Niche zero
-
- Δημοσιεύσεις: 259
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 29, 2016 3:46 am
- Μηχανή:: nespresso
- 2η Μηχανή:: lelit mara x
- Μύλος:: niche zero
Re: Niche zero
Κι εμένα παιδιά δεν μου βγαίνει το ποτηράκι, changeling σχεδόν κάθε φορά. Πλέον δεν το χρησιμοποιώ καν.
Αλεθω στο pf, wdt με μια οδοντογλυφίδα, λίγο στρώσιμο και tamp.
Αλεθω στο pf, wdt με μια οδοντογλυφίδα, λίγο στρώσιμο και tamp.
- ioannisz
- Δημοσιεύσεις: 197
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 30, 2017 8:29 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ECM Giotto 2001 mod
- Μύλος:: Mazzer kony
- 2ος Μύλος:: niche zero
- Οι καφέδες μου:: Αιθιοπίες
- Τοποθεσία: Μαρούσι
Re: Niche zero
Όσο και να μου άρεσε το ποτηράκι και η ιδέα του, δεν έκανε στην δική μου ρουτίνα.
Η λύση δόθηκε με άλλη βάση από ξύλο ελιάς που έχω φτιάξει όλα τα χερούλια μου. Μπορεί να μην πέτυχε ακριβώς, αλλά κάποια στιγμή θα το ξαναδοκιμάσω.
Channelling με το ποτηράκι δεν είχα παρατηρήσει.
Πάντως να αλέθεις κατευθείαν στο pf έχει αρκετά θετικά.
Στην δεύτερη φωτογραφία φαίνεται και η ποσότητα που ελευθερώνεται όταν φύγει ο στατικός, που αναφέρθηκε νωρίτερα. Αμελητέα ποσότητα.
Η λύση δόθηκε με άλλη βάση από ξύλο ελιάς που έχω φτιάξει όλα τα χερούλια μου. Μπορεί να μην πέτυχε ακριβώς, αλλά κάποια στιγμή θα το ξαναδοκιμάσω.
Channelling με το ποτηράκι δεν είχα παρατηρήσει.
Πάντως να αλέθεις κατευθείαν στο pf έχει αρκετά θετικά.
Στην δεύτερη φωτογραφία φαίνεται και η ποσότητα που ελευθερώνεται όταν φύγει ο στατικός, που αναφέρθηκε νωρίτερα. Αμελητέα ποσότητα.
Μηχανήματα παρελθόντος :Lelit Victoria PL91T, Gaggia Classic, Bezzera bz99s, Brasilia Century, Ascaso i2, Mazzer Super Jolly, K10
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Niche zero
Spoiler: show
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 25, 2020 1:15 am
- Όνομα: Άκης
- Μηχανή:: Classika pid
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Niche zero
Καλησπέρα,
για την πρώτη χρήση χρειάζεται να κάνω κάτι? Έναν καθαρισμό ας πούμε?
Σε περίπτωση που αλέσω αλλά στο μάτι φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι χοντροκομμένος μπορώ να τον ρίξω πάλι μέσα με ποιο μικρή ρύθμιση ?
Ευχαριστώ!
για την πρώτη χρήση χρειάζεται να κάνω κάτι? Έναν καθαρισμό ας πούμε?
Σε περίπτωση που αλέσω αλλά στο μάτι φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι χοντροκομμένος μπορώ να τον ρίξω πάλι μέσα με ποιο μικρή ρύθμιση ?
Ευχαριστώ!
-
- Δημοσιεύσεις: 29
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 26, 2016 8:24 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia baby 06 + PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: KUDU: Ethiopia Guji Allona
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Niche zero
Δεν χρειάζεται καθαρισμός, απλώς στην αρχη θα εχεις λιγο περισσοτερη κατακρατηση. Οι ρυθμίσεις για espresso κυμαίνονται από 20-30, εγώ μεχρι 25 εχω δει, το μικρο διάστημα που τον χρησιμοποιώ.
Όσο για το τελευταίο που ρωτάς, δες το βίντεο αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=6IjFfl- ... esHoffmann
Όσο για το τελευταίο που ρωτάς, δες το βίντεο αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=6IjFfl- ... esHoffmann
-
- Δημοσιεύσεις: 466
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 07, 2019 12:58 pm
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Γαλατσι
Re: Niche zero
Πρεπει να τον ριξεις λιγο λιγο γιατι ολος μαζι μπορει να σου κολλησει τον μυλο. καλυτερα πετα μισο ευρω μια δοση καφε, παρα τον μυλο
-
- Δημοσιεύσεις: 29
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 26, 2016 8:24 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia baby 06 + PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: KUDU: Ethiopia Guji Allona
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Niche zero
Πολύ όμορφη η κατασκευή σου!ioannisz έγραψε: ↑Δευ Σεπ 21, 2020 6:36 pmΌσο και να μου άρεσε το ποτηράκι και η ιδέα του, δεν έκανε στην δική μου ρουτίνα.
