La San Marco SM MK

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Άβαταρ μέλους
boltsis
Δημοσιεύσεις: 516
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 14, 2010 2:13 pm
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Τοποθεσία: Λάρισα

Re: La San Marco SM MK

Δημοσίευση από boltsis » Τρί Νοέμ 20, 2012 9:53 pm

Μπράβο και πάλι φίλε μου, πολύ καλή δουλειά και εύχομαι και με μια εσπρεσσομηχανή της ίδιας εταιρίας :a013: !Που να δεις βάρος στη μηχανή που φτιάχνω..
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

skg312

Re: La San Marco SM MK

Δημοσίευση από skg312 » Παρ Νοέμ 23, 2012 9:52 pm

Ετοίμασα ένα πρόχειρο βίντεο με την κοπή 9.5 γρ. κόκκων Kimbo Espresso Classico που ανοίχτηκε την ίδια μέρα,στο 1.5 του ΜΚ.
http://www.youtube.com/watch?v=VAfpRBYSXyo
Αρκετή κατακράτηση καφέ λόγω του οτι δεν είναι κατάλληλος για ερασιτεχνική χρήση=μικρές ποσότητες.

Άβαταρ μέλους
manyjobs23
Δημοσιεύσεις: 327
Εγγραφή: Τρί Ιουν 28, 2011 12:13 pm
Όνομα: Μάνος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: La San Marco SM MK

Δημοσίευση από manyjobs23 » Παρ Νοέμ 23, 2012 10:20 pm

Θανάση η κατακράτηση που έχεις στο τούνελ δεν θα είναι πρόβλημα, το τούνελ έχει μεγάλο άνοιγμα με καλή πρόσβαση οπότε με ένα πινελο θα το καθαρίσεις άνετα.Δεν ξέρω λόγω του ότι επειδη έχει τρια μαχαίρια τη κατακράτηση θα έχει εντός των μαχαιριων αλλά και πάλι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.Ο καφές βγαίνει αφρατος, clumbing σχεδόν καθόλου, αθόρυβη λειτουργία γενικά τούμπανο ο μύλος!
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........

Άβαταρ μέλους
AngelosPap
Δημοσιεύσεις: 173
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 23, 2011 4:18 am
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή:: Gaggia Baby Black
Μύλος:: Macap MX
Τοποθεσία: Αθήνα Βύρωνας

Re: La San Marco SM MK

Δημοσίευση από AngelosPap » Παρ Νοέμ 23, 2012 10:38 pm

Θανάση αυτό δεν είναι κατακράτηση μεγάλη για τέτοιου επιπέδου μύλο. Μιά χαρά είναι
Θα σου πρότεινα να μην αφήνεις πολύ ώρα το μοτέρ να γυρίζει χωρις καφέ (φορτίο) γιατί υπάρχει κίνδυνος να υπερθερμανθούν τα τυλίγματα.

skg312

Re: La San Marco SM MK

Δημοσίευση από skg312 » Παρ Νοέμ 23, 2012 10:46 pm

Ελήφθη! over. :respekt:

Άβαταρ μέλους
AngelosPap
Δημοσιεύσεις: 173
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 23, 2011 4:18 am
Όνομα: Άγγελος
Μηχανή:: Gaggia Baby Black
Μύλος:: Macap MX
Τοποθεσία: Αθήνα Βύρωνας

Re: La San Marco SM MK

Δημοσίευση από AngelosPap » Παρ Νοέμ 23, 2012 11:14 pm

:clap:
Τα 9,5 γραμ. μιά χαψιά τα έκανε το αδηφάγο τέρας :lol:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: La San Marco SM MK

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Νοέμ 24, 2012 12:43 am

Έχουμε κάποια μέτρηση σε γραμμάρια αυτής της κατακράτησης; Τον καφέ που μπορείς να πάρεις εύκολα με ένα βουρτσάκι από το chute προσωπικά δεν θα τον προσμετρούσα στην κατακράτηση.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

skg312

Re: La San Marco SM MK

Δημοσίευση από skg312 » Σάβ Νοέμ 24, 2012 10:31 am

Καλημερα
Απο τα 9.5 γραμμαρια που μπηκαν ως κοκκοι,βγηκαν 9.389 σκονη αρα μικρο το κακο.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: La San Marco SM MK

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Νοέμ 24, 2012 11:06 am

Ευχαριστώ Θανάση.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Y.V
Δημοσιεύσεις: 1644
Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
Όνομα: Γιάννης
Μηχανή:: ALEX DUETTO II
Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: La San Marco SM MK

Δημοσίευση από Y.V » Σάβ Νοέμ 24, 2012 11:37 am

:a014: Σε αναλυτική sartorius με κλωβό ζυγίζεις και έχεις ακρίβεια χιλιοστων του γραμμαρίου;

0,111 του γραμμαρίου; :lol:
Αποκλείεται να είναι τοση η κατακράτηση...
Ηταν τελειως αδειος εσωτερικά ο μύλος με πλήρως καθαρά μαχαίρια και χώρο κοπής ή έιχε κοπει προηγουμενως (μετα το καθάρισμα του εσωτερικού και των μαχαιριών) καφές;

Οταν λέμε κατακράτηση εννοούμε ποσος καφες (που έχει μπαγιατεψει αν έχει περάσει αρκετο χρονικό διαστημα) υπήρχε μεσα στα μαχαίρια και τον χώρο κοπής (που δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε) από το προηγούμενο κόψιμο.
Οταν βαζουμε μια ποσότητα να κόψουμε αυτός ο καφές βγαίνει πρώτος και στο τελος αντικαθίσταται με φρέσκο.
Η ποσότητα όμως που βγαζουμε μπορεί να είναι είναι η ιδια, ομως έχουμε και μπαγιατικο μαζί ενω ο ογκος του μπαγιατικου έχει αντικατασταθεί με φρέσκο και ουτω καθ εξής...

Απάντηση