Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
-
- Δημοσιεύσεις: 60
- Εγγραφή: Δευ Ιούλ 04, 2011 8:48 pm
- Όνομα: Πάνος
- Μηχανή:: Bezzera Strega
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- Οι καφέδες μου:: The Barn
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Ο δικός μου μάλλον ξαναχάλασε, κάνει έναν θόρυβο όταν κόβει καφέ σαν να ακουμπάνε τα μαχαίρια.
Τον έστειλα για επισκευή και με την ευκαιρία και για αναβάθμιση σε wi.
Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να πιώ καφεδάκια...
Τον έστειλα για επισκευή και με την ευκαιρία και για αναβάθμιση σε wi.
Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να πιώ καφεδάκια...
-
- Δημοσιεύσεις: 684
- Εγγραφή: Τετ Ιούλ 27, 2016 2:21 pm
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Decent DE1XL
- Μύλος:: Ek43s
- Τοποθεσία: Πειραιας
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Μεταβαίνοντας απο τον Sette 270wi στον Ek43 ,εναν πολύ ικανό μύλο, παρατήρησα 2 σημεία για τον sette που δεν μπορούσα πιο πριν γιατι δεν ειχα μέτρο σύγκρισης.
- Συμφωνώ απόλυτα (εκ των υστέρων προφανώς) με το Review του μύλου απο το home-barista.com και ιδιαίτερα για τα σχόλιά του περι γεύσης
Πράγματι το γευστικό προφίλ λίγο αλλάζει όταν μεταβάλλεται π.χ. ο χρόνος της εκχύλισης του Sette.Δεν εννοώ οτι πίνεις ξύδι και στα 20'' αλλά και στα 30''-προφανώς αυτό δεν γίνεται.Αλλά ενώ με τον Ek43 στα 25'' μπορεί να πίνω τον ίδιο καφέ με τον Sette, στα 35'' του Sette να είναι λίγο πολύ παρόμοιο το γευστικό προφίλ με τα 25'' ενω του Ek43 να μην πίνεται απο την υπερεκχείλιση!how does it taste? And the answer isn't good or bad, but pretty much the same however you set the grind. I spent two months trying to figure out how this can be. Here's my best guess. When you adjust a grinder in the espresso range, three things can happen: you can change the average size of the regular particles; you can create more or less fines; or you can change the variance of particle sizes. The variance change is undesirable, something that happens in the cheap "dust and boulders" grinders. But the other two changes are both desirable. If you need to adjust the flow, you need fewer or more fines. If you need to adjust the extraction, you need finer or coarser particle size. The Sette, when operating in the espresso range, changes mostly the fines proportion, but not the particle size. So you can change the flow, but the extraction and taste of the shot will not change very much at all. (The K30 is the other way around, with grind changes affecting extraction much more than the flow). This makes for very bulletproof and fault tolerant operation; very good taste on most coffees, but disappointment if the coffee you are using happens to require a very high or low extraction.
Δεν ξέρω πώς αλλιώς να μεταφράσω στην πράξη τοIt is very resistant to modifying the extraction levels
Τα παραπάνω βέβαια τα αναφέρω ως ενα χαρακτηριστικό ΥΠΕΡ του Sette ,της ευχρηστίας του και της αποτελεσματικότητάς του. - Ανακάλυψα οτι το φάντασμα της όχι τέλειας εκχύλισης (channeling) με το οποίο πάλευα τόσο καιρό ,δεν ήταν θέμα άλλου παράγοντα παρά της άλεσης του Sette.Η οπτικά -εκ πρώτης- σωστή και χωρίς clumping άλεση του Sette ,αν τη συγκρίνει κανείς με άλλου μύλου ,θα παρατηρήσει οτι είναι ανομοιογενής με μικρά και μεγάλα κομμάτια.Για να πετύχω εκχύλιση που να ξεκινάει ταυτόχρονα απο όλες τις τρύπες ,έπρεπε να έχω κάνει πάρα πολύ καλό ανακάτεμα με οδοντογλυφίδα όχι για να σπάσω το clumping αλλά για να κατανείμω ισομερώς στο πακ τα fines που τείνουν να μαζεύονται σε μια μεριά (?) και να χαλάνε την εκχύλιση.Σε αντίθετη περίπτωση απλά ειχα εκχύλιση που ξεκινούσε απο τη μια μεριά του πακ-δεν ηταν κακή αλλά δεν ηταν ούτε τέλεια.
