Νασε καλα Να δουμε ποσα ακομα θα σκασουμε για να τον δεχτουμε αυτον τον Niche!
Απο την ερευνα που εχω κανει-απο συζητησεις σε απειρα forums, απο παρακολουθηση απειρων βιντεο στο youtube τα επιπεδα μαχαιρια δινουν λιγοτερο σωμα αλλα πιο ευδιακριτα τα αρωματα του γευστικου προφιλ, και τα κωνικα μαχαιρια μια ομοιογενοποιημενη γευση που τινει προς τη σοκολατα και παχυρευστο σωμα. Τα επιπεδα μαχαιρια SSP τωρα χωριζοντε σε 2 κατηγοριες. Στα multipurpose και στα High Uniformity. Τα multupurpose ειναι για light roasts καφεδες και δινουν ακομα λεπτοτερο σωμα αλλα εμφανεστατη διακριση των αρωματων κ χρησιμοποιουντε για Pour over-φιλτρου (και για αναλογια απο 1-3 και πανω), ενω τα High Uniformity ειναι κατι μεταξυ των multipurpose και των κωνικων. και χρησιμοποιουντε κατα βαση για medium και dark roasts. και για χαμηλοτερο ratio απο 1-1 μεχρι 1-2.5 για espresso) Δλδ δινουν πιο παχυ σωμα (απο τα Multi-αλλα οχι οσο παχυ δινουν τα κωνικα, και περισσοτερο διακριση γευσεων απο τα κωνικα αλλα οχι τοσο οσο δινουν τα Multi). Εγω δλδ που ενδιαφερομαι μονο για espresso και μου αρεσει το παχυρεσυτο σωμα ειχα να επιλεξω μεταξυ Niche και G-iota με SSP High Uniformity (Espresso). και εκει η τιμη ειναι σχεδον η ιδια (γευστικα μαλλον ο Giota να ειχε περισσοτερο ενδιαφερον, αλλα επειδη δεν εχω καμμια ορεξη να ασχοληθω με τα καλουδια που θελει ο Giota k συναμα με ενδιαφερει πολυ και το οσο το δυνατον πιο παχυρεστο σωμα αλλα και το ανετο κ γρηγορο workflow του Niche-εκλεισα προς αυτη την κατευθυνση.)