Σελίδα 11 από 21

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 18, 2019 9:30 pm
από georgio
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Εχω βγαλει το μαχαίρι, πως τσεκαρω αν έχει ροδέλα;

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 19, 2019 1:17 am
από georgio
UPDATE! Ο μύλος δεν μπορεί να κόψει καθόλου σε οποιαδήποτε ρύθμιση!
Θέλει μήπως κάποια ρύθμιση η ζυγαριά;
Πάει να ξεκινήσει να μετράει γραμμάρια και μένει στο 0.
Δεν ξεκινάει να δουλεύει το μοτερ

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 19, 2019 10:32 am
από Luckees
Οι ροδέλες είναι αυτές και η διαδικασία για να προσθέσεις είναι εδώ. Βεβαιώσου ότι όλα είναι κουμπωμένα σωστά (και το hopper).

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 24, 2019 2:46 pm
από georgio
Ευχαριστώ όλα τα μέλη του φορουμ που με βοήθησαν!
Μετά από αρκετή δυσκολία καταφερα να βάλω τη μια ροδέλα, το τελευταίο εμπόδιο ήταν ότι με το που την έβαλα δεν μπορούσε να κουμπώσει το μαχαίρι, τελικά το κατάφερα κ αυτό!
Όμως δεν έχω καταφέρει να κόψω καφέ ακόμα αφού ο μύλος δεν ανταποκρίνεται, παταω το play εμφανίζεται το 0 στα g αλλά δεν κόβει και το κουμπάκι το πράσινο αναβοσβήνει.
Το hopper το χω στο «11»
Θέλει ενδεχομένως να κάνω κάτι άλλο;

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 24, 2019 3:57 pm
από cosini
Το hopper είναι το πλαστικό χωνί από πάνω που ρίχνεις μέσα τους κόκκους.
Θα κοιτάξεις να είναι καλά τοποθετημένο κ δεξιά που έχει κάτι σαν κλειδί να είναι στη θέση OPEN .
Πατάς play κ εάν δεν δουλέψει μιλάς με την αντιπροσωπεία.

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Νοέμ 24, 2019 4:10 pm
από cosini
Επίσης πρέπει να έχεις επιλέξει από τα κουμπιά 1,2,3, κάποιο αριθμό γραμμαρίων που θα σου κόψει ώστε αντί για μηδέν να γράφει πχ 18.0 κ μετά πατάς play.

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 10, 2019 12:04 am
από georgio
Τελικά δεν ειχα τοποθετησει σωστά το δοχειο που μπαίνει ο καφές!
Τώρα έχω και άλλο πρόβλημα!
Ενώ έβαλα και τη δεύτερη ροδέλα γιατί πάλι φράκαρε και δεν έκοβε πιο ψήλα, συνεχίζει να κολλάει ο δείκτης που δείχνει το κόψιμο και να μην πηγαίνει πιο χαμηλά.
Αναγκάζομαι να βγάζω το μαχαίρι και να ξανακάνω όλη τη διαδικασία απ την αρχή με τις ροδέλες για να φτιάξει.
Το θεωρείτε φυσιολογικό; Κάνω κάτι εγώ λάθος;
Επίσης είναι λογικό τη μια μέρα να βγάζει σε νορμαλ χρόνους εναν καφέ στο 19 ας πουμε και την επόμενη να βγαίνει υπερβολικά γρήγορα σαν γαλλικός με το ίδιο ακριβώς κόψιμο;

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 10, 2019 10:31 am
από Luckees
Όχι δεν είναι λογικό κάτι πάει στραβά με τη συναρμολόγηση/τοποθέτηση. Κάνεις τα βήματα όπως φαίνονται στο βίντεο που σου έστειλα πιο πάνω;
Δες και εδώ πως μπαίνει/βγαίνει σωστά το κάτω μαχαίρι.
Όταν θες να το ξαναβάλεις, αφού ευθυγραμμίσεις το μικρό εξογκωμένο δείκτη του μαχαιριού με το βέλος πάνω στο μύλο, θα πιέσεις ελαφρά προς τα πάνω και μετά θα αρχίσεις την περιστροφή (αυτή η διαδικασία φαίνεται στο 0:45)

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 10, 2019 11:16 pm
από georgio
Αν και στην αρχή ήθελα αρκετό χρόνο για να κουμπώσει τώρα θεωρώ το έχω ψιλοβρει..θα το τσεκαρω βεβαια παλι..
Αλλά αν δεν ήταν κουμπομένο καλά πώς θα έκοβε;
Εμένα με προβληματίζουν οι μεγάλες αποκλίσεις στον ιδιο καφε με μια μερα διαφορά..δηλαδή δεν γίνεται τη μια μερα να βγαίνει η σωστή ποσότητα στα 25-30’’ και την αμέσως επόμενη στο ίδιο σημείο να βγαινει με μεγάλη ροή στιλ γαλλικού..
Εγώ σκέφτηκα μήπως παίζει ρόλο και υγρασία με τα μαχαίρια αλλά και πάλι είναι μεγάλη η απόκλιση

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 11, 2019 7:06 am
από Rallakias
Καλώς ήρθες στα προβλήματα του οικιακού εσπρέσσο!
Σαφώς και πάιζει ρόλο η υγρασία του περιβάλλοντος στην άλεση που χρειάζεσαι για τον εσπρέσσο σου , σαφώς και η πρώτη εκχύλιση της ημέρας ενδεχομένως να ειναι αρκετά πιο γρήγορη απο τις επόμενες καθότι εχει μέινει μισοαλεσμένος καφές στα μαχαίρια που αλλοιώνεται γρηγορότερα απο τους ολοκληρους κόκκους.
Για να μην εχεις αυτό το φαινομενο (ή τουλάχιστον όχι τοσο εντονο) χρειάζεσαι μύλο με οσο το δυνατόν μεγαλύτερα μαχαίρια.Οταν άλεθα πάντως με τον Sette ,καθε μέρα ήθελε λίγο σφίξιμο το μαχαίρι του για να διατηρεί τους χρόνους εκχύλισης σταθερούς.