Niche zero

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Hatori
Δημοσιεύσεις: 575
Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Eureka atom 75 titan
Τοποθεσία: Δράμα

Re: Niche zero

Δημοσίευση από Hatori » Δευ Ιαν 11, 2021 8:24 pm

gespress έγραψε:
Δευ Ιαν 11, 2021 7:53 pm
Για εναλλακτικές πάντως γύρω στα 700 παίζει και ο Eureka Mignon XL. Φεύγουμε βέβαια από single dose αλλά πάμε σε 65 mm diamond inside flat burrs. Έχει ακούσει κανείς κάτι για αυτό το μύλο;
Κι εγώ θέλω να μάθω περισσότερα γι αυτόν αν κάποιος ξέρει να μας πει. Φαίνεται πολύ καλός

Άβαταρ μέλους
Earendil
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
Όνομα: Dimitris
Μηχανή:: ECM Classika PID II
Μύλος:: Eureka M. Specialita
Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral

Re: Niche zero

Δημοσίευση από Earendil » Δευ Ιαν 11, 2021 8:45 pm

Να προτείνω να φτιάξετε ξεχωριστό thread γιατί εδώ είναι off topic; :coffee:

Άβαταρ μέλους
Hatori
Δημοσιεύσεις: 575
Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
2η Μηχανή:: Aeropress
Μύλος:: Eureka atom 75 titan
Τοποθεσία: Δράμα

Re: Niche zero

Δημοσίευση από Hatori » Δευ Ιαν 11, 2021 8:46 pm

:offtopic:

gespress
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: Δευ Ιαν 04, 2021 4:52 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Eureka Specialita

Re: Niche zero

Δημοσίευση από gespress » Τρί Ιαν 12, 2021 10:25 am

Μπορεί ο Niche να αλέσει για ελληνικό καφέ; Η μήπως ενδείκνυται ένας μύλος με flat burrs για την περίπτωση αυτή;

Άβαταρ μέλους
edifis
Δημοσιεύσεις: 80
Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 25, 2020 1:52 pm
Όνομα: Κοσμάς
Μηχανή:: Lelit MaraX
2η Μηχανή:: Nespresso
Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: σε αναζήτηση...

Re: Niche zero

Δημοσίευση από edifis » Τρί Ιαν 12, 2021 6:11 pm

Ούτε επίπεδα ούτε κωνικά μαχαίρια. Ο ελληνικός καφές αλέθεται με μυλόπετρες.

gespress
Δημοσιεύσεις: 37
Εγγραφή: Δευ Ιαν 04, 2021 4:52 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Eureka Specialita

Re: Niche zero

Δημοσίευση από gespress » Πέμ Ιαν 14, 2021 11:35 pm

Πάντως όσον αφορά τα έξοδα τελωνείου, ακούω από φίλους ότι και οι μεταφορικές σε χρεώνουν επιπλέον έξοδα, λόγω της συναλλαγής με το τελωνείο. Δεν ξέρω με τι μεταφορική στέλνουν, αλλά από ότι ακούω η DHL είναι ακριβότερη από π.χ. UPS. Δε βλέπω να βγαίνει το μαλλί λιγότερο από 800, ίσως και λίγο παραπάνω. Αν κάποιος φίλος παραλάβει το Γενάρη, μπορεί να μας ενημερώσει;

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 539
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Niche zero

Δημοσίευση από Nimrodel » Παρ Ιαν 15, 2021 11:46 am

gespress έγραψε:
Τρί Ιαν 12, 2021 10:25 am
Μπορεί ο Niche να αλέσει για ελληνικό καφέ; Η μήπως ενδείκνυται ένας μύλος με flat burrs για την περίπτωση αυτή;
Για τουρκικο που αλεθεται σε μυλο, εχω δοκιμασει το niche. Δεν μπορω να πω οτι αλεθει τοσο ψιλα. Παει αρκετα ψιλα αλλα οχι τοσο. Για φλατ, θες μεγαλα φλατ για να πας τόσο ψιλα. Με τον κ10 εχω βγαλει ικανοποιητικο αποτέλεσμα, που εχει κωνικα. Με τον major που εχει φλατ επίσης δεν καταφερα για τουρκικο.

Άβαταρ μέλους
Artisti
Δημοσιεύσεις: 3314
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τοποθεσία: West Side over the river

Re: Niche zero

Δημοσίευση από Artisti » Παρ Ιαν 15, 2021 1:01 pm

Ή βασική διάφορα του Ελληνικού από τον Τούρκικο είναι στο κόψιμο και το καβούρδισμα.
Είναι διαφορετικοί καφέδες και γίνεται μπέρδεμα από τον ίδιο τρόπο παρασκευής.
Παλιότερα μία τουρκάλα fan του καφέ είχε γράψει εδώ πώς με κανένα μύλο που είχε στο σπίτι δεν κατάφερε να κόψει ελληνικό.
Και ήταν σωστό γιατί ο ελληνικός καφές είναι ότι ποιό ψιλοκομμένο κυκλοφορεί σε καφέ σε όλο τον πλανήτη.
Εμείς τον αραβικό καφέ τον πήγαμε στα άκρα όσο αφορά το κόψιμο ,είναι ελληνική "πατέντα" και πρέπει να λέγεται Ελληνικός για να ξεχωρίζει η ιδιαιτερότητα του και όχι για εθνικιστικούς λόγους όπως νομίζουν μερικοί .

giorgos.b
Δημοσιεύσεις: 180
Εγγραφή: Κυρ Δεκ 08, 2019 2:49 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Lelit Bianca
Μύλος:: Niche Zero
Τοποθεσία: Πειραιάς

Niche zero - V60

Δημοσίευση από giorgos.b » Παρ Ιαν 15, 2021 3:08 pm

Προς κατόχους του Niche που κάνουν και V60:

Πήρα πρόσφατα ένα V60 κιτ, έχω κάνει ελάχιστες δοκιμές. Έχω δει ότι το κόψιμο που χρειάζεται είναι medium-fine (σύμφωνα και με το αντίστοιχο βίντεο του Χόφμαν)

Τυχαία, για ένα καφέ που για εσπρέσο τον κόβω γύρω στο 10, πήγα στο 25. Οι χρόνοι (που αναφέρει ο χοφμαν) μου βγήκαν σχεδόν ακριβώς και η γεύση μια χαρά

Πού κόβετε όσοι κάνετε V60? προφανώς δεν μιλάω για απόλυτα νούμερα (αφού δεν έχουν νόημα λόγω καλιμπραρίσματος κλπ) αλλά μόνο για νούμερα σχετικά με το που κόβετε για εσπρέσο (ιδανικά στον ίδιο καφέ)

Άβαταρ μέλους
PublicDomain
Δημοσιεύσεις: 821
Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
Μηχανή:: Bezzera Unica PID
2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
Μύλος:: Niche Zero
2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
Τοποθεσία: www.e-spresso.gr

Re: Niche zero - V60

Δημοσίευση από PublicDomain » Παρ Ιαν 15, 2021 3:22 pm

giorgos.b έγραψε:
Παρ Ιαν 15, 2021 3:08 pm
Προς κατόχους του Niche που κάνουν και V60:

Πήρα πρόσφατα ένα V60 κιτ, έχω κάνει ελάχιστες δοκιμές. Έχω δει ότι το κόψιμο που χρειάζεται είναι medium-fine (σύμφωνα και με το αντίστοιχο βίντεο του Χόφμαν)

Τυχαία, για ένα καφέ που για εσπρέσο τον κόβω γύρω στο 10, πήγα στο 25. Οι χρόνοι (που αναφέρει ο χοφμαν) μου βγήκαν σχεδόν ακριβώς και η γεύση μια χαρά

Πού κόβετε όσοι κάνετε V60? προφανώς δεν μιλάω για απόλυτα νούμερα (αφού δεν έχουν νόημα λόγω καλιμπραρίσματος κλπ) αλλά μόνο για νούμερα σχετικά με το που κόβετε για εσπρέσο (ιδανικά στον ίδιο καφέ)
καφετέρα & french press είμαι μια ολόκληρη στροφή και μετά στο 0 περίπου (espresso -> 10) σύντομα θα πάρω και v60
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr

Απάντηση