Δηλαδης πως γινεται........realteam101 έγραψε:Δεν το συζητάμε τον χρησιμοποιώ 1 1/2 χρόνο σχεδόν
και είμαι πολύ ευχαριστημένος.Και όσο για το πέταμα
του καφέ τριγύρω υπάρχει το κόλπο με το κομμένο
χάρτινο κύπελο του καφέ.
Graef 702
-
- Δημοσιεύσεις: 116
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 18, 2015 6:24 pm
- Όνομα: Αγγελος
- Μηχανή:: EXPOBAR office leva
- Μύλος:: La San Marco SM90T
- Οι καφέδες μου:: Hand pickers
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Graef 702
- realteam101
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Τρί Μάιος 14, 2013 5:18 pm
- Μηχανή:: GAGGIA Classic
- 2η Μηχανή:: Arielli KM-220S
- Μύλος:: Graef CM702
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
Re: Graef 702
Κόβεις ένα κύπελλο του καφέ(κατά προτίμηση χάρτινο) περίπου στην μέση
με διάμετρο λίγο μικρότερη από το pf και χρησιμοποιείς το πάνω μέρος του κύπελλου
σφηνώνοντάς το στο pf.Αυτό σου προσθέτει 2-3 cm ύψος πάνω από το pf και έτσι
όταν κόβεις όσο και να πετάει πέφτει πάλι μέσα στο pf.Πειραματίσου και καλή επιτυχία.
Υ.Γ Χάλασα 3-4 κυπελλάκια για να το πετύχω.
με διάμετρο λίγο μικρότερη από το pf και χρησιμοποιείς το πάνω μέρος του κύπελλου
σφηνώνοντάς το στο pf.Αυτό σου προσθέτει 2-3 cm ύψος πάνω από το pf και έτσι
όταν κόβεις όσο και να πετάει πέφτει πάλι μέσα στο pf.Πειραματίσου και καλή επιτυχία.
Υ.Γ Χάλασα 3-4 κυπελλάκια για να το πετύχω.
- realteam101
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Τρί Μάιος 14, 2013 5:18 pm
- Μηχανή:: GAGGIA Classic
- 2η Μηχανή:: Arielli KM-220S
- Μύλος:: Graef CM702
- 2ος Μύλος:: Hario Skerton
Re: Graef 702
Πάρε και μια ιδέα από photo
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 05, 2015 4:41 pm
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
- 2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
- Μύλος:: Eureka Mignon
- 2ος Μύλος:: Graef CM702
- Οι καφέδες μου:: Kudu
- Τοποθεσία: Mαρούσι
Re: Graef 702
Εμενα δεν μου πεταει καφέ γύρω γυρω. Θέλει απλά τον τρόπο του. Αλέθω μέχρι ένα σημείο πριν αρχίσει να πετάγεται, μετά στρώνω να γίνει επίπεδο το βουναλάκι που σχηματίζεται και μετά συμπληρώνω για να βάλω το επιθυμητό. Το έχω ξαναπεί ότι ο καφές πετάγεται όσο το βουναλάκι του καφέ που σχηματίζεται μέσα στο portafilter πλησιάζει την έξοδο του μύλου με αποτέλεσμα οι κόκκοι που βγαίνουν να κάνουν γκελ λόγω ταχύτητας. Είναι πολύ απλό να εξηγηθεί αν αναλογιστεί κάποιος μια βρύση που τρέχει νερό. Αν τοποθετήσουμε το χέρια μας κάτω από την βρύση σε ύψος για να τα πλύνουμε τότε το νερό κατανέμεται ομοιόμορφα πάνω σε αυτά. Αν πλησιάσουμε τα χέρια μας ή αν ακουμπήσουμε τη βρύση τότε το νερό θα αρχίσει να ψεκάζεται γύρω γύρω προς όλες τις κατευθύνσεις.
-
- Δημοσιεύσεις: 116
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 18, 2015 6:24 pm
- Όνομα: Αγγελος
- Μηχανή:: EXPOBAR office leva
- Μύλος:: La San Marco SM90T
- Οι καφέδες μου:: Hand pickers
- Τοποθεσία: Αθηνα
Re: Graef 702
Κατ' αρχην σε ευχαριστω, τελικα νομιζω οτι το βρηκα, κατεβασα το λαστιχενιο ρουξουνι του μυλου περιπου 10mm αλλα να ειναι σταθερο επισεις οταν κοβω το pf το ανεβαζω λιγο πιο επανω και μετα εφαρμοζω το κολπο του Χαριλαου, το αποτελεσμα ολα καλα. Σας ευχαριστω και τους δυο αν και αργησα. Παντως οπως και να εχει ο μυλος ειναι πολυ πολυ καλος.realteam101 έγραψε:Κόβεις ένα κύπελλο του καφέ(κατά προτίμηση χάρτινο) περίπου στην μέση
με διάμετρο λίγο μικρότερη από το pf και χρησιμοποιείς το πάνω μέρος του κύπελλου
σφηνώνοντάς το στο pf.Αυτό σου προσθέτει 2-3 cm ύψος πάνω από το pf και έτσι
όταν κόβεις όσο και να πετάει πέφτει πάλι μέσα στο pf.Πειραματίσου και καλή επιτυχία.