Η λύση δόθηκε με άλλη βάση από ξύλο ελιάς που έχω φτιάξει όλα τα χερούλια μου.
ni00.JPG
ni01.JPG
Μπορεί να μην πέτυχε ακριβώς, αλλά κάποια στιγμή θα το ξαναδοκιμάσω.
Channelling με το ποτηράκι δεν είχα παρατηρήσει.
Πάντως να αλέθεις κατευθείαν στο pf έχει αρκετά θετικά.
Στην δεύτερη φωτογραφία φαίνεται και η ποσότητα που ελευθερώνεται όταν φύγει ο στατικός, που αναφέρθηκε νωρίτερα. Αμελητέα ποσότητα.
Όπως βλέπω έχεις εναν ακόμη μύλο, τον mazzer kony, ο οποίος νομίζω έχει τα ίδια μαχαίρια με τον niche zero. Μήπως θα μπορούσες να μας πεις αν έχουν διαφορά στην γεύση του καφέ που αλέθουν; Εγώ είχα τον mazzer super jolly (τον οποίο βλεπω ότι είχες κι εσύ) και με τον niche έχω διαπιστώσει σημαντικές διαφορές, φαντάζομαι κι εσύ αναλόγως.
- ioannisz
- Δημοσιεύσεις: 197
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 30, 2017 8:29 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ECM Giotto 2001 mod
- Μύλος:: Mazzer kony
- 2ος Μύλος:: niche zero
- Οι καφέδες μου:: Αιθιοπίες
- Τοποθεσία: Μαρούσι
Re: Niche zero
Ναι, τα μαχαίρια (δλδ η γεύση) του Kony ήταν αυτά που με οδήγησαν στην επιλογή του ΝΖ.
Βέβαια ο ΝΖ είναι φτιαγμένος για χρήση σπιτιού, όπως δηλαδή θέλω εγώ. Αλλάζεις ρύθμιση άλεσης χωρίς να σκέφτεσαι την παρακράτηση, είναι μικρός, είναι φτιαγμένος για single dose, αφράτη άλεση και εύκολα φτάνεις στο μέγιστο της γεύσης που μπορεί να σου δώσει σαν μύλος.
Το οποίο βέβαια είναι κοντά (πολύ κοντά) στον kony. Αν όμως τον Kony του βρεις το σωστό σημείο κοπής και κόψεις και κάποια γραμμάρια εκεί, τότε και η κατακράτηση μειώνεται σε μηδενικά επίπεδα και η γεύση που παίρνεις έχει άλλη λεπτομέρεια από του ΝΖ. Τονίζω εδώ ότι η διαφορά είναι μικρή και η γνώμη έρχεται από την δικιά μου γεύση, άρα εντελώς υποκειμενικό.
Λάτρης του light ψησίματος και των μεγάλων preinfusion, το τεράστιο μοτέρ του Kony με βοηθούσε στη πολύ λεπτή άλεση των κόκκων, σε αντίθεση με τον ΝΖ που ζοριζόταν λίγο, αλλά την δουλειά την έκανε.
Με τον δακτύλιο όμως στην εισαγωγή των κόκκων τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα, το μοτέρ του ΝΖ δεν ζορίζεται και φυσικά αυτό το αισθάνεσαι και στην γεύση.
Όπου πάω τον παίρνω μαζί. Έχει γράψει χιλιόμετρα πολλά. Δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.
Η σύγκριση όμως με επίπεδα μαχαίρια δεν μπορεί να γίνει λόγω διαφορετικής γεύσης που είναι υποκειμενικό θέμα.
Όσες φορές έχω δοκιμάσει από τους παλιούς μου μύλους πάντως, η διαφορά στο στόμα μου είναι εμφανής.
Εξαιρείται από την κουβέντα ο Κ10 όπου μπορούμε να μιλάμε με τις μέρες για διαφορές μεταξύ αυτού και του Kony και να μην βγάζουμε άκρη. Δύο πολύ καλά μηχανάκια που όμως είναι φτιαγμένα για άλλη χρήση και όχι για σπίτι και 5-6 καφέδες την ημέρα όπου οι μισοί να είναι διαφορετικοί κόκκοι, με διαφορετικό κόψιμο.
Αλλά και πάλι αυτή είναι μια υποκειμενική άποψη. Να σημειωθεί εδώ ότι όλα τα μηχανήματά μου τα πήρα μεταχειρισμένα, οπότε και τα συμπεράσματα που έβγαλα μπορεί να έχουν και λάθος λόγω αυτού του γεγονότος.
Με κέρδισε όμως η ευχρηστία του ΝΖ, σε συνδυασμό πάντα με την γεύση που βγάζει, για χρήση στο σπίτι.
Βέβαια ο ΝΖ είναι φτιαγμένος για χρήση σπιτιού, όπως δηλαδή θέλω εγώ. Αλλάζεις ρύθμιση άλεσης χωρίς να σκέφτεσαι την παρακράτηση, είναι μικρός, είναι φτιαγμένος για single dose, αφράτη άλεση και εύκολα φτάνεις στο μέγιστο της γεύσης που μπορεί να σου δώσει σαν μύλος.
Το οποίο βέβαια είναι κοντά (πολύ κοντά) στον kony. Αν όμως τον Kony του βρεις το σωστό σημείο κοπής και κόψεις και κάποια γραμμάρια εκεί, τότε και η κατακράτηση μειώνεται σε μηδενικά επίπεδα και η γεύση που παίρνεις έχει άλλη λεπτομέρεια από του ΝΖ. Τονίζω εδώ ότι η διαφορά είναι μικρή και η γνώμη έρχεται από την δικιά μου γεύση, άρα εντελώς υποκειμενικό.
Λάτρης του light ψησίματος και των μεγάλων preinfusion, το τεράστιο μοτέρ του Kony με βοηθούσε στη πολύ λεπτή άλεση των κόκκων, σε αντίθεση με τον ΝΖ που ζοριζόταν λίγο, αλλά την δουλειά την έκανε.
Με τον δακτύλιο όμως στην εισαγωγή των κόκκων τα πράγματα έγιναν πολύ καλύτερα, το μοτέρ του ΝΖ δεν ζορίζεται και φυσικά αυτό το αισθάνεσαι και στην γεύση.
Όπου πάω τον παίρνω μαζί. Έχει γράψει χιλιόμετρα πολλά. Δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.
Η σύγκριση όμως με επίπεδα μαχαίρια δεν μπορεί να γίνει λόγω διαφορετικής γεύσης που είναι υποκειμενικό θέμα.
Όσες φορές έχω δοκιμάσει από τους παλιούς μου μύλους πάντως, η διαφορά στο στόμα μου είναι εμφανής.
Εξαιρείται από την κουβέντα ο Κ10 όπου μπορούμε να μιλάμε με τις μέρες για διαφορές μεταξύ αυτού και του Kony και να μην βγάζουμε άκρη. Δύο πολύ καλά μηχανάκια που όμως είναι φτιαγμένα για άλλη χρήση και όχι για σπίτι και 5-6 καφέδες την ημέρα όπου οι μισοί να είναι διαφορετικοί κόκκοι, με διαφορετικό κόψιμο.
Αλλά και πάλι αυτή είναι μια υποκειμενική άποψη. Να σημειωθεί εδώ ότι όλα τα μηχανήματά μου τα πήρα μεταχειρισμένα, οπότε και τα συμπεράσματα που έβγαλα μπορεί να έχουν και λάθος λόγω αυτού του γεγονότος.
Με κέρδισε όμως η ευχρηστία του ΝΖ, σε συνδυασμό πάντα με την γεύση που βγάζει, για χρήση στο σπίτι.
Μηχανήματα παρελθόντος :Lelit Victoria PL91T, Gaggia Classic, Bezzera bz99s, Brasilia Century, Ascaso i2, Mazzer Super Jolly, K10
-
- Δημοσιεύσεις: 29
- Εγγραφή: Πέμ Μάιος 26, 2016 8:24 am
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia baby 06 + PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: KUDU: Ethiopia Guji Allona
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Niche zero
Πολύ ωραία η ανάλυσή σου, σίγουρα θα βοηθήσει όποιον ψάχνει για μύλο. Σ ευχαριστώ πολύ
- PublicDomain
- Δημοσιεύσεις: 821
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
- Τοποθεσία: www.e-spresso.gr
Re: Niche zero
πολύ καλή ανάλυση, συμφωνεί με δεδομένα που έρχονται και από άλλες πηγές!
υπάρχουν βέβαια πάντα και αυτοί που γκρινιάζουν για κάποια θέματα, συνολικά όμως και ειδικά σε θέματα ευχρηστίας-καλαισθησίας είναι αχτύπητος χωρίς συμβιβασμούς στο αποτέλεσμα στην κατηγορία τιμής του.
ελπίζω πραγματικά να μην εμφανίσει κάτι αρνητικό σε βάθος χρόνου!
υπάρχουν βέβαια πάντα και αυτοί που γκρινιάζουν για κάποια θέματα, συνολικά όμως και ειδικά σε θέματα ευχρηστίας-καλαισθησίας είναι αχτύπητος χωρίς συμβιβασμούς στο αποτέλεσμα στην κατηγορία τιμής του.
ελπίζω πραγματικά να μην εμφανίσει κάτι αρνητικό σε βάθος χρόνου!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr