Σελίδα 74 από 76

Re: Niche zero

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 15, 2023 6:24 pm
από AlexFocus
Δεσποινα (deschristi) εγω ευχαριστω. Καλες αλεσεις να εχεις. Να ενημερωσω οτι εχει ανταλλακτικα απο Niche (εκτος του εξωτερικου αλουμινιου) οποτε οποιος χρειαστει κατι με ενημερωνει. Δεν κανω εμποριο ουτε ειμαι μεταπωλητης απλα αποσυναρμολογηθηκε Niche ενος γνωστου μου και μας εμειναν τα spares απο ενα Niche και μονο. Πηρα σημερα και το bellow απο Introvert. Θα ανεβασω φοτο οσονουπω :a080:

Re: Niche zero

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 05, 2023 12:48 pm
από Michalis_cy
Διαθέσιμος πλέον με flat μαχαίρια 83 mm, ως Niche duo


https://www.nichecoffee.co.uk/products/niche-duo

Re: Niche zero

Δημοσιεύτηκε: Παρ Απρ 07, 2023 3:29 pm
από nkout
Πολυ ενδιαφερον, ας περιμενουμε τα πρωτα reviews.

Re: Niche zero

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 20, 2023 1:04 pm
από Grisos
Niche DUO Review - Flat burr BEAST with a twist...

https://youtu.be/Mq2Ena-gl8I

Re: Niche zero

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 13, 2023 9:07 pm
από dioz
Δεν βλεπω να υπαρχει σε καποιο ευρωπαικο σαιτ για αποφυγη τελωνειου....

Re: Niche zero

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 21, 2024 11:28 pm
από tziminhio
Παιδιά καλησπέρα. Μολις παρέλαβα τον Niche μεταχειρισμένο 2ετίας. Σύμφωνα με τον προκάτοχό του ελάχιστη χρήση μιας και δεν ασχολούταν με το άθλημα. Μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον μύλο.
1) Έχει παρατηρήσει κανενας άλλος αυτό το άσπρο στις στροφές του καπακιού που είναι σαν αλάτι ? (επισυναπτω φωτος)
2) Απ' οτι βλέπω δυστυχώς και αυτός ο μύλος (ο προηγούμενος ηταν ο Eureka Mignon) έχει κατακράτηση άνω του 1γρ. Είναι φυσιολογικό? Ένας βασικός λόγος που πήρα τον μύλο ήταν η μικρή κατακράτηση.
3) Στο κόψιμο βλέπω οτι αν δεν εχω το πορταφιλτερ κατω ακριβώς απο το στομιο του μυλου πεταγεται καφες παντου
4) Με τις πρώτες δοκιμές παρατήρησα οτι πρέπει να κόβω στο 23 περίπου. Είναι στο πεδιο του φίλτρου εκει η εχω καταλάβει λάθος? (επισυναπτω φωτο)
Ευχαριστώ για τις απαντησεις

Re: Niche zero

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 22, 2024 7:46 am
από gsisr
To ασπρο ειναι μαλλον grindz καθαριστικο για μυλους

για κατακρατηση μιλας σε καθε αλεση; η απλα καθαρισες το μυλο, αλεσες και μετρησες της κατακρατηση;

με ενα μικρο ψεκαστηρι θα ψεκαζεις τους κοκκους σου με νερο και θα τους ανακατεβεις να παει παντου. μετα θα αλεθεις. το εχουν ολοι οι single dosing μυλοι αυτο.

μπορει η αποσταση των μαχαιρινων να μη συναδει με την αριθμηση του φορεα. τωρα αν αυτο μπορεις να το φτιαξεις καθαρα για το οπτικο και μονο δε ξερω. βρες το σημειο 0 που ακουμπανε τα μαχαιρια και δες ποσο πισω απο αυτο το σημειο αλεθεις για εσπρεσσο. αν εισαι πολυ κοντα στο σημειο που ακουμπανε τα μαχαιρια λογικα θα πρεπει να τα αλλαξεις.

Re: Niche zero

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 22, 2024 10:07 am
από tziminhio
gsisr έγραψε:
Παρ Μαρ 22, 2024 7:46 am
To ασπρο ειναι μαλλον grindz καθαριστικο για μυλους

για κατακρατηση μιλας σε καθε αλεση; η απλα καθαρισες το μυλο, αλεσες και μετρησες της κατακρατηση;

με ενα μικρο ψεκαστηρι θα ψεκαζεις τους κοκκους σου με νερο και θα τους ανακατεβεις να παει παντου. μετα θα αλεθεις. το εχουν ολοι οι single dosing μυλοι αυτο.

μπορει η αποσταση των μαχαιρινων να μη συναδει με την αριθμηση του φορεα. τωρα αν αυτο μπορεις να το φτιαξεις καθαρα για το οπτικο και μονο δε ξερω. βρες το σημειο 0 που ακουμπανε τα μαχαιρια και δες ποσο πισω απο αυτο το σημειο αλεθεις για εσπρεσσο. αν εισαι πολυ κοντα στο σημειο που ακουμπανε τα μαχαιρια λογικα θα πρεπει να τα αλλαξεις.
Ευχαριστώ. Έχω δοκιμάσει 4 καφεδάκια και το παρατήρησα σε κάθε καφέ. Ναι αυτό με το ψέκασμα θα το κάνω, απλά θεωρούσα και αυτά που είχα διαβάσει οτι μια κατακράτηση των 0,3γρ ειναι νορμαλ . Το 1γρ μου κάνει εντύπωση, γι' αυτό και ρωτάω.
Οκ θα τσεκάρω και αυτό με το σημείο 0.

Re: Niche zero

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 22, 2024 11:05 am
από gsisr
Με το ψεκασμα θα μειωθεί λίγο η κατακράτηση. Μπορείς στο μέλλον να πάρεις ένα blow up για niche και να μη μένει τίποτα μέσα

Re: Niche zero

Δημοσιεύτηκε: Παρ Μαρ 22, 2024 11:14 am
από thanasis00
Κάνε ένα καλό καθάρισμα του μύλου να φύγει όλη η σκόνη καθαρισμού, πάρε ένα πινελάκι για ευκολία. Βγάλε και τα μαχαίρια και καθάρισε σχολαστικά και μέσα, και κάνε τη διαδικασία του calibration με το δαχτυλίδι, όπως δείχνει στο βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=jmDkR8XMtg8
Τώρα για το κόψιμο είναι ανάλογα τον καφέ και τη μηχανή, εμένα ένας στάνταρ blend που παίρνω τον κόβω στο 18-19, ενώ ένας decaf είναι κοντά στο 11-12. Άρα μια γενική απάντηση δεν υπάρχει σίγουρα για το που πρέπει να κόψεις.
Συμφωνώ πάντως για το RDT με το ψέκασμα νερού βοηθάει πολύ να μη πετάγεται ο καφές λόγω στατικού ηλεκτρισμού.