Graef 702

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
Luckees
Δημοσιεύσεις: 1186
Εγγραφή: Τρί Δεκ 22, 2015 12:37 pm
Όνομα: Αποστόλης
Μηχανή:: Rocket R58
2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
Μύλος:: Sette 270Wi
2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Τοποθεσία: Μελίσσια

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Luckees » Τρί Αύγ 06, 2019 11:26 am

Νίκο για να έχει νόημα ο βαθμός άλεσης πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιήσεις ελεύθερο καλάθι και μεταλλικό tamper.
Καλορίζικος ο μύλος.

Nikos21
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Τρί Αύγ 06, 2019 1:03 am

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Nikos21 » Τρί Αύγ 06, 2019 12:17 pm

να σαι καλα
ναι εχω αλλαξει το pressurized που ερχεται μαζι με την dedica και εχω αγορασει απ το ebay non pressurized και tamper

Nikos21
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Τρί Αύγ 06, 2019 1:03 am

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Nikos21 » Τρί Αύγ 06, 2019 1:10 pm

για να καθαριστει ο μυλος χρειαζεται καποια ειδικη βουρτσα ή δεν χρειαζεται?

gianniv
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 12, 2019 2:02 pm

Re: Graef 702

Δημοσίευση από gianniv » Πέμ Οκτ 17, 2019 2:03 pm

Καλημέρα,

έχοντας διαβάσει το νήμα από την αρχή έχω την εξής απορία: έχει ακόμα νόημα η αγορά της 702; υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα εναλλακτική;

ευχαριστώ!

(ΥΣ είμαι με Gaggia classic 2007 + naked PF)

kmgalanakis
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2019 11:17 am

Re: Graef 702

Δημοσίευση από kmgalanakis » Πέμ Οκτ 17, 2019 2:08 pm

Nikos21 έγραψε:
Τρί Αύγ 06, 2019 1:10 pm
για να καθαριστει ο μυλος χρειαζεται καποια ειδικη βουρτσα ή δεν χρειαζεται?
Εγώ χρησιμοποιώ ένα πινέλο και ένα πιστόλι αέρα και δε μένει ούτε κόκκος.

kmgalanakis
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2019 11:17 am

Re: Graef 702

Δημοσίευση από kmgalanakis » Πέμ Οκτ 17, 2019 2:09 pm

gianniv έγραψε:
Πέμ Οκτ 17, 2019 2:03 pm
Καλημέρα,

έχοντας διαβάσει το νήμα από την αρχή έχω την εξής απορία: έχει ακόμα νόημα η αγορά της 702; υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα εναλλακτική;

ευχαριστώ!

(ΥΣ είμαι με Gaggia classic 2007 + naked PF)
Ίσως αν πήγαινες σε κάποιο αντίστοιχο που δεν έχει διαβαθμίσεις στο κόψιμο. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το τι χτύπο έχει φάει για να βγάλει όλο τον καφέ, όμως, δεν το συζητάμε!

gianniv
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Σάβ Οκτ 12, 2019 2:02 pm

Re: Graef 702

Δημοσίευση από gianniv » Πέμ Οκτ 17, 2019 2:37 pm

Ίσως αν πήγαινες σε κάποιο αντίστοιχο που δεν έχει διαβαθμίσεις στο κόψιμο.
προτάσεις;

NiPi
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 21, 2017 1:36 pm
Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Ascaso i2 Mini
Οι καφέδες μου:: Kudu, Redd, Mr Bean, Coffedence

Re: Graef 702

Δημοσίευση από NiPi » Πέμ Οκτ 17, 2019 3:52 pm

Σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει κάτι άλλο (μόνο μεταχειρισμένο ίσως).

