Καλησπέρα σε όλους.
(Με την αναζήτηση δεν βρήκα τίποτα οπότε άνοιξα καινούργιο θέμα)
Χρησιμοποιείτε τέτοια καθαριστικά ή καθαρίζετε τους μύλους με μηχανικά μέσα μόνο (άνοιγμα, βούρτσα-πινέλο, αέρα κλπ.); Όσοι (αν) τα χρησιμοποιείτε με τι συχνότητα;
Μιλάμε πάντα για οικιακή χρήση (2-4 διπλούς την ημέρα).
Καθαριστικά μύλων (Urnex Grindz, Puly Grind κλπ.)
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Καθαριστικά μύλων (Urnex Grindz, Puly Grind κλπ.)
εγω τα εχω αγοράσει αλλα δεν με βόλεψε. καθαρίζει τα μαχαίρια ΤΕΛΕΙΑ. αλλα είναι δύσκολο να απαλαγεις μετα απο αυτά. αφήνει πολύ σκόνη μεσα. και 100 γραμμάρια να αλέσεις, πάλι λίγη κίτρινη σκόνη την έχει μεσα. φυσικά ειναι φαγώσιμο και μη βλαβερό μη χημικό υλικό. αλλα εμένα δεν μου αρέσει να το βλέπω. ποσο μαλλον να το πίνω.
αυτο που κάνω πλέον μια και τα εχω ήδη αγοράσει, είναι οτι πρώτα ρίχνω μια μερίδα grindz για να καθαρίζει τα μαχαίρια, και μετά ανοίγω τον μύλο και τον καθαρίζω μόνος μου.
στους 4 μήνες που το ανοίγω αν εχω όρεξη (καθε δυο αφαλατώσεις της μηχανής) ο μύλος ειναι πεντακάθαρος. αν δεν εχεις λαδερούς κόκκους δεν χρειάζεται τόσο συχνά όσο νομίζεις. και το να καθαρίσεις με καθε λεπτομέρεια, δεν εχει νόημα. ο καφές πιάνει κρυφές γωνίτσες που δεν περνάει πλέον απο εκει ο φρέσκος καφές. γιαυτο αν τον καθαρίσεις, θα δεις οτι στην πρώτη άλεση εχεις τρελή παρακράτηση. αρα ότι καθαριότητα έκανες, θα λερωθει αμέσως και θα ξαναπαει στα δυσκολα αυτά σημεία.
τα μαχαίρια πάντως στους 4 μήνες δεν έχουν θέμα.
αυτο που κάνω πλέον μια και τα εχω ήδη αγοράσει, είναι οτι πρώτα ρίχνω μια μερίδα grindz για να καθαρίζει τα μαχαίρια, και μετά ανοίγω τον μύλο και τον καθαρίζω μόνος μου.
στους 4 μήνες που το ανοίγω αν εχω όρεξη (καθε δυο αφαλατώσεις της μηχανής) ο μύλος ειναι πεντακάθαρος. αν δεν εχεις λαδερούς κόκκους δεν χρειάζεται τόσο συχνά όσο νομίζεις. και το να καθαρίσεις με καθε λεπτομέρεια, δεν εχει νόημα. ο καφές πιάνει κρυφές γωνίτσες που δεν περνάει πλέον απο εκει ο φρέσκος καφές. γιαυτο αν τον καθαρίσεις, θα δεις οτι στην πρώτη άλεση εχεις τρελή παρακράτηση. αρα ότι καθαριότητα έκανες, θα λερωθει αμέσως και θα ξαναπαει στα δυσκολα αυτά σημεία.
τα μαχαίρια πάντως στους 4 μήνες δεν έχουν θέμα.
When life throws you curves, aim for the apex
-
- Δημοσιεύσεις: 148
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 10:47 am
- Όνομα: Ντίνος
- Μηχανή:: Gaggia Pure
- 2η Μηχανή:: AEG EA150 Crema
- Μύλος:: Eureka Mignon
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Καθαριστικά μύλων (Urnex Grindz, Puly Grind κλπ.)
Σ' ευχαριστώ Γιάννη.
Δεν έχω ακόμα μύλο, αλλά είμαι έτοιμος ν' αγοράσω (Eureka Mignon από Maxicoffee) και αναρωτιόμουν αν αξίζει τον κόπο ή το κλασικό καθάρισμα (άνοιγμα, βούρτσα κλπ.) επαρκεί.
Δεν έχω ακόμα μύλο, αλλά είμαι έτοιμος ν' αγοράσω (Eureka Mignon από Maxicoffee) και αναρωτιόμουν αν αξίζει τον κόπο ή το κλασικό καθάρισμα (άνοιγμα, βούρτσα κλπ.) επαρκεί.
- miltoshellas
- Δημοσιεύσεις: 38
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 03, 2015 10:11 am
- Όνομα: Μιλτιάδης
- Μηχανή:: Alex Duetto III
- Μύλος:: Fiorenzato F64E
- 2ος Μύλος:: 1Ζpresso JX pro
- Οι καφέδες μου:: αμ έλα ντε !
- Τοποθεσία: Χίος
Re: Καθαριστικά μύλων (Urnex Grindz, Puly Grind κλπ.)
συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Εγώ είχα κάνει την βλακεία και είχα αλέσει πολύ ψιλά (πούδρα έγινε) και πράγματι μετά για αρκετούς καφέδες έβρισκα υπολείματα.UltiMo_ έγραψε:εγω τα εχω αγοράσει αλλα δεν με βόλεψε. καθαρίζει τα μαχαίρια ΤΕΛΕΙΑ. αλλα είναι δύσκολο να απαλαγεις μετα απο αυτά. αφήνει πολύ σκόνη μεσα. και 100 γραμμάρια να αλέσεις, πάλι λίγη κίτρινη σκόνη την έχει μεσα. φυσικά ειναι φαγώσιμο και μη βλαβερό μη χημικό υλικό. αλλα εμένα δεν μου αρέσει να το βλέπω. ποσο μαλλον να το πίνω.
αυτο που κάνω πλέον μια και τα εχω ήδη αγοράσει, είναι οτι πρώτα ρίχνω μια μερίδα grindz για να καθαρίζει τα μαχαίρια, και μετά ανοίγω τον μύλο και τον καθαρίζω μόνος μου.
στους 4 μήνες που το ανοίγω αν εχω όρεξη (καθε δυο αφαλατώσεις της μηχανής) ο μύλος ειναι πεντακάθαρος. αν δεν εχεις λαδερούς κόκκους δεν χρειάζεται τόσο συχνά όσο νομίζεις. και το να καθαρίσεις με καθε λεπτομέρεια, δεν εχει νόημα. ο καφές πιάνει κρυφές γωνίτσες που δεν περνάει πλέον απο εκει ο φρέσκος καφές. γιαυτο αν τον καθαρίσεις, θα δεις οτι στην πρώτη άλεση εχεις τρελή παρακράτηση. αρα ότι καθαριότητα έκανες, θα λερωθει αμέσως και θα ξαναπαει στα δυσκολα αυτά σημεία.
τα μαχαίρια πάντως στους 4 μήνες δεν έχουν θέμα.
Δουλειά πάντως κάνει...
- AlexFocus
- Δημοσιεύσεις: 240
- Εγγραφή: Παρ Φεβ 04, 2022 9:00 pm
- Όνομα: Αλέξανδρος
- Μηχανή:: La Marzocco LM
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα