καλησπέρα, αυτή είναι η κατάσταση των μαχαιριών του μύλου μου,
https://drive.google.com/folderview?id= ... sp=sharing
χρειάζονται αλλαγή? ποια η γνώμη σας?
ευχαριστώ
χρήζουν αλλαγής? (μαχαίρια)
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: χρήζουν αλλαγής? (μαχαίρια)
Αν φαίνονταν απο φωτογραφίες ότι θελουν αλλαγη τα μαχαίρια τότε θα είχες πάρει πέτρα μέσα μαζί με τον καφέ.
Τα μαχαίρια τα καταλαβαίνεις απο την αφή αν είσαι έμπειρος ή απο τα κιλά που έχουν αλέσει αν δεν είσαι.
Τα μαχαίρια τα καταλαβαίνεις απο την αφή αν είσαι έμπειρος ή απο τα κιλά που έχουν αλέσει αν δεν είσαι.
- dkstopo
- Δημοσιεύσεις: 376
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 16, 2016 9:08 pm
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
- 2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- Μύλος:: Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: χρήζουν αλλαγής? (μαχαίρια)
ευχαριστώ για τη άμεση απάντηση, την παραπάνω ερώτηση την έκανα όχι για να αποφύγω το κόστος αλλαγής μαχαιριών αλλά το στρώσιμο που χρειάζονται.
Λοιπόν τα πράγματα έχουν κάπως έτσι:
Τις προάλλες αγόρασα έναν μεταχειρισμένο Nuova Simonelli MDX.
Μετά από ένα προσεχτικό καθάρισμα άρχισα να τον δοκιμάζω. Είχα θέμα όμως με την ποιότητα τις άλεσης, ο πάμφθηνος καφές που πήρα για δοκιμές περισσότερο για ψιλοκομμένο γαλλικό μου έμοιαζε παρά με εσπρέσο. Τα μαχαίρια μοιάζουν καλά στα μάτια μου με μηδενική εμπειρία...
ψάχνοντας για να δω τι φταίει και δε μπορώ να κόψω πιο ψιλά κατάλαβα ότι τερματίζουν οι βάσεις που συγκρατούν τα μαχαίρια ενώ αυτά έχουν ακόμα απόσταση μεταξύ τους...
Ψάχνοντας για ανταλλακτικά διάβασα ότι είναι 64*38*9mm και μετρώντας το συνολικό πάχος των 2 μαχαιριών είδα ότι το άθροισμα αντι για 18mm που είναι θεωρητικά εγώ μετρούσα μέχρι 17,4mm. Η διαφορά αυτή για μηχανολογικό κομμάτι είναι τεράστια.
Έτσι πήρα την πρωτοβουλία και έβαλα ροδέλες από την μία πλευρά και συνολικά κατάφερα να κάνω σε πάχος 17,6 - 17,7 mm.
Αποτέλεσμα είναι να μπορώ πλέων να κόβω όσο ψιλά θέλω και μάλιστα με τέλεια ομοιομορφία δια γυμνού οφθαλμού.
Από εκεί και πέρα έφτιαξα περισσότερους από 10 καφέδες για να βρώ στο περίπου το σωστό κόψιμο.
Αυτό που έχω να παρατηρήσω για τον μύλο είναι ότι το βήμα του ειναι πολύ στρωτό με πολλές επιλογές.
Επειδή ο μύλος είναι επαγγελματικός έκανα κάτι ψιλομετατροπές για να γίνει πιο φιλικός στην σπιτική χρήση, τις οποίες θα σας τις δείξω όταν τελειώσουν και δείχνουν όμορφες.
Προς το παρόν είμαι σε αναζήτησης λύσης για το ανεπάντεχο πρόβλημα που μου έχει προκύψει (δεν χωρά λόγω ύψους στον πάγκο της κουζίνας)
viewtopic.php?f=6&t=4704
κάπως έτσι αρχίζει και για μένα η αναζήτηση των γεύσεων του εσπρέσο που τόσα χρόνια απέφευγα συστηματικά.
φιλικά Κώστας
Λοιπόν τα πράγματα έχουν κάπως έτσι:
Τις προάλλες αγόρασα έναν μεταχειρισμένο Nuova Simonelli MDX.
Μετά από ένα προσεχτικό καθάρισμα άρχισα να τον δοκιμάζω. Είχα θέμα όμως με την ποιότητα τις άλεσης, ο πάμφθηνος καφές που πήρα για δοκιμές περισσότερο για ψιλοκομμένο γαλλικό μου έμοιαζε παρά με εσπρέσο. Τα μαχαίρια μοιάζουν καλά στα μάτια μου με μηδενική εμπειρία...
ψάχνοντας για να δω τι φταίει και δε μπορώ να κόψω πιο ψιλά κατάλαβα ότι τερματίζουν οι βάσεις που συγκρατούν τα μαχαίρια ενώ αυτά έχουν ακόμα απόσταση μεταξύ τους...
Ψάχνοντας για ανταλλακτικά διάβασα ότι είναι 64*38*9mm και μετρώντας το συνολικό πάχος των 2 μαχαιριών είδα ότι το άθροισμα αντι για 18mm που είναι θεωρητικά εγώ μετρούσα μέχρι 17,4mm. Η διαφορά αυτή για μηχανολογικό κομμάτι είναι τεράστια.
Έτσι πήρα την πρωτοβουλία και έβαλα ροδέλες από την μία πλευρά και συνολικά κατάφερα να κάνω σε πάχος 17,6 - 17,7 mm.
Αποτέλεσμα είναι να μπορώ πλέων να κόβω όσο ψιλά θέλω και μάλιστα με τέλεια ομοιομορφία δια γυμνού οφθαλμού.
Από εκεί και πέρα έφτιαξα περισσότερους από 10 καφέδες για να βρώ στο περίπου το σωστό κόψιμο.
Αυτό που έχω να παρατηρήσω για τον μύλο είναι ότι το βήμα του ειναι πολύ στρωτό με πολλές επιλογές.
Επειδή ο μύλος είναι επαγγελματικός έκανα κάτι ψιλομετατροπές για να γίνει πιο φιλικός στην σπιτική χρήση, τις οποίες θα σας τις δείξω όταν τελειώσουν και δείχνουν όμορφες.
Προς το παρόν είμαι σε αναζήτησης λύσης για το ανεπάντεχο πρόβλημα που μου έχει προκύψει (δεν χωρά λόγω ύψους στον πάγκο της κουζίνας)
viewtopic.php?f=6&t=4704
κάπως έτσι αρχίζει και για μένα η αναζήτηση των γεύσεων του εσπρέσο που τόσα χρόνια απέφευγα συστηματικά.
φιλικά Κώστας