Niche zero
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Niche zero
Δεσποινα (deschristi) εγω ευχαριστω. Καλες αλεσεις να εχεις. Να ενημερωσω οτι εχει ανταλλακτικα απο Niche (εκτος του εξωτερικου αλουμινιου) οποτε οποιος χρειαστει κατι με ενημερωνει. Δεν κανω εμποριο ουτε ειμαι μεταπωλητης απλα αποσυναρμολογηθηκε Niche ενος γνωστου μου και μας εμειναν τα spares απο ενα Niche και μονο. Πηρα σημερα και το bellow απο Introvert. Θα ανεβασω φοτο οσονουπω
Ford Focus MkII f/l 2008
-
- Δημοσιεύσεις: 222
- Εγγραφή: Κυρ Ιαν 22, 2012 1:09 pm
- Όνομα: Μιχάλης
- Μηχανή:: QM Silvano Evo
- Μύλος:: Niche zero
- Τοποθεσία: Λευκωσία
Re: Niche zero
Διαθέσιμος πλέον με flat μαχαίρια 83 mm, ως Niche duo
https://www.nichecoffee.co.uk/products/niche-duo
https://www.nichecoffee.co.uk/products/niche-duo
-
- Δημοσιεύσεις: 467
- Εγγραφή: Δευ Οκτ 07, 2019 12:58 pm
- Όνομα: Νικος
- Μηχανή:: Bezzera Unica
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Γαλατσι
Re: Niche zero
Πολυ ενδιαφερον, ας περιμενουμε τα πρωτα reviews.
Re: Niche zero
Δεν βλεπω να υπαρχει σε καποιο ευρωπαικο σαιτ για αποφυγη τελωνειου....
-
- Δημοσιεύσεις: 122
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 02, 2013 3:54 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Lelit PL41 Tem
- Μύλος:: Eureka Mignon Inst.
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Niche zero
Παιδιά καλησπέρα. Μολις παρέλαβα τον Niche μεταχειρισμένο 2ετίας. Σύμφωνα με τον προκάτοχό του ελάχιστη χρήση μιας και δεν ασχολούταν με το άθλημα. Μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον μύλο.
1) Έχει παρατηρήσει κανενας άλλος αυτό το άσπρο στις στροφές του καπακιού που είναι σαν αλάτι ? (επισυναπτω φωτος)
2) Απ' οτι βλέπω δυστυχώς και αυτός ο μύλος (ο προηγούμενος ηταν ο Eureka Mignon) έχει κατακράτηση άνω του 1γρ. Είναι φυσιολογικό? Ένας βασικός λόγος που πήρα τον μύλο ήταν η μικρή κατακράτηση.
3) Στο κόψιμο βλέπω οτι αν δεν εχω το πορταφιλτερ κατω ακριβώς απο το στομιο του μυλου πεταγεται καφες παντου
4) Με τις πρώτες δοκιμές παρατήρησα οτι πρέπει να κόβω στο 23 περίπου. Είναι στο πεδιο του φίλτρου εκει η εχω καταλάβει λάθος? (επισυναπτω φωτο)
Ευχαριστώ για τις απαντησεις
1) Έχει παρατηρήσει κανενας άλλος αυτό το άσπρο στις στροφές του καπακιού που είναι σαν αλάτι ? (επισυναπτω φωτος)
2) Απ' οτι βλέπω δυστυχώς και αυτός ο μύλος (ο προηγούμενος ηταν ο Eureka Mignon) έχει κατακράτηση άνω του 1γρ. Είναι φυσιολογικό? Ένας βασικός λόγος που πήρα τον μύλο ήταν η μικρή κατακράτηση.
3) Στο κόψιμο βλέπω οτι αν δεν εχω το πορταφιλτερ κατω ακριβώς απο το στομιο του μυλου πεταγεται καφες παντου
4) Με τις πρώτες δοκιμές παρατήρησα οτι πρέπει να κόβω στο 23 περίπου. Είναι στο πεδιο του φίλτρου εκει η εχω καταλάβει λάθος? (επισυναπτω φωτο)
Ευχαριστώ για τις απαντησεις
- gsisr
- Δημοσιεύσεις: 495
- Εγγραφή: Παρ Αύγ 15, 2014 1:13 pm
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Niche zero
To ασπρο ειναι μαλλον grindz καθαριστικο για μυλους
για κατακρατηση μιλας σε καθε αλεση; η απλα καθαρισες το μυλο, αλεσες και μετρησες της κατακρατηση;
με ενα μικρο ψεκαστηρι θα ψεκαζεις τους κοκκους σου με νερο και θα τους ανακατεβεις να παει παντου. μετα θα αλεθεις. το εχουν ολοι οι single dosing μυλοι αυτο.
μπορει η αποσταση των μαχαιρινων να μη συναδει με την αριθμηση του φορεα. τωρα αν αυτο μπορεις να το φτιαξεις καθαρα για το οπτικο και μονο δε ξερω. βρες το σημειο 0 που ακουμπανε τα μαχαιρια και δες ποσο πισω απο αυτο το σημειο αλεθεις για εσπρεσσο. αν εισαι πολυ κοντα στο σημειο που ακουμπανε τα μαχαιρια λογικα θα πρεπει να τα αλλαξεις.
