Αγορά φθηνού ποιοτικού μύλου
-
maxdore217
Αγορά φθηνού ποιοτικού μύλου
Από amazon.uk ή από Ελλάδα ?
έχουμε να προτείνουμε κάποια σχετικά οικονομική πρόταση ... γιατί έχω φτάσει σε ένα σημείο που ο καφές που φτιάχνω είναι αρκετά καλός! αλλά θέλω το κάτι παραπάνω ( όχι τόσο σε ζεστό που νομίζω ότι είμαι σε πολύ καλό δρόμο , αλλά στο fredo espresso που τα αποτελέσματα είναι μέτρια με αποτέλεσμα οι καφέδες από S.M. να μην έχουν τη γεύση που θέλω).
Να πω ότι έχω δοκιμάσει όλες τις τυποποιημένες συσκευασίες και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν ίδιο πάντα ( μιας και η διαδικασία που ακολουθώ είναι ίδια οπότε το αποτέλεσμα δεν έχει διαφορά μεγάλη) πρόσφατα πήρα και από Coffe Island φρεσκοκομμένο καφέ αλλά το αποτέλεσμα ήταν μια απ τα ίδια! Οπότε λέω να δοκιμάσω την τύχη μου με έναν μύλο και καφέ σε κόκκους μήπως και δω κάποια διαφορά.
Αν δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ( στο να βελτιώσω τον καφέ κάπως ) και κάνω λάθος ακούω και άλλες προτάσεις, η μηχανή είναι του lidl την έχω 4 χρόνια και δεν έχω κανένα παράπονο από αυτήν ... κάποια στιγμή έχω σκοπό να πάω σε κάτι καλύτερο αλλά όχι τώρα!
Ευχαριστώ προκαταβολικά Θοδωρής.
έχουμε να προτείνουμε κάποια σχετικά οικονομική πρόταση ... γιατί έχω φτάσει σε ένα σημείο που ο καφές που φτιάχνω είναι αρκετά καλός! αλλά θέλω το κάτι παραπάνω ( όχι τόσο σε ζεστό που νομίζω ότι είμαι σε πολύ καλό δρόμο , αλλά στο fredo espresso που τα αποτελέσματα είναι μέτρια με αποτέλεσμα οι καφέδες από S.M. να μην έχουν τη γεύση που θέλω).
Να πω ότι έχω δοκιμάσει όλες τις τυποποιημένες συσκευασίες και το αποτέλεσμα είναι σχεδόν ίδιο πάντα ( μιας και η διαδικασία που ακολουθώ είναι ίδια οπότε το αποτέλεσμα δεν έχει διαφορά μεγάλη) πρόσφατα πήρα και από Coffe Island φρεσκοκομμένο καφέ αλλά το αποτέλεσμα ήταν μια απ τα ίδια! Οπότε λέω να δοκιμάσω την τύχη μου με έναν μύλο και καφέ σε κόκκους μήπως και δω κάποια διαφορά.
Αν δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση ( στο να βελτιώσω τον καφέ κάπως ) και κάνω λάθος ακούω και άλλες προτάσεις, η μηχανή είναι του lidl την έχω 4 χρόνια και δεν έχω κανένα παράπονο από αυτήν ... κάποια στιγμή έχω σκοπό να πάω σε κάτι καλύτερο αλλά όχι τώρα!
Ευχαριστώ προκαταβολικά Θοδωρής.
-
adamtsi160
- Όνομα: Αδαμ
- Μηχανή:: Gaggia classic
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i1
Re: Αγορά φθηνού ποιοτικού μύλου
καλησπερα φιλε μου και καλως ηρθες...μια ερωτηση με τι καλαθακι κανεις την εκχυλιση?pressurized η non?
-
maxdore217
adamtsi160 έγραψε:καλησπερα φιλε μου και καλως ηρθες...μια ερωτηση με τι καλαθακι κανεις την εκχυλιση?pressurized η non?
Μπορείς να μου πεις πως μπορώ να το ξεχωρίσω αυτό γιατί στην δικιά μου έχει ένα πλαστικό κάτω με κάτι βίδες και δεν φαίνεται λογικά λες αν είναι η εικόνα (1) ή (2) απ την σελίδα έτσι.
http://www.importika.com/email/090512/g ... skets.html
- Edesso
- Όνομα: Βασίλης
- Μηχανή:: Espresso Baby DIY
- 2η Μηχανή:: V60/Bonavita
- Μύλος:: Comandante C40
- 2ος Μύλος:: Compak K10
- Οι καφέδες μου:: cup10 mokka
Φυσικα με μυλο και φρεσκο καφε σε σπυρι θα δεις τεραστια διαφορα. Και γω ειχα την silvecrest, μολις πηρα μυλο-porlex και φρεσκο καφε απο taf, όλος ο κοσμος αλλαξε
, τα χασα εντελως...
Το καλαθακι της μηχανης σου ειναι pressurized
Το καλαθακι της μηχανης σου ειναι pressurized
espresso junkie...
-
turbakias!!!
