Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Ο δικός μου αγοράστηκε το 2016 (270w) .
Μεσα στον χρόνο της εγγυησης ειδοποιήθηκα 2 φορές από την εταιρία για δωρεαν αναβάθμιση την πρώτη φορά πλακέτας από w σε wi και την δεύτερη φορά για αλλαγή γραναζιων κίνησης .
Μέχρι σήμερα λοιπόν με 4 καφέδες καθημερινά ο μύλος δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα .
Δεν γνωρίζω εάν θα παρουσίαζε κάτι χωρίς τις αναβαθμίσεις όμως πιστεύω ότι η υποστηρίξει από τον αντιπρόσωπο ήταν άψογη πράγμα πολύ σημαντικό .
Μεσα στον χρόνο της εγγυησης ειδοποιήθηκα 2 φορές από την εταιρία για δωρεαν αναβάθμιση την πρώτη φορά πλακέτας από w σε wi και την δεύτερη φορά για αλλαγή γραναζιων κίνησης .
Μέχρι σήμερα λοιπόν με 4 καφέδες καθημερινά ο μύλος δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα .
Δεν γνωρίζω εάν θα παρουσίαζε κάτι χωρίς τις αναβαθμίσεις όμως πιστεύω ότι η υποστηρίξει από τον αντιπρόσωπο ήταν άψογη πράγμα πολύ σημαντικό .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: Δευ Νοέμ 15, 2021 11:42 pm
- Όνομα: ΓΙΑΝΝΗΣ
- Μηχανή:: Lelit PL41 Tem PID
- Μύλος:: Baratza Sette 270
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Πολυ σημαντικο να εχεις καλο support απο τον αντιπρόσωπο. μπορεις να μου στειλεις σε πμ απο που τον πηρες ;;cosini έγραψε: ↑Κυρ Νοέμ 21, 2021 10:45 amΟ δικός μου αγοράστηκε το 2016 (270w) .
Μεσα στον χρόνο της εγγυησης ειδοποιήθηκα 2 φορές από την εταιρία για δωρεαν αναβάθμιση την πρώτη φορά πλακέτας από w σε wi και την δεύτερη φορά για αλλαγή γραναζιων κίνησης .
Μέχρι σήμερα λοιπόν με 4 καφέδες καθημερινά ο μύλος δεν έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα .
Δεν γνωρίζω εάν θα παρουσίαζε κάτι χωρίς τις αναβαθμίσεις όμως πιστεύω ότι η υποστηρίξει από τον αντιπρόσωπο ήταν άψογη πράγμα πολύ σημαντικό .
Ευχαριστώ πολύ
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Από barista.gr που είναι κ ο αντιπρόσωπος.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 17
- Εγγραφή: Σάβ Αύγ 07, 2021 1:35 pm
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: NS Oscar 1
- Μύλος:: Baratza Sette
- 2ος Μύλος:: Pharos 2
- Τοποθεσία: Κομοτηνη
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Θέλει αλλαγή όλος π μηχανισμός που έχει μέσα τα γρανάζια και το σταθερό μαχαίρι. Την έπαθα 2 φορές με τον δικό μου.georgio έγραψε: ↑Τετ Νοέμ 17, 2021 6:11 pmΚαλησπέρα!
Μετά απο 2 χρόνια χρήσης με τον μύλο, με 3-4 καφέδες ημερησίως, αρχισε ξαφνικα απο την προηγούμενη εβδομάδα να κανει αρκετό θόρυβο κατά την άλεση και να βγαινει το καπάκι του μύλου. Σήμερα κατα την άλεση κανει σαν τρακτερ, κόβει παρα πολύ χοντρα, και το σταμάτησα. Το καθαρισα όλο κλπ αρκετες φορές αλλά δεν άλλαξε κάτι.
