Αυτό δεν είναι λίγο ταλαιπωρία;δηλδ να τον ζυγίζω ως κοκκο να αλεθει και μετά ξανά ζύγισμα;δεν υπάρχει κάποιος να μπορείς να ρυθμίσεις τις μερίδες?
Graef 702
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 04, 2018 9:25 pm
- Μηχανή:: Rancilio silvia
- Μύλος:: Compak k3 touch
- Οι καφέδες μου:: Lavazza pienaroma,tierra,cup10,mokka
Re: Graef 702
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Graef 702
Δεν μπορείς να ελέγξεις την κατακράτηση του μύλου. Μπορείς και να μην το ζυγίζεις αν θέλεις, αλλά θα βγάζει λιγότερο απ' ό,τι έβαλες λογικά.
-
- Δημοσιεύσεις: 25
- Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2019 11:17 am
Re: Graef 702
Καλημέρα. Η διαδικασία είναι:
- Ζύγισμα
- Άλεση
- Ζύγισμα
- ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ
- Ζύγισμα
- ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ
- Ζύγισμα
- ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ
- Ζύγισμα
- ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ
- Ζύγισμα
- Φόρτωση portafilter
-
- Δημοσιεύσεις: 105
- Εγγραφή: Πέμ Δεκ 20, 2018 8:26 am
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: Isomac Zaffiro
- 2η Μηχανή:: V60
- Μύλος:: Graef CM800
- Οι καφέδες μου:: Κολομβίες
- Τοποθεσία: Δραμα
- panos0121
- Δημοσιεύσεις: 233
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
- Όνομα: Πανος
- Μηχανή:: gaggia classic pid
- Μύλος:: Compak K10 conic
- Οι καφέδες μου:: pianeta
Re: Graef 702
Κατά την προσωπική μου άποψη, ανάλογα τι θες να κάνεις.. Αν πίνεις φρεντο ας πούμε, εμπορικούς, όπως όταν τον είχα εγώ.. Γέμιζα το hoper ,αλεθα όσο ήθελα με το μάτι, του έριχνα και μια βροντά στο τέλος να πέσουν τα πολλά ,πάταγα κ.τ.λ.Τωρα αν θέλεις να πιεις μονοποικιλιακους θα θες να είναι πάντα φρέσκοκομμένος μιας και 0.5 γρ είναι αρκετά για να σου χαλάσουν την εκχύλιση και γενικά η παραμικρή λεπτομέρεια, μετράει. θα πρέπει να ταλαιπωρηθείς πιο πολυ.. Αλλά και περισσότερα λεφτά να δώσεις πάλι η ρουτίνα του speciality έχει απαιτήσεις..
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 04, 2018 9:25 pm
- Μηχανή:: Rancilio silvia
- Μύλος:: Compak k3 touch
- Οι καφέδες μου:: Lavazza pienaroma,tierra,cup10,mokka
Re: Graef 702
Ούτε οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι τόση σφαλιάρα...!!!kmgalanakis έγραψε: ↑Τρί Φεβ 11, 2020 10:54 amΚαλημέρα. Η διαδικασία είναι:
- Ζύγισμα
- Άλεση
- Ζύγισμα
- ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ
- Ζύγισμα
- ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ
- Ζύγισμα
- ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ
- Ζύγισμα
- ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ
- Ζύγισμα
- Φόρτωση portafilter
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 04, 2018 9:25 pm
- Μηχανή:: Rancilio silvia
- Μύλος:: Compak k3 touch
- Οι καφέδες μου:: Lavazza pienaroma,tierra,cup10,mokka
Re: Graef 702
Τώρα έχω ένα χειροκίνητο hario τίμιο μηχανάκι με κωνικά,η διαδικασία είτε με εμπορικό είτε με σπεσιαλιτι είναι τοποθέτηση του μύλου στην ζυγαριά πάνω,βάζω κοκκο καφέ ζυγίζω τρίβω τοποθετώ στο porrafilter.παλι τραβάω το μανίκι αλλά αφού λέω να πάω πιο πάνω σε κατηγορία μου φαίνεται πιο δύσκολο αν εξαιρέσεις το τρίψιμο με το χέρι.και με το μάτι θα παίρνεις το ίδιο αποτέλεσμα πάντα?οι μύλοι στα καφέ δεν βγάζουν στάνταρ μερίδες;panos0121 έγραψε: ↑Τρί Φεβ 11, 2020 11:02 amΚατά την προσωπική μου άποψη, ανάλογα τι θες να κάνεις.. Αν πίνεις φρεντο ας πούμε, εμπορικούς, όπως όταν τον είχα εγώ.. Γέμιζα το hoper ,αλεθα όσο ήθελα με το μάτι, του έριχνα και μια βροντά στο τέλος να πέσουν τα πολλά ,πάταγα κ.τ.λ.Τωρα αν θέλεις να πιεις μονοποικιλιακους θα θες να είναι πάντα φρέσκοκομμένος μιας και 0.5 γρ είναι αρκετά για να σου χαλάσουν την εκχύλιση και γενικά η παραμικρή λεπτομέρεια, μετράει. θα πρέπει να ταλαιπωρηθείς πιο πολυ.. Αλλά και περισσότερα λεφτά να δώσεις πάλι η ρουτίνα του speciality έχει απαιτήσεις..
