Graef 702

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
xenos
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: Τρί Φεβ 26, 2019 9:35 am
Όνομα: Xenophon
Μηχανή:: Delonghi ec685
Μύλος:: Graef cm702

Re: Graef 702

Δημοσίευση από xenos » Πέμ Μάιος 16, 2019 12:02 am

Και σε μένα κάτι παρόμοιο συνέβη. Άλλαξα καλαθάκι και οι χρόνοι εκχύλισης έγιναν πολύ σύντομοι. Προηγουμένως έκοβα στο 5-7. Με την αλλαγή έφτασα μέχρι το 0 χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Σήμερα έβαλα μία ροδέλα (είχε από τη μάνα του μία), έκοψα στο 5 και δεν είδα τρελή διαφορά. :a014:

kmgalanakis
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2019 11:17 am

Re: Graef 702

Δημοσίευση από kmgalanakis » Πέμ Μάιος 16, 2019 8:48 am

Καλημέρα.

Διαβάζω μέρες τις ειδοποιήσεις για τα προβλήματα του φίλου GTakis και ήθελα να αναφέρω το εξής.

Παίρνω τους καφέδες Mokka και για το καλοκαίρι προτιμώ τον Brazil, είναι καλύτερο για τα fredo. Ψήσιμο καφέ 19/3 κόψιμο του μύλου στο 10-11. Ψήσιμο 27/3 κόψιμο του μύλου στο 7-8. Εννοείται δεν άλλαξε κάποια άλλη παράμετρος. Υποθέτω ότι στις διακυμάνσεις του κοψίματος του καφέ, παίζουν ρόλο και τα ψησίματα αλλά και το είδος του καφέ.

Δεν υπονοώ ότι το θέμα του GTakis οφείλεται σε διαφορετικό ψήσιμο του καφέ, γιατί απ' ότι καταλαβαίνω δεν άλλαξε καφέ όταν παρατήρησε αυτή τη συμπεριφορά. Απλά αναφέρω τι έχω παρατηρήσει εγώ.

Και μια άσχετη (με το μύλο) ερώτηση. Αφήνετε καφέ στο καλάθι του μύλου ή κάθε φορά ζυγίζετε τον καφέ σας, τον πετάτε στο μύλο, τον τρίβετε και φτου κι από την αρχή;

Ευχαριστώ.

Nimrodel
Δημοσιεύσεις: 375
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
Όνομα: Αναστασια
Μηχανή:: Silvia V3 mod
2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
Μύλος:: Compak k10
2ος Μύλος:: LSM SM97
Οι καφέδες μου:: Αιθιοπίες κυρίως :)
Τοποθεσία: Τήνος

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Nimrodel » Πέμ Μάιος 16, 2019 8:59 am

"και φτου κι απ' την αρχή"
όπως ακριβώς το είπες.
Ζυγίζουμε, αλέθουμε, κοπανάμε το μύλο να πέσουν τα τελευταία γραμμάρια (ξαναζυγίζουμε για σιγουριά).

Gtakis
Δημοσιεύσεις: 8
Εγγραφή: Τετ Οκτ 03, 2018 12:21 pm

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Gtakis » Παρ Μάιος 17, 2019 10:03 am

Καλημέρα στην παρέα...
Μετά από πολύ ψάξιμο (και τύχη) βρήκα το σακουλάκι με τις έξτρα ροδέλες που περιέχονταν στην συσκευασία με τον μύλο, ακολούθησα την συμβουλή σας και έβαλα άλλες 2 επιπλέον δηλαδή το σύνολο 3 και ο μύλος ευτυχώς δούλεψε,την πρώτη μέρα έκοβα στο 20 μετά από κάνα δυο μέρες στο 15 και τώρα μετά από 7 μέρες έχω πάει στο 11 για να μου βγάλει τον καφέ όπως πρέπει...το θέμα που με ανησυχεί είναι γιατί πέφτουν τόσο γρήγορα τα νούμερα, βέβαια όταν τον πήρα ξεκίνησα στο 5 και κατέληξα μετά από 8 μήνες στο 1.... είναι λογικό να πέφτουν τόσο γρήγορα τα μαχαίρια?
Ελπίζω να κάτσουν έστω κάπου στο 5 και να μην χρειαστώ τόσο σύντομα κι άλλη ροδέλα...

