Σελίδα 26 από 46

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Ιαν 03, 2019 9:51 pm
από nick_reth
nikaragian έγραψε:
Πέμ Ιαν 03, 2019 8:37 pm
Διάβασα τα σχόλια των προηγούμενων συμφορουμιτων και σας ευχαριστω πολύ. Ειμαι και εγω στην αναζήτηση ενος μύλου της προκοπης και με βοηθήσατε να καταληξω στον Graef 702 απο baristatools. Μια ερωτηση εχω:
Τα μεταφορικα ειναι δωρεαν απο 89 ευρω και ανω. Τι κανατε; Πηρατε και κατι ακομα για να σας ερθει δωρεαν ή παιζει κατι αλλο;
Τα μεταφορικά είναι αστεία, 2 € αν θυμάμαι καλά. Είναι πάντως πολύ εξυπηρετικοί πραγματικά.
Ο μύλος είναι πρώτος ιδίως για τα λεφτά του. Αν κάνεις αυτο με τις σταγόνες νερού είναι άπαιχτος! Ουτε καθάρισμα δεν θέλει. Οσο καφέ ζυγιάζω τόσο βγάζω με την άλεση. Μονο προσοχή στο καλαθάκι οταν το βάζεις. Πρέπει οταν το τραβάς μετα που θα κουμπώσει το δοχείο να μην φεύγει, αλλιώς δεν αλέθει. Είναι πάντως πανεύκολο να το βάλεις όπως και να το βγάλεις.
Οτι χρειαστείς εδώ είμαι.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 04, 2019 3:19 pm
από nikaragian
Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο, μια ακομα ερωτηση:
Δεν εχω καταλαβει καλα αλλα εννοεις οτι στο καλαθι του καφε στο πανω μερος του μυλου πρεπει να βαζουμε μονο όσο καφε θα αλλεσουμε ή οχι;
Το ρωταω γιατι λες οτι οσο καφε βαζεις τοσο καφε αλεσμενο περνεις :D :D

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιαν 04, 2019 7:21 pm
από nick_reth
nikaragian έγραψε:
Παρ Ιαν 04, 2019 3:19 pm
Σε ευχαριστω πολυ Γιωργο, μια ακομα ερωτηση:
Δεν εχω καταλαβει καλα αλλα εννοεις οτι στο καλαθι του καφε στο πανω μερος του μυλου πρεπει να βαζουμε μονο όσο καφε θα αλλεσουμε ή οχι;
Το ρωταω γιατι λες οτι οσο καφε βαζεις τοσο καφε αλεσμενο περνεις :D :D
Ακριβώς έτσι. Ο καφές οσο εκτίθεται στον αέρα μπαγιατεύει, χάνει τα συστατικα και τα αρώματα του. Αν γεμίσεις το δοχείο του μύλου θα τον έχεις εκεί κάποιες μέρες. Δεν έχει νόημα να τον έχεις εκεί στο φως και στον αέρα. Βάζεις όσο χρειάζεσαι και αλέθεις. Ετσι ελέγχεις και αν κάνει κατακράτηση αλεσμένου καφέ και πόσο. Αν αφησεις αλεσμένο καφέ στο μύλο και μένει εκεί για μέρες φαντάζεσαι ποσο υποβαθμίζεται το αποτέλεσμα καθε φορα που αλέθεις. Γι΄αυτο παίρνομε μύλους, για να έχομε πάντα φρεσκοαλεσμένο καφέ, αλλιώς θα αγοράζαμε απο καφεκοπτεία έτοιμο, αλεσμένο για μια βδομάδα.Καλη συνέχεια.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 12, 2019 11:20 am
από kmgalanakis
Καλημέρα.

Πρόσφατος κάτοχος μιας Lelit PL41em. Γλυκοκοιτάζω αυτό το μύλο που απ' ότι διαβάζω είναι αξιοπρεπέστατος. Θα δω τρομερή διαφορά αν πάω σε κάποιο μοντέλο Graef;

Επίσης με αυτές τις ροδέλες τι παίζει; Όσες ροδέλες βάλουμε γίνεται πιο λεπτό το άλεσμα; Είναι εύκολη η τοποθέτησή τους; Υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημιά στο μύλο;

Ευχαριστώ.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 12, 2019 12:52 pm
από Luckees
Διαφορά σε σχέση με τι;
Η ροδέλα λειτουργεί σαν αποστάτης, ώστε να φέρεις πιο κοντά το ένα μαχαίρι στο άλλο και να έχεις τη δυνατότητα πιο ψιλής άλεσης. Για την τοποθέτηση δες τις οδηγίες εδώ.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 12, 2019 1:05 pm
από kmgalanakis
Luckees έγραψε:
Τρί Φεβ 12, 2019 12:52 pm
Διαφορά σε σχέση με τι;
Η ροδέλα λειτουργεί σαν αποστάτης, ώστε να φέρεις πιο κοντά το ένα μαχαίρι στο άλλο και να έχεις τη δυνατότητα πιο ψιλής άλεσης. Για την τοποθέτηση δες τις οδηγίες εδώ.
Το έγραψα λάθος και μετά δε μπορούσα να το διορθώσω. Εννούσα αν θα δω τρομερή διαφορά αν αντί για τον εν λόγω μοντέλο πάω σε κάποιο ανώτερο μοντέλο CM800, CM802;

Ευχαριστώ

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 12, 2019 1:27 pm
από Luckees
Ο 800σάρης έχει περισσότερα βήματα (40 αντί 20) και μεγαλύτερο hopper. Είναι entry μύλοι που τους εμπιστεύονται πολλοί χρήστες στο ξεκίνημα οπότε αν κάνεις ένα search θα βρεις πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τρί Φεβ 12, 2019 7:45 pm
από nick_reth
kmgalanakis έγραψε:
Τρί Φεβ 12, 2019 1:05 pm
Luckees έγραψε:
Τρί Φεβ 12, 2019 12:52 pm
Διαφορά σε σχέση με τι;
Η ροδέλα λειτουργεί σαν αποστάτης, ώστε να φέρεις πιο κοντά το ένα μαχαίρι στο άλλο και να έχεις τη δυνατότητα πιο ψιλής άλεσης. Για την τοποθέτηση δες τις οδηγίες εδώ.
Το έγραψα λάθος και μετά δε μπορούσα να το διορθώσω. Εννούσα αν θα δω τρομερή διαφορά αν αντί για τον εν λόγω μοντέλο πάω σε κάποιο ανώτερο μοντέλο CM800, CM802;

Ευχαριστώ
Καλησπέρα.
Κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται να βάλεις μια ακόμη ροδέλα.
Εγώ αλέθω στο 4-5 όπως τον αγόρασα και είναι αρκετά ψιλοκομμένος ο καφές.
Ο μύλος είναι σούπερ για λεφτά του.

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μάιος 01, 2019 2:02 pm
από nikaragian
Προσπαθησα να δω την τοποθετηση της εξτρα ροδελας στο παρακατω βιντεακι

https://www.youtube.com/watch?v=g5f3Dfa7ZD4

αλλα νομιζω οτι η κυρια προχωραει και λυνει ολο το πανω μερος του μυλου. Εχω την εντυπωση οτι για την τοποθετηση της ροδελας πρεπει να φτασω μεχρι την εξαγωγη του κατω μαχαιριου (0:55 στο βιντεο) αλλά δεν ειμαι σιγουρος. Μηπως καποιος φιλος θα μπορουσε να μου το επιβεβαιωσει;

Και μια ακομα ερωτηση:

Με την gaggia deluxe που εχω και χωρις την τοποθετηση καποιας ροδελας, εχω φτασει να κοβω στο 1 με 2. Πιστευετε οτι η τοποθετηση μιας τουλαχιστον ροδελας ειναι επιβεβλημενη και αν ναι, που περιπου πρεπει να παει το επιπεδο κοπης;

Ευχαριστω πολυ

Re: Graef 702

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μάιος 09, 2019 10:33 am
από Gtakis
Καλησπέρα στην παρέα.
Θέλω μια βοήθεια σχετικά με το μύλο,τον έχω γύρω στους έξι μήνες και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τον καφέ που πίνω μιας και μετά από πειραματισμό και με καφέ espresso Jacobs έχουμε καταλήξει να πίνουμε πάνω παραπάνω από αξιοπρεπέστατο καφέ,η ρύθμιση που χρησιμοποιώ είναι στο 2 και το χειμώνα έπαιζα και στο 3 ίσως λόγω περισσότερης υγρασίας.
Το θέμα είναι ότι χθες κι ενώ πήγε να κόψει καφέ η γυναίκα άκουσε ένα κρακ και μετά ο μύλος έκοβε χοντροκομμένο καφε λες και το είχες στο 15 ακόμα και στο 1 που δοκίμασα σήμερα κόβει πολύ χοντρό καφέ με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις εκχύλιση μετά με τίποτα.....τον καθάρισα αλλά δεν είδα κάτι μέσα που να δικαιολογεί τέτοιο πρόβλημα,ούτε σπάσιμο ούτε τίποτα,μήπως να πειραματιστώ με τις ροδελες;αυτή τη στιγμή έχει δύο βαλμενες κάτω από την βίδα, κάποια ιδέα για το τι πρέπει να κάνω όριο το στείλω στο service; όχι τίποτα άλλο αλλά μου είπαν ότι θα κάνει δύο εβδομάδες να το φτιάξουν γιατί ο τεχνικός θα λείπει στο εξωτερικό την άλλη εβδομάδα...και ποιος αντέχει χωρίς καφέ;;;;;