Υ.Γ Χάλασα 3-4 κυπελλάκια για να το πετύχω.
Re: Graef 702
Να ρωτησω κάτι,ειμαι πρωταρης,σήμερα πήρα για δοκιμή καφέ από σούπερ μάρκετ jacobs σκόνη και η σκόνη είναι σαν πουδρα ενώ στον μύλο graef cm 702 βγαίνει πιο χοντρος όταν κάνω κανονικά στα 25" που περνώ 60 ml καφέ αλεθω στο 6-10.Μπορεί καποιος να μου πει γιατί αυτή η διάφορα.Από το σούπερ τον παταω λίγο και βγαίνει καϊμάκι ενώ σε αυτό που αλεθω (συνήθως housebrand) τον παταω πολύ δυνατά και είναι παλυ πιο ελαφρύς.Τι κάνω λάθος και βγαίνει έτσι;
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Graef 702
Πολλά μπορεί να γίνονται λάθος και δυστυχώς με την μηχανή σου που έχει pressurized σύστημα είναι δύσκολο να τα βρεις. Πρέπει να επιλέξεις έναν καφέ με ημερομηνία του πότε ψήθηκε (να είναι μιας-δύο εβδομάδων το πολύ) και σταδιακά βήμα-βήμα να κάνεις πειράματα, αγνοώντας τα νούμερα των όγκων/χρόνων και με μόνο κριτήριο την γεύση να βρεις κάποια βέλτιστη τομή.
Στην περίπτωση σου ξεκίνα κρατώντας τα ίδια γραμμάρια στην δόση (κοντά στην μέγιστη που χωράει το καλαθάκι σου) να κόβεις ολοένα και ψιλότερα και δεν πειράζει και εάν πας 30ml σε 30s και βλέπεις ποιο είναι το γευστικό αποτέλεσμα που παίρνεις.
YΓ Το θέμα σου δεν έχει να κάνει με αυτό το νήμα. Δεν φταίει ο μύλος. Ψάχνεις για απαντήσεις στην ενότητα με την παρασκευές, αν και λίγη βοήθεια μπορεί να σου προσφερθεί με βάση την μηχανή που έχεις.
Στην περίπτωση σου ξεκίνα κρατώντας τα ίδια γραμμάρια στην δόση (κοντά στην μέγιστη που χωράει το καλαθάκι σου) να κόβεις ολοένα και ψιλότερα και δεν πειράζει και εάν πας 30ml σε 30s και βλέπεις ποιο είναι το γευστικό αποτέλεσμα που παίρνεις.
YΓ Το θέμα σου δεν έχει να κάνει με αυτό το νήμα. Δεν φταίει ο μύλος. Ψάχνεις για απαντήσεις στην ενότητα με την παρασκευές, αν και λίγη βοήθεια μπορεί να σου προσφερθεί με βάση την μηχανή που έχεις.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Graef 702
Έχω την Izzy palermo,δεν ξέρω αν ειναι pressurized.Τώρα ξανά πήρα Κόκο να δω μήπως μπορέσω να πετύχω πιο ψιλό κόψιμο για να μη μου βγαίνει ελαφρύς.Δε μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος και βγαίνει χοντρός,έχω ένα δαχτυλίδι στον μυλο, όπως έγραφε άλλος φίλος για το μύλο,αλεθω στο 6-10 αλλά τίποτα,θα δοκίμασε και στο 1-3 να δω αν έχει αλλαγή.Αν γνωρίζει κάποιος κάτι που βοηθάει ευχαρίστως να το δοκίμασε,μην πάει τζάμπα ή αγορά του μύλου.
-
- Δημοσιεύσεις: 78
- Εγγραφή: Πέμ Μαρ 05, 2015 4:41 pm
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
- 2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
- Μύλος:: Eureka Mignon
- 2ος Μύλος:: Graef CM702
- Οι καφέδες μου:: Kudu
- Τοποθεσία: Mαρούσι
Re: Graef 702
Μα πως είναι δυνατόν να παέι τσάμπα η αγορά του μύλου;; Προφανώς κάτι κάνεις λάθος! Ο μύλος είναι εκπληκτικός!oxman έγραψε:Έχω την Izzy palermo,δεν ξέρω αν ειναι pressurized.Τώρα ξανά πήρα Κόκο να δω μήπως μπορέσω να πετύχω πιο ψιλό κόψιμο για να μη μου βγαίνει ελαφρύς.Δε μπορώ να καταλάβω τι κάνω λάθος και βγαίνει χοντρός,έχω ένα δαχτυλίδι στον μυλο, όπως έγραφε άλλος φίλος για το μύλο,αλεθω στο 6-10 αλλά τίποτα,θα δοκίμασε και στο 1-3 να δω αν έχει αλλαγή.Αν γνωρίζει κάποιος κάτι που βοηθάει ευχαρίστως να το δοκίμασε,μην πάει τζάμπα ή αγορά του μύλου.
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Graef 702
Μυλος και pressurized δεν πανε μαζί.
αν δεν ξερεις αν είναι pressurized τοτε είναι pressurized
αν δεν ξερεις αν είναι pressurized τοτε είναι pressurized
When life throws you curves, aim for the apex