Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Luckees
Δημοσιεύσεις: 1477
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Τοποθεσία: Μελίσσια

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από Luckees » Τετ Δεκ 11, 2019 12:09 pm

Μισό λεπτό βρε παιδιά. Προφανώς ισχύει η αναπροσαρμογή της άλεσης εξαιτίας της υγρασίας, αλλά όχι σε βαθμό τη μία να βγάζει εσπρέσο και την άλλη γαλλικό! Αν αφήσουμε στην άκρη μια πιθανή βλάβη, είναι καθαρά θέμα λάθους τοποθέτησης ή απορρύθμισης του μαχαιριού.
Γιώργο, τσέκαρε αν την ώρα που αλέθεις ο δακτύλιος των μικρορυθμίσεων μετακινείται, πηγαίνει μόνος τους δλδ από το fine προς το coarse.

georgio
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από georgio » Τετ Δεκ 11, 2019 5:06 pm

Πάλι τα ίδια σήμερα...ο δακτύλιος που δείχνει το νούμερο που κόβεις δεν πήγαινε δεξιά απο 19..εμενε κολλημένο εκεί.
Αναγκαστηκα να κοψω φιλτρου γιατί δεν είχα χρόνο να κάνω όλη τη διαδικασία. Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι ο δακτύλιος που αλλάζει την τιμή στο κόψιμο κάπως έτρεμε όταν έκοβε τον καφέ. Βέβαια δεν ξέρω αν αυτό ειναι φυσιολογικό, αλλά σίγουρα δεν άλλαζε θέση.
Νομίζω εχω βρει τον μπελά μου με αυτον το μυλο και ο τεχνικός απο τα μαγαζιά που απευθύνομαι δεν με καλεί ποτέ και κάνω μέρες να τον βρω... :/

Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από cosini » Τετ Δεκ 11, 2019 6:29 pm

Έχεις κουμπώσει λάθος την βάση του μαχαιριού . Ξεκουμπωσε το πάλι κ δες κάποιο βίντεο πώς μπαίνει κ πως κουμπώνει .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

Άβαταρ μέλους
Luckees
Δημοσιεύσεις: 1477
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Τοποθεσία: Μελίσσια

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από Luckees » Πέμ Δεκ 12, 2019 10:13 am

Γιώργο φαίνεται οτι έχεις πρόβλημα οπότε το καλύτερο είναι να σταματήσεις τις αλέσεις γιατί μπορεί να κάνεις μεγαλύτερη ζημιά. Δεν είναι φυσιολογικό ο δακτύλιος ούτε να τρέμει ούτε να κολλάει. Από που τον αγόρασες;

georgio
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από georgio » Πέμ Δεκ 12, 2019 1:39 pm

Η αγορά έχει γίνει απο barista tools. Το μαχαίρι το ξαναέβαλα με τον τρόπο που δείχνει το βίντεο. Αφού έκοψα καφε κανονικά πήγα να το μετακινήσω πάλι λιγο προς τα δεξιά να δω τι συμβαίνει και είναι σαν να είναι κάπως πιο σφιχτά απο δεξιά. Πηγαίνει δηλαδή τώρα αλλά με δυσκολία απ ότι στην άλλη μεριά.
Εντύπωση που κάνει η διαφρορά ανάμεσα με 1-2 ώρες γι αυτό σκέφτηκα την υγρασία.
Για να δούμε το βράδυ...

georgio
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από georgio » Δευ Δεκ 16, 2019 1:36 pm

Παιδιά επανέρχομαι παλι..συγγνώμη που έχω γίνει κουραστικός και ευχαριστώ προσωπικά όλους όσους μου έχετε απαντήσει και με έχετε βοηθήσει.
Εδώ και 4 μέρες είχα σταθερά τον δείκτη στο 11-12 και δεν αντιμετόπιζα κανένα πρόβλημα για να μεταβάλω την τιμή του δείκτη, λίγες φορες όταν το είχα στο 19 ο μύλος δεν πήγαινε με τόση ευκολία προς τα δεξιά.
Πριν λίγο δοκίμασα να κόψω φίλτρου στο 26 και μετά απο λίγο δοκίμασα να το μετακινήσω προς τα δεξιά (εχώ πάθει εμμονή βλέπετε 😛 ). Όμως μετά το 19 δεν πήγαινε με τίποτα.. νομίζω πως πλεον υπάρχει κάποιο ελλάτωμα στον μύλο και δεν φταίω εγώ...

