phoinix_gr έγραψε:[...]
Αυτο που θέλω να πω, είναι μήπως η ψυχολογία παίζει τον μεγαλύτερο ρολο, τοσο που επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα γεύσης. Αυθυποβολή.
Ξεκάθαρα όχι! Και για να το καταλάβει κάποιος αυτό, πρέπει να έχει εμπειρία από τις κατηγορίες που προ ανέφερες. Αν δεν έχει, ουσιαστικά δεν έχει δει ποτέ του τι φλιτζάνι μπορεί να του δώσει ένας μύλος high end, άρα δεν είναι σε θέση να αξιολογήσει τελικά το "
πόσο καλό/σωστό/ξεκάθαρο/ποιοτικό" κλπ είναι το προφίλ του εκάστοτε καφέ, που βγήκε ( αν βγήκε) στο φλιτζάνι του. Έχοντας δοκιμάσει/δουλέψει μύλους από 40€ (χειροκίνητος), 250, 400 , 1000+, σου λέω πως placebo effect δεν υπάρχει σε αυτό το εύρος. Τώρα από τα 2000 στα 5000, μπορεί και να υπάρχει (δε ξέρω). Αλλά ο μύλος των 100€, με τον μύλο των 1500€, έχουν απόσταση Ερμή-Πλούτωνα...
Σίγουρα στα πολύ μεγάλα ποσά, όπου τα μαχαίρια/μηχανισμοί πάνω κάτω είναι τα ίδια, μια διαφορά τιμής, δικαιολογείται και από την ευκολία που προσφέρει η χρήση ενός μύλου πχ, ή και από το design... Πολλά μπορούν να δουν τα μάτια σου με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Έβλεπα τις προάλλες κάτι κατασκευές hand made με πολύτιμους λίθους(!)

Γυάλιζε το σύμπαν. Καθρεφτίζεσαι στο μυλικό,χαχα
Anyway, τη θέση μου την εξέφρασα. Ας ακουστούν και άλλες απόψεις.
*Υ.Γ : Σχετικά με τις κιθάρες, δε ξέρω , αλλά μου φαίνεται παράλογο μια taylor/gibson/takamine ... να υπολείπεται μιας κιθάρας του εργοστασίου με αγνώστης προελεύσεως ξύλου και τα συναφή. Σίγουρα, και εδώ, μια κιθαρα των 2000€ με μια των 5000€, δε γίνεται να παρουσιάζει τόσο μεγάλη διαφορά, όσο μια των 100 από μία των 1000€. Το gap κλείνει από ένα σημείο και έπειτα.