Σελίδα 1 από 7

αναζητω μυλο για κοψιμο εσπρεσσο

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 27, 2019 2:53 pm
από gianniscfa
καλησπερα εχω μια
Delonghi Dedica Pump Espresso Metal EC685.M μηχανη εσπρεσσο, πινω συνεχεια freddo espresso, ο καφες που παιρνω ειναι buondi premium ο πρασινος. ωστοσο ειχα παρει ενα κοφτη της bosch Bosch MKM6003 ο οποιος δεν κοβει καλα τον εσπρεσσο , εχετε να μου προτεινεται καποιο κοφτη;

Re: αναζητω μυλο για κοψιμο εσπρεσσο

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 27, 2019 3:02 pm
από gianniscfa
αναλογα την ποιοτητα μπορω να διαθεση εως και 80 ευρω ισως και λιγο παραπανω. μονον εαν ξερω οτι τον εχει καποιος δοκιμασει και ειναι απολυτα ευχαριστημενος χωρις να εχει καποιο προβλημα.

Re: αναζητω μυλο για κοψιμο εσπρεσσο

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 27, 2019 3:14 pm
από Gespresso
Καλησπέρα.
Εαν το κλείστρο της μηχανής σου είναι pressurized δεν έχει νόημα να αγόρασες μύλο.
Εαν όχι, τότε στο ποσό που θέλεις νομίζω ο graef cm 702 είναι δοκιμασμένη λύση.

Re: αναζητω μυλο για κοψιμο εσπρεσσο

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 27, 2019 3:41 pm
από gianniscfa
τι σημαινει αυτο που λες για το κλειστρο; και εννοεις το group ;

Re: αναζητω μυλο για κοψιμο εσπρεσσο

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 27, 2019 3:49 pm
από Luckees
Αυτό που έχεις δεν είναι φυσικά μύλος, ούτε κόφτης αλλά πετσοκόφτης. :down:
Θα ψάξεις για μύλο με μαχαίρια (burrs) είτε επίπεδα, είτε κωνικά. Οι φθηνότερες επιλογές είναι οι χειροκίνητοι hario ή porlex και η οικονομικότερη λύση σε ηλεκτρικό είναι ο μικρός graef.
Όπως ανέφερε και ο Γιώργος για να έχει νόημα η ύπαρξη μύλου πρέπει να χρησιμοποιήσεις ελεύθερο καλάθι δλδ χωρίς τεχνητή πίεση (είναι αυτό που έχει τις πολλές τρύπες).

Re: αναζητω μυλο για κοψιμο εσπρεσσο

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 27, 2019 4:06 pm
από Gespresso
Έψαξα τη μηχανή σου στο δίκτυο και είδα ότι είναι με pressurized κλείστρο (το κλείστρο είναι αυτό που κρατάς με το χέρι σου). Τι σημαίνει αυτό; ότι η πίεση για την εκχύλιση του καφέ γίνεται τεχνητά με μια μηχανική διάταξη, που είναι ενσωματωμένη στο κλείστρο. Για να αξίζει να πάρεις μύλο χρειάζεται το κλείστρο να είναι non pressurized (δηλαδή ελεύθερο) ώστε η πίεση για την εκχύλιση του καφέ να προκύπτει από την άλεση (ψιλή άλεση = μεγάλη πίεση, χοντρή άλεση = μικρή πίεση)
Αυτά σε γενικές γραμμές.

Re: αναζητω μυλο για κοψιμο εσπρεσσο

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 28, 2019 2:02 am
από gianniscfa
καταλαβα τι λες, οτι επρεπε το group να ειχε αυτες τις μικρες τριπες.
τι αλλαζει ομως; στην εκχυλιση;
ο εσπρεσσο μου βγαινει με φουσκαλες ρε γαμωτο και τον νιωθω οτι εχει καει, εχει χρωμα παρα πολυ σκουρο

Re: αναζητω μυλο για κοψιμο εσπρεσσο

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 28, 2019 9:34 am
από Gespresso
Αλλάζει το βασικότερο : η δυνατότητα που έχεις να ρυθμίσεις την εκχύλιση με την άλεση που θα κάνεις, δηλαδή τη δυνατότητα να περάσεις μέσα στο νερό τα ωραία συστατικά που έχει ο καφές (σάκχαρα, έλαια και οξέα) τα οποία δίνουν τη γεύση και το άρωμα στο ρόφημα σου. Με pressurized κλείστρο δεν μπορείς να το κάνεις αυτό.

Re: αναζητω μυλο για κοψιμο εσπρεσσο

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 28, 2019 1:17 pm
από gianniscfa
υπαρχει πατεντα να το αλλαξω;

Re: αναζητω μυλο για κοψιμο εσπρεσσο

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Αύγ 29, 2019 12:10 am
από Gespresso
Δεν το γνωρίζω.