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Ακριβώς αυτό είχα διαπιστώσει κι εγώ όταν 3-4 μήνες μετά την αγορά ενός καινούργιου Κ10 έπεσε κατά τύχη στα χέρια μου κ ο sette ο οποίος μου έδινε τα ίδια φλυτζάνια γευστικά αλλά με μικρό μέγεθος , κάθετη ταχύτατη αλεση, ζύγισμα , εύκολο καθάρισμα κ γενικά μια ευκολότερη καθημερινότητα.
Έτσι λοιπόν δρομολογήθηκε κ έγινε η πώληση του Κ10 κ παρέμεινε στον πάγκο μου ο sette ο οποίος όντως είναι vfm για οικιακή χρήση κ με ένα συν επιπλέον για την υποστήριξη που εχει από την εδώ αντιπροσωπεία αλλά κ από τις αναβαθμίσεις που προσφέρει η Baratza .
Έτσι λοιπόν δρομολογήθηκε κ έγινε η πώληση του Κ10 κ παρέμεινε στον πάγκο μου ο sette ο οποίος όντως είναι vfm για οικιακή χρήση κ με ένα συν επιπλέον για την υποστήριξη που εχει από την εδώ αντιπροσωπεία αλλά κ από τις αναβαθμίσεις που προσφέρει η Baratza .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Άλεση Κ10 ο Sette;
Πρώτη φορά διαβάζω κάτι τέτοιο.
Έχουν γραφτεί πολλές σελίδες σε ξένα φόρουμ για αυτό το θέμα.
Πρώτη φορά διαβάζω κάτι τέτοιο.
Έχουν γραφτεί πολλές σελίδες σε ξένα φόρουμ για αυτό το θέμα.
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Δεν είπα ίδια άλεση , αλλά το ίδιο γευστικά φλυτζάνι.
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 21
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 23, 2019 12:14 pm
- Όνομα: Κωστας
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- Μύλος:: baratza sette 270 wi
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Καλημέρα παιδιά, κάτοχος και εγώ του συγκεκριμένου μύλου (wi), σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένος, αλλά έχω θέμα με την δοσολογία του καφέ,μένω το έχω ρυθμισμένο στα 18 γρ., Τις μισές φορές το βγάζει ακριβώς ή με 0,2 διάφορα, τις άλλες μισές η διαφορά είναι στο 1 γρ. Με λίγα λόγια δεν μπορείς να βγάλεις την ίδια δόση παντα. Σας το κάνει και εσας?
-
- Δημοσιεύσεις: 161
- Εγγραφή: Πέμ Αύγ 07, 2014 5:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit PL41TEM PID
- Μύλος:: Baratza sette 270wi
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
ποτέ δεν μου έχει βγάλει διαφορά 1 γραμμ....είναι πάρα πολύ και δεν είναι και φυσιολογικό...συνήθως η διαφορά κυμαίνεται στο 0.1 τις μισές φορές και τις άλλες φορές ακριβώς..
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Baratza Sette 270-απόψεις χρηστών
Το 1g δεν είναι αποδεκτή απόκλιση.
Είναι σταθερός/χωρίς δονήσεις ο πάγκος έδρασης; Έχει ο μύλος όλα τα λαστιχάκια από κάτω;
Είναι σταθερός/χωρίς δονήσεις ο πάγκος έδρασης; Έχει ο μύλος όλα τα λαστιχάκια από κάτω;