Graef CM 800 NEW
- giorgoscha
- Δημοσιεύσεις: 116
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 18, 2020 4:15 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Cafelat Robot
- 2η Μηχανή:: V60
- Μύλος:: TimemoreSculptor64s
- 2ος Μύλος:: Kinu M47 Phoenix
Re: Graef CM 800 NEW
To bottomless portafilter απλά σου επιτρέπει να βλέπεις το κάτω μέρος του καλαθιού σου, αντί να μοιράζει το ρόφημα σε δύο εξόδους (και να μην πιτσιλάει από δω κι από κει όταν κάτι πάει στραβά).
Εσύ, για να δεις διαφορές από κόψιμο και πάτημα θες ένα non-pressurizzed filter/basket, δηλαδή ένα καλαθάκι το οποίο θα έχει πολλές τρύπες και από την πάνω και από την κάτω του μεριά. Το καλαθάκι στο οποίο τοποθετείς τον καφέ σου τώρα είναι τέτοιο;
Εσύ, για να δεις διαφορές από κόψιμο και πάτημα θες ένα non-pressurizzed filter/basket, δηλαδή ένα καλαθάκι το οποίο θα έχει πολλές τρύπες και από την πάνω και από την κάτω του μεριά. Το καλαθάκι στο οποίο τοποθετείς τον καφέ σου τώρα είναι τέτοιο;
-
- Δημοσιεύσεις: 230
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 20, 2010 2:52 pm
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Graef CM 800 NEW
Η dedica έρχεται με pressurised.
δες στα αντίστοιχα θέματα. Αρκετοί χρήστες πήραν απο ebay και amazon bottomless portafilters. Για πιο οικονομική λύση νομίζω ότι μπορείς να αλλάξεις μόνο το καλαθάκι με non pressurised και να αφαιρέσεις ένα πλαστικό από το portafilter που έχεις ηδη.
ΑΚΥΡΟ
τώρα είδα ότι παράγγειλες από το αμαζον. Ε μέχρι να έρθει και να έχεις το non pressurised μην ασχολείσαι δεν θα βγάλεις άκρη.
δες στα αντίστοιχα θέματα. Αρκετοί χρήστες πήραν απο ebay και amazon bottomless portafilters. Για πιο οικονομική λύση νομίζω ότι μπορείς να αλλάξεις μόνο το καλαθάκι με non pressurised και να αφαιρέσεις ένα πλαστικό από το portafilter που έχεις ηδη.
ΑΚΥΡΟ
τώρα είδα ότι παράγγειλες από το αμαζον. Ε μέχρι να έρθει και να έχεις το non pressurised μην ασχολείσαι δεν θα βγάλεις άκρη.
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Εγγραφή: Παρ Απρ 09, 2021 3:41 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Delonghi EC685
- 2η Μηχανή:: Delonghi Nespresso
- Μύλος:: Graef CM800
- 2ος Μύλος:: KYG
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Graef CM 800 NEW
Είναι το μανίσιο της Dedica, οπότε είναι pressurizzed filter/basket, κλειστό από κάτω με 2 οπές για να βγαίνει ο καφές. Παρήγγειλα από το Amazon ένα portafilter ανοιχτό από κάτω και με basket με πολλές τρύπες non pressurizzed
-
- Δημοσιεύσεις: 230
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 20, 2010 2:52 pm
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Graef CM 800 NEW
Ναι ναι συγνώμη τώρα το είδα!
Αντιγράφω και το edit μου:
Ε μέχρι να έρθει και να έχεις το non pressurised μην ασχολείσαι δεν θα βγάλεις άκρη. Και tamping να μην κανεις πάλι ίδιος καφές θα βγαίνει
Αντιγράφω και το edit μου:
Ε μέχρι να έρθει και να έχεις το non pressurised μην ασχολείσαι δεν θα βγάλεις άκρη. Και tamping να μην κανεις πάλι ίδιος καφές θα βγαίνει
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Εγγραφή: Παρ Απρ 09, 2021 3:41 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Delonghi EC685
- 2η Μηχανή:: Delonghi Nespresso
- Μύλος:: Graef CM800
- 2ος Μύλος:: KYG
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Graef CM 800 NEW
Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!
Θα πειραματιστώ με τον ίδιο καφέ και τις ρυθμίσεις και κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να κάνω και καμιά μικρορύθμιση με την βίδα στα πάνω μαχαίρια! Ίσως όταν ανοίξω τον μύλο για καθάρισμα μέσα στο ΣΚ, γιατί ήδη χτυπάω το στόμιο μετά το κάθε κόψιμο και βγαίνουν αρκετά υπολείμματα κοπής!
Έτσι, για να μου φύγει κι εμένα η περιέργεια με την βίδα στην εργοστασιακή θέση "1 προς το coarse" (αν το περιγράφω σωστά)!
Θα πειραματιστώ με τον ίδιο καφέ και τις ρυθμίσεις και κάποια στιγμή θα δοκιμάσω να κάνω και καμιά μικρορύθμιση με την βίδα στα πάνω μαχαίρια! Ίσως όταν ανοίξω τον μύλο για καθάρισμα μέσα στο ΣΚ, γιατί ήδη χτυπάω το στόμιο μετά το κάθε κόψιμο και βγαίνουν αρκετά υπολείμματα κοπής!
Έτσι, για να μου φύγει κι εμένα η περιέργεια με την βίδα στην εργοστασιακή θέση "1 προς το coarse" (αν το περιγράφω σωστά)!
-
- Δημοσιεύσεις: 230
- Εγγραφή: Σάβ Φεβ 20, 2010 2:52 pm
- Όνομα: Οδυσσέας
- Μηχανή:: ECM Classika PID
- Μύλος:: Niche Zero
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Graef CM 800 NEW
Χαρά μου!
Δεν νομίζω ότι κατάλαβα τι θέλετε να κάνετε. Πάντως μην πετάξετε τα δαχτυλίδια της συσκευασίας θα σας χρειαστούν!
Όταν θα έρθει το non pressurised θα χρειαστεί να κόψετε αρκετά πιο ψιλά γιατί θα χρειαστεί ο καφές πλέον να δημιουργήσει την αντίσταστη αντί για την τεχνητή που δημιουργεί τώρα το pressurised καλαθάκι.
Δεν νομίζω ότι κατάλαβα τι θέλετε να κάνετε. Πάντως μην πετάξετε τα δαχτυλίδια της συσκευασίας θα σας χρειαστούν!
Όταν θα έρθει το non pressurised θα χρειαστεί να κόψετε αρκετά πιο ψιλά γιατί θα χρειαστεί ο καφές πλέον να δημιουργήσει την αντίσταστη αντί για την τεχνητή που δημιουργεί τώρα το pressurised καλαθάκι.
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Εγγραφή: Παρ Απρ 09, 2021 3:41 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Delonghi EC685
- 2η Μηχανή:: Delonghi Nespresso
- Μύλος:: Graef CM800
- 2ος Μύλος:: KYG
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Graef CM 800 NEW
Αυτό που έχω απορία είναι ότι διαβάζω διάφορα posts για κοπή espresso σε κλίμακα από το 10 και κάτω κι εγώ βάζω 20 και δεν βγαίνει ούτε σταγόνα στην Dedica! Τόσο λεπτά κόβει η Graef και μπουκώνει η μηχανή; Μόνον στο 25 είδα να υπάρχει καλή ροή και καϊμάκι. Βέβαια παίζουν ρόλο κι άλλοι παράγοντες, όπως διάβασα, αλλά δεν περίμενα τόση μεγάλη απόκλιση!
Γι' αυτό ανέφερα παραπάνω μήπως παίζει κάποιον ρόλο και η βίδα στα πάνω μαχαίρια, έτσι όπως είναι εργοστασιακά τοποθετημένη. Είδα αρκετές φωτός και από ξένα fora που δείχνουν διαφορετική εργοστασιακή τοποθέτηση της βίδας από χρήστη σε χρήστη! Δεν ήξερα ότι σε κάποιο τέτοιο προϊόν μπορεί να υπάρχει διαφορετικό σετάρισμα σε κάθε συσκευή ξεχωριστά! Τέλος πάντων το αφήνω προς το παρόν στο 25 (με μικρές ίσως αυξομειὠσεις εκεί κοντά) και βλέπω... Ίσως ο συγκεκριμένος καφές + η Dedica θέλουν αυτήν την κλίμακα κοψίματος.
Γι' αυτό ανέφερα παραπάνω μήπως παίζει κάποιον ρόλο και η βίδα στα πάνω μαχαίρια, έτσι όπως είναι εργοστασιακά τοποθετημένη. Είδα αρκετές φωτός και από ξένα fora που δείχνουν διαφορετική εργοστασιακή τοποθέτηση της βίδας από χρήστη σε χρήστη! Δεν ήξερα ότι σε κάποιο τέτοιο προϊόν μπορεί να υπάρχει διαφορετικό σετάρισμα σε κάθε συσκευή ξεχωριστά! Τέλος πάντων το αφήνω προς το παρόν στο 25 (με μικρές ίσως αυξομειὠσεις εκεί κοντά) και βλέπω... Ίσως ο συγκεκριμένος καφές + η Dedica θέλουν αυτήν την κλίμακα κοψίματος.
Re: Graef CM 800 NEW
Καλησπέρα.
Σωστά καταλαβαίνω ότι οι GRAEF CM 800 και CM 802 διαφέρουν μόνο στο χρώμα?
Και μία λίγο offtopic ερώτηση:
Αγόρασα πρόσφατα την απλή LELIT PL41EM και είναι η 1η φορά που θα κάνω χρήση καφέ σε beans + μύλο.
