Σελίδα 41 από 46
Re: Graef 702
Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιαν 06, 2021 10:35 pm
από agpol07
Και σε μαγαζί με βίδες θα βρεις. Απλές ροδέλες είναι. Απλά μην είναι πολύ παχιές
Re: Graef 702
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 07, 2021 1:47 pm
από Dead Poet
Καλησπέρα, καλή χρονιά και καλώς σας βρίσκω!
Το πρώτο μου μήνυμα στο forum έχει να κάνει με μια ερώτηση, ως προς την καταλληλότητα του συγκεκριμένου μύλου για την πολύ συγκεκριμένη χρήση που τον θέλω. Δηλαδή:
-Με ενδιαφέρει μόνο ο καφές φίλτρου. Για espresso, προς το παρόν τουλάχιστον, καλύπτομαι από άλλες λύσεις (Nespresso).
-Ως προς τον καφέ φίλτρου, με ενδιαφέρει η άλεση για χάρτινο (το χειμώνα) και για cold brew (το καλοκαίρι). Αν στο μέλλον επιλέξω και άλλες μεθόδους εκχύλισης (π.χ. chemex ή aeropress), βλέπουμε.
-Συνήθως, δεν θα αλέθω κάθε φορά πριν την εκχύλιση, αλλά θα αλέθω (με τη μία) ποσότητα της τάξης των 50-70 γραμμαρίων και θα την αποθηκεύω σε καφεκούτι.
Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:
-Πόσο κατάλληλος είναι ο Graef 702 για τις δύο συγκεκριμένες αλέσεις; Μήπως θα έπρεπε να προσανατολιστώ σε κάτι καταλληλότερο;
-Σε ποια "σκάλα" θα πρέπει να αλέθω με αυτόν το μύλο για χάρτινο φίλτρο και σε ποια για cold brew;
-Γενικά, μήπως υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να ξέρω/προσέξω για τον μύλο αυτό, το οποίο θα πρέπει να επηρεάσει την απόφαση αγοράς;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας, και καλώς σας βρίσκω και πάλι.
Re: Graef 702
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 07, 2021 2:18 pm
από johnsin
Θα σε καλύψει απόλυτα και φτηνότερο να πάρεις το πρόβλημα αρχίζει στον μύλο όταν θες εσπρέσο
Re: Graef 702
Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 07, 2021 9:32 pm
από PublicDomain
Dead Poet έγραψε: ↑Πέμ Ιαν 07, 2021 1:47 pm
Καλησπέρα, καλή χρονιά και καλώς σας βρίσκω!
Το πρώτο μου μήνυμα στο forum έχει να κάνει με μια ερώτηση, ως προς την καταλληλότητα του συγκεκριμένου μύλου για την πολύ συγκεκριμένη χρήση που τον θέλω. Δηλαδή:
-Με ενδιαφέρει μόνο ο καφές φίλτρου. Για espresso, προς το παρόν τουλάχιστον, καλύπτομαι από άλλες λύσεις (Nespresso).
-Ως προς τον καφέ φίλτρου, με ενδιαφέρει η
άλεση για χάρτινο (το χειμώνα)
και για cold brew (το καλοκαίρι). Αν στο μέλλον επιλέξω και άλλες μεθόδους εκχύλισης (π.χ. chemex ή aeropress), βλέπουμε.
-Συνήθως, δεν θα αλέθω κάθε φορά πριν την εκχύλιση, αλλά θα αλέθω (με τη μία) ποσότητα της τάξης των 50-70 γραμμαρίων και θα την αποθηκεύω σε καφεκούτι.
Οι ερωτήσεις μου λοιπόν είναι οι εξής:
-Πόσο κατάλληλος είναι ο Graef 702 για τις δύο συγκεκριμένες αλέσεις; Μήπως θα έπρεπε να προσανατολιστώ σε κάτι καταλληλότερο;
-Σε ποια "σκάλα" θα πρέπει να αλέθω με αυτόν το μύλο για χάρτινο φίλτρο και σε ποια για cold brew;
-Γενικά, μήπως υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να ξέρω/προσέξω για τον μύλο αυτό, το οποίο θα πρέπει να επηρεάσει την απόφαση αγοράς;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας, και καλώς σας βρίσκω και πάλι.
δεν έχει νόημα να κόβεις το καφέ πολύ πριν την εκχύλιση!!
Re: Graef 702
Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 08, 2021 9:33 am
από Nikolas
Καλημερα. Να κανω μια ερωτηση θελει "στρωσιμο" ο μυλος πριν κοψεις τον καφε σου; εννοω θελει να κανει καποια κοψιματα πρωτα ή μπορω κατευθειαν να κοψω τον καφε που εχω; ευχαριστώ
Re: Graef 702
Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 08, 2021 9:41 am
από johnsin
κανονικά θέλει αλλά μην σε απασχολεί αυτό κάνε τον καφέ σου αμέσως. Τα 2 πρώτα κοψίματα θα πάνε έτσι και αλλιώς τον νεροχύτη μέχρι να βρεις την σωστή ρύθμιση.
Re: Graef 702
Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 08, 2021 6:35 pm
από DgSensei
Re: Graef 702
Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 08, 2021 6:47 pm
από johnsin
Μήπως έβγαλες το πάνω μαχαίρι ? και δεν εχει κάτσει καλά ? αλλιώς δεν μπορώ να φανταστώ κατι.
Re: Graef 702
Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 08, 2021 6:49 pm
από DgSensei
Δεν έχω πειράξει απολύτως τίποτα. Μόνο το αλλαγή της ρύθμισης όπως περιέγραψα έκανα. Να έκανε τέτοιο degass ο καφές από το πρωί που να ήθελε δύο σκάλες κάτω; Δε νομίζω...
Re: Graef 702
Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 08, 2021 7:12 pm
από johnsin
Παρατήρησε το και αύριο και βλέπουμε , αν συμπεριφέρεται αλλοπρόσαλλα καθάρισε τα μαχαίρια. Δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου