Πίστεψε με θα κάνει πολύ μεγάλη διαφορά, μεγαλύτερη από το να αγοράσεις ακριβοτερη μηχανή.
Κι αν πας σε μύλο με ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα μαχαίρια πχ mazzer θα δεις μεγάλη βελτίωση.
Ο graef μπορεί να αλέθει ψιλά για εσπρέσο αλλά αν είχες ένα μικροσκόπιο θα έβλεπες μεγάλο ποσοστό ανισομεγεθων σωματιδίων καφέ, πράγμα που με τους ακριβους μυλους που έχουν καλύτερο σχεδιασμό και ποιότητα, μειώνεται σημαντικά. Αυτό επηρέαζει πολύ την εκχύλιση και τελικά το φλιτζάνι.
Δεν ειναι τυχαίο που ο mahlkonig ek43s είναι τόσο ακριβος, αλλά στο μικροσκοπιο οι κόκκοι που αλέθει έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετρίας από τους περισσότερους μυλους.