- panos0121
- Δημοσιεύσεις: 233
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
- Όνομα: Πανος
- Μηχανή:: gaggia classic pid
- Μύλος:: Compak K10 conic
- Οι καφέδες μου:: pianeta
Re: Graef 702
Οι μύλοι στα καφέ κάνουνε 2k. Δεν υπάρχει σύγκριση..όσο αναφορά το μάτι, με τον καιρό εξοικιωθηκα.. Αν έπεφτα και μισό.. Η και 1 γρ πάνω κάτω, σε παγωμένο και ζάχαρη μέσα,το αποτελεσμα το ίδιο ήτανε..
- Luckees
- Δημοσιεύσεις: 1477
- Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
- Τοποθεσία: Μελίσσια
Re: Graef 702
Φίλε Πάνο έχεις μύλο ανώτερο από το 99% των μαγαζιών εκεί έξω. Ποιος έχει μύλο 2k; Oι περισσότεροι με χρησιδάνειο fiorenzato 64αρη δουλεύουν, λίγες οι εξαιρέσεις που θα δεις κανένα mythos, ΕΚ43 ή μεγάλο κωνικό.
Η δε περιποίηση και φροντίδα που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι, δεν υπάρχει σε μαγαζί. Ποιος θα κάτσει να σου ζυγίσει τη δόση, να κάνει wdt, levelling και προσεγμένο πάτημα;
Η δε περιποίηση και φροντίδα που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι, δεν υπάρχει σε μαγαζί. Ποιος θα κάτσει να σου ζυγίσει τη δόση, να κάνει wdt, levelling και προσεγμένο πάτημα;
- panos0121
- Δημοσιεύσεις: 233
- Εγγραφή: Τρί Νοέμ 13, 2018 11:33 pm
- Όνομα: Πανος
- Μηχανή:: gaggia classic pid
- Μύλος:: Compak K10 conic
- Οι καφέδες μου:: pianeta
Re: Graef 702
Νομίζω ότι κάπου έγινε παρεξήγηση.. Δεν κάνω σύγκριση κ10- πλειοψηφία μαγαζιων.. Η σύγκριση που έγινε είναι graef-πλειοψηφία μαγαζιων.. Και μίλησα για την περίοδο που χρησιμοπουουσα εγώ τον Ελ λόγω μύλο.. Για να παρασκευαζω συγκεκριμένα ροφήματα. . Τώρα για το αν τα περισσότερα μαγαζιά χρησιμοποιούν μυλους του δυχιλιαρου, έχεις δίκιο.. Δεν είναι δυχιλιαρου.. Ειναι χιλιάρικου; σίγουρα πάντως δεν συγκρίνονται με τον graef.. Σε γενικές γραμμές πάντως συμφωνώ με μια άποψη που διάβασα εδώ μέσα, που λέει ότι ο κάθε μύλος έχει τα αρνητικά και τα θετικά του.. Θα πρέπει ο αγοραστής να θέσει τις προτεραιότητες του και με βάση το μπάτζετ του να αποφασίσει..παντως με 80 ευρώ που κοστίζει ο graef δε νομίζω να υπάρχει δοσομετρικος μύλος.. Πόσο μάλλον, μύλος με μηδενική κατακράτηση..αυτα κατά την προσωπική μου άποψη πάντα από την ολιγοετη ασχολία μου με το αντικείμενο.. Σίγουρα η άποψη από τα πιο παλιά μέλη βαραίνει περισσότερο και είναι απόλυτα σεβαστή.. Άλλωστε έμαθα τόσα απο εσάς..Luckees έγραψε: ↑Τρί Φεβ 11, 2020 12:19 pmΦίλε Πάνο έχεις μύλο ανώτερο από το 99% των μαγαζιών εκεί έξω. Ποιος έχει μύλο 2k; Oι περισσότεροι με χρησιδάνειο fiorenzato 64αρη δουλεύουν, λίγες οι εξαιρέσεις που θα δεις κανένα mythos, ΕΚ43 ή μεγάλο κωνικό.
Η δε περιποίηση και φροντίδα που μπορούμε να έχουμε στο σπίτι, δεν υπάρχει σε μαγαζί. Ποιος θα κάτσει να σου ζυγίσει τη δόση, να κάνει wdt, levelling και προσεγμένο πάτημα;