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: LaSanMarco 95 single
- Μύλος:: LaSanMarco sm90t
- 2ος Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: φρεσκαδουρες
Καλησπερα φιλε μου,
με ολο το θαρος και χωρις παρεξηγηση απλα θα σου πω οτι δεν πινεις καφε ετσι οπως τα λες τοσο οι καφεδες των σουπερμαρκετ οσο και ο ετοιμος καφες απο οποιοδηοποτε μαγαζι δεν μπορει να βγαλει ενα σωστο εσπρεσσο.
Δεν φανταζεσαι ποσο σημαντικος και απαραιτητος ειναι ο μυλος και οχι οτι ναναι μυλος γιατι ο μυλος ειναι σημαντικοτερος απο το μηχανη. Ο μυλος ειναι αυτος που θα σε βοηθησει να πετυχεις σωστο χρονο στα σωστα γραμμαρια και πανω απο ολα να ειναι φρεσκοκομενος καθε φορα.
Μπορεις να αγορασεις ειτε καινουργιο ενα ascaso i2 στα 170€ περιπου ειτε να βρεις ενα μεταχειρισμενο επαγγελματικο.
Οπως και να εχει δωσε οσα μπορεις περισσοτερα για μυλο.. Δεν θα το μετανιωσεις να εισαι σιγουρος...
με ολο το θαρος και χωρις παρεξηγηση απλα θα σου πω οτι δεν πινεις καφε ετσι οπως τα λες τοσο οι καφεδες των σουπερμαρκετ οσο και ο ετοιμος καφες απο οποιοδηοποτε μαγαζι δεν μπορει να βγαλει ενα σωστο εσπρεσσο.
Δεν φανταζεσαι ποσο σημαντικος και απαραιτητος ειναι ο μυλος και οχι οτι ναναι μυλος γιατι ο μυλος ειναι σημαντικοτερος απο το μηχανη. Ο μυλος ειναι αυτος που θα σε βοηθησει να πετυχεις σωστο χρονο στα σωστα γραμμαρια και πανω απο ολα να ειναι φρεσκοκομενος καθε φορα.
Μπορεις να αγορασεις ειτε καινουργιο ενα ascaso i2 στα 170€ περιπου ειτε να βρεις ενα μεταχειρισμενο επαγγελματικο.
Οπως και να εχει δωσε οσα μπορεις περισσοτερα για μυλο.. Δεν θα το μετανιωσεις να εισαι σιγουρος...
-
maxdore217
turbakias!!! έγραψε:Καλησπερα φιλε μου,
Φίλε μου το ξέρω ότι δεν διαθέτω τα κατάλληλα εργαλεία για να φτιάξω τον καφέ που έχω στο μυαλό μου ή να είναι αντάξιος με κάποιου άλλου μέλους που διαθέτει πολλαπλάσιο υλικό , αλλά γ'αυτόν τον λόγο γράφτηκα και εδώ για να πάρω ιδέες από τους καλύτερους και να μάθω τι πρέπει να πάρω για να φτιάξω επιτέλους έναν φανταστικό espresso , αλλά το οικονομικό κομμάτι με απασχολεί σε σημαντικό βαθμό.
Όταν λέω ότι το αποτέλεσμα είναι καλό, το λέω με το σκεπτικό ότι έχω δοκιμάσει και καφέδες που είναι σε κάψουλες από την άλλη μηχανή που είχα στην κατοχή μου και η διαφορά ήταν ελάχιστη , άσε το γεγονός ότι οι κάψουλες ήταν και ακριβότερες χωρίς να έχουν τα απόλυτα αποτελέσματα. Οπότε με το υπάρχον υλικό και με τους κοινούς καφέδες έχω φτάσει στο ταβάνι αποδώσεις μου, αλλά και πάλι αυτό για εμένα είναι το μέτριο. Από εδώ και εμπρός θέλω να πάω 1 βήμα παραπέρα και να ανέβει ο πήχης τουλάχιστο 2 επίπεδα από εδώ που είμαι τώρα.
Ο μύλος που μου προτείνεις μπορεί να είναι φανταστικός αλλά θα ήθελα μια οικονομική πρόταση ( έχεις καμία άποψη για αυτούς που διάβασα στο φόρουμ τους χειροκίνητους ? ) θα ήθελα να είμαι κάτω από 100€ για αυτήν την αγορά.
-
billaras
Εγώ έχω τον porlex mini. Το κόψιμό του με ικανοποιεί αλλά δεν είναι πρακτικός. Είναι πιο δύσχρηστο από οτι φαντάζεσαι να κοβεις κάθε πρωί χειροκίνητα
-
maxdore217
Γενικά δεν έχω θέμα με αυτό γιατί θα τον χρησιμοποιώ ώρες που θα έχω χρόνο ( άλλωστε όταν ξυπνάω για να πάω στην δουλειά 6.10! δεν προλαβαίνω άλλα κι άλλα όχι να φτιάξω καφέ). Αν πάντως δεν το θέλεις και σκέφτεσαι να τον δώσεις στείλε μου ένα pm αν είσαι από Αθήνα.billaras έγραψε:Εγώ έχω τον porlex mini. Το κόψιμό του με ικανοποιεί αλλά δεν είναι πρακτικός. Είναι πιο δύσχρηστο από οτι φαντάζεσαι να κοβεις κάθε πρωί χειροκίνητα