Fiorenzato f64 evo
Fiorenzato f64 evo
Καλησπέρα έχω τον f64 evo έχω αλλάξει μαχαίρια εδώ και δύο μήνες αλλά κάθε 3-4μερες χρειάζεται να ανεβάζω τα δευτερόλεπτα γιατί πέφτουν τα γρ της δόσης. Ξέρει κανείς να μου πει γιατί γίνεται αυτό.
- brexei
- Δημοσιεύσεις: 435
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
- Όνομα: Αδάμ
- Μηχανή:: Lelit PL41em
- 2η Μηχανή:: V60 ceramic
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
- Τοποθεσία: Ηράκλειο
Re: Fiorenzato f64 evo
Μπαγιατευει ο καφες και χρειαζεται να κοβεις πιο ψιλα. Ειναι φυσιολογικο. Τωρα αν το βημα που αναφερεις ειναι μεγαλο, αυτο δε μπορώ να το ξερω. Αλλα μια μικρη μετατοπιση προς ψιλοτερο κοψιμο ειναι φυσιολογικη οσο ο καφες μπαγιατευει.
-
- Δημοσιεύσεις: 48
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 29, 2020 12:01 am
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
Re: Fiorenzato f64 evo
ειναι γιατι σου μπαγιατεύει ο καφές, βάζε λιγότερα γραμμάρια στον μύλο για να μην τα επηρρεάζει το οξυγόνο
- brexei
- Δημοσιεύσεις: 435
- Εγγραφή: Παρ Νοέμ 23, 2018 10:46 am
- Όνομα: Αδάμ
- Μηχανή:: Lelit PL41em
- 2η Μηχανή:: V60 ceramic
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Δοκιμάζω...
- Τοποθεσία: Ηράκλειο
Re: Fiorenzato f64 evo
Το καλυτερο ειναι να ζυγίζεις ακριβώς τα γραμμάρια που θέλεις και να τα αλέθεις κάθε φορά. Έτσι θα έχεις τη μέγιστη φρεσκάδα. Τον υπόλοιπο καφέ τον φυλάς κλειστό στο σακουλάκι του.
Re: Fiorenzato f64 evo
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μιλάμε για επαγγελματική χρήση σε μαγαζί, πως το εννοείτε μπαγιατευει ο καφές. Δλδ να αδειάζω το μισό κιλό στην καμπάνα του μύλου.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Fiorenzato f64 evo
Οι κόκκοι του καφέ επηρεάζονται από την υγρασία (οξείδωση), το φως του ήλιου και το πέρασμα του χρόνου (ταγκίζουν τα έλαια). Όλοι οι επαγγελματικοί μύλοι έχουν μεγάλα hopper για να καλύψουν τις ημερήσιες απαιτήσεις, αλλά όταν ο καφές μένει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτεθειμένος μπαγιατεύει γρηγορότερα.
Ανάλογα με τις ποσότητες που δουλεύετε στο μαγαζί καλό θα ήταν να βάζετε λίγο-λίγο στο hopper και ο υπόλοιπος καφές να φυλάσσεται σε δοχεία με ανεπίστροφη βαλβίδα και σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι αν είναι φρέσκος θα μπορεί να ντεγκασάρει εύκολα προς τα έξω και παράλληλα να μην εισέρχεται οξυγόνο. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρείται η γεύση και το άρωμα του για περισσότερο χρονικό διάστημα.
Ανάλογα με τις ποσότητες που δουλεύετε στο μαγαζί καλό θα ήταν να βάζετε λίγο-λίγο στο hopper και ο υπόλοιπος καφές να φυλάσσεται σε δοχεία με ανεπίστροφη βαλβίδα και σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι αν είναι φρέσκος θα μπορεί να ντεγκασάρει εύκολα προς τα έξω και παράλληλα να μην εισέρχεται οξυγόνο. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρείται η γεύση και το άρωμα του για περισσότερο χρονικό διάστημα.
- M.speciality
- Δημοσιεύσεις: 132
- Εγγραφή: Τετ Οκτ 19, 2016 1:15 am
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: San Reno racer
- 2η Μηχανή:: Gina goat story
- Μύλος:: Mythos
- 2ος Μύλος:: Bunn G2
- Οι καφέδες μου:: Cup10
- Τοποθεσία: ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
- Επικοινωνία:
Re: Fiorenzato f64 evo
Επίσης η κατακράτηση που κάνει στον θάλαμο κοπής διαφέρει κάθε φορά γιατί ο φορέας του κάτω μαχαιριού ( που είναι υπεύθυνος να σπρώχνει και τον αλεσμένο καφε στην έξοδο ) σταματά σε άλλη θέση με αποτέλεσμα την μια να βγάζει την ποσότητα που θελουμε και την άλλη λιγότερο ή περισσότερο !!!
Η λύση είναι να ζυγίζεις όλες τις δόσεις και να λειτουργείς ανάλογα να προσθέτεις η να αφαιρείς καφε !!!
Η λύση είναι να ζυγίζεις όλες τις δόσεις και να λειτουργείς ανάλογα να προσθέτεις η να αφαιρείς καφε !!!