέ επηρεάζονται από την υγρασία (οξείδωση), το φως του ήλιου και το πέρασμα του χρόνου (ταγκίζουν τα έλαια). Όλοι οι επαγγελματικοί μύλοι έχουν μεγάλα hopper για να καλύψουν τις ημερήσιες απαιτήσεις, αλλά όταν ο καφές μένει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτεθειμένος μπαγιατεύει γρηγορότερα.
Ανάλογα με τις ποσότητες που δουλεύετε στο μαγαζί καλό θα ήταν να βάζετε λίγο-λίγο στο hopper και ο υπόλοιπος καφές να φυλάσσεται σε δοχεία με ανεπίστροφη βαλβίδα και σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι αν είναι φρέσκος θα μπορεί να ντεγκασάρει εύκολα προς τα έξω και παράλληλα να μην εισέρχεται οξυγόνο. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρείται η γεύση και το άρωμα του για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Re: Fiorenzato f64 evo

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 29, 2020 10:04 am
από M.speciality
Επίσης η κατακράτηση που κάνει στον θάλαμο κοπής διαφέρει κάθε φορά γιατί ο φορέας του κάτω μαχαιριού ( που είναι υπεύθυνος να σπρώχνει και τον αλεσμένο καφε στην έξοδο ) σταματά σε άλλη θέση με αποτέλεσμα την μια να βγάζει την ποσότητα που θελουμε και την άλλη λιγότερο ή περισσότερο !!!
Η λύση είναι να ζυγίζεις όλες τις δόσεις και να λειτουργείς ανάλογα να προσθέτεις η να αφαιρείς καφε !!!