Tasos.p
Δημοσιεύσεις: 14
Εγγραφή: Παρ Νοέμ 01, 2019 8:47 pm

Re: Graef 702

Δημοσίευση από Tasos.p » Δευ Νοέμ 11, 2019 11:50 pm

nick_reth έγραψε:
Τετ Ιαν 02, 2019 11:45 pm
Με τη λίγη εμπειρία που έχω για αξιοπρεπή καφέ δηστυχώς πρέπει να πας από τη gaggia classic και πάνω. Εγώ είχα τη λίγο ακριβότερη από τη δική σου, τώρα έχω τη gaggia classic.
Η μέρα με τη νύχτα!! Οσον αφορά το μύλο μιλάμε είναι άψογος!! Και ο επόμενος τα ιδια μαχαίρια έχει, μικρή διαφορά νομίζω για τα επιπλέον λεφτά. Ο δικος μου είχε ήδη μια ροδέλα, μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να βάλω και δεύτερη. Μόνο μια δυσκολία έχει όπως και όλοι δηλαδή.
Κάνει μια μικρή κατακράτηση καφέ. Ομως υπάρχει λύση που ειναι απίστευτη. Το είχα διαβάσει κάπου και μια μέρα το δοκίμασα με καταπληκτικά αποτελέσματα. Ζυγιάζω τους κόκους του καφέ (18 γρ.) και βάζω μετά με το δοσομετρητή (π.χ. από κολύριο για τα μάτια) 4 σταγόνες νεράκι του θεού τον ανακατεύω καλά με ένα κουταλάκι και μετά αλέθω. Μιλάμε σχεδόν καθόλου κατακράτηση καφέ!! Απίστευτο!! Και ο καφές βγαίνει τελείως στεγνός, κόκκο-κόκκο τον μετράς!!
Καταπληκτικό αποτέλεσμα μιλάμε. Ο μύλος είναι πανεύκολος στο καθάρισμα, πάρα πολύ απλος και κάνει τη δουλειά του τέλεια. Αν θες να πιείς καφέ της προκοπής θα παίρνεις φρέσκο σε ειδική σακούλα με βαλβίδα, ζυγιάζεις, αλέθεις και το κλείνεις πάλι. Ολο το μυστικό είναι στο καφέ και στο μύλο. Και με τη μηχανη πουχεις με καλό φρεσκοαλεσμένο καφέ θα δεις τεράστια διαφορά.
Αν την πάρεις ότι χρειαστείς εδω είμαι. Ελπίζω να βοήθησα. Καλούς καφέδες.
Τι ηταν αυτό περι της παρακράτησης και τις σταγονες😁 που ακριβως τις βαζεις δεν καταλαβα. Πολυ ενδιαφέρον αυτο που λες🙏

nick_reth
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: Δευ Οκτ 22, 2018 12:14 am
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: GAGGIA CLASSIC
Μύλος:: GRAEF CM 702
Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ

Re: Graef 702

Δημοσίευση από nick_reth » Τρί Νοέμ 12, 2019 12:07 am

Tasos.p έγραψε:
Δευ Νοέμ 11, 2019 11:50 pm
nick_reth έγραψε:
Τετ Ιαν 02, 2019 11:45 pm
Με τη λίγη εμπειρία που έχω για αξιοπρεπή καφέ δηστυχώς πρέπει να πας από τη gaggia classic και πάνω. Εγώ είχα τη λίγο ακριβότερη από τη δική σου, τώρα έχω τη gaggia classic.
Η μέρα με τη νύχτα!! Οσον αφορά το μύλο μιλάμε είναι άψογος!! Και ο επόμενος τα ιδια μαχαίρια έχει, μικρή διαφορά νομίζω για τα επιπλέον λεφτά. Ο δικος μου είχε ήδη μια ροδέλα, μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται να βάλω και δεύτερη. Μόνο μια δυσκολία έχει όπως και όλοι δηλαδή.
Κάνει μια μικρή κατακράτηση καφέ. Ομως υπάρχει λύση που ειναι απίστευτη. Το είχα διαβάσει κάπου και μια μέρα το δοκίμασα με καταπληκτικά αποτελέσματα. Ζυγιάζω τους κόκους του καφέ (18 γρ.) και βάζω μετά με το δοσομετρητή (π.χ. από κολύριο για τα μάτια) 4 σταγόνες νεράκι του θεού τον ανακατεύω καλά με ένα κουταλάκι και μετά αλέθω. Μιλάμε σχεδόν καθόλου κατακράτηση καφέ!! Απίστευτο!! Και ο καφές βγαίνει τελείως στεγνός, κόκκο-κόκκο τον μετράς!!
Καταπληκτικό αποτέλεσμα μιλάμε. Ο μύλος είναι πανεύκολος στο καθάρισμα, πάρα πολύ απλος και κάνει τη δουλειά του τέλεια. Αν θες να πιείς καφέ της προκοπής θα παίρνεις φρέσκο σε ειδική σακούλα με βαλβίδα, ζυγιάζεις, αλέθεις και το κλείνεις πάλι. Ολο το μυστικό είναι στο καφέ και στο μύλο. Και με τη μηχανη πουχεις με καλό φρεσκοαλεσμένο καφέ θα δεις τεράστια διαφορά.
Αν την πάρεις ότι χρειαστείς εδω είμαι. Ελπίζω να βοήθησα. Καλούς καφέδες.
Τι ηταν αυτό περι της παρακράτησης και τις σταγονες😁 που ακριβως τις βαζεις δεν καταλαβα. Πολυ ενδιαφέρον αυτο που λες🙏
Καλησπέρα.
Σου στέλνω το θαυματουργό εργαλείο για άλεση καφέ που δεν σβολιάζει και χωρίς κατακράτηση. Για 2 διπλούς εσπρέσσο βάζω τους κόκκους σε άνε φλυτσανάκι, ρίχνω 4 σταγόνες νεράκι, κουνάω λίγο για ανακάτεμα, βάζω άλλες 4 και πάλι ανακατεύω και αλέθω.
Μετά από 3 μήνες καθημερινής λειτουργίας τον έλυσα για καθάρισμα και δεν είχε σχεδόν τίποτα!! Παραθέτω και το αποτέλεσμα στο φλυτσάνι.
Συνημμένα
STAG2.jpg
STAG1.jpg
KAFES1.jpg

Απάντηση