Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τρί Απρ 30, 2013 9:45 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
- Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Θυμάστε μου όταν μένει λίγο υγρό το πακ πρέπει να πάμε προς το πιο χοντρό σωστά;
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 576
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Όχι απαραίτητα. Από χρόνους και γεύση πώς είσαι?
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τρί Απρ 30, 2013 9:45 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
- Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Τώρα η αλήθεια είναι έχω 3 χαρμάνια και έχω χάσει λίγο την μπάλα πάντως για την ώρα δεν μπορώ να πω ότι έχω δει αναβάθμιση από τον graef cm80 και αυτό είναι λίγο στενάχωρο....
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 314
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Μην αλλάζεις συνέχεια χαρμάνια για αρχή γιατί όντως θα χάσεις τη μπάλα.
Τι μηχανή έχεις;
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 576
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Θα κάνεις δοκιμή με έναν καφέ που τον ξέρεις αρκετά καλά και ξέρεις το προφίλ του. Δοκίμασε τον στον καινούργιο μύλο σου και κάνε τη σύγκριση. Καλά καφεδάκια
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τρί Απρ 30, 2013 9:45 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
- Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Όπως έγραψε ο DgSensei, διάλεξε ΕΝΑΝ καφέ και μείνε με αυτόν για καιρό. Όλοι έχουμε ενδώσει στον πειρασμό να πειραματιστούμε με 2-3 διαφορετικούς. Πρέπει να περάσεις αυτό το στάδιο για μάθεις τον μύλο σου.
Επίσης το κριτήριο για το κόψιμο, είναι αυτό που λέει ο Hatori: μέτρηση βάρους και χρόνου για να πιάσεις το 1:2. Από εκεί θα βγάλεις άκρη.
Δε συγκρίνονται οι 2 μύλοι - θα το βρεις.
Πάντως η λογική μου λέει (χωρίς να είμαι βέβαιος) πως αν είναι υγρό το pack, ίσως θέλεις λίγη περισσότερη ποσότητα.
Επίσης το κριτήριο για το κόψιμο, είναι αυτό που λέει ο Hatori: μέτρηση βάρους και χρόνου για να πιάσεις το 1:2. Από εκεί θα βγάλεις άκρη.
Δε συγκρίνονται οι 2 μύλοι - θα το βρεις.
Πάντως η λογική μου λέει (χωρίς να είμαι βέβαιος) πως αν είναι υγρό το pack, ίσως θέλεις λίγη περισσότερη ποσότητα.
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τρί Απρ 30, 2013 9:45 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
- Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Πάντως βλέπω ότι και 0.25-0.5 μετακίνηση αλλάζουν αμέσως αισθητά τους χρόνους. Για ένα φρέσκο ψημένο taf που έχω τώρα σχετικά ξανθό η αρχική ρύθμιση στο 2.5 δίνει πλέον απόδοση 1:2 σε 30 δευτερόλεπτα ( για την ακρίβεια 60ml παίρνω στο δοσομετρικο από 18 γραμμάρια)
Στα πρώτα κοψίματα στην ίδια θέση είχα μπλοκάρισμα 0 εκχύλισμα!
Και χωρίς να τον έχω φέρει το μύλο ακόμα εκεί που θέλω βλέπω διαφορά στο φλιτζάνι. Και αφρατεψε η κρέμα και πιο πολύ σώμα έχει ο καφές και κάποιες ξινιλες που έπαιρνα ως τώρα από το χαρμάνι έφυγαν (σε αυτό ίσως βοήθησε και ότι δεν είχα αερισει αρχικά καλά τον καφέ τον είχα βάλει απευθείας σε αεροστεγές δοχείο). Χθες που τον άφησα ανοικτό βλέπω σήμερα δεν παίρνω ξινιλα.
Στα πρώτα κοψίματα στην ίδια θέση είχα μπλοκάρισμα 0 εκχύλισμα!
Και χωρίς να τον έχω φέρει το μύλο ακόμα εκεί που θέλω βλέπω διαφορά στο φλιτζάνι. Και αφρατεψε η κρέμα και πιο πολύ σώμα έχει ο καφές και κάποιες ξινιλες που έπαιρνα ως τώρα από το χαρμάνι έφυγαν (σε αυτό ίσως βοήθησε και ότι δεν είχα αερισει αρχικά καλά τον καφέ τον είχα βάλει απευθείας σε αεροστεγές δοχείο). Χθες που τον άφησα ανοικτό βλέπω σήμερα δεν παίρνω ξινιλα.
-
- Δημοσιεύσεις: 153
- Εγγραφή: Τρί Απρ 30, 2013 9:45 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Graef 80
- Οι καφέδες μου:: Ανάλογα το βαλάντιο και τα κέφια!
- Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Τώρα να δω πως θα δέσει ο μύλος με την lelit 41 plus pid manometer και πόση αναβάθμιση θα δω από την gaggia γιατί ήταν πολλά τα λεφτά που έδωσα σε σχέση με το υπάρχον σετ και περιμένω διαφορά για να πω ότι αποζημειωθηκα....η συνέχεια προφανώς στο νήμα της μηχανής όπου θα ρωτάω διαφορα ελπίζω όχι και τα βασικά....καθώς η αλήθεια είναι με την gaggia που έβαλα ξανά σε λειτουργία και με το τιπ που έκανα είχα αρκετά σταθερό αποτέλεσμα και χωρίς να έλεγχο την θερμοκρασία με συγκεκριμένη τιμή.
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 576
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Ερωτηση για Eureka Mignon Specialita
Καλά τρελή διαφορά δεν θα δεις, όπως έχει ειπωθεί τη μεγάλη δουλειά τη κάνει ο μύλος. Σίγουρα θα παίρνεις καλύτερα φλιτζάνια και θα μπορείς να ρυθμίσεις θερμοκρασία σε διαφορετικούς καφέδες. Με το καλό να παραλάβεις κι ότι χρειαστείς εδώ είμαστε. Καλά καφεδάκια