Τι μπορεί να φταίει;
https://www.barista.gr/el/SETTE-GEARBOX-KIT αυτό είναι το ανταλλακτικό
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Καλημερα σε ολους.πριν 1.5 χρονο αποφασισα να μπω στο κλαμπ και πηρα ECM classica μαζι με τον baratza sette 270wi.Θελω την βοηθεια σας παρακαλω σε κατι.Εχεις κανεις ιδεα για ποιο λογο ,αν αλεσω τον καφε σε οποιαδηποτε κλιματα περα απο την ψιλοτερη(finer) οι εκχυλισεις μου ειναι πολυ παραπανω απο το κανονικο?Δηλαδη ,για να εχω μια εκχυλιση 36γρ out σε 25 sec πρεπει απαραιτητα να κοψω οσο πιο ψιλοκομμενο μου δινει την δυνατοτητα ο μυλος.Σημερα το πρωι πχ προσπαθησα να κοψω στο 3 και μου εδωσε 40γρ στα 18 δευτερολεπτα.Σε πολλα reviews εχω δει οτι το συνηθισμενο ειναι να κοβεις στο 5-9 (της κλιμακας που δινει ο μυλος).
υ.γ. Εχω προσπαθησει να μιλησω και με την γνωστη εταιρια που αγορασα ολο το setup ωστε να με συμβουλευσει αλλα δυστυχως με αγνοησαν.Με βοηθησαν πολυ στην αγορα, αλλα με αγνοησαν οταν ηθελα 5 λεπτα απο τον χρονο τους.Φαουλ...
υ.γ. Εχω προσπαθησει να μιλησω και με την γνωστη εταιρια που αγορασα ολο το setup ωστε να με συμβουλευσει αλλα δυστυχως με αγνοησαν.Με βοηθησαν πολυ στην αγορα, αλλα με αγνοησαν οταν ηθελα 5 λεπτα απο τον χρονο τους.Φαουλ...
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Πρέπει πρώτα να δώσεις κάποιες πληροφορίες .danis έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 13, 2022 10:45 amΚαλημερα σε ολους.πριν 1.5 χρονο αποφασισα να μπω στο κλαμπ και πηρα ECM classica μαζι με τον baratza sette 270wi.Θελω την βοηθεια σας παρακαλω σε κατι.Εχεις κανεις ιδεα για ποιο λογο ,αν αλεσω τον καφε σε οποιαδηποτε κλιματα περα απο την ψιλοτερη(finer) οι εκχυλισεις μου ειναι πολυ παραπανω απο το κανονικο?Δηλαδη ,για να εχω μια εκχυλιση 36γρ out σε 25 sec πρεπει απαραιτητα να κοψω οσο πιο ψιλοκομμενο μου δινει την δυνατοτητα ο μυλος.Σημερα το πρωι πχ προσπαθησα να κοψω στο 3 και μου εδωσε 40γρ στα 18 δευτερολεπτα.Σε πολλα reviews εχω δει οτι το συνηθισμενο ειναι να κοβεις στο 5-9 (της κλιμακας που δινει ο μυλος).
Αυτό στο κάνει εδώ κ 1,5 χρόνο ?
Το κάνει με όλους τους καφέδες ?
Πόσα γραμμάρια κόβεις ?
Εχεις τοποθετήσει κάποια ροδέλα ?
Ενδεικτικά να πώ ότι άν στο κάνει σε έναν καφέ πιθανότα φταίει ο καφές .