Sigou
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Δευ Μάιος 13, 2019 12:56 pm

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Sigou » Δευ Ιουν 03, 2019 5:27 pm

Γεια σας παιδια..θα ήθελα μια βοήθεια απο καποιον που εχει λυσει τον μυλο και τον ξαναεδεσε επιτυχως.Λοιπον εκανα το λαθος και ελυσα τις 4 βιδες, μου επεσαν ελατηρια ιστοριες,και μετα απο κανα 4ωρο καταφερα και το μονταρα.Τωρα ομως εχω ενα προβλημα.Ο μυλος δε δουλευει σωστα.Δηλαδη σε οποιον αριθμο κοπης και να τον βαλω βγαζει τον ιδιο καφε..Αυτη τη στιγμη το εχω στο 0, και η εκχυλιση που κανει η gaggia classic 2018, είναι καταρραχτης.Παρακαλω οποιος μπορει να με βοηθησει να μου στειλει εστω στο gsigounas@gmail.com για να μη σπαμμαρω στο forum.Ευχαριστω.

skoudinio
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 07, 2011 5:41 pm
Όνομα: δημητρης
Μηχανή:: gaggia baby
Μύλος:: Graef cm 702
Τοποθεσία: Μυτιληνη

Re: Graef 702

Δημοσίευση από skoudinio » Κυρ Ιουν 16, 2019 8:07 am

Καλημέρα παιδιά. Εχει αλλάξει κανένας μαχαιρια στον μυλο? Για της ροδέλες περα απο την αντιπροσωπεία αμα παω σε ενα μαγαζι λογικά δεν θα εχει ιδιες? Σας ρωτάω γιατί αλλαξα την πίεση στην μηχανη του espresso και θα θελει πιο λεπτό κόψιμο και δεν ξέρω αμα θα μου φτάνει. Σας ευχαριστώ πολυ.

nick_reth
Δημοσιεύσεις: 35
Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: GAGGIA CLASSIC
Μύλος:: GRAEF CM 702
Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ

Re: Graef 702

Δημοσίευση από nick_reth » Κυρ Ιουν 16, 2019 9:57 am

skoudinio έγραψε:
Κυρ Ιουν 16, 2019 8:07 am
Καλημέρα παιδιά. Εχει αλλάξει κανένας μαχαιρια στον μυλο? Για της ροδέλες περα απο την αντιπροσωπεία αμα παω σε ενα μαγαζι λογικά δεν θα εχει ιδιες? Σας ρωτάω γιατί αλλαξα την πίεση στην μηχανη του espresso και θα θελει πιο λεπτό κόψιμο και δεν ξέρω αμα θα μου φτάνει. Σας ευχαριστώ πολυ.
Καλημέρα. Μη δοκιμάσεις άλλες από τις δικές του γιατί θα τη πατήσεις. Μονο οι δικές του κάνουν, είναι πολύ λεπτές και ταιριάζουν στον άξονα. Εγώ με 2 κοβω τώρα στο 14-15 απο το 0 πριν. Απο το 12 και κάτω πάντως φρακάρει, βγάζει αργά και λίγο κομμένο. Αλλά με 80 τόσα ευρώ μην έχομε και τρελές απαιτήσεις.

skoudinio
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 07, 2011 5:41 pm
Όνομα: δημητρης
Μηχανή:: gaggia baby
Μύλος:: Graef cm 702
Τοποθεσία: Μυτιληνη

Re: Graef 702

Δημοσίευση από skoudinio » Κυρ Ιουν 16, 2019 11:29 am

Θα πάρω στην αντιπροσωπεία καλύτερα. Τον μύλο τον εχω κοντά 4 με χρόνια και τον δουλεύω σχεδον κάθε μέρα.

nick93
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: Τετ Μάιος 08, 2019 12:07 pm
Όνομα: Νίκος
Μηχανή:: Gaggia baby class
Μύλος:: Graef 702
Οι καφέδες μου:: Taf Pianeta Blue & Buondi gold
Τοποθεσία: Ηράκλειο

Re: Graef 702

Δημοσίευση από nick93 » Δευ Ιουν 17, 2019 9:28 pm

Καλησπέρα στο team. Αγόρασα πριν μία εβδομάδα καινούργιο τον παραπάνω μύλο.
Έχω ήδη προσθέσει μια ροδέλα (2 στο σύνολο) και τον χρησιμοποιώ στην ρύθμιση 3 με καφέ που σίγουρα θέλει λεπτό κόψιμο Buondi Gold (10/2018)

Ήθελα να ρωτήσω εσάς που έχετε ήδη τον μύλο, πότε περίπου θα σταθεροποιηθεί το κόψιμο καθώς ανά 1-2 μέρες κατεβαίνω και ένα κλικ για τα 60ml στα 25-30sec.
Από μηχανή έχω την new baby class.

Με αγχώνει το γεγονός ότι έχω ακόμα 2 ροδέλες μόνο…
Ευχαριστώ πολύ

Άβαταρ μέλους
Gespresso
Δημοσιεύσεις: 344
Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
2η Μηχανή:: Hario V60
Μύλος:: Mignon Specialita
2ος Μύλος:: Graef cm800
Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Gespresso » Δευ Ιουν 17, 2019 9:58 pm

Έχεις γεμάτο το χοπερ με καφέ;

Απάντηση