Σελίδα 6 από 10

Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Ιαν 09, 2021 4:31 pm
από Zen308
spy dag έγραψε:
Παρ Ιαν 08, 2021 7:08 pm

Η μεταβαση απο Graef 702 σε Specialita θα κανει διαφορα στο φλυτσανι?
Το αποτελεσμα εχει να κανει με την ποιοτητα κατασκευης η με τα διαφορετικα μαχαιρια?
Πίστεψε με θα κάνει πολύ μεγάλη διαφορά, μεγαλύτερη από το να αγοράσεις ακριβοτερη μηχανή.
Κι αν πας σε μύλο με ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα μαχαίρια πχ mazzer θα δεις μεγάλη βελτίωση.
Ο graef μπορεί να αλέθει ψιλά για εσπρέσο αλλά αν είχες ένα μικροσκόπιο θα έβλεπες μεγάλο ποσοστό ανισομεγεθων σωματιδίων καφέ, πράγμα που με τους ακριβους μυλους που έχουν καλύτερο σχεδιασμό και ποιότητα, μειώνεται σημαντικά. Αυτό επηρέαζει πολύ την εκχύλιση και τελικά το φλιτζάνι.
Δεν ειναι τυχαίο που ο mahlkonig ek43s είναι τόσο ακριβος, αλλά στο μικροσκοπιο οι κόκκοι που αλέθει έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετρίας από τους περισσότερους μυλους.

Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita

Δημοσιεύτηκε: Δευ Αύγ 09, 2021 5:50 pm
από thanos9999
Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου.... Βλέποντας πολύ συχνά τον συγκεκριμένο μύλο να στολίζει αρκετές μηχανές και δεδομένου οτι δεν θέλω πλέον single dose, γνωρίζοντας οτι είναι όμορφος(έστω για τα ματια μου) , μικρός και σταθερος με πολυ μικρη κατακράτηση... Τον προτείνετε για τα σημερινα δεδομένα? Βλέπω πολλούς να λένε ο ascaso i1 έχει μικρά flat μαχαιρια (54αρια, έναντι 55αρια του specialita) είναι όντως μικρά? Σιγουρα θα ήθελα να παω στο mignon xl με τα 65αρια, αλλα ανεβαίνει το κοστος... Θα φανεί διαφορα στα 55 σε σχέση με τα 65? Επίσης βρίσκεις πλέον μεταχειρισμενους fiorenzato f64 evo και eureka zenith e65 κλασικοί commercial (στιβαροι και λιγο ογκώδεις σε σχέση με τους προηγούμενους) ... Πληροφοριακά εκει τι κατακρατήσει παίζει? Τωρα εχω εναν lelit Fred που τον δουλεύω ως single dose (θα ηθελα βεβαια να τον δουλεψω και με hopper για 3-4 καφεδες, ισως με χρονόμετρο δικο μου? Εχει κανεις καμια ιδεα?)
Σας ευχαριστώ!

Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 11, 2021 6:02 pm
από Alexandros
thanos9999 έγραψε:
Δευ Αύγ 09, 2021 5:50 pm
Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου.... Βλέποντας πολύ συχνά τον συγκεκριμένο μύλο να στολίζει αρκετές μηχανές και δεδομένου οτι δεν θέλω πλέον single dose, γνωρίζοντας οτι είναι όμορφος(έστω για τα ματια μου) , μικρός και σταθερος με πολυ μικρη κατακράτηση... Τον προτείνετε για τα σημερινα δεδομένα? Βλέπω πολλούς να λένε ο ascaso i1 έχει μικρά flat μαχαιρια (54αρια, έναντι 55αρια του specialita) είναι όντως μικρά? Σιγουρα θα ήθελα να παω στο mignon xl με τα 65αρια, αλλα ανεβαίνει το κοστος... Θα φανεί διαφορα στα 55 σε σχέση με τα 65? Επίσης βρίσκεις πλέον μεταχειρισμενους fiorenzato f64 evo και eureka zenith e65 κλασικοί commercial (στιβαροι και λιγο ογκώδεις σε σχέση με τους προηγούμενους) ... Πληροφοριακά εκει τι κατακρατήσει παίζει? Τωρα εχω εναν lelit Fred που τον δουλεύω ως single dose (θα ηθελα βεβαια να τον δουλεψω και με hopper για 3-4 καφεδες, ισως με χρονόμετρο δικο μου? Εχει κανεις καμια ιδεα?)
Σας ευχαριστώ!
Καλησπέρα,
ο Specialita είναι πολύ καλός μύλος.
Ειδικά αν θες να τον έχεις με το hopper και όχι για single dose, όπως σχεδιάστηκε δηλαδή να λειτουργεί, θα μείνεις πολύ ικανοποιημένος.
Πολύ καλή κατασκευή, σχετικά εύκολος να τον λύσεις και να τον καθαρίσεις, πολύ καλό φλυτζάνι και με καλή επαναληψιμότητα. Από κατακράτηση, περίπου 3γρ αρχικά και μετά σχεδόν μηδενική.
Τον άλλαξα μόνο και μόνο επειδή ήθελα πιο single dose oriented μύλο και με δυσκόλευε το workflow και η μικρορύθμιση σε εναλλαγές καφέδων.

Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 18, 2021 2:30 pm
από Tkin73
Ο Eureka Mignon Specialita σε σχέση με τον Κ3? Ποιος έχει μικρότερο clubbing ? Αξίζει τα παραπάνω λεφτά ο Eureka?

Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 18, 2021 8:03 pm
από S.F.
Tkin73 έγραψε:
Πέμ Νοέμ 18, 2021 2:30 pm
Ο Eureka Mignon Specialita σε σχέση με τον Κ3? Ποιος έχει μικρότερο clubbing ? Αξίζει τα παραπάνω λεφτά ο Eureka?
δεν ξερω για τον k3 αλλα το clubbing στον specialita δεν υπαρχει οσο ψιλα και να κοψεις

Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 18, 2021 8:31 pm
από BigLitho
Καλησπέρα σας, μετάξύ sette 270 και specialita ποιόν προτείνετε ;; και για hooper και για single dose .....

Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 18, 2021 9:06 pm
από S.F.
BigLitho έγραψε:
Πέμ Νοέμ 18, 2021 8:31 pm
Καλησπέρα σας, μετάξύ sette 270 και specialita ποιόν προτείνετε ;; και για hooper και για single dose .....
ημουν στο ιδιο διλλημα και προτιμησα τον specialita λογο εμφανισης, αλλα και γιατι o sette οπτικα φαινεται καπως φτηνος, πολυ πλαστικουρα
παντως αν μιλαμε single dose λογικα ο sette ειναι καλυτερη επιλογη ιδιως το μοντελο με τη ζυγαρια

Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 19, 2021 11:01 am
από Zen308
BigLitho έγραψε:
Πέμ Νοέμ 18, 2021 8:31 pm
Καλησπέρα σας, μετάξύ sette 270 και specialita ποιόν προτείνετε ;; και για hooper και για single dose .....
Εχω γίνει μεγάλος φαν του sette αν και στην αρχή τον αγόρασα κάπως διστακτικά.
Τα κωνικά μαχαίρια σε συνδυασμό με τη σχεδίαση του πραγματοποιούν κάθετη άλεση,δλδ ο μύλος γίνεται κυριολεκτικά μια "ρουφήχτρα" για τους κόκκους,πράγμα που τον κάνει ιδανικό για single dosing που ήταν και ο λόγος που τον χρειαζομουν.
Η δε ποιότητα άλεσης εξαιρετική,αφρατη,χωρίς σβολιασμα.
Αν τον θέλεις για single dosing δε χρειάζεσαι το μοντέλο με τη ζυγαριά,πάρε τον απλό 270.
Αν πάλι σκοπεύεις να γεμίζεις το hopper,o 270wi είναι προτιμότερος.
Ο specialita είναι άλλη φάση,κλασσικός ιταλικός με φλατ μαχαίρια,καλύτερη ποιότητα κατασκευής αλλά σαν φλατ και με τούνελ δεν ξέρω πόσο θα σε βολεύει για single dosing χωρίς να κάνεις μικροπατεντες.

Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 19, 2021 7:41 pm
από BigLitho
Καλησπέρα ,
ευχαριστώ για την αμεση ανταπόκριση :)
@S.F όντως φαίνεται κάπως "φτηνός" στο μάτι αλλά όταν τον αντίκρησα σε ένα μαγαζί είδα νορμάλ ποιότητα κατασκευής .
σίγουρα ο σπεσιαλιτα εμφανισιακά κερδίζει αλλά με ενδιαφέρει καθαρά το θέμα άλεσης , single dosing και γεύσης .
η αλήθεια είναι ότι μεταξύ ι2 steel(κωνικα) που έχω, και ενός ι1(φλατ 54) που έιχα δοκιμάσει στην lelit μου η γεύση του ι2 με
τα κωνικά μαχαίρια μου άρεσε λίιιιγο περισσότερο .

@zen308 ευχαριστώ για την ενημέρωση , πιστεύω σε πρώτη φάση που θέλω 0 κατακράτηση, single dosing και καλή άλεση θα χρειαστώ
τον απλο 270 . Είναι μεγάλη η διαφορά στην τιμή απλόυ και wi . Από θέμα φθοράς(εκτόςαπό μαχαίρια) σου έχει βγάλει κάτι ;;

Και πάλι σας ευχαριστώ

Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita

Δημοσιεύτηκε: Παρ Νοέμ 19, 2021 8:38 pm
από Tkin73
Zen308 έγραψε:
Παρ Νοέμ 19, 2021 11:01 am
BigLitho έγραψε:
Πέμ Νοέμ 18, 2021 8:31 pm
Καλησπέρα σας, μετάξύ sette 270 και specialita ποιόν προτείνετε ;; και για hooper και για single dose .....
Εχω γίνει μεγάλος φαν του sette αν και στην αρχή τον αγόρασα κάπως διστακτικά.
Τα κωνικά μαχαίρια σε συνδυασμό με τη σχεδίαση του πραγματοποιούν κάθετη άλεση,δλδ ο μύλος γίνεται κυριολεκτικά μια "ρουφήχτρα" για τους κόκκους,πράγμα που τον κάνει ιδανικό για single dosing που ήταν και ο λόγος που τον χρειαζομουν.
Η δε ποιότητα άλεσης εξαιρετική,αφρατη,χωρίς σβολιασμα.
Αν τον θέλεις για single dosing δε χρειάζεσαι το μοντέλο με τη ζυγαριά,πάρε τον απλό 270.
Αν πάλι σκοπεύεις να γεμίζεις το hopper,o 270wi είναι προτιμότερος.
Ο specialita είναι άλλη φάση,κλασσικός ιταλικός με φλατ μαχαίρια,καλύτερη ποιότητα κατασκευής αλλά σαν φλατ και με τούνελ δεν ξέρω πόσο θα σε βολεύει για single dosing χωρίς να κάνεις μικροπατεντες.
ενταξει οπως το γραφεις φαινεται οτι τα κωνικα ειναι μονοδρομος! κατι που φυσικα δεν ισχυει. Και σιγουρα αν καποιος θέλει ομοιομορφο κοψιμο χωρις σβολιασμα πιο ευκολα θα το βρει στα επιπεδα και παρα στα κωνικα. Διαφορετικα τα επιπεδα δεν θα ειχαν λογω υπαρξης.