Graef 702

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
Aggelos70s
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Σάβ Απρ 18, 2015 6:24 pm
Όνομα: Αγγελος
Μηχανή:: Lapavoni europiccola
2η Μηχανή:: Bar Italia
Μύλος:: La San Marco SM90T
Οι καφέδες μου:: Πειραματιζομαι
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Aggelos70s » Πέμ Ιούλ 23, 2015 12:26 am

realteam101 έγραψε:Δεν το συζητάμε τον χρησιμοποιώ 1 1/2 χρόνο σχεδόν
και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Και όσο για το πέταμα
του καφέ τριγύρω υπάρχει το κόλπο με το κομμένο
χάρτινο κύπελο του καφέ.
Δηλαδης πως γινεται........

Άβαταρ μέλους
realteam101
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: Τρί Μάιος 14, 2013 5:18 pm
Μηχανή:: GAGGIA Classic
2η Μηχανή:: Arielli KM-220S
Μύλος:: Graef CM702
2ος Μύλος:: Hario Skerton

Re: Graef 702

Δημοσίευση από realteam101 » Πέμ Ιούλ 23, 2015 12:22 pm

Κόβεις ένα κύπελλο του καφέ(κατά προτίμηση χάρτινο) περίπου στην μέση
με διάμετρο λίγο μικρότερη από το pf και χρησιμοποιείς το πάνω μέρος του κύπελλου
σφηνώνοντάς το στο pf.Αυτό σου προσθέτει 2-3 cm ύψος πάνω από το pf και έτσι
όταν κόβεις όσο και να πετάει πέφτει πάλι μέσα στο pf.Πειραματίσου και καλή επιτυχία.
Υ.Γ Χάλασα 3-4 κυπελλάκια για να το πετύχω.

Άβαταρ μέλους
realteam101
Δημοσιεύσεις: 23
Εγγραφή: Τρί Μάιος 14, 2013 5:18 pm
Μηχανή:: GAGGIA Classic
2η Μηχανή:: Arielli KM-220S
Μύλος:: Graef CM702
2ος Μύλος:: Hario Skerton

Re: Graef 702

Δημοσίευση από realteam101 » Πέμ Ιούλ 23, 2015 3:10 pm

20150723_140933b.jpg
20150723_140916b.jpg
Πάρε και μια ιδέα από photo
20150723_140856b.jpg

charilaos
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 05, 2015 4:41 pm
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: Gaggia Baby Class
2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
Μύλος:: Graef CM702
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: Βarista shop, Coffee island
Τοποθεσία: Mαρούσι

Re: Graef 702

Δημοσίευση από charilaos » Τρί Ιούλ 28, 2015 5:43 pm

Εμενα δεν μου πεταει καφέ γύρω γυρω. Θέλει απλά τον τρόπο του. Αλέθω μέχρι ένα σημείο πριν αρχίσει να πετάγεται, μετά στρώνω να γίνει επίπεδο το βουναλάκι που σχηματίζεται και μετά συμπληρώνω για να βάλω το επιθυμητό. Το έχω ξαναπεί ότι ο καφές πετάγεται όσο το βουναλάκι του καφέ που σχηματίζεται μέσα στο portafilter πλησιάζει την έξοδο του μύλου με αποτέλεσμα οι κόκκοι που βγαίνουν να κάνουν γκελ λόγω ταχύτητας. Είναι πολύ απλό να εξηγηθεί αν αναλογιστεί κάποιος μια βρύση που τρέχει νερό. Αν τοποθετήσουμε το χέρια μας κάτω από την βρύση σε ύψος για να τα πλύνουμε τότε το νερό κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω σε αυτά. Αν πλησιάσουμε τα χέρια μας ή αν ακουμπήσουμε τη βρύση τότε το νερό θα αρχίσει να ψεκάζεται γύρω γύρω προς όλες τις κατευθύνσεις.

Aggelos70s
Δημοσιεύσεις: 105
Εγγραφή: Σάβ Απρ 18, 2015 6:24 pm
Όνομα: Αγγελος
Μηχανή:: Lapavoni europiccola
2η Μηχανή:: Bar Italia
Μύλος:: La San Marco SM90T
Οι καφέδες μου:: Πειραματιζομαι
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Aggelos70s » Τετ Ιούλ 29, 2015 7:04 pm

realteam101 έγραψε:Κόβεις ένα κύπελλο του καφέ(κατά προτίμηση χάρτινο) περίπου στην μέση
με διάμετρο λίγο μικρότερη από το pf και χρησιμοποιείς το πάνω μέρος του κύπελλου
σφηνώνοντάς το στο pf.Αυτό σου προσθέτει 2-3 cm ύψος πάνω από το pf και έτσι
όταν κόβεις όσο και να πετάει πέφτει πάλι μέσα στο pf.Πειραματίσου και καλή επιτυχία.
Υ.Γ Χάλασα 3-4 κυπελλάκια για να το πετύχω.
Κατ' αρχην σε ευχαριστω, τελικα νομιζω οτι το βρηκα, κατεβασα το λαστιχενιο ρουξουνι του μυλου περιπου 10mm αλλα να ειναι σταθερο επισεις οταν κοβω το pf το ανεβαζω λιγο πιο επανω και μετα εφαρμοζω το κολπο του Χαριλαου, το αποτελεσμα ολα καλα. Σας ευχαριστω και τους δυο αν και αργησα. Παντως οπως και να εχει ο μυλος ειναι πολυ πολυ καλος.

oxman

Re: Graef 702

Δημοσίευση από oxman » Παρ Αύγ 07, 2015 11:11 am

Να ρωτησω κάτι,ειμαι πρωταρης,σήμερα πήρα για δοκιμή καφέ από σούπερ μάρκετ jacobs σκόνη και η σκόνη είναι σαν πουδρα ενώ στον μύλο graef cm 702 βγαίνει πιο χοντρος όταν κάνω κανονικά στα 25" που περνώ 60 ml καφέ αλεθω στο 6-10.Μπορεί καποιος να μου πει γιατί αυτή η διάφορα.Από το σούπερ τον παταω λίγο και βγαίνει καϊμάκι ενώ σε αυτό που αλεθω (συνήθως housebrand) τον παταω πολύ δυνατά και είναι παλυ πιο ελαφρύς.Τι κάνω λάθος και βγαίνει έτσι;

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8790
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Christos » Παρ Αύγ 07, 2015 11:42 am

Πολλά μπορεί να γίνονται λάθος και δυστυχώς με την μηχανή σου που έχει pressurized σύστημα είναι δύσκολο να τα βρεις. Πρέπει να επιλέξεις έναν καφέ με ημερομηνία του πότε ψήθηκε (να είναι μιας-δύο εβδομάδων το πολύ) και σταδιακά βήμα-βήμα να κάνεις πειράματα, αγνοώντας τα νούμερα των όγκων/χρόνων και με μόνο κριτήριο την γεύση να βρεις κάποια βέλτιστη τομή.
Στην περίπτωση σου ξεκίνα κρατώντας τα ίδια γραμμάρια στην δόση (κοντά στην μέγιστη που χωράει το καλαθάκι σου) να κόβεις ολοένα και ψιλότερα και δεν πειράζει και εάν πας 30ml σε 30s και βλέπεις ποιο είναι το γευστικό αποτέλεσμα που παίρνεις.

YΓ Το θέμα σου δεν έχει να κάνει με αυτό το νήμα. Δεν φταίει ο μύλος. Ψάχνεις για απαντήσεις στην ενότητα με την παρασκευές, αν και λίγη βοήθεια μπορεί να σου προσφερθεί με βάση την μηχανή που έχεις.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

oxman

Re: Graef 702

Δημοσίευση από oxman » Τετ Αύγ 12, 2015 11:03 pm

Έχω την Izzy palermo,δεν ξέρω αν ειναι pressurized.Τώρα ξανά πήρα Κόκο να δω μήπως μπορέσω να πετύχω πιο ψιλό κόψιμο για να μη μου βγαίνει ελαφρύς.Δε μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος και βγαίνει χοντρός,έχω ένα δαχτυλίδι στον μυλο, όπως έγραφε άλλος φίλος για το μύλο,αλεθω στο 6-10 αλλά τίποτα,θα δοκίμασε και στο 1-3 να δω αν έχει αλλαγή.Αν γνωρίζει κάποιος κάτι που βοηθάει ευχαρίστως να το δοκίμασε,μην πάει τζάμπα ή αγορά του μύλου.

charilaos
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 05, 2015 4:41 pm
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: Gaggia Baby Class
2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
Μύλος:: Graef CM702
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: Βarista shop, Coffee island
Τοποθεσία: Mαρούσι

Re: Graef 702

Δημοσίευση από charilaos » Δευ Αύγ 31, 2015 7:04 pm

oxman έγραψε:Έχω την Izzy palermo,δεν ξέρω αν ειναι pressurized.Τώρα ξανά πήρα Κόκο να δω μήπως μπορέσω να πετύχω πιο ψιλό κόψιμο για να μη μου βγαίνει ελαφρύς.Δε μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος και βγαίνει χοντρός,έχω ένα δαχτυλίδι στον μυλο, όπως έγραφε άλλος φίλος για το μύλο,αλεθω στο 6-10 αλλά τίποτα,θα δοκίμασε και στο 1-3 να δω αν έχει αλλαγή.Αν γνωρίζει κάποιος κάτι που βοηθάει ευχαρίστως να το δοκίμασε,μην πάει τζάμπα ή αγορά του μύλου.
Μα πως είναι δυνατόν να παέι τσάμπα η αγορά του μύλου;; Προφανώς κάτι κάνεις λάθος! Ο μύλος είναι εκπληκτικός!

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 959
Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
Μύλος:: Baratza Sette 270
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Graef 702

Δημοσίευση από UltiMo_ » Τρί Σεπ 01, 2015 1:47 am

Μυλος και pressurized δεν πανε μαζί.
αν δεν ξερεις αν είναι pressurized τοτε είναι pressurized
When life throws you curves, aim for the apex

Απάντηση