Σελίδα 1 από 20

Graef CM 800 NEW

Δημοσιεύτηκε: Παρ Ιούλ 19, 2013 4:32 pm
από 4qqqq32
Γεια σας φίλοι και φίλες, έχω παραλάβει σήμερα τον νέο μύλο της Graef CM 800 και πραγματικά δικαιώνονται όσοι από καιρό προτρέπουν ευγενικά τα μέλη του forum να πάρουν δικό τους μύλο.
Θέλω και εγώ με την σειρά μου να πω ότι το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, η ποσότητα του καφέ στο δισκάκι είναι μειωμένη αλλά το αποτέλεσμα του καφέ στο φλιτζάνι είναι κατά πολύ ποιο ποιοτικό γευστικά τόσο σε άρωμα όσο και σε κρέμα.
Όσο αφορά τα settings για espresso κόβει αρκετά ικανοποιητικά κοντά στην κλίμακα 1- 40 στο 20 με χρόνο για τα 50 ml τα 25 sec
Η μηχανή μου είναι η Gaggia Classic με διπλό δισκάκι χαμηλής ροής

Re: Graef CM 800 NEW

Δημοσιεύτηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 10:17 am
από thepeterp
Καλημέρα φίλοι μου!
Αγόρασα κι εγώ αυτόν τον μύλο. Δεν θα μπω στην διαδικασία να πω εντυπώσεις γιατί σαν πρώτος μύλος δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι ότι ο μύλος έχει 40 διαβαθμίσεις (σε σχέση με τον CM70 που έχει 24) και επίσης έχει fine adjustment. Εάν βγει το σταθερό μαχαίρι μπορεί να ρυθμιστεί λύνοντας 2 βιδάκια. Το κακό είναι ότι πρέπει να λυθεί σχεδόν όλος ο μύλος για να γίνει η μικρορύθμιση οπότε την βλέπω να είναι για μια στο τόσο μόνο.

Re: Graef CM 800 NEW

Δημοσιεύτηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 10:31 am
από Christos
Καλημέρα Πέτρο και καλορίζικος ο μύλος.
Γιατί να χρειαστεί μικρορύθμιση; Μήπως εννοείς το συνολικό εύρος κοψίματος του μύλου, πχ από espresso μέχρι french press;
Η μικρορύθμιση έχει να κάνει με την αλλαγή στο κόψιμο ανάμεσα σε δύο διαδοχικές ρυθμίσεις και ο μόνος λόγος γι αυτό θα ήταν εάν τα βήματα κοπής του μύλου ήταν πολύ μεγάλα, πράγμα που μάλλον δεν θα υφίσταται μιας και ο μύλος αυτός έχει περισσότερα βήματα από τα άλλα παλαιότερα μοντέλα της Graef.

Αφού τον συνηθίσεις λίγο και μάθεις να κοντρολάρεις τις παραμέτρους μιας τυπικής εκχύλισης espresso θα ήταν καλό να μας γράψεις το κάθε βήμα στο περίπου σε πόσα δευτερόλεπτα εκχύλισης αντιστοιχεί.
Επίσης άλλα πράγματα που μπορείς να γράψεις μελλοντικά είναι:
α) Η ευκολία χρήσης του μύλου
β) Η κατακράτηση καφέ άμα κάνεις single dosing
γ) Εάν ο καφές βγαίνει κομμένος καλά χωρίς σβώλους
δ) Εάν υπάρχουν θέματα στατικού ηλεκτρισμού
ε) Πόσο εύκολη είναι η συμβίωση μαζί του, πχ είναι εύκολο το καθάρισμα του;
και γενικά ότι άλλο παρατηρείς και πιστεύεις θα είναι χρήσιμο.

Re: Graef CM 800 NEW

Δημοσιεύτηκε: Δευ Οκτ 07, 2013 9:48 pm
από thepeterp
Καλησπέρα και πάλι και ευχαριστώ πολύ!
Ναι έχει μικρορύθμιση ανάμεσα σε δύο διαδοχικές ρυθμίσεις... Δεν εννοούσα ότι χρειάζεται, απλά το ανέφερα για τους φίλους που μπορεί να μην το ήξεραν (μου φάνηκε αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό). :-)
Σχετικά με τις υπόλοιπες ιδιότητες, μόλις τον μάθω θα σας κάνω πλήρη αναφορά! Αλλά έχω καιρό ακόμα, στα πρώτα 100 γρ. είμαι! :-D

Ουφ! Για ένα εσπρεσσάκι πήγαινα κι έχω βρεθεί με έναν πάγκο μηχανήματα και εργαλεία!

