Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
-
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
- Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Εχω βγαλει το μαχαίρι, πως τσεκαρω αν έχει ροδέλα;
Εχω βγαλει το μαχαίρι, πως τσεκαρω αν έχει ροδέλα;
-
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
- Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
UPDATE! Ο μύλος δεν μπορεί να κόψει καθόλου σε οποιαδήποτε ρύθμιση!
Θέλει μήπως κάποια ρύθμιση η ζυγαριά;
Πάει να ξεκινήσει να μετράει γραμμάρια και μένει στο 0.
Δεν ξεκινάει να δουλεύει το μοτερ
Θέλει μήπως κάποια ρύθμιση η ζυγαριά;
Πάει να ξεκινήσει να μετράει γραμμάρια και μένει στο 0.
Δεν ξεκινάει να δουλεύει το μοτερ
-
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
- Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Ευχαριστώ όλα τα μέλη του φορουμ που με βοήθησαν!
Μετά από αρκετή δυσκολία καταφερα να βάλω τη μια ροδέλα, το τελευταίο εμπόδιο ήταν ότι με το που την έβαλα δεν μπορούσε να κουμπώσει το μαχαίρι, τελικά το κατάφερα κ αυτό!
Όμως δεν έχω καταφέρει να κόψω καφέ ακόμα αφού ο μύλος δεν ανταποκρίνεται, παταω το play εμφανίζεται το 0 στα g αλλά δεν κόβει και το κουμπάκι το πράσινο αναβοσβήνει.
Το hopper το χω στο «11»
Θέλει ενδεχομένως να κάνω κάτι άλλο;
Μετά από αρκετή δυσκολία καταφερα να βάλω τη μια ροδέλα, το τελευταίο εμπόδιο ήταν ότι με το που την έβαλα δεν μπορούσε να κουμπώσει το μαχαίρι, τελικά το κατάφερα κ αυτό!
Όμως δεν έχω καταφέρει να κόψω καφέ ακόμα αφού ο μύλος δεν ανταποκρίνεται, παταω το play εμφανίζεται το 0 στα g αλλά δεν κόβει και το κουμπάκι το πράσινο αναβοσβήνει.
Το hopper το χω στο «11»
Θέλει ενδεχομένως να κάνω κάτι άλλο;
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Το hopper είναι το πλαστικό χωνί από πάνω που ρίχνεις μέσα τους κόκκους.
Θα κοιτάξεις να είναι καλά τοποθετημένο κ δεξιά που έχει κάτι σαν κλειδί να είναι στη θέση OPEN .
Πατάς play κ εάν δεν δουλέψει μιλάς με την αντιπροσωπεία.
Θα κοιτάξεις να είναι καλά τοποθετημένο κ δεξιά που έχει κάτι σαν κλειδί να είναι στη θέση OPEN .
Πατάς play κ εάν δεν δουλέψει μιλάς με την αντιπροσωπεία.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Επίσης πρέπει να έχεις επιλέξει από τα κουμπιά 1,2,3, κάποιο αριθμό γραμμαρίων που θα σου κόψει ώστε αντί για μηδέν να γράφει πχ 18.0 κ μετά πατάς play.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
- Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Τελικά δεν ειχα τοποθετησει σωστά το δοχειο που μπαίνει ο καφές!
Τώρα έχω και άλλο πρόβλημα!
Ενώ έβαλα και τη δεύτερη ροδέλα γιατί πάλι φράκαρε και δεν έκοβε πιο ψήλα, συνεχίζει να κολλάει ο δείκτης που δείχνει το κόψιμο και να μην πηγαίνει πιο χαμηλά.
Αναγκάζομαι να βγάζω το μαχαίρι και να ξανακάνω όλη τη διαδικασία απ την αρχή με τις ροδέλες για να φτιάξει.
Το θεωρείτε φυσιολογικό; Κάνω κάτι εγώ λάθος;
Επίσης είναι λογικό τη μια μέρα να βγάζει σε νορμαλ χρόνους εναν καφέ στο 19 ας πουμε και την επόμενη να βγαίνει υπερβολικά γρήγορα σαν γαλλικός με το ίδιο ακριβώς κόψιμο;
Τώρα έχω και άλλο πρόβλημα!
Ενώ έβαλα και τη δεύτερη ροδέλα γιατί πάλι φράκαρε και δεν έκοβε πιο ψήλα, συνεχίζει να κολλάει ο δείκτης που δείχνει το κόψιμο και να μην πηγαίνει πιο χαμηλά.
Αναγκάζομαι να βγάζω το μαχαίρι και να ξανακάνω όλη τη διαδικασία απ την αρχή με τις ροδέλες για να φτιάξει.
