Graef 702
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 263
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Graef 702
Κι εγώ μία από τα ίδια. Δεν κατάφερα να τον κλείσω και έπιασα το κουμπάκι με μονωτική για να λειτουργεί. Και τώρα είναι stepless.
- brego
- Δημοσιεύσεις: 61
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 30, 2020 12:23 pm
- Όνομα: Παντελής
- Μηχανή:: Sage Duo Temp Pro
- 2η Μηχανή:: Nespresso CitiZ&milk
- Μύλος:: Niche
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Taresso (Tigrato, Supremo)
- Τοποθεσία: Ν. Ηράκλειο
Re: Graef 702
θέλει να βάλεις το ελατήριο και το κουμπί που λες από πριν στο καπάκι και με το χέρι να κρατάς εσωτερικά τον διακόπτη να μην πέσει και είναι σχετικά εύκολο. Τρεις φορές που το έχω κάνει έχει κλείσει καλά.
Την τρίτη φορά έβαλα το κουμπί ανάποδα(για να μην χαθεί βασικά σαν εξάρτημα) και πλέον και σε μένα είναι stepless.
Αλλά μετά αντιμετωπίζεις άλλο πρόβλημα το ότι μετακινείται το καπάκι ρύθμισης με αποτέλεσμα να χαλάει η επιθυμητή κοπή.
Το έλυσα κολλώντας δύο κομμάτια Velcro αριστερά - δεξιά και τα ξεκολλάω για μικρο-ρυθμίσεις σε διαφορετικά χαρμάνια.
Αυτά και αυτά με κάνουν να σκέπτομαι άμεσα την αγορά του niche zero.
Re: Graef 702
Παιδια χερεται ηθελα να ρωτησο κατι εχο εναν επαγγελματικο μυλο cunnil
το προβλημα μου ειναι οτι οταν αλαξω χαρμανι μεχρι να τον ρυθμισω το πεταω ολο και πανε και τα χρηματα
σκεφτομαι να αλαξω τα μαχερια μιας και ειναι μεταχειρισμενο που τον αγωρασα απο καφε
η να παρω εναν αλλο τι να κανω ?
το προβλημα μου ειναι οτι οταν αλαξω χαρμανι μεχρι να τον ρυθμισω το πεταω ολο και πανε και τα χρηματα
σκεφτομαι να αλαξω τα μαχερια μιας και ειναι μεταχειρισμενο που τον αγωρασα απο καφε
η να παρω εναν αλλο τι να κανω ?
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 263
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Graef 702
Εγω τον κραταω για να μην αλλαζει, αλλα και για να τρωει τις φαπες του.brego έγραψε: ↑Δευ Απρ 13, 2020 2:21 pmθέλει να βάλεις το ελατήριο και το κουμπί που λες από πριν στο καπάκι και με το χέρι να κρατάς εσωτερικά τον διακόπτη να μην πέσει και είναι σχετικά εύκολο. Τρεις φορές που το έχω κάνει έχει κλείσει καλά.
Την τρίτη φορά έβαλα το κουμπί ανάποδα(για να μην χαθεί βασικά σαν εξάρτημα) και πλέον και σε μένα είναι stepless.
Αλλά μετά αντιμετωπίζεις άλλο πρόβλημα το ότι μετακινείται το καπάκι ρύθμισης με αποτέλεσμα να χαλάει η επιθυμητή κοπή.
Το έλυσα κολλώντας δύο κομμάτια Velcro αριστερά - δεξιά και τα ξεκολλάω για μικρο-ρυθμίσεις σε διαφορετικά χαρμάνια.
Αυτά και αυτά με κάνουν να σκέπτομαι άμεσα την αγορά του niche zero.
-
- Δημοσιεύσεις: 51
- Εγγραφή: Τρί Μαρ 17, 2020 12:21 pm
- Όνομα: Βασιλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- Μύλος:: Baratza Sette 270wi
- 2ος Μύλος:: Porlex
- Οι καφέδες μου:: Specialty
Re: Graef 702
Το πιθανότερο είναι να θέλει μαχαίρια, γι αυτό σε δυσκολεύει τόσο στην ρύθμιση
Graef 702
Χαιρετω και εγω με την σειρα μου και θα μοιραστω εναν προβληματισμο μου σχετικα με τον κοφτη τον οποιο αγορασα μετά από διάβασμα εδω στο φόρουμ και μπορώ να πω οτι σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος με την αγορά....
΄Εχοντας τοποθετήσει και την τρίτη ροδέλα και με την ρύθμιση πάντα μεταξύ 8 και 15 παρατηρώ οτι μου γεμίζει σβόλους ο καφές ενώ όταν καθαρίζω την μηχανή βλέπω υπολείμματα καφέ τα οποία είναι πολύ λεπτότερα... μήπως τελικά η μηχανή κόβει όντως λεπτά τον καφέ και απλά δεν μπορεί να τον σπρώξει στο στόμιο και μετά κολλάει και εμφανίζονται οι σβόλοι?
Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο?
΄Εχοντας τοποθετήσει και την τρίτη ροδέλα και με την ρύθμιση πάντα μεταξύ 8 και 15 παρατηρώ οτι μου γεμίζει σβόλους ο καφές ενώ όταν καθαρίζω την μηχανή βλέπω υπολείμματα καφέ τα οποία είναι πολύ λεπτότερα... μήπως τελικά η μηχανή κόβει όντως λεπτά τον καφέ και απλά δεν μπορεί να τον σπρώξει στο στόμιο και μετά κολλάει και εμφανίζονται οι σβόλοι?
Έχει παρατηρήσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο?
- brego
- Δημοσιεύσεις: 61
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 30, 2020 12:23 pm
- Όνομα: Παντελής
- Μηχανή:: Sage Duo Temp Pro
- 2η Μηχανή:: Nespresso CitiZ&milk
- Μύλος:: Niche
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Taresso (Tigrato, Supremo)
- Τοποθεσία: Ν. Ηράκλειο
Re: Graef 702
Ναι τουλάχιστον σε μένα υπήρχε το πρόβλημα και ήταν έντονο. Με αποτέλεσμα να βάζω με μια μικρή σύριγγα περίπου τέσσερις με πέντε σταγόνες στους κόκκους που άλεθα και το αποτέλεσμα όσο αφορά την κοπή ήταν άριστο. Χωρίς παρακράτηση και ούτε ίχνος σβολιάσματος.
Αλλά!!!!! το γευστικό αποτέλεσμα ήταν τραγικό για τα γούστα μου πάντα. Ειδικά με φρέσκο καφέ εξαφάνιζε πάντα άρωμα και γεύση. Τελικά αποφάσισα να τον ανοίξω και να κάνω λείανση σε συγκεκριμένα σημεία που βρήκα.
Μερικά ποστ πίσω αναφέρω για το συγκεκριμένο πρόβλημα και μια μικρή βελτίωση που εφάρμοσα με σχετικά καλά αποτελέσματα.
Αλλά!!!!! το γευστικό αποτέλεσμα ήταν τραγικό για τα γούστα μου πάντα. Ειδικά με φρέσκο καφέ εξαφάνιζε πάντα άρωμα και γεύση. Τελικά αποφάσισα να τον ανοίξω και να κάνω λείανση σε συγκεκριμένα σημεία που βρήκα.
Μερικά ποστ πίσω αναφέρω για το συγκεκριμένο πρόβλημα και μια μικρή βελτίωση που εφάρμοσα με σχετικά καλά αποτελέσματα.
- agpol07
- Δημοσιεύσεις: 263
- Εγγραφή: Πέμ Σεπ 05, 2019 12:05 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- 2η Μηχανή:: Lelit PL41TEM Pid
- Μύλος:: Niche Zero
Re: Graef 702
Εγώ κάνω το τρικ με το κουτάλι..
-
- Δημοσιεύσεις: 25
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2019 11:17 am
- brego
- Δημοσιεύσεις: 61
- Εγγραφή: Πέμ Ιαν 30, 2020 12:23 pm
- Όνομα: Παντελής
- Μηχανή:: Sage Duo Temp Pro
- 2η Μηχανή:: Nespresso CitiZ&milk
- Μύλος:: Niche
- 2ος Μύλος:: Graef CM 702
- Οι καφέδες μου:: Taresso (Tigrato, Supremo)
- Τοποθεσία: Ν. Ηράκλειο
Re: Graef 702
Εννοείτε θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω.kmgalanakis έγραψε: ↑Τρί Απρ 14, 2020 9:04 amΩραίο!
Θα άξιζε, ο φίλος brego, να μας πει αν συνεχίζει να παρατηρεί παρόμοια αλλοίωση στη γεύση του καφέ του χρησιμοποιώντας αυτό το τρικ.
Βέβαια θα είχε περισσότερο νόημα να γινόταν σε ένα μύλο που δεν έχει υποστεί την αλλαγή που προανέφερα(όσο αφορά στο σβόλιασμα). Βέβαια παρόμοιο τεστ έχω κάνει ίσως με λίγο περισσότερο νερό.
Η μνήμη όμως δεν μπορεί να κρατήσει τέτοιες λεπτομέρειες, τουλάχιστον σε μένα, χώρια που δεν είχα παρατηρήσει τότε την ύπαρξη της αλλοίωσης.