Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
georgio
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από georgio » Δευ Νοέμ 18, 2019 9:30 pm

Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Εχω βγαλει το μαχαίρι, πως τσεκαρω αν έχει ροδέλα;

georgio
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από georgio » Τρί Νοέμ 19, 2019 1:17 am

UPDATE! Ο μύλος δεν μπορεί να κόψει καθόλου σε οποιαδήποτε ρύθμιση!
Θέλει μήπως κάποια ρύθμιση η ζυγαριά;
Πάει να ξεκινήσει να μετράει γραμμάρια και μένει στο 0.
Δεν ξεκινάει να δουλεύει το μοτερ

Άβαταρ μέλους
Luckees
Δημοσιεύσεις: 1477
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Τοποθεσία: Μελίσσια

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από Luckees » Τρί Νοέμ 19, 2019 10:32 am

Οι ροδέλες είναι αυτές και η διαδικασία για να προσθέσεις είναι εδώ. Βεβαιώσου ότι όλα είναι κουμπωμένα σωστά (και το hopper).

georgio
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από georgio » Κυρ Νοέμ 24, 2019 2:46 pm

Ευχαριστώ όλα τα μέλη του φορουμ που με βοήθησαν!
Μετά από αρκετή δυσκολία καταφερα να βάλω τη μια ροδέλα, το τελευταίο εμπόδιο ήταν ότι με το που την έβαλα δεν μπορούσε να κουμπώσει το μαχαίρι, τελικά το κατάφερα κ αυτό!
Όμως δεν έχω καταφέρει να κόψω καφέ ακόμα αφού ο μύλος δεν ανταποκρίνεται, παταω το play εμφανίζεται το 0 στα g αλλά δεν κόβει και το κουμπάκι το πράσινο αναβοσβήνει.
Το hopper το χω στο «11»
Θέλει ενδεχομένως να κάνω κάτι άλλο;

Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από cosini » Κυρ Νοέμ 24, 2019 3:57 pm

Το hopper είναι το πλαστικό χωνί από πάνω που ρίχνεις μέσα τους κόκκους.
Θα κοιτάξεις να είναι καλά τοποθετημένο κ δεξιά που έχει κάτι σαν κλειδί να είναι στη θέση OPEN .
Πατάς play κ εάν δεν δουλέψει μιλάς με την αντιπροσωπεία.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από cosini » Κυρ Νοέμ 24, 2019 4:10 pm

Επίσης πρέπει να έχεις επιλέξει από τα κουμπιά 1,2,3, κάποιο αριθμό γραμμαρίων που θα σου κόψει ώστε αντί για μηδέν να γράφει πχ 18.0 κ μετά πατάς play.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

georgio
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από georgio » Τρί Δεκ 10, 2019 12:04 am

Τελικά δεν ειχα τοποθετησει σωστά το δοχειο που μπαίνει ο καφές!
Τώρα έχω και άλλο πρόβλημα!
Ενώ έβαλα και τη δεύτερη ροδέλα γιατί πάλι φράκαρε και δεν έκοβε πιο ψήλα, συνεχίζει να κολλάει ο δείκτης που δείχνει το κόψιμο και να μην πηγαίνει πιο χαμηλά.
Αναγκάζομαι να βγάζω το μαχαίρι και να ξανακάνω όλη τη διαδικασία απ την αρχή με τις ροδέλες για να φτιάξει.
Το θεωρείτε φυσιολογικό; Κάνω κάτι εγώ λάθος;
Επίσης είναι λογικό τη μια μέρα να βγάζει σε νορμαλ χρόνους εναν καφέ στο 19 ας πουμε και την επόμενη να βγαίνει υπερβολικά γρήγορα σαν γαλλικός με το ίδιο ακριβώς κόψιμο;

Άβαταρ μέλους
Luckees
Δημοσιεύσεις: 1477
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Τοποθεσία: Μελίσσια

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από Luckees » Τρί Δεκ 10, 2019 10:31 am

Όχι δεν είναι λογικό κάτι πάει στραβά με τη συναρμολόγηση/τοποθέτηση. Κάνεις τα βήματα όπως φαίνονται στο βίντεο που σου έστειλα πιο πάνω;
Δες και εδώ πως μπαίνει/βγαίνει σωστά το κάτω μαχαίρι.
Όταν θες να το ξαναβάλεις, αφού ευθυγραμμίσεις το μικρό εξογκωμένο δείκτη του μαχαιριού με το βέλος πάνω στο μύλο, θα πιέσεις ελαφρά προς τα πάνω και μετά θα αρχίσεις την περιστροφή (αυτή η διαδικασία φαίνεται στο 0:45)

georgio
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από georgio » Τρί Δεκ 10, 2019 11:16 pm

Αν και στην αρχή ήθελα αρκετό χρόνο για να κουμπώσει τώρα θεωρώ το έχω ψιλοβρει..θα το τσεκαρω βεβαια παλι..
Αλλά αν δεν ήταν κουμπομένο καλά πώς θα έκοβε;
Εμένα με προβληματίζουν οι μεγάλες αποκλίσεις στον ιδιο καφε με μια μερα διαφορά..δηλαδή δεν γίνεται τη μια μερα να βγαίνει η σωστή ποσότητα στα 25-30’’ και την αμέσως επόμενη στο ίδιο σημείο να βγαινει με μεγάλη ροή στιλ γαλλικού..
Εγώ σκέφτηκα μήπως παίζει ρόλο και υγρασία με τα μαχαίρια αλλά και πάλι είναι μεγάλη η απόκλιση

Rallakias
Δημοσιεύσεις: 684
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Decent DE1XL
Μύλος:: Ek43s
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από Rallakias » Τετ Δεκ 11, 2019 7:06 am

Καλώς ήρθες στα προβλήματα του οικιακού εσπρέσσο!
Σαφώς και πάιζει ρόλο η υγρασία του περιβάλλοντος στην άλεση που χρειάζεσαι για τον εσπρέσσο σου , σαφώς και η πρώτη εκχύλιση της ημέρας ενδεχομένως να ειναι αρκετά πιο γρήγορη απο τις επόμενες καθότι εχει μέινει μισοαλεσμένος καφές στα μαχαίρια που αλλοιώνεται γρηγορότερα απο τους ολοκληρους κόκκους.
Για να μην εχεις αυτό το φαινομενο (ή τουλάχιστον όχι τοσο εντονο) χρειάζεσαι μύλο με οσο το δυνατόν μεγαλύτερα μαχαίρια.Οταν άλεθα πάντως με τον Sette ,καθε μέρα ήθελε λίγο σφίξιμο το μαχαίρι του για να διατηρεί τους χρόνους εκχύλισης σταθερούς.

Απάντηση