Το θεωρείτε φυσιολογικό; Κάνω κάτι εγώ λάθος;
Επίσης είναι λογικό τη μια μέρα να βγάζει σε νορμαλ χρόνους εναν καφέ στο 19 ας πουμε και την επόμενη να βγαίνει υπερβολικά γρήγορα σαν γαλλικός με το ίδιο ακριβώς κόψιμο;
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Όχι δεν είναι λογικό κάτι πάει στραβά με τη συναρμολόγηση/τοποθέτηση. Κάνεις τα βήματα όπως φαίνονται στο βίντεο που σου έστειλα πιο πάνω;
Δες και εδώ πως μπαίνει/βγαίνει σωστά το κάτω μαχαίρι.
Όταν θες να το ξαναβάλεις, αφού ευθυγραμμίσεις το μικρό εξογκωμένο δείκτη του μαχαιριού με το βέλος πάνω στο μύλο, θα πιέσεις ελαφρά προς τα πάνω και μετά θα αρχίσεις την περιστροφή (αυτή η διαδικασία φαίνεται στο 0:45)
Δες και εδώ πως μπαίνει/βγαίνει σωστά το κάτω μαχαίρι.
Όταν θες να το ξαναβάλεις, αφού ευθυγραμμίσεις το μικρό εξογκωμένο δείκτη του μαχαιριού με το βέλος πάνω στο μύλο, θα πιέσεις ελαφρά προς τα πάνω και μετά θα αρχίσεις την περιστροφή (αυτή η διαδικασία φαίνεται στο 0:45)
-
- Δημοσιεύσεις: 93
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Ascaso i-mini i2
- Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
- Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Αν και στην αρχή ήθελα αρκετό χρόνο για να κουμπώσει τώρα θεωρώ το έχω ψιλοβρει..θα το τσεκαρω βεβαια παλι..
Αλλά αν δεν ήταν κουμπομένο καλά πώς θα έκοβε;
Εμένα με προβληματίζουν οι μεγάλες αποκλίσεις στον ιδιο καφε με μια μερα διαφορά..δηλαδή δεν γίνεται τη μια μερα να βγαίνει η σωστή ποσότητα στα 25-30’’ και την αμέσως επόμενη στο ίδιο σημείο να βγαινει με μεγάλη ροή στιλ γαλλικού..
Εγώ σκέφτηκα μήπως παίζει ρόλο και υγρασία με τα μαχαίρια αλλά και πάλι είναι μεγάλη η απόκλιση
Αλλά αν δεν ήταν κουμπομένο καλά πώς θα έκοβε;
Εμένα με προβληματίζουν οι μεγάλες αποκλίσεις στον ιδιο καφε με μια μερα διαφορά..δηλαδή δεν γίνεται τη μια μερα να βγαίνει η σωστή ποσότητα στα 25-30’’ και την αμέσως επόμενη στο ίδιο σημείο να βγαινει με μεγάλη ροή στιλ γαλλικού..
Εγώ σκέφτηκα μήπως παίζει ρόλο και υγρασία με τα μαχαίρια αλλά και πάλι είναι μεγάλη η απόκλιση
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Καλώς ήρθες στα προβλήματα του οικιακού εσπρέσσο!
Σαφώς και πάιζει ρόλο η υγρασία του περιβάλλοντος στην άλεση που χρειάζεσαι για τον εσπρέσσο σου , σαφώς και η πρώτη εκχύλιση της ημέρας ενδεχομένως να ειναι αρκετά πιο γρήγορη απο τις επόμενες καθότι εχει μέινει μισοαλεσμένος καφές στα μαχαίρια που αλλοιώνεται γρηγορότερα απο τους ολοκληρους κόκκους.
Για να μην εχεις αυτό το φαινομενο (ή τουλάχιστον όχι τοσο εντονο) χρειάζεσαι μύλο με οσο το δυνατόν μεγαλύτερα μαχαίρια.Οταν άλεθα πάντως με τον Sette ,καθε μέρα ήθελε λίγο σφίξιμο το μαχαίρι του για να διατηρεί τους χρόνους εκχύλισης σταθερούς.
Σαφώς και πάιζει ρόλο η υγρασία του περιβάλλοντος στην άλεση που χρειάζεσαι για τον εσπρέσσο σου , σαφώς και η πρώτη εκχύλιση της ημέρας ενδεχομένως να ειναι αρκετά πιο γρήγορη απο τις επόμενες καθότι εχει μέινει μισοαλεσμένος καφές στα μαχαίρια που αλλοιώνεται γρηγορότερα απο τους ολοκληρους κόκκους.
Για να μην εχεις αυτό το φαινομενο (ή τουλάχιστον όχι τοσο εντονο) χρειάζεσαι μύλο με οσο το δυνατόν μεγαλύτερα μαχαίρια.Οταν άλεθα πάντως με τον Sette ,καθε μέρα ήθελε λίγο σφίξιμο το μαχαίρι του για να διατηρεί τους χρόνους εκχύλισης σταθερούς.