Υπάρχει κάποιο παράδειγμα λύσης σ' αυτή την εξίσωση:
LELIT PL41EM + GRAEF CM 800 = X(κλίμακα στον μύλο) + Υ (μάρκα καφέ σε beans) + Z (βάρος καφέ για μονή ή διπλή δόση).
Ευχαριστώ.
Σωστά καταλαβαίνω ότι οι GRAEF CM 800 και CM 802 διαφέρουν μόνο στο χρώμα?
Και μία λίγο offtopic ερώτηση:
Αγόρασα πρόσφατα την απλή LELIT PL41EM και είναι η 1η φορά που θα κάνω χρήση καφέ σε beans + μύλο.
Υπάρχει κάποιο παράδειγμα λύσης σ' αυτή την εξίσωση:
LELIT PL41EM + GRAEF CM 800 = X(κλίμακα στον μύλο) + Υ (μάρκα καφέ σε beans) + Z (βάρος καφέ για μονή ή διπλή δόση).
Ευχαριστώ.
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Graef CM 800 NEW
Δυστυχώς, όχι. Ξεκινάς με ένα βάρος που χωράει στο καλαθάκι σου (π.χ. 18γρ) και πειραματίζεσαι με τη ρύθμιση κοπής του μύλου μέχρι να παίρνεις τα διπλάσια (18χ2=36) σε 25-35 δευτερόλεπτα. Επίσης, κάθε καφές είναι διαφορετικό όποτε θα χρείαζεται να τον κάνεις dial in που λέμε και στο χωριό μουtritongr έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 02, 2021 1:58 pmΚαλησπέρα.
Σωστά καταλαβαίνω ότι οι GRAEF CM 800 και CM 802 διαφέρουν μόνο στο χρώμα?
Και μία λίγο offtopic ερώτηση:
Αγόρασα πρόσφατα την απλή LELIT PL41EM και είναι η 1η φορά που θα κάνω χρήση καφέ σε beans + μύλο.
Υπάρχει κάποιο παράδειγμα λύσης σ' αυτή την εξίσωση:
LELIT PL41EM + GRAEF CM 800 = X(κλίμακα στον μύλο) + Υ (μάρκα καφέ σε beans) + Z (βάρος καφέ για μονή ή διπλή δόση).
Ευχαριστώ.
Καλά καφεδάκια!
Re: Graef CM 800 NEW
Ευχαριστώ DgSensei.DgSensei έγραψε: ↑Δευ Ιούλ 05, 2021 11:04 amΔυστυχώς, όχι. Ξεκινάς με ένα βάρος που χωράει στο καλαθάκι σου (π.χ. 18γρ) και πειραματίζεσαι με τη ρύθμιση κοπής του μύλου μέχρι να παίρνεις τα διπλάσια (18χ2=36) σε 25-35 δευτερόλεπτα. Επίσης, κάθε καφές είναι διαφορετικό όποτε θα χρείαζεται να τον κάνεις dial in που λέμε και στο χωριό μουtritongr έγραψε: ↑Παρ Ιούλ 02, 2021 1:58 pmΚαλησπέρα.
Σωστά καταλαβαίνω ότι οι GRAEF CM 800 και CM 802 διαφέρουν μόνο στο χρώμα?
Και μία λίγο offtopic ερώτηση:
Αγόρασα πρόσφατα την απλή LELIT PL41EM και είναι η 1η φορά που θα κάνω χρήση καφέ σε beans + μύλο.
Υπάρχει κάποιο παράδειγμα λύσης σ' αυτή την εξίσωση:
LELIT PL41EM + GRAEF CM 800 = X(κλίμακα στον μύλο) + Υ (μάρκα καφέ σε beans) + Z (βάρος καφέ για μονή ή διπλή δόση).
Ευχαριστώ.
Καλά καφεδάκια!
Μόλις παρέλαβα τον GRAEF 802.
Πράγματι ο μύλος μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ροή και την πίεση.
Μέχρι τώρα με αλεσμένο Lavazza Oro έτρεχε ποτάμι και η πίεση δεν ανέβαινε πάνω από 4.
Τώρα με την Graef στην κλίμακα 11 και beans Dimello Aroma από ΑΒ, μόλις που έσταζε.
Στο 13 έγινε νορμάλ η ροή με το μάτι και η πίεση πάει στα 10.
Καϊμάκι όχι καλό.
Το καλαθάκι μετά είναι μούσκεμα ενώ με τον αλεσμένο ήταν στεγνό.
Βέβαια το άφησα να τρέξει αρκετά χωρίς χρονόμετρο και ζύγισμα του εκχυλίσματος αλλά θα ήταν >60g ενώ στο καλαθάκι είχα βάλει 18g.
Θα κάνω δοκιμές κι αν καταλήξω σε ικανοποιητική λύση θα ενημερώσω.