Re: Graef CM 800 NEW

Δημοσιεύτηκε: Τρί Οκτ 08, 2013 8:42 pm
από Artisti
Αν καποιος πινει μονο εσπρεσο υπαρχει και ο Ασκασο σε παρομοια χρηματα.
Για να κοβεις και για αλλου ειδους καφεδες πρεπι να ειναι η φτηνοτερη επιλογη σε ηλεκτρικο μυλο.
Για αυτο εχει ενδιαφερων να μαθουμε πως τα παει με κοψιματα περαν του εσπρεσο.

Re: Graef CM 800 NEW

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 10, 2013 11:43 am
από thepeterp
Καλμέρα και πάλι!
Ήθελα την ειδική γνώμη σας σε κάτι που παρατήρησα στον μύλο. Σήμερα που πήγα να κάνω ένα καφεδάκι βγήκε πολύ ξινός ο καφές, σε σημείο αηδίας οπότε είπα να καθαρίσω καλά τον μύλο. Έβγαλα κανονικά τα καπάκια και το σταθερό μαχαίρι και παρατήρησα ότι είχε κρατήσει πολύ αλεσμένο καφέ μέσα. Δεν σταμάτησα εκεί και ξεβίδωσα και έβγαλα ένα ακόμα καπάκι και αποκαλύφθηκε καλύτερα το περιστρεφόμενο μαχαίρι. Εκεί λοιπόν παρατήρησα ότι υπήρχε ένα ψιλό έλασμα που έκλεινε την έξοδο του αλεσμένου καφέ και άνοιγε όταν ερχόταν ο νέος φρεσκοαλεσμένος καφές. Αυτό το ελασματάκι όμως είχε κρατήσει πολύ καφέ από πίσω (πρπει να ήταν και 2-3 gr). Αυτός ο καφές υποθέτω καλό θα ήταν να φύγει γιατί μένει μέσα και πέφτει με το επόμενο άλεσμα.
Ρωτώ λοιπόν έχετε παρατηρήσει κάτι παρόμοιο; Μήπως να το βγάλω αυτό το έλασμα τελείως να μένει ανοιχτή η δίοδος του καφε;

Re: Graef CM 800 NEW

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 10, 2013 12:07 pm
από Βαγγελης ο καφετζης
Πέτρο χωρίς φωτογραφίες δεν γίνεται τίποτα!
Κάποια ποσότητα θα μείνει μέσα να ξέρεις.Μετά απο μερικά αλέσματα όμως θα "γεμίσουν" τα σημεία.
Τώρα το έλασμα που λές έπρεπε να το βγάλεις μια φωτογραφία να το δούμε και γενικά την όλη διαδικασία της αποσυναρμολόγησης.
Αλλιώς θα μετρήσεις πόσα γραμμάρια καφέ κρατάει ο μύλος αφού γεμίσουν τα σημεία που έγραψα παραπάνω και όταν είναι να κάνεις καφέ θα βάζεις όσο η κατακράτηση για να έχεις πάντα φρέσκο άλεσμα.

Re: Graef CM 800 NEW

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 10, 2013 9:04 pm
από thepeterp
Καλησπέρα και πάλι!
Όντως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Ελπίζω να βγάλετε κάποια άκρη γιατί πολύ σας κούρασα μου φαίνεται...
Στις φωτογραφίες έχω ήδη βγάλει τα λυόμενα κομμάτια του μύλου και τον έχω καθαρίσει σχετικά. Το ελασματάκι που φράσσει την έξοδο είναι πολύ εύκαμπτο και ανοίγει εύκολα αλλά κρατάει μια ποσότητα καφέ από πίσω του.

Re: Graef CM 800 NEW

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 10, 2013 9:49 pm
από Βαγγελης ο καφετζης
Ευχαριστούμε για τις εικόνες.
Προσωπικά θα το αφαιρούσα το έλασμα εκτός και αν είναι να χάσεις την εγγύηση.
Υπάρχει δυνατότητα αν αφαιρεθεί,να τοποθετηθεί ξανά;

Re: Graef CM 800 NEW

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 10, 2013 10:54 pm
από Y.V
Θα σου ηταν εύκολο να βαλεις μια φωτογραφια και από το πάνω κοπτικό;
(με ενδιαφέρει η κατω φαρδύτερη μερια του)