Καλησπερα
αγορασα ενα μυλο Melitta Molino και δυστυχως στο αλεσμα του καφε για espresso στις βαθμιδες 1-3 που αναγραφει στις οδηγιες , ο αλεσμενος καφες βγαινει πολυ χοντρος.Η ερωτηση μου αν υπαρχει καποια ρυθμιση η πατεντα για να μπορεσω να βγαζω πιο λεπτο τον καφε.
Μυλος Melita Molino
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Μυλος Melita Molino
Θυμίζει τον περιβόητο "μύλο" delonghi kg79 με τα μάπα μαχαίρια. Η άλεση τέτοιων μύλων είναι ανομοιόμορφη με αμφίβολο γευστικό αποτέλεσμα ανεξαρτήτως μηχανής, οπότε λεπτότερη άλεση μη νομίζεις ότι θα βελτιώσει κάτι ιδιαίτερα.
Για να κάνεις πατέντα ώστε να κόβεις πιο ψιλά η λογική είναι οτι πρέπει να φέρεις πιο κοντά τα μαχαίρια. Δες εδώ τι κάνει ένας τύπος στον kg79 (διάβασε και τα σχόλια από κάτω που προτείνουν διάφορα). Αυτός ξεβιδώνει και αφαιρεί τον επιλογέα και μετά χειροκίνητα μειώνει την απόσταση των 2 μαχαιριών.
Προσοχή όταν θα βρεις το "σημείο 0" δλδ εκεί που ακουμπάνε τα μαχαίρια μεταξύ τους να μην τον θέσεις σε λειτουργία. Θα πρέπει πρώτα να αφήσεις ικανή απόσταση.
Όλες οι εργασίες εκτός ρεύματος
Για να κάνεις πατέντα ώστε να κόβεις πιο ψιλά η λογική είναι οτι πρέπει να φέρεις πιο κοντά τα μαχαίρια. Δες εδώ τι κάνει ένας τύπος στον kg79 (διάβασε και τα σχόλια από κάτω που προτείνουν διάφορα). Αυτός ξεβιδώνει και αφαιρεί τον επιλογέα και μετά χειροκίνητα μειώνει την απόσταση των 2 μαχαιριών.
Προσοχή όταν θα βρεις το "σημείο 0" δλδ εκεί που ακουμπάνε τα μαχαίρια μεταξύ τους να μην τον θέσεις σε λειτουργία. Θα πρέπει πρώτα να αφήσεις ικανή απόσταση.
Όλες οι εργασίες εκτός ρεύματος
-
- Δημοσιεύσεις: 129
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 27, 2016 10:04 pm
- Όνομα: Θοδωρης
- Μηχανή:: Flair espresso pro
- 2η Μηχανή:: Graef es850EU
- Μύλος:: Pharos 2.0
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043 MMI Fred
Re: Μυλος Melita Molino
Στο παρελθον εχω κανει modification σαν και αυτο στο βιντεο και τα αποτελεσματα ηταν καλα. Βεβαια ο μυλος που ειχα ηταν ιδιο μοντελο με το βιντεο, αλλα πιστευω οτι κατι αντιστοιχο θα γινεται και στον δικο σου
https://www.youtube.com/watch?v=nduEn3j9WEg
https://www.youtube.com/watch?v=nduEn3j9WEg
Re: Μυλος Melita Molino
Καλησπέρα σας. Έχω ενα πολύ περίεργο πρόβλημα με τον αυτό τον μύλο. Παρόλο που όλοι λένε ότι δεν κόβει αρκετά λεπτά για εσπρέσσο , έχω δοκιμάσει και στις 3 βαθμίδες και είναι αρκετά λεπτότερος από μύλους καφεκοπτείου και καφέδες εμπορίου. Το ιδανικό κόψιμο που έχω βρει είναι το 4 , που στο μάνιουαλ λέει ότι είναι για φίλτρου. Δεν με ενοχλεί καθώς το αποτέλεσμα είναι καλό αλλά είναι πάρα πολύ περίεργο. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο ή έχει κάποιος ιδέα τι μπορεί να φταίει;