Σελίδα 30 από 46

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 06, 2019 11:26 am
από Luckees
Νίκο για να έχει νόημα ο βαθμός άλεσης πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιήσεις ελεύθερο καλάθι και μεταλλικό tamper.
Καλορίζικος ο μύλος.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 06, 2019 12:17 pm
από Nikos21
να σαι καλα
ναι εχω αλλαξει το pressurized που ερχεται μαζι με την dedica και εχω αγορασει απ το ebay non pressurized και tamper

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 06, 2019 1:10 pm
από Nikos21
για να καθαριστει ο μυλος χρειαζεται καποια ειδικη βουρτσα ή δεν χρειαζεται?

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 17, 2019 2:03 pm
από gianniv
Καλημέρα,

έχοντας διαβάσει το νήμα από την αρχή έχω την εξής απορία: έχει ακόμα νόημα η αγορά της 702; υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα εναλλακτική;

ευχαριστώ!

(ΥΣ είμαι με Gaggia classic 2007 + naked PF)

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 17, 2019 2:08 pm
από kmgalanakis
Nikos21 έγραψε:
Τρί Αύγ 06, 2019 1:10 pm
για να καθαριστει ο μυλος χρειαζεται καποια ειδικη βουρτσα ή δεν χρειαζεται?
Εγώ χρησιμοποιώ ένα πινέλο και ένα πιστόλι αέρα και δε μένει ούτε κόκκος.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 17, 2019 2:09 pm
από kmgalanakis
gianniv έγραψε:
Πέμ Οκτ 17, 2019 2:03 pm
Καλημέρα,

έχοντας διαβάσει το νήμα από την αρχή έχω την εξής απορία: έχει ακόμα νόημα η αγορά της 702; υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα εναλλακτική;

ευχαριστώ!

(ΥΣ είμαι με Gaggia classic 2007 + naked PF)
Ίσως αν πήγαινες σε κάποιο αντίστοιχο που δεν έχει διαβαθμίσεις στο κόψιμο. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το τι χτύπο έχει φάει για να βγάλει όλο τον καφέ, όμως, δεν το συζητάμε!

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 17, 2019 2:37 pm
από gianniv
Ίσως αν πήγαινες σε κάποιο αντίστοιχο που δεν έχει διαβαθμίσεις στο κόψιμο.
προτάσεις;

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 17, 2019 3:52 pm
από NiPi
Σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει κάτι άλλο (μόνο μεταχειρισμένο ίσως).

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Δευ Νοέμ 11, 2019 11:50 pm
από Tasos.p
nick_reth έγραψε:
Τετ Ιαν 02, 2019 11:45 pm
Με τη λίγη εμπειρία που έχω για αξιοπρεπή καφέ δηστυχώς πρέπει να πας από τη gaggia classic και πάνω. Εγώ είχα τη λίγο ακριβότερη από τη δική σου, τώρα έχω τη gaggia classic.
Η μέρα με τη νύχτα!! Οσον αφορά το μύλο μιλάμε είναι άψογος!! Και ο επόμενος τα ιδια μαχαίρια έχει, μικρή διαφορά νομίζω για τα επιπλέον λεφτά. Ο δικος μου είχε ήδη μια ροδέλα, μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να βάλω και δεύτερη. Μόνο μια δυσκολία έχει όπως και όλοι δηλαδή.
Κάνει μια μικρή κατακράτηση καφέ. Ομως υπάρχει λύση που ειναι απίστευτη. Το είχα διαβάσει κάπου και μια μέρα το δοκίμασα με καταπληκτικά αποτελέσματα. Ζυγιάζω τους κόκους του καφέ (18 γρ.) και βάζω μετά με το δοσομετρητή (π.χ. από κολύριο για τα μάτια) 4 σταγόνες νεράκι του θεού τον ανακατεύω καλά με ένα κουταλάκι και μετά αλέθω. Μιλάμε σχεδόν καθόλου κατακράτηση καφέ!! Απίστευτο!! Και ο καφές βγαίνει τελείως στεγνός, κόκκο-κόκκο τον μετράς!!
Καταπληκτικό αποτέλεσμα μιλάμε. Ο μύλος είναι πανεύκολος στο καθάρισμα, πάρα πολύ απλος και κάνει τη δουλειά του τέλεια. Αν θες να πιείς καφέ της προκοπής θα παίρνεις φρέσκο σε ειδική σακούλα με βαλβίδα, ζυγιάζεις, αλέθεις και το κλείνεις πάλι. Ολο το μυστικό είναι στο καφέ και στο μύλο. Και με τη μηχανη πουχεις με καλό φρεσκοαλεσμένο καφέ θα δεις τεράστια διαφορά.
Αν την πάρεις ότι χρειαστείς εδω είμαι. Ελπίζω να βοήθησα. Καλούς καφέδες.
Τι ηταν αυτό περι της παρακράτησης και τις σταγονες😁 που ακριβως τις βαζεις δεν καταλαβα. Πολυ ενδιαφέρον αυτο που λες🙏

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τρί Νοέμ 12, 2019 12:07 am
από nick_reth
Tasos.p έγραψε:
Δευ Νοέμ 11, 2019 11:50 pm
nick_reth έγραψε:
Τετ Ιαν 02, 2019 11:45 pm
Με τη λίγη εμπειρία που έχω για αξιοπρεπή καφέ δηστυχώς πρέπει να πας από τη gaggia classic και πάνω. Εγώ είχα τη λίγο ακριβότερη από τη δική σου, τώρα έχω τη gaggia classic.
Η μέρα με τη νύχτα!! Οσον αφορά το μύλο μιλάμε είναι άψογος!! Και ο επόμενος τα ιδια μαχαίρια έχει, μικρή διαφορά νομίζω για τα επιπλέον λεφτά. Ο δικος μου είχε ήδη μια ροδέλα, μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να βάλω και δεύτερη. Μόνο μια δυσκολία έχει όπως και όλοι δηλαδή.
Κάνει μια μικρή κατακράτηση καφέ. Ομως υπάρχει λύση που ειναι απίστευτη. Το είχα διαβάσει κάπου και μια μέρα το δοκίμασα με καταπληκτικά αποτελέσματα. Ζυγιάζω τους κόκους του καφέ (18 γρ.) και βάζω μετά με το δοσομετρητή (π.χ. από κολύριο για τα μάτια) 4 σταγόνες νεράκι του θεού τον ανακατεύω καλά με ένα κουταλάκι και μετά αλέθω. Μιλάμε σχεδόν καθόλου κατακράτηση καφέ!! Απίστευτο!! Και ο καφές βγαίνει τελείως στεγνός, κόκκο-κόκκο τον μετράς!!
Καταπληκτικό αποτέλεσμα μιλάμε. Ο μύλος είναι πανεύκολος στο καθάρισμα, πάρα πολύ απλος και κάνει τη δουλειά του τέλεια. Αν θες να πιείς καφέ της προκοπής θα παίρνεις φρέσκο σε ειδική σακούλα με βαλβίδα, ζυγιάζεις, αλέθεις και το κλείνεις πάλι. Ολο το μυστικό είναι στο καφέ και στο μύλο. Και με τη μηχανη πουχεις με καλό φρεσκοαλεσμένο καφέ θα δεις τεράστια διαφορά.
Αν την πάρεις ότι χρειαστείς εδω είμαι. Ελπίζω να βοήθησα. Καλούς καφέδες.
Τι ηταν αυτό περι της παρακράτησης και τις σταγονες😁 που ακριβως τις βαζεις δεν καταλαβα. Πολυ ενδιαφέρον αυτο που λες🙏
Καλησπέρα.
Σου στέλνω το θαυματουργό εργαλείο για άλεση καφέ που δεν σβολιάζει και χωρίς κατακράτηση. Για 2 διπλούς εσπρέσσο βάζω τους κόκκους σε άνε φλυτσανάκι, ρίχνω 4 σταγόνες νεράκι, κουνάω λίγο για ανακάτεμα, βάζω άλλες 4 και πάλι ανακατεύω και αλέθω.
Μετά από 3 μήνες καθημερινής λειτουργίας τον έλυσα για καθάρισμα και δεν είχε σχεδόν τίποτα!! Παραθέτω και το αποτέλεσμα στο φλυτσάνι.