Σελίδα 8 από 41

Re: Compak K3 Touch

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 10, 2016 1:46 pm
από manyjobs23
Τον καφέ να πετάξεις και να αγοράσεις φρεσκοψημένο!

Re: Compak K3 Touch

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 10, 2016 4:11 pm
από christos.k
Εγώ τον έχω ρυθμισμένο στο 18-20. Το 0 είναι όταν αγγίζουν τα μαχαίρια. Βέβαια ο δίσκος αρίθμησης ευθυγραμμίζεται και σε άλλο σημείο. Όποτε μάλλον γι αυτό σου βγαίνει στο 30.

Re: Compak K3 Touch

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 10, 2016 9:01 pm
από antoniskrg
Αυτον τον μύλο έχω. Η βαθμονόμηση είναι από το 0-45. Γύρω στο 15 ακούγονται ότι ακουμπούν τα μαχαίρια. Δεν θα έπρεπε να φτάνει ως το 0 ??

Re: Compak K3 Touch

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Ιαν 10, 2016 9:05 pm
από Edesso
Ειναι σχετικη η βαθμονομηση, εκει που τα ακους εκει ακουμπουν

Re: Compak K3 Touch

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 01, 2016 10:47 am
από Luckees
Πρώτη επαφή χτες με τον k3 παρέα με την oscar (πρώτη εμπειρία και με τη μηχανή - θα τα γράψω στο αντίστοιχο νήμα). Στιβαρή κατασκευή, εντυπωσιακή για έναν αρχάριο. Άποψη για την αγορά του μύλου είχα σχηματίσει μετά από αρκετό διάβασμα εδώ, αλλά και αλλού, βιντεάκια στο youtube με τον καθαρισμό, πως δουλεύουν οι μύλοι με αυτά τα μαχαίρια, "ξεκοκάλισα" μέχρι και τα σχετικά νήματα για τον porlex και τις πατέντες για τη βαθμονόμιση του.

Αυτό που είναι τελείως άκυρο σχεδιαστικά με τον k3 είναι ότι έχουν ζωγραφίσει μια σειρά από νούμερα στο πάνω κομμάτι που περιστρέφεται, ενώ το κάτω που είναι σταθερό δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ δείκτη, ακίδα, σημείο αναφοράς, όπως θέλετε πείτε το, ώστε να δείχνει ποιος αριθμός αντιστοιχεί σε κάθε μικρή περιστροφική κίνηση. ΤΙ ΚΟΥΛΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; Τόσο δύσκολο είναι να ορίσουν ένα σημείο 0 (εκεί που ακουμπούν τα μαχαίρια και δεν βιδώνει άλλο ή ελάχιστα πιο μετά) να βάλουν ένα δείκτη από κάτω και από εκεί και πέρα να ξεκινάει η αρίθμηση; Είναι σαν να ανεβαίνεις σε μια ζυγαριά (από τις παλιές όχι τις ηλεκτρονικές) να γυρνάει γύρω γύρω και να μην έχει μια βελόνα να σου δείξει που σταμάτησε.
Κάποια στιγμή από το άγχος και την απειρία να πάω προς το πιο λεπτό, δεν είχα σε λειτουργία τον μύλο και έστριψα προς το fine. Πάω να βάλω μπροστά, τα μαχαίρια κόλλησαν και ακούστηκε ένας συριγμός. Τρόμαξα μην κάψω κανένα μοτέρ, το έβαλα τέρμα coarse και ευτυχώς δούλεψαν.

Τελικά έβγαλα τις αλενόβιδες, ξεβίδωσα τα πάνω μαχαίρια και καθάρισα όλο το εσωτερικό που είχε γεμίσει από σκόνη μέχρι χοντροκομμένο καφέ και αφού είχα φάει περίπου 200gr καφέ με τις συνεχείς δοκιμές (φυσικά ήταν τόσο χοντροκομμένος που πήγε όλος στα σκουπίδια). Καθάρισα καλά κάθε υπόλειμμα, ξαναβίδωσα μέχρι να μην πάει άλλο, μέχρι το σημείο δλδ που τα μαχαίρια ακουμπούν και από εκεί ξεκίνησα μικρές στροφές προς το χοντρό. Τελικά έμεινα με τη χαρά, γιατί ο καφές μου τέλειωσε και το αποτέλεσμα, αν και ήταν σωστό θεωρητικά (20γρ κόκκος,19γρ αλεσμένος, 30 δεύτερα,60ml) ο καφές (Las Marias από tailormade) να μου βγει πολύ ξινός. Η μηχανή ζεστή καμιά ώρα,το πάτημα πιστεύω καλό, άρα μάλλον το κόψιμο θα φταίει. Πάω σήμερα για δεύτερο σακουλάκι και ο Θεός βοηθός!

Re: Compak K3 Touch

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 20, 2016 4:10 pm
από tommas
Καλησπερα εχω εδω και μερικες ωρες τον μυλο...ας μου πει καποιος εβγαλε ακρη με την ρθμυση του μυλου???
Ενδικτικα..ο μυλος ανοιχτηκε καινουργιος.
Εργοστασιακα τα μαχαρια ακουμπανε πριν φτασει ο μυλος στο εσωτερικο στοπ οπως ενας αλλος φιλος μας ειχε ποσταρει.
Στο σημειο οπου αρχιζουν να ακουμπουνε τα μαχαρια εκει που αρχιζει το ελαφρυ τσιριγμα..ενα τικ πισω οπου δεν υπαρχει επαφη μαχαιριων ο καφες στην αλεση ειναι χοντρος
με χρονουν 60ml σε 15-17 sec με δυνατο πατημα..τα φωτα σας εχω πεταξει ηδη 200gr καφε..

Επισης εχω ανοιξει το μυλο βιδωσα ξεβιδωσα ξαναβιδωσα δεν ειδα καμμια διαφορα......

Re: Compak K3 Touch

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 20, 2016 6:40 pm
από manyjobs23
Φίλε καλησπέρα, θα σου πρότεινα πρώτα (με πρόσοχη φυσικά) να βιδωσεις μέχρι τέρμα τον φορέα του μύλου μέχρι να ακουμπήσουν τα μαχαιρια (με σβηστό το μύλο εννοείται) απο εκει θα κανεις όπισθεν και θα ξεβιδωσεις λίγο και θα αρχίσεις τις δοκιμές.Δεν οφελεί να ξεβιδωνεις το καπάκι με τις "ενδείξεις" και μετά το φορέα του μύλου αυτό θα σε μπερδεύει περισσότερο, αν και αργότερα και λόγω εμπειρίας δεν θα σου χρειαστεί ίσως σε βοηθήσει να φτιάξεις ένα αυτοκόλλητο με μια πρόχειρη αρίθμηση ώστε να έχεις ένα μπούσουλα.

Re: Compak K3 Touch

Δημοσιεύτηκε: Τετ Απρ 20, 2016 8:22 pm
από tommas
Αυτο που καταφερα για να κοψω ψιλα για να ειμαι μεσα στους χρονους ειναι να ρυθμισω την κοπη με τον μυλο να δουλευει και με γεματο hopper.Οταν εφτασα στο ικανοποιητικό κοψιμο και αδειασα τον μυλο με τον καφε που θυσιάστηκε διαπιστωσα οτι ο μυλος εκοβε εκει που τα μαχαιρια ειναι σε επαφη...στο σημειο αυτο τα μαχαιρια ειναι σε επαφη πολυ οριακα και ακούγεται ελαχιστη τριβη που προερχεται μαλλον απο το φλατ μερος των μαχαιριων..
Σε παραπλησια φορουμ διαβασα οτι και σε majjer μυλους εχει παρατηρηθει και οτι δεν υπαρχει προβλημα αυτη η ελαχιστη επαφη δεν επηρεαζει το burr και στρωνει σταδιακα με το κοψιμο καφε λογω του φιλμ ελαιων που στρω εται...κατοχοι διαφωτιστεμαιι

Re: Compak K3 Touch

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 21, 2016 1:07 am
από UltiMo_
πόση απόσταση περίμενες να έχουν τα μαχαίρια;
αν κάνεις μια πλήρη περιστροφή του επιλογέα, το πανω μαχαίρι σηκώνεται όσο απόσταση εχουν οι σπείρες που βλέπεις.
άρα αν κάνεις λίγες μοίρες, βλέπεις οτι η μετακίνηση αυτή είναι ελάχιστη.
η απόσταση, για την ακρίβεια, είναι το πάχος του αλεσμένου κόκου που βγάζει. απειροελάχιστο.

όταν ακουμπήσουν τα μαχαίρια, ξεβιδώνεις καμμια 90αριά μοίρες, και απο εκει αρχίζεις τα πειράματα.
αν εχεις πολυ μπαγιάτικο καφέ, θα θες πολυ ψιλη αλεση. με πιο φρέσκο, θες πιο χοντρή.
και καθε φορά που αλλάζεις ρύθμιση, πρέπει να αλέθεις και να πετάς λίγα γραμμάρια καφέ, γιατι αλλιως η άλεση θα είναι καφες σε συνδιασμό των δυο αλέσεων, και θα χασεις τη μπάλα και θα πετας καφέ τζάμπα χωρίς λόγο

Re: Compak K3 Touch

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Απρ 21, 2016 10:45 am
από tommas
Τελος καλο ολα καλα..εμεινα πολυ ικανοποιημενος σημερα τελικα οντως ακομα και στο manual της compak αναφερει οτι παντα οι ψιλες αλεσεις για το σεταρισμα του μυλου να γινονται με κοκους καφε μεσα για να μην κολλησουν τα μαχαιρια που εγω το μεταφραζω οτι καπου εκει ξεκιναει η ελαχιστη ανεκτη επαφη των burrs..ο μυλος κοβει ομοιομορφα χωρις clumping (ακομα) και στο φλυτζανι χαμογελαμε..ευχαριστω για τις απαντησεις