Είσαι μεγάλος φιλε μου μπράβο. Από στιγμη σε στιγμη περιμένω κι εγω τον graef cm802 και θα το δοκιμάσω σιγουρα! Χιλια ευχαριστω για τις γνωσεις σουnick_reth έγραψε: ↑Τρί Νοέμ 12, 2019 12:07 amΚαλησπέρα.Tasos.p έγραψε: ↑Δευ Νοέμ 11, 2019 11:50 pmΤι ηταν αυτό περι της παρακράτησης και τις σταγονες που ακριβως τις βαζεις δεν καταλαβα. Πολυ ενδιαφέρον αυτο που λεςnick_reth έγραψε: ↑Τετ Ιαν 02, 2019 11:45 pmΜε τη λίγη εμπειρία που έχω για αξιοπρεπή καφέ δηστυχώς πρέπει να πας από τη gaggia classic και πάνω. Εγώ είχα τη λίγο ακριβότερη από τη δική σου, τώρα έχω τη gaggia classic.
Η μέρα με τη νύχτα!! Οσον αφορά το μύλο μιλάμε είναι άψογος!! Και ο επόμενος τα ιδια μαχαίρια έχει, μικρή διαφορά νομίζω για τα επιπλέον λεφτά. Ο δικος μου είχε ήδη μια ροδέλα, μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να βάλω και δεύτερη. Μόνο μια δυσκολία έχει όπως και όλοι δηλαδή.
Κάνει μια μικρή κατακράτηση καφέ. Ομως υπάρχει λύση που ειναι απίστευτη. Το είχα διαβάσει κάπου και μια μέρα το δοκίμασα με καταπληκτικά αποτελέσματα. Ζυγιάζω τους κόκους του καφέ (18 γρ.) και βάζω μετά με το δοσομετρητή (π.χ. από κολύριο για τα μάτια) 4 σταγόνες νεράκι του θεού τον ανακατεύω καλά με ένα κουταλάκι και μετά αλέθω. Μιλάμε σχεδόν καθόλου κατακράτηση καφέ!! Απίστευτο!! Και ο καφές βγαίνει τελείως στεγνός, κόκκο-κόκκο τον μετράς!!
Καταπληκτικό αποτέλεσμα μιλάμε. Ο μύλος είναι πανεύκολος στο καθάρισμα, πάρα πολύ απλος και κάνει τη δουλειά του τέλεια. Αν θες να πιείς καφέ της προκοπής θα παίρνεις φρέσκο σε ειδική σακούλα με βαλβίδα, ζυγιάζεις, αλέθεις και το κλείνεις πάλι. Ολο το μυστικό είναι στο καφέ και στο μύλο. Και με τη μηχανη πουχεις με καλό φρεσκοαλεσμένο καφέ θα δεις τεράστια διαφορά.
Αν την πάρεις ότι χρειαστείς εδω είμαι. Ελπίζω να βοήθησα. Καλούς καφέδες.
Σου στέλνω το θαυματουργό εργαλείο για άλεση καφέ που δεν σβολιάζει και χωρίς κατακράτηση. Για 2 διπλούς εσπρέσσο βάζω τους κόκκους σε άνε φλυτσανάκι, ρίχνω 4 σταγόνες νεράκι, κουνάω λίγο για ανακάτεμα, βάζω άλλες 4 και πάλι ανακατεύω και αλέθω.
Μετά από 3 μήνες καθημερινής λειτουργίας τον έλυσα για καθάρισμα και δεν είχε σχεδόν τίποτα!! Παραθέτω και το αποτέλεσμα στο φλυτσάνι.
Graef 702
Re: Graef 702
-
- Δημοσιεύσεις: 3
- Εγγραφή: Τετ Νοέμ 20, 2019 8:19 am
Re: Graef 702
Για όσους επιθυμούν να κάνουν τον CM 702 μύλο τους Stepless, κολλάτε το κουμπί που ανοίγει τον μύλο να είναι μόνιμα πατημένο με σελοτειπ και πλέον δεν κάνει τα κλίκ...κλίκ, αντε καλημέρα!!!
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Graef 702
Δεν κουνιέται το κολάρο δεξιά - αριστερά κατά την άλεση;
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Τρί Οκτ 23, 2018 10:54 am
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Graef 702
Έχω για ένα χρόνο το συγκεκριμένο μύλο, είμαι αρκετά ικανοποιημένος, με όσα μειονεκτήματα έχουν ήδη αναφερθεί, ότι στα πρώτα κιλά άλεσης αλλάζει συνέχεια η ρύθμιση και κάποια στιγμή αναγκάστηκα να προσθέσω ροδέλα/αποστάτη, και για τη μικρή κατακράτηση κ τις σφαλιάρες που πρέπει να φάει για να βγάλει τον καφέ. Επίσης με τις πολλές σφαλιάρες όπως κάποιος άλλος ανέφερε, από ένα σημείο κ μετά δεν ξεκινούσε κ ήθελε να βγάζεις/ξανακουμπώνεις το hopper από πάνω για να συνέλθει, για όσους ενδιαφέρονται το έλυσα με προσεκτική προσθήκη μιας σταγόνας κόλλας πάνω στο pin που πιέζεται όταν κουμπώνεται το hopper, έτσι ώστε να μεγαλώσει λίγο το μήκος του. Καλό επίσης οι σφαλιάρες να πέφτουν στο κυρίως στο σώμα κ όχι στο hopper.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν δοκιμάσει λίγο πιο ακριβούς μύλους, πχ Αscaso i2 ή ακόμα πιο ακριβούς, στη γεύση κάνουν διαφορά? Γιατί σαν να διακρίνω κάποιες ανισορροπίες, ξυνό μαζί με πικρό πχ, και αναρωτιέμαι αν προέρχονται από μη ομοιόμορφο άλεσμα ή χρειάζεται tuning στις υπόλοιπες παραμέτρους της εκχύλισης. Έχω φτάσει σε ένα αποτέλεσμα που με ικανοποιεί αρκετά αλλά δε μπορώ να πω ότι διακρίνω κάποιες απο τις γεύσεις που διαβάζω πάνω στις ποικιλίες.
Όσον αφορά τον υπόλοιπο εξοπλισμό, έχω μια Gaggia Classic pre-2015, με ΧΜΤ7100 PID για brew κ steam, και τα περισσότερα κοινά mods, ρύθμιση OPV, ορειχάλκινο group head, IMS shower screen, καλαθάκι 18gr IMS, 58,5 tamper, γυμνό portafilter κλπ.
Καφέ παίρνω κυρίως τους μονοποικιλιακούς του Taf, κ εφαρμόζω κ WDT, γενικότερα ό,τι έχω διαβάσει ότι βοηθάει σε ένα πιο καλό αποτέλεσμα.
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω όσους έχουν δοκιμάσει λίγο πιο ακριβούς μύλους, πχ Αscaso i2 ή ακόμα πιο ακριβούς, στη γεύση κάνουν διαφορά? Γιατί σαν να διακρίνω κάποιες ανισορροπίες, ξυνό μαζί με πικρό πχ, και αναρωτιέμαι αν προέρχονται από μη ομοιόμορφο άλεσμα ή χρειάζεται tuning στις υπόλοιπες παραμέτρους της εκχύλισης. Έχω φτάσει σε ένα αποτέλεσμα που με ικανοποιεί αρκετά αλλά δε μπορώ να πω ότι διακρίνω κάποιες απο τις γεύσεις που διαβάζω πάνω στις ποικιλίες.
Όσον αφορά τον υπόλοιπο εξοπλισμό, έχω μια Gaggia Classic pre-2015, με ΧΜΤ7100 PID για brew κ steam, και τα περισσότερα κοινά mods, ρύθμιση OPV, ορειχάλκινο group head, IMS shower screen, καλαθάκι 18gr IMS, 58,5 tamper, γυμνό portafilter κλπ.
Καφέ παίρνω κυρίως τους μονοποικιλιακούς του Taf, κ εφαρμόζω κ WDT, γενικότερα ό,τι έχω διαβάσει ότι βοηθάει σε ένα πιο καλό αποτέλεσμα.
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Graef 702
Ναι, κάνουν διαφορά. Χρησιμοποιουσα τον graef cm800 πριν πάρω τον eureka mignon. Έχουν διαφορά στη γεύση και στην επαναληψιμοτητα.
Άλλωστε είναι και λογικό. Από τη μια έχουμε ένα πλαστικό φορέα (ας το πούμε έτσι) μέσα στον οποίο φωλιαζει το κινούμενο μαχαίρι, που έχει πλαστικό περίβλημα. Πόσο μεγάλες ανοχές έχει αυτή η "συνεργασία"; τις καταλαβαίνεις με το μάτι και με το χέρι. Από την άλλη έχουμε ολομεταλλική κατασκευή που με το χέρι ή με το μάτι δεν μπορείς να καταλάβεις τις ανοχές. Επομένως, η άλεση στη δεύτερη περίπτωση θα είναι πιο ομοιόμορφη, η ποσότητα των fines και των boulders θα έχει μικρότερη απόκλιση από άλεση σε άλεση και η αναλογία μεταξύ τους θα είναι πιο σταθερή σε κάθε άλεση.
Επειδή βλέπω ότι διαθέτεις εξοπλισμό που μπορεί με αξιώσεις να δώσει καλά φλυτζανια, και επειδή προτιμάς δύσκολους καφέδες όπως ο ταφ, θα δεις μεγάλη διαφορά αν πάρεις ένα καλό μύλο. Καλύτερο από τον mignon.
