Σελίδα 5 από 46

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 23, 2015 12:26 am
από Aggelos70s
realteam101 έγραψε:Δεν το συζητάμε τον χρησιμοποιώ 1 1/2 χρόνο σχεδόν
και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Και όσο για το πέταμα
του καφέ τριγύρω υπάρχει το κόλπο με το κομμένο
χάρτινο κύπελο του καφέ.
Δηλαδης πως γινεται........

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 23, 2015 12:22 pm
από realteam101
Κόβεις ένα κύπελλο του καφέ(κατά προτίμηση χάρτινο) περίπου στην μέση
με διάμετρο λίγο μικρότερη από το pf και χρησιμοποιείς το πάνω μέρος του κύπελλου
σφηνώνοντάς το στο pf.Αυτό σου προσθέτει 2-3 cm ύψος πάνω από το pf και έτσι
όταν κόβεις όσο και να πετάει πέφτει πάλι μέσα στο pf.Πειραματίσου και καλή επιτυχία.
Υ.Γ Χάλασα 3-4 κυπελλάκια για να το πετύχω.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 23, 2015 3:10 pm
από realteam101
20150723_140933b.jpg
20150723_140916b.jpg
Πάρε και μια ιδέα από photo
20150723_140856b.jpg

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τρί Ιούλ 28, 2015 5:43 pm
από charilaos
Εμενα δεν μου πεταει καφέ γύρω γυρω. Θέλει απλά τον τρόπο του. Αλέθω μέχρι ένα σημείο πριν αρχίσει να πετάγεται, μετά στρώνω να γίνει επίπεδο το βουναλάκι που σχηματίζεται και μετά συμπληρώνω για να βάλω το επιθυμητό. Το έχω ξαναπεί ότι ο καφές πετάγεται όσο το βουναλάκι του καφέ που σχηματίζεται μέσα στο portafilter πλησιάζει την έξοδο του μύλου με αποτέλεσμα οι κόκκοι που βγαίνουν να κάνουν γκελ λόγω ταχύτητας. Είναι πολύ απλό να εξηγηθεί αν αναλογιστεί κάποιος μια βρύση που τρέχει νερό. Αν τοποθετήσουμε το χέρια μας κάτω από την βρύση σε ύψος για να τα πλύνουμε τότε το νερό κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω σε αυτά. Αν πλησιάσουμε τα χέρια μας ή αν ακουμπήσουμε τη βρύση τότε το νερό θα αρχίσει να ψεκάζεται γύρω γύρω προς όλες τις κατευθύνσεις.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 29, 2015 7:04 pm
από Aggelos70s
realteam101 έγραψε:Κόβεις ένα κύπελλο του καφέ(κατά προτίμηση χάρτινο) περίπου στην μέση
με διάμετρο λίγο μικρότερη από το pf και χρησιμοποιείς το πάνω μέρος του κύπελλου
σφηνώνοντάς το στο pf.Αυτό σου προσθέτει 2-3 cm ύψος πάνω από το pf και έτσι
όταν κόβεις όσο και να πετάει πέφτει πάλι μέσα στο pf.Πειραματίσου και καλή επιτυχία.
Υ.Γ Χάλασα 3-4 κυπελλάκια για να το πετύχω.
Κατ' αρχην σε ευχαριστω, τελικα νομιζω οτι το βρηκα, κατεβασα το λαστιχενιο ρουξουνι του μυλου περιπου 10mm αλλα να ειναι σταθερο επισεις οταν κοβω το pf το ανεβαζω λιγο πιο επανω και μετα εφαρμοζω το κολπο του Χαριλαου, το αποτελεσμα ολα καλα. Σας ευχαριστω και τους δυο αν και αργησα. Παντως οπως και να εχει ο μυλος ειναι πολυ πολυ καλος.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 07, 2015 11:11 am
από oxman
Να ρωτησω κάτι,ειμαι πρωταρης,σήμερα πήρα για δοκιμή καφέ από σούπερ μάρκετ jacobs σκόνη και η σκόνη είναι σαν πουδρα ενώ στον μύλο graef cm 702 βγαίνει πιο χοντρος όταν κάνω κανονικά στα 25" που περνώ 60 ml καφέ αλεθω στο 6-10.Μπορεί καποιος να μου πει γιατί αυτή η διάφορα.Από το σούπερ τον παταω λίγο και βγαίνει καϊμάκι ενώ σε αυτό που αλεθω (συνήθως housebrand) τον παταω πολύ δυνατά και είναι παλυ πιο ελαφρύς.Τι κάνω λάθος και βγαίνει έτσι;

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 07, 2015 11:42 am
από Christos
Πολλά μπορεί να γίνονται λάθος και δυστυχώς με την μηχανή σου που έχει pressurized σύστημα είναι δύσκολο να τα βρεις. Πρέπει να επιλέξεις έναν καφέ με ημερομηνία του πότε ψήθηκε (να είναι μιας-δύο εβδομάδων το πολύ) και σταδιακά βήμα-βήμα να κάνεις πειράματα, αγνοώντας τα νούμερα των όγκων/χρόνων και με μόνο κριτήριο την γεύση να βρεις κάποια βέλτιστη τομή.
Στην περίπτωση σου ξεκίνα κρατώντας τα ίδια γραμμάρια στην δόση (κοντά στην μέγιστη που χωράει το καλαθάκι σου) να κόβεις ολοένα και ψιλότερα και δεν πειράζει και εάν πας 30ml σε 30s και βλέπεις ποιο είναι το γευστικό αποτέλεσμα που παίρνεις.

YΓ Το θέμα σου δεν έχει να κάνει με αυτό το νήμα. Δεν φταίει ο μύλος. Ψάχνεις για απαντήσεις στην ενότητα με την παρασκευές, αν και λίγη βοήθεια μπορεί να σου προσφερθεί με βάση την μηχανή που έχεις.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 12, 2015 11:03 pm
από oxman
Έχω την Izzy palermo,δεν ξέρω αν ειναι pressurized.Τώρα ξανά πήρα Κόκο να δω μήπως μπορέσω να πετύχω πιο ψιλό κόψιμο για να μη μου βγαίνει ελαφρύς.Δε μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος και βγαίνει χοντρός,έχω ένα δαχτυλίδι στον μυλο, όπως έγραφε άλλος φίλος για το μύλο,αλεθω στο 6-10 αλλά τίποτα,θα δοκίμασε και στο 1-3 να δω αν έχει αλλαγή.Αν γνωρίζει κάποιος κάτι που βοηθάει ευχαρίστως να το δοκίμασε,μην πάει τζάμπα ή αγορά του μύλου.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Δευ Αύγ 31, 2015 7:04 pm
από charilaos
oxman έγραψε:Έχω την Izzy palermo,δεν ξέρω αν ειναι pressurized.Τώρα ξανά πήρα Κόκο να δω μήπως μπορέσω να πετύχω πιο ψιλό κόψιμο για να μη μου βγαίνει ελαφρύς.Δε μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος και βγαίνει χοντρός,έχω ένα δαχτυλίδι στον μυλο, όπως έγραφε άλλος φίλος για το μύλο,αλεθω στο 6-10 αλλά τίποτα,θα δοκίμασε και στο 1-3 να δω αν έχει αλλαγή.Αν γνωρίζει κάποιος κάτι που βοηθάει ευχαρίστως να το δοκίμασε,μην πάει τζάμπα ή αγορά του μύλου.
Μα πως είναι δυνατόν να παέι τσάμπα η αγορά του μύλου;; Προφανώς κάτι κάνεις λάθος! Ο μύλος είναι εκπληκτικός!

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τρί Σεπ 01, 2015 1:47 am
από UltiMo_
Μυλος και pressurized δεν πανε μαζί.
αν δεν ξερεις αν είναι pressurized τοτε είναι pressurized