Κι εγώ θέλω να μάθω περισσότερα γι αυτόν αν κάποιος ξέρει να μας πει. Φαίνεται πολύ καλός
Niche zero
- Hatori
- Δημοσιεύσεις: 575
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 30, 2019 2:16 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit pl41 plust pid
- 2η Μηχανή:: Aeropress
- Μύλος:: Eureka atom 75 titan
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Niche zero
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: Niche zero
Να προτείνω να φτιάξετε ξεχωριστό thread γιατί εδώ είναι off topic;
-
- Δημοσιεύσεις: 37
- Εγγραφή: Δευ Ιαν 04, 2021 4:52 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Eureka Specialita
Re: Niche zero
Μπορεί ο Niche να αλέσει για ελληνικό καφέ; Η μήπως ενδείκνυται ένας μύλος με flat burrs για την περίπτωση αυτή;
- edifis
- Δημοσιεύσεις: 80
- Εγγραφή: Σάβ Ιούλ 25, 2020 1:52 pm
- Όνομα: Κοσμάς
- Μηχανή:: Lelit MaraX
- 2η Μηχανή:: Nespresso
- Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: σε αναζήτηση...
Re: Niche zero
Ούτε επίπεδα ούτε κωνικά μαχαίρια. Ο ελληνικός καφές αλέθεται με μυλόπετρες.
-
- Δημοσιεύσεις: 37
- Εγγραφή: Δευ Ιαν 04, 2021 4:52 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Gaggia Classic
- Μύλος:: Eureka Specialita
Re: Niche zero
Πάντως όσον αφορά τα έξοδα τελωνείου, ακούω από φίλους ότι και οι μεταφορικές σε χρεώνουν επιπλέον έξοδα, λόγω της συναλλαγής με το τελωνείο. Δεν ξέρω με τι μεταφορική στέλνουν, αλλά από ότι ακούω η DHL είναι ακριβότερη από π.χ. UPS. Δε βλέπω να βγαίνει το μαλλί λιγότερο από 800, ίσως και λίγο παραπάνω. Αν κάποιος φίλος παραλάβει το Γενάρη, μπορεί να μας ενημερώσει;
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Niche zero
Για τουρκικο που αλεθεται σε μυλο, εχω δοκιμασει το niche. Δεν μπορω να πω οτι αλεθει τοσο ψιλα. Παει αρκετα ψιλα αλλα οχι τοσο. Για φλατ, θες μεγαλα φλατ για να πας τόσο ψιλα. Με τον κ10 εχω βγαλει ικανοποιητικο αποτέλεσμα, που εχει κωνικα. Με τον major που εχει φλατ επίσης δεν καταφερα για τουρκικο.
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Niche zero
Ή βασική διάφορα του Ελληνικού από τον Τούρκικο είναι στο κόψιμο και το καβούρδισμα.
Είναι διαφορετικοί καφέδες και γίνεται μπέρδεμα από τον ίδιο τρόπο παρασκευής.
Παλιότερα μία τουρκάλα fan του καφέ είχε γράψει εδώ πώς με κανένα μύλο που είχε στο σπίτι δεν κατάφερε να κόψει ελληνικό.
Και ήταν σωστό γιατί ο ελληνικός καφές είναι ότι ποιό ψιλοκομμένο κυκλοφορεί σε καφέ σε όλο τον πλανήτη.
Εμείς τον αραβικό καφέ τον πήγαμε στα άκρα όσο αφορά το κόψιμο ,είναι ελληνική "πατέντα" και πρέπει να λέγεται Ελληνικός για να ξεχωρίζει η ιδιαιτερότητα του και όχι για εθνικιστικούς λόγους όπως νομίζουν μερικοί .
Είναι διαφορετικοί καφέδες και γίνεται μπέρδεμα από τον ίδιο τρόπο παρασκευής.
Παλιότερα μία τουρκάλα fan του καφέ είχε γράψει εδώ πώς με κανένα μύλο που είχε στο σπίτι δεν κατάφερε να κόψει ελληνικό.
Και ήταν σωστό γιατί ο ελληνικός καφές είναι ότι ποιό ψιλοκομμένο κυκλοφορεί σε καφέ σε όλο τον πλανήτη.
Εμείς τον αραβικό καφέ τον πήγαμε στα άκρα όσο αφορά το κόψιμο ,είναι ελληνική "πατέντα" και πρέπει να λέγεται Ελληνικός για να ξεχωρίζει η ιδιαιτερότητα του και όχι για εθνικιστικούς λόγους όπως νομίζουν μερικοί .
-
- Δημοσιεύσεις: 180
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 08, 2019 2:49 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Lelit Bianca
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Πειραιάς
Niche zero - V60
Προς κατόχους του Niche που κάνουν και V60:
Πήρα πρόσφατα ένα V60 κιτ, έχω κάνει ελάχιστες δοκιμές. Έχω δει ότι το κόψιμο που χρειάζεται είναι medium-fine (σύμφωνα και με το αντίστοιχο βίντεο του Χόφμαν)
Τυχαία, για ένα καφέ που για εσπρέσο τον κόβω γύρω στο 10, πήγα στο 25. Οι χρόνοι (που αναφέρει ο χοφμαν) μου βγήκαν σχεδόν ακριβώς και η γεύση μια χαρά
Πού κόβετε όσοι κάνετε V60? προφανώς δεν μιλάω για απόλυτα νούμερα (αφού δεν έχουν νόημα λόγω καλιμπραρίσματος κλπ) αλλά μόνο για νούμερα σχετικά με το που κόβετε για εσπρέσο (ιδανικά στον ίδιο καφέ)
Πήρα πρόσφατα ένα V60 κιτ, έχω κάνει ελάχιστες δοκιμές. Έχω δει ότι το κόψιμο που χρειάζεται είναι medium-fine (σύμφωνα και με το αντίστοιχο βίντεο του Χόφμαν)
Τυχαία, για ένα καφέ που για εσπρέσο τον κόβω γύρω στο 10, πήγα στο 25. Οι χρόνοι (που αναφέρει ο χοφμαν) μου βγήκαν σχεδόν ακριβώς και η γεύση μια χαρά
Πού κόβετε όσοι κάνετε V60? προφανώς δεν μιλάω για απόλυτα νούμερα (αφού δεν έχουν νόημα λόγω καλιμπραρίσματος κλπ) αλλά μόνο για νούμερα σχετικά με το που κόβετε για εσπρέσο (ιδανικά στον ίδιο καφέ)
- PublicDomain
- Δημοσιεύσεις: 821
- Εγγραφή: Τρί Ιαν 17, 2017 8:27 pm
- Μηχανή:: Bezzera Unica PID
- 2η Μηχανή:: Lelit pl41 em
- Μύλος:: Niche Zero
- 2ος Μύλος:: Lelit PL043MMI
- Οι καφέδες μου:: caffeistas, hasbean, lasramblas
- Τοποθεσία: www.e-spresso.gr
Re: Niche zero - V60
καφετέρα & french press είμαι μια ολόκληρη στροφή και μετά στο 0 περίπου (espresso -> 10) σύντομα θα πάρω και v60giorgos.b έγραψε: ↑Παρ Ιαν 15, 2021 3:08 pmΠρος κατόχους του Niche που κάνουν και V60:
Πήρα πρόσφατα ένα V60 κιτ, έχω κάνει ελάχιστες δοκιμές. Έχω δει ότι το κόψιμο που χρειάζεται είναι medium-fine (σύμφωνα και με το αντίστοιχο βίντεο του Χόφμαν)
Τυχαία, για ένα καφέ που για εσπρέσο τον κόβω γύρω στο 10, πήγα στο 25. Οι χρόνοι (που αναφέρει ο χοφμαν) μου βγήκαν σχεδόν ακριβώς και η γεύση μια χαρά
Πού κόβετε όσοι κάνετε V60? προφανώς δεν μιλάω για απόλυτα νούμερα (αφού δεν έχουν νόημα λόγω καλιμπραρίσματος κλπ) αλλά μόνο για νούμερα σχετικά με το που κόβετε για εσπρέσο (ιδανικά στον ίδιο καφέ)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.e-spresso.gr
www.e-spresso.gr