Αν ατο κάνει απο την πρώτη στιγμή σε διάφορους καφέδες τότε πρέπει να δοκιμάσεις διάφορες ρυθμίσεις προσθέτοντας
κάθε φορά μἰα απο τις ροδέλες του μύλου . https://www.youtube.com/watch?v=7sBpJcsF7-4
Δοκίμασε το παραπάνω ΜΟΝΟ αν στο κάνει σε όλους τους καφέδες με στόχο να παίρνεις περίπου από τα 18γρ καφέ
30γρ - 35γρ σε 30ec και με ρύθμιση μύλου ανάμεσα στα 15 - 9 . ( αυτό μεταβάλλεται από καφέ σε καφέ )
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Αρχικα σε ευχαριστω για την απαντηση.Ναι μου το κανει σε ολους τους καφεδες,απο την αρχη που τον αγορασα.Ειχα ως μπουσουλα,οτι πρεπει στα 18γρ καφε να μου βγαζει ροφημα 36γρ στα 25-30 δευτ. και αυτο μπορω να το επιτυχω μονο αν κοβω οσο πιο ψιλα γινεται.Ροδελα δεν εχω τοποθετησει.Δεν εχω ιδεα τι ροδελα ειναι αυτη.Εχω διαβασει αρκετα πριν κανω το ποστ αλλα δεν εχω δει καποιον να εχει καποιο παρομοιο προβλημα.Εχεις τον ιδιο μυλο?cosini έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 13, 2022 1:01 pmΠρέπει πρώτα να δώσεις κάποιες πληροφορίες .danis έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 13, 2022 10:45 amΚαλημερα σε ολους.πριν 1.5 χρονο αποφασισα να μπω στο κλαμπ και πηρα ECM classica μαζι με τον baratza sette 270wi.Θελω την βοηθεια σας παρακαλω σε κατι.Εχεις κανεις ιδεα για ποιο λογο ,αν αλεσω τον καφε σε οποιαδηποτε κλιματα περα απο την ψιλοτερη(finer) οι εκχυλισεις μου ειναι πολυ παραπανω απο το κανονικο?Δηλαδη ,για να εχω μια εκχυλιση 36γρ out σε 25 sec πρεπει απαραιτητα να κοψω οσο πιο ψιλοκομμενο μου δινει την δυνατοτητα ο μυλος.Σημερα το πρωι πχ προσπαθησα να κοψω στο 3 και μου εδωσε 40γρ στα 18 δευτερολεπτα.Σε πολλα reviews εχω δει οτι το συνηθισμενο ειναι να κοβεις στο 5-9 (της κλιμακας που δινει ο μυλος).
Αυτό στο κάνει εδώ κ 1,5 χρόνο ?
Το κάνει με όλους τους καφέδες ?
Πόσα γραμμάρια κόβεις ?
Εχεις τοποθετήσει κάποια ροδέλα ?
Ενδεικτικά να πώ ότι άν στο κάνει σε έναν καφέ πιθανότα φταίει ο καφές .
Αν ατο κάνει απο την πρώτη στιγμή σε διάφορους καφέδες τότε πρέπει να δοκιμάσεις διάφορες ρυθμίσεις προσθέτοντας
κάθε φορά μἰα απο τις ροδέλες του μύλου . https://www.youtube.com/watch?v=7sBpJcsF7-4
Δοκίμασε το παραπάνω ΜΟΝΟ αν στο κάνει σε όλους τους καφέδες με στόχο να παίρνεις περίπου από τα 18γρ καφέ
30γρ - 35γρ σε 30ec και με ρύθμιση μύλου ανάμεσα στα 15 - 9 . ( αυτό μεταβάλλεται από καφέ σε καφέ )
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Τίς ροδελες τίς έχει μέσα στη συσκευασία του .
Βάλε πρώτα μια δοκίμασε κ αν χρειαστεί βάζεις κ δεύτερη η τρίτη . Πιστεύω με μια η δυο θα είσαι οκ.
Στο προηγούμενο ποστ υπάρχει κ το βιντεάκι.
Βάλε πρώτα μια δοκίμασε κ αν χρειαστεί βάζεις κ δεύτερη η τρίτη . Πιστεύω με μια η δυο θα είσαι οκ.
Στο προηγούμενο ποστ υπάρχει κ το βιντεάκι.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Αγνοουσα την υπαρξη τους μεχρι τωρα.Ειχα την εντυπωση οτι ηταν ετοιμος ο μυλος για χρηση και απλα θα επρεπε να ρυθμισω εγω ποσο ψιλο επρεπε να κοψω.Σε τι θα με βοηθησουν αυτες οι ροδελες?Ειδα το βιντεο για το πως θα την βαλω αλλα ειναι στα γερμανικα.Ποια η χρησιμοτητα της ροδελας?
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Για να κόβεις πιο ψιλά .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση