La San Marco SM MK
- boltsis
- Δημοσιεύσεις: 516
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 14, 2010 2:13 pm
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
- Τοποθεσία: Λάρισα
Re: La San Marco SM MK
Μπράβο και πάλι φίλε μου, πολύ καλή δουλειά και εύχομαι και με μια εσπρεσσομηχανή της ίδιας εταιρίας !Που να δεις βάρος στη μηχανή που φτιάχνω..
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
Re: La San Marco SM MK
Ετοίμασα ένα πρόχειρο βίντεο με την κοπή 9.5 γρ. κόκκων Kimbo Espresso Classico που ανοίχτηκε την ίδια μέρα,στο 1.5 του ΜΚ.
http://www.youtube.com/watch?v=VAfpRBYSXyo
Αρκετή κατακράτηση καφέ λόγω του οτι δεν είναι κατάλληλος για ερασιτεχνική χρήση=μικρές ποσότητες.
http://www.youtube.com/watch?v=VAfpRBYSXyo
Αρκετή κατακράτηση καφέ λόγω του οτι δεν είναι κατάλληλος για ερασιτεχνική χρήση=μικρές ποσότητες.
- manyjobs23
- Δημοσιεύσεις: 327
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 28, 2011 12:13 pm
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La San Marco SM MK
Θανάση η κατακράτηση που έχεις στο τούνελ δεν θα είναι πρόβλημα, το τούνελ έχει μεγάλο άνοιγμα με καλή πρόσβαση οπότε με ένα πινελο θα το καθαρίσεις άνετα.Δεν ξέρω λόγω του ότι επειδη έχει τρια μαχαίρια τη κατακράτηση θα έχει εντός των μαχαιριων αλλά και πάλι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.Ο καφές βγαίνει αφρατος, clumbing σχεδόν καθόλου, αθόρυβη λειτουργία γενικά τούμπανο ο μύλος!
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
- AngelosPap
- Δημοσιεύσεις: 173
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 23, 2011 4:18 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Macap MX
- Τοποθεσία: Αθήνα Βύρωνας
Re: La San Marco SM MK
Θανάση αυτό δεν είναι κατακράτηση μεγάλη για τέτοιου επιπέδου μύλο. Μιά χαρά είναι
Θα σου πρότεινα να μην αφήνεις πολύ ώρα το μοτέρ να γυρίζει χωρις καφέ (φορτίο) γιατί υπάρχει κίνδυνος να υπερθερμανθούν τα τυλίγματα.
Θα σου πρότεινα να μην αφήνεις πολύ ώρα το μοτέρ να γυρίζει χωρις καφέ (φορτίο) γιατί υπάρχει κίνδυνος να υπερθερμανθούν τα τυλίγματα.
- AngelosPap
- Δημοσιεύσεις: 173
- Εγγραφή: Πέμ Ιουν 23, 2011 4:18 am
- Όνομα: Άγγελος
- Μηχανή:: Gaggia Baby Black
- Μύλος:: Macap MX
- Τοποθεσία: Αθήνα Βύρωνας
Re: La San Marco SM MK
Τα 9,5 γραμ. μιά χαψιά τα έκανε το αδηφάγο τέρας
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: La San Marco SM MK
Έχουμε κάποια μέτρηση σε γραμμάρια αυτής της κατακράτησης; Τον καφέ που μπορείς να πάρεις εύκολα με ένα βουρτσάκι από το chute προσωπικά δεν θα τον προσμετρούσα στην κατακράτηση.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: La San Marco SM MK
Καλημερα
Απο τα 9.5 γραμμαρια που μπηκαν ως κοκκοι,βγηκαν 9.389 σκονη αρα μικρο το κακο.
Απο τα 9.5 γραμμαρια που μπηκαν ως κοκκοι,βγηκαν 9.389 σκονη αρα μικρο το κακο.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: La San Marco SM MK
Ευχαριστώ Θανάση.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Y.V
- Δημοσιεύσεις: 1644
- Εγγραφή: Δευ Δεκ 06, 2010 1:06 pm
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: La San Marco SM MK
Σε αναλυτική sartorius με κλωβό ζυγίζεις και έχεις ακρίβεια χιλιοστων του γραμμαρίου;
0,111 του γραμμαρίου;
Αποκλείεται να είναι τοση η κατακράτηση...
Ηταν τελειως αδειος εσωτερικά ο μύλος με πλήρως καθαρά μαχαίρια και χώρο κοπής ή έιχε κοπει προηγουμενως (μετα το καθάρισμα του εσωτερικού και των μαχαιριών) καφές;
Οταν λέμε κατακράτηση εννοούμε ποσος καφες (που έχει μπαγιατεψει αν έχει περάσει αρκετο χρονικό διαστημα) υπήρχε μεσα στα μαχαίρια και τον χώρο κοπής (που δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε) από το προηγούμενο κόψιμο.
Οταν βαζουμε μια ποσότητα να κόψουμε αυτός ο καφές βγαίνει πρώτος και στο τελος αντικαθίσταται με φρέσκο.
Η ποσότητα όμως που βγαζουμε μπορεί να είναι είναι η ιδια, ομως έχουμε και μπαγιατικο μαζί ενω ο ογκος του μπαγιατικου έχει αντικατασταθεί με φρέσκο και ουτω καθ εξής...
0,111 του γραμμαρίου;
Αποκλείεται να είναι τοση η κατακράτηση...
Ηταν τελειως αδειος εσωτερικά ο μύλος με πλήρως καθαρά μαχαίρια και χώρο κοπής ή έιχε κοπει προηγουμενως (μετα το καθάρισμα του εσωτερικού και των μαχαιριών) καφές;
Οταν λέμε κατακράτηση εννοούμε ποσος καφες (που έχει μπαγιατεψει αν έχει περάσει αρκετο χρονικό διαστημα) υπήρχε μεσα στα μαχαίρια και τον χώρο κοπής (που δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε) από το προηγούμενο κόψιμο.
Οταν βαζουμε μια ποσότητα να κόψουμε αυτός ο καφές βγαίνει πρώτος και στο τελος αντικαθίσταται με φρέσκο.
Η ποσότητα όμως που βγαζουμε μπορεί να είναι είναι η ιδια, ομως έχουμε και μπαγιατικο μαζί ενω ο ογκος του μπαγιατικου έχει αντικατασταθεί με φρέσκο και ουτω καθ εξής...