για κατακρατηση μιλας σε καθε αλεση; η απλα καθαρισες το μυλο, αλεσες και μετρησες της κατακρατηση;
με ενα μικρο ψεκαστηρι θα ψεκαζεις τους κοκκους σου με νερο και θα τους ανακατεβεις να παει παντου. μετα θα αλεθεις. το εχουν ολοι οι single dosing μυλοι αυτο.
μπορει η αποσταση των μαχαιρινων να μη συναδει με την αριθμηση του φορεα. τωρα αν αυτο μπορεις να το φτιαξεις καθαρα για το οπτικο και μονο δε ξερω. βρες το σημειο 0 που ακουμπανε τα μαχαιρια και δες ποσο πισω απο αυτο το σημειο αλεθεις για εσπρεσσο. αν εισαι πολυ κοντα στο σημειο που ακουμπανε τα μαχαιρια λογικα θα πρεπει να τα αλλαξεις.
-
- Δημοσιεύσεις: 122
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 02, 2013 3:54 pm
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Lelit PL41 Tem
- Μύλος:: Eureka Mignon Inst.
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Niche zero
Ευχαριστώ. Έχω δοκιμάσει 4 καφεδάκια και το παρατήρησα σε κάθε καφέ. Ναι αυτό με το ψέκασμα θα το κάνω, απλά θεωρούσα και αυτά που είχα διαβάσει οτι μια κατακράτηση των 0,3γρ ειναι νορμαλ . Το 1γρ μου κάνει εντύπωση, γι' αυτό και ρωτάω.gsisr έγραψε: ↑Παρ Μαρ 22, 2024 7:46 amTo ασπρο ειναι μαλλον grindz καθαριστικο για μυλους
για κατακρατηση μιλας σε καθε αλεση; η απλα καθαρισες το μυλο, αλεσες και μετρησες της κατακρατηση;
με ενα μικρο ψεκαστηρι θα ψεκαζεις τους κοκκους σου με νερο και θα τους ανακατεβεις να παει παντου. μετα θα αλεθεις. το εχουν ολοι οι single dosing μυλοι αυτο.
μπορει η αποσταση των μαχαιρινων να μη συναδει με την αριθμηση του φορεα. τωρα αν αυτο μπορεις να το φτιαξεις καθαρα για το οπτικο και μονο δε ξερω. βρες το σημειο 0 που ακουμπανε τα μαχαιρια και δες ποσο πισω απο αυτο το σημειο αλεθεις για εσπρεσσο. αν εισαι πολυ κοντα στο σημειο που ακουμπανε τα μαχαιρια λογικα θα πρεπει να τα αλλαξεις.
Οκ θα τσεκάρω και αυτό με το σημείο 0.
- gsisr
- Δημοσιεύσεις: 495
- Εγγραφή: Παρ Αύγ 15, 2014 1:13 pm
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Νuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Eureka Atom 75
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Niche zero
Με το ψεκασμα θα μειωθεί λίγο η κατακράτηση. Μπορείς στο μέλλον να πάρεις ένα blow up για niche και να μη μένει τίποτα μέσα
-
- Δημοσιεύσεις: 205
- Εγγραφή: Πέμ Ιούλ 25, 2019 11:45 am
- Όνομα: Θανάσης
- Μηχανή:: Bellezza Francesca
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Niche zero
Κάνε ένα καλό καθάρισμα του μύλου να φύγει όλη η σκόνη καθαρισμού, πάρε ένα πινελάκι για ευκολία. Βγάλε και τα μαχαίρια και καθάρισε σχολαστικά και μέσα, και κάνε τη διαδικασία του calibration με το δαχτυλίδι, όπως δείχνει στο βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=jmDkR8XMtg8
Τώρα για το κόψιμο είναι ανάλογα τον καφέ και τη μηχανή, εμένα ένας στάνταρ blend που παίρνω τον κόβω στο 18-19, ενώ ένας decaf είναι κοντά στο 11-12. Άρα μια γενική απάντηση δεν υπάρχει σίγουρα για το που πρέπει να κόψεις.
Συμφωνώ πάντως για το RDT με το ψέκασμα νερού βοηθάει πολύ να μη πετάγεται ο καφές λόγω στατικού ηλεκτρισμού.
Τώρα για το κόψιμο είναι ανάλογα τον καφέ και τη μηχανή, εμένα ένας στάνταρ blend που παίρνω τον κόβω στο 18-19, ενώ ένας decaf είναι κοντά στο 11-12. Άρα μια γενική απάντηση δεν υπάρχει σίγουρα για το που πρέπει να κόψεις.
Συμφωνώ πάντως για το RDT με το ψέκασμα νερού βοηθάει πολύ να μη πετάγεται ο καφές λόγω στατικού ηλεκτρισμού.