Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Πόσο διάστημα διαρκεί η εγγύηση ?
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 60
- Εγγραφή: Δευ Ιούλ 04, 2011 8:48 pm
- Όνομα: Πάνος
- Μηχανή:: Bezzera Strega
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- Οι καφέδες μου:: The Barn
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Κανονικά είναι 1 χρόνο αλλά το ελληνικό κατάστημα έδινε κάποια στιγμή και 2 γιατί ακούγονταν διάφορα για την αξιοπιστία των μοτερ τους.
-
- Δημοσιεύσεις: 161
- Εγγραφή: Πέμ Αύγ 07, 2014 5:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Ο 270 με τον 270wi τι διαφορές έχουν εκτός από την ζυγαριά;;
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Βελτιωμένο "έξυπνο" λογισμικό που έχει να κάνει με τη ζυγαριά, πιο αργές στροφές, λίγο πιο ήσυχος, σύνδεση με bluetooth -προς το παρόν- μόνο με apple συσκευές.
-
- Δημοσιεύσεις: 161
- Εγγραφή: Πέμ Αύγ 07, 2014 5:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Με τον 270 μπορείς να κάνεις ακριβής μέτρηση κάφε σε γραμμάρια μόνο με το
χρονόμετρο? Θέλω να πω αν κόψεις μια φορά 15 γραμμ. καφέ σε 6.3 δευτ. , κάθε φορά θα βγάζεις 15 γραμμ. ακριβώς σε αυτό το χρόνο ?
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Δεν έχει χρονόμετρο , μόνο βάρος μπορείς να ρυθμίσεις.
Τώρα εάν εσύ κρατάς κάπου ξεχωριστά χρόνο ο κάθε καφές για συγκεκριμένα γραμμάρια μπορεί να παίζει στο χρόνο καθώς ίσως να θέλεις κ πιο ψιλά η χοντρά κοψίματα συν το ψήσιμο του που μεταβάλει κ την σκληρότητα του κόκκου.
Τώρα εάν εσύ κρατάς κάπου ξεχωριστά χρόνο ο κάθε καφές για συγκεκριμένα γραμμάρια μπορεί να παίζει στο χρόνο καθώς ίσως να θέλεις κ πιο ψιλά η χοντρά κοψίματα συν το ψήσιμο του που μεταβάλει κ την σκληρότητα του κόκκου.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Με τον sette 270 αλλα και με κάθε μύλο ο οποίος αλέθει με βάση το χρόνο ,υπάρχει το εξής μειονέκτημα:
αυτη τη στιγμη με 6,3'' θα αλέσεις 15γρ καφέ ,αλλά αύριο που ο καφές θα εχει ''μπαγιατέψει'' κι άλλο και θα χρειάζεται να αλέσεις πιο ψιλα για να πετύχεις τον ιδιο χρόνο εκχύλισης ,με 6,3'' θα αλέσεις π.χ.14,5γρ καφέ.Ετσι αύριο θα πρέπει να αναπροσαρμόσεις το χρόνο άλεσης.
Οι time based μύλοι αλεσης ειναι ιδανικοι για επαγγελματική χρηση όπου ο καφές δεν προλαβαίνει να μπαγιατέψει και όλο το σακούλι του καφέ αλέθεται την ίδια μέρα με τις ιδιες συνθήκες και έτσι ολη μέρα με 6,3'' χρόνο παίρνεις το ίδιο βάρος καφέ.Σε οικιακή χρήση ο sette 270w έκανε την επανάσταση αλέθοντας με βάση το βάρος και οχι το χρόνο.Ετσι όσο κι αν αλλάξει η άλεση το βάρος του καφέ παραμένει ίδιο.
αυτη τη στιγμη με 6,3'' θα αλέσεις 15γρ καφέ ,αλλά αύριο που ο καφές θα εχει ''μπαγιατέψει'' κι άλλο και θα χρειάζεται να αλέσεις πιο ψιλα για να πετύχεις τον ιδιο χρόνο εκχύλισης ,με 6,3'' θα αλέσεις π.χ.14,5γρ καφέ.Ετσι αύριο θα πρέπει να αναπροσαρμόσεις το χρόνο άλεσης.
Οι time based μύλοι αλεσης ειναι ιδανικοι για επαγγελματική χρηση όπου ο καφές δεν προλαβαίνει να μπαγιατέψει και όλο το σακούλι του καφέ αλέθεται την ίδια μέρα με τις ιδιες συνθήκες και έτσι ολη μέρα με 6,3'' χρόνο παίρνεις το ίδιο βάρος καφέ.Σε οικιακή χρήση ο sette 270w έκανε την επανάσταση αλέθοντας με βάση το βάρος και οχι το χρόνο.Ετσι όσο κι αν αλλάξει η άλεση το βάρος του καφέ παραμένει ίδιο.
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Συμφωνώ με Βασίλη, στην οικιακή χρήση ο χρόνος στην άλεση δεν δίνει σταθερό αποτέλεσμα. Αναζητούμε την ακρίβεια και γι αυτό καταφεύγουμε στη λύση της ζυγαριάς, ώστε να έχουμε μετρήσιμα αποτελέσματα σε περίπτωση διόρθωσης και φυσικά τη μέγιστη δυνατή επαναληψιμότητα.
Σε μια νορμάλ διαδικασία ζυγίζουμε τους κόκκους, μετά τον αλεσμένο καφέ και στο τέλος το ρόφημα. Ο "W" απλά μας απαλλάσσει από τα 2 πρώτα βήματα.
Αν παρ' όλα αυτά δεν σε πείθει το έξτρα τίμημα για να πας από 270 σε 270wi, παίρνεις τον απλό και κάνεις single dosing.
Σε μια νορμάλ διαδικασία ζυγίζουμε τους κόκκους, μετά τον αλεσμένο καφέ και στο τέλος το ρόφημα. Ο "W" απλά μας απαλλάσσει από τα 2 πρώτα βήματα.
Αν παρ' όλα αυτά δεν σε πείθει το έξτρα τίμημα για να πας από 270 σε 270wi, παίρνεις τον απλό και κάνεις single dosing.
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Σε επικοινωνία με την BARATZA σχετικά με το Ε02 ο μύλος χρειάζεται την αναβάθμιση σε WI που θα λύσει το πρόβλημα .
Έτσι λοιπόν παρεδόθη χθες στο νέο κατάστημα της BARISTA.gr και περιμένω ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα .
Έτσι λοιπόν παρεδόθη χθες στο νέο κατάστημα της BARISTA.gr και περιμένω ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 161
- Εγγραφή: Πέμ Αύγ 07, 2014 5:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
μπορείτε να μου πείτε ρυθμίσεις ( περίπου ) για κοπή εσπρέσσο για τον 270wi ??