Rallakias
Δημοσιεύσεις: 684
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
Όνομα: Βασίλης
Μηχανή:: Decent DE1XL
Μύλος:: Ek43s
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από Rallakias » Δευ Δεκ 16, 2019 2:42 pm

Την ώρα που προσπαθείς να γυρίσεις τον επιλογέα απο το 26 και σκαλώνει στο 19 , ο μύλος ειναι γεμάτος με κόκκους καφέ ή άδειος?

Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από cosini » Δευ Δεκ 16, 2019 7:31 pm

Ο sette είναι ίσως ο ευκολότερος μύλος στο βγάλσιμο κ καθάρισμα των μαχαιριών.

Ξεκούμπωσε πάλι τα μαχαίρια , καθάρισε τα καλά κούμπωσε τα σωστά και ΧΩΡΙΣ να βάλεις καφέ όπως λέει κ ο Βασίλης δοκίμασε να δεις εάν γυρίζει κανονικά ο επιλογέας δεξιά κ αριστερά.

Εάν γυρίζει κανονικά ο επιλογέας τότε ο μύλος είναι ΟΚ εάν δεν γυρίζει κανονικά και τον έχεις ήδη κουμπώσει σωστά τον επιλογέα τότε έχει κάποιο πρόβλημα κ θα πρέπει να μιλήσεις με το service .
ΠΡΟΣΟΧΗ όλα τα παραπάνω χωρίς καφέ
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

georgio
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 02, 2016 3:49 am
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
Μύλος:: Ascaso i-mini i2
Οι καφέδες μου:: Hausbrandt Gourmet, Taf, C.I coffees
Τοποθεσία: Ηλιούπολη Αττικής

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από georgio » Δευ Δεκ 16, 2019 8:38 pm

Είχε λίγο καφε όταν συνέβη..φαντάζομαι 4-5g
Απλά τα χω ξανακάνει όλα αυτά και εχω απογοητευτεί..Το περίεργο είναι ότι αυτό συμβαίνει όταν κόβω πιο χοντρά και μετά πάω να αλλάξω κόψιμο
Πραγματικά μακάρι να κάνω κάτι λάθος εγώ αλλά φοβάμαι πως δεν κάνω..
Εντωμεταξύ αν το στείλω μέχρι τη Δράμα φαντάζομαι θα πάρω τον μύλο μετά τις γιορτές και το barista.gr που είναι η αντιπροσωπεία μου είπαν αναλαμβάνουν μόνο για τους δικούς τους μύλους.

Άβαταρ μέλους
cosini
Δημοσιεύσεις: 400
Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
Όνομα: Δημητρης
Μηχανή:: Cosini DB espresso
2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
Οι καφέδες μου:: all
Τοποθεσία: αθηνα
Επικοινωνία:

Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών

Δημοσίευση από cosini » Δευ Δεκ 16, 2019 9:53 pm

Πιθανόν το λάθος που κανείς είναι ότι πας να αλλάξεις από χοντρό κόψιμο σε αρκετά πιο λεπτό έχοντας μέινει μέσα στα μαχαίρια ήδη κάποια κομμάτια καφέ που τα μπλοκάρουν. Αυτός είναι κ ο λόγος που μπλοκάρει ο επιλογέας. Ο μύλος δουλεύει σωστά εσύ κάνεις λάθος στη χρήση . Πριν πας από χοντρό σε ψιλό κόψιμο να καθαρίζεις τα μαχαίρια να μην υπάρχουν μέσα κομμάτια καφέ. Εάν κάνεις το ανάποδο δλδ από ψιλό κόψιμο σε πιο χοντρό δεν θα έχεις πρόβλημα.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση

Απάντηση