Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
-
Jousis
- Δημοσιεύσεις: 259
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 29, 2016 3:46 am
- Μηχανή:: nespresso
- 2η Μηχανή:: lelit mara x
- Μύλος:: niche zero
Δημοσίευση
από Jousis » Δευ Αύγ 03, 2020 4:26 am
Jousis έγραψε: ↑Τρί Ιουν 09, 2020 4:08 pm
Παιδιά δεν είπα οτι ο barista μου αρνήθηκε κάτι, ηρεμήστε.
Δεν το έχω πει καν στους ανθρώπους γιατί δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ να τον πάω ακόμα.
Απλά το ανέφερα οτι κι εμένα έκανε το ίδιο, έτσι για να υπάρχει.
Επειδή λέγανε οτι λύσανε το πρόβλημα στους wi.
Βρήκα επιτέλους χρόνο να πάω τον 270wi στο barista και με ενημέρωσαν αμέσως ότι θα γίνει επισκευή εντός εγγύησης.
Όχι ότι είχα καμία αμφιβολία, στην υποστήριξη είναι αστέρια, απλά το αναφέρω για να κλείσει η ιστορία μου.
-
nick_reth
- Δημοσιεύσεις: 82
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: PROFITEC PRO 300
- 2η Μηχανή:: DELONGHI E.S.E.
- Μύλος:: BARATZA SETTE 270
- 2ος Μύλος:: GRAEF CM 702
- Οι καφέδες μου:: SPECIALITY ASADO
- Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ
Δημοσίευση
από nick_reth » Τετ Δεκ 02, 2020 12:38 am
Σε 2 ημέρες θα είμαι κι εγώ κάτοχος του μύλου sette 270 w.
Αν μπορεί κάποιος που τον έχει ήδη να μου πει σε ποια ρύθμιση να κόψω για εσπρέσσο.
Ευχαριστώ.
-
serqual
- Δημοσιεύσεις: 64
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 21, 2020 2:25 pm
- Όνομα: Σεραφείμ
- Μηχανή:: Lelit PL41 TEM Pid
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
- Τοποθεσία: Athens
Δημοσίευση
από serqual » Τετ Δεκ 02, 2020 11:47 am
Εγώ το έχω περίπου στο 11 Ε, αλλά εξαρτάται από την ποικιλία του καφέ, το χρόνο που έχει μείνει ανοικτός, καθώς και το πότε ψήθηκε.
Θα το βρεις πού ακριβώς είναι εάν βάζοντας 18 γρ για άλεση, σε 30 δεύτερα περίπου εκχύλιση, πάρεις καφέ γύρω στα 40 γρ. (αναλόγως από 38 - 45). Όλα αυτά όμως εξαρτώνται, όπως ανέφερα από διάφορους παράγοντες.
-
nick_reth
- Δημοσιεύσεις: 82
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
- Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
- Μηχανή:: PROFITEC PRO 300
- 2η Μηχανή:: DELONGHI E.S.E.
- Μύλος:: BARATZA SETTE 270
- 2ος Μύλος:: GRAEF CM 702
- Οι καφέδες μου:: SPECIALITY ASADO
- Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ
Δημοσίευση
από nick_reth » Τετ Δεκ 02, 2020 1:04 pm
serqual έγραψε: ↑Τετ Δεκ 02, 2020 11:47 am
Εγώ το έχω περίπου στο 11 Ε, αλλά εξαρτάται από την ποικιλία του καφέ, το χρόνο που έχει μείνει ανοικτός, καθώς και το πότε ψήθηκε.
Θα το βρεις πού ακριβώς είναι εάν βάζοντας 18 γρ για άλεση, σε 30 δεύτερα περίπου εκχύλιση, πάρεις καφέ γύρω στα 40 γρ. (αναλόγως από 38 - 45). Όλα αυτά όμως εξαρτώνται, όπως ανέφερα από διάφορους παράγοντες.
Ευχαριστώ πολύ και νασαι καλά!!
-
manos0013
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Δημοσίευση
από manos0013 » Παρ Δεκ 11, 2020 10:59 pm
Μετά τον καθαρισμό του 270 wi χρειάζεται πάλι ρύθμιση μαχαιριών? Είμαι καινούργιος στο χώρο του καφέ και δεν ξέρω καθόλου τι παίζει. Και με χρήση 1-2 καφέδες την ημέρα,κάθε πότε θέλει καθάρισμα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Δημοσίευση
από johnsin » Σάβ Δεκ 12, 2020 7:48 am
Απλά πας την ρύθμιση εκεί που ήταν πριν και είσαι οκ .Είναι τόσο εύκολο που και κάθε βδομάδα να κάνεις δεν σε κουράζει.
-
manos0013
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Δημοσίευση
από manos0013 » Σάβ Δεκ 12, 2020 10:12 am
johnsin έγραψε: ↑Σάβ Δεκ 12, 2020 7:48 am
Απλά πας την ρύθμιση εκεί που ήταν πριν και είσαι οκ .Είναι τόσο εύκολο που και κάθε βδομάδα να κάνεις δεν σε κουράζει.
Καλημέρα κ . Γιάννη.
Το ίδιο εύκολο είναι η ρύθμιση και με αυτό στο μυλο?
lelit pl 044 mmt μετά τον καθαρισμό? Είμαι ανάμεσα σε αυτόν και τον 270 wi. Απλά,τωρα αρχίζω να ασχολούμαι και θέλω να δω αν αξίζει. Γιατί καλός ο 270 αλλά έχει την διπλάσια τιμή.
-
johnsin
- Δημοσιεύσεις: 764
- Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2020 11:29 am
- Όνομα: Ιωάννης
- Μηχανή:: Lelit pl41em Anna
- Μύλος:: Cunill Tranquilo
- 2ος Μύλος:: Mignon Specialita
- Οι καφέδες μου:: Mokka,Cup 10,Taf,Round Cup,Tareso
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρητης
Δημοσίευση
από johnsin » Σάβ Δεκ 12, 2020 10:36 am
Ναι αλλά αξίζει θα το δεις στο μέλλον δεν θα χρειαστείς άλλο μύλο για πάρα πολλά χρόνια γιατί θα σου καλύψει τις single δόσεις την εύκολη αλλαγή σε εσπρέσο και φίλτρου , δεν έχει παρακράτηση και φυσικά ο γρήγορος καθαρισμός του.
-
manos0013
- Δημοσιεύσεις: 85
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 08, 2020 9:53 am
- Όνομα: Manos
- Μηχανή:: Lelit Elizabeth
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Οι καφέδες μου:: Jacobs prof,hacienda blend,cup 10
- Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτης
Δημοσίευση
από manos0013 » Σάβ Δεκ 12, 2020 11:48 am
Από εβδομάδα κ . Γιάννη περιμένω την καφετιερα. Αν καταφέρω να φτιάξω καλό καφέ,μετά χαράς να σας κεράσω. Από Ηράκλειο είμαι και γω
-
bpel86
- Δημοσιεύσεις: 74
- Εγγραφή: Δευ Ιουν 03, 2013 12:52 am
- Μηχανή:: Lelit PL41 Plust PID
- Μύλος:: DF64
Δημοσίευση
από bpel86 » Δευ Φεβ 22, 2021 3:12 pm
Καλησπέρα! Έχω αυτή τη στιγμή έναν Fiorenzato F4e. Αξίζει η μετάβαση στο Sette 270 από πλευρά άλεσης και γεύσης? Ο λόγος που θα σκεφτόμουν την αλλαγή είναι κυρίως για την ευκολία που παρέχει ο Sette. Αλλά φοβάμαι μήπως αντί για αναβάθμιση καταλήξω σε υποβάθμιση του τελικού αποτελέσματος