Άλλωστε είναι και λογικό. Από τη μια έχουμε ένα πλαστικό φορέα (ας το πούμε έτσι) μέσα στον οποίο φωλιαζει το κινούμενο μαχαίρι, που έχει πλαστικό περίβλημα. Πόσο μεγάλες ανοχές έχει αυτή η "συνεργασία"; τις καταλαβαίνεις με το μάτι και με το χέρι. Από την άλλη έχουμε ολομεταλλική κατασκευή που με το χέρι ή με το μάτι δεν μπορείς να καταλάβεις τις ανοχές. Επομένως, η άλεση στη δεύτερη περίπτωση θα είναι πιο ομοιόμορφη, η ποσότητα των fines και των boulders θα έχει μικρότερη απόκλιση από άλεση σε άλεση και η αναλογία μεταξύ τους θα είναι πιο σταθερή σε κάθε άλεση.
Επειδή βλέπω ότι διαθέτεις εξοπλισμό που μπορεί με αξιώσεις να δώσει καλά φλυτζανια, και επειδή προτιμάς δύσκολους καφέδες όπως ο ταφ, θα δεις μεγάλη διαφορά αν πάρεις ένα καλό μύλο. Καλύτερο από τον mignon.
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Τρί Οκτ 23, 2018 10:54 am
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Graef 702
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, αξίζεις λες το upgrade για μύλους τιμής 350€+?
- Gespresso
- Δημοσιεύσεις: 482
- Εγγραφή: Παρ Μάιος 27, 2016 9:39 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V5
- 2η Μηχανή:: Hario V60
- Μύλος:: Mignon Specialita
- 2ος Μύλος:: Graef cm800
- Οι καφέδες μου:: Όλοι και από λίγο!
Re: Graef 702
Αξίζει ναι. Και για παραπάνω κατηγορία (niche).
Εαν δεν έχεις θέμα με την αγορά μεταχειρισμένου, μπορείς να πάρεις ένα πολύ δυνατό μύλο (πχ mazzer) με λιγότερα χρήματα. Πρέπει όμως να το ψάξεις περαιτέρω, λόγω κάποιων ιδιατεροτητων μεγέθους, δοσομετρητων κλπ (οι λεπτομέρειες μου είναι άγνωστες) που έχει αυτή η κατηγορία των μυλων.
Εαν δεν έχεις θέμα με την αγορά μεταχειρισμένου, μπορείς να πάρεις ένα πολύ δυνατό μύλο (πχ mazzer) με λιγότερα χρήματα. Πρέπει όμως να το ψάξεις περαιτέρω, λόγω κάποιων ιδιατεροτητων μεγέθους, δοσομετρητων κλπ (οι λεπτομέρειες μου είναι άγνωστες) που έχει αυτή η κατηγορία των μυλων.
- panos0121
- Δημοσιεύσεις: 233
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
- Όνομα: Πανος
- Μηχανή:: gaggia classic pid
- Μύλος:: Compak K10 conic
- Οι καφέδες μου:: pianeta
Re: Graef 702
καταπληκτικη ιδεα..το προβλημα μου λυθηκε..ευχαριστω πολυDimBizLamia έγραψε: ↑Τετ Νοέμ 20, 2019 8:21 amΓια όσους επιθυμούν να κάνουν τον CM 702 μύλο τους Stepless, κολλάτε το κουμπί που ανοίγει τον μύλο να είναι μόνιμα πατημένο με σελοτειπ και πλέον δεν κάνει τα κλίκ...κλίκ, αντε καλημέρα!!!
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 04, 2018 9:25 pm
- Μηχανή:: Rancilio silvia
- Μύλος:: Compak k3 touch
- Οι καφέδες μου:: Lavazza pienaroma,tierra,cup10,mokka
Re: Graef 702
Μια ερώτηση επειδή σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά του συγκεκριμένου μυλου,ρυθμίζεται κάπως η ποσότητα του αλεσμένου καφέ που θα βγει δλδ αν θέλω να πάρω 17γρ καφέ πως γίνεται?θα πρέπει να το ζυγίζω από πριν ή έχει κάτι για ρύθμιση?
- panos0121
- Δημοσιεύσεις: 233
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
- Όνομα: Πανος
- Μηχανή:: gaggia classic pid
- Μύλος:: Compak K10 conic
- Οι καφέδες μου:: pianeta
Re: Graef 702
Θα πρέπει να τον ζυγίσεις και πριν αλλά και μετά την άλεση γιατί έχει μια μικρή κατακράτηση.. Όπως όλοι οι μύλοι της κατηγορίας του..