Ιωσήφ, αν πηγαίνουμε με αναλογία 6gr καφέ ανά 100ml νερού βγαίνουν με το ζόρι 2 κούπες αν εννοούμε το ίδιο με τον όρο «κούπα». Με 22+ γραμμάρια που χρησιμοποιώ στον French Press πίνω κάτι λιγότερο από 2.Αλέθοντας 18-20γρ καφέ μπορούμε να κάνουμε 2-3 κούπες μυρωδάτο καφέ με μόνο ένα γκαζάκι ή ένα βραστήρα.
Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
-
- Δημοσιεύσεις: 23
- Εγγραφή: Σάβ Μαρ 17, 2012 3:40 pm
- Όνομα: Σταμάτης
- Μηχανή:: Bodum French Press
- Μύλος:: Zassenhaus Panama
- Τοποθεσία: Αθήνα (μερικές φορές Γερμανία)
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
Κάποια στιγμή είχα δει ένα post (ή link) για ενα mod με διπλό παξιμάδι στην βίδα που συγκρατεί τα κεραμικά μαχαίρια... Έψαξα αρκετά στο forum αλλά δε κατάφερα να το βρω... Έχει κανείς καμιά ιδέα;
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
Στο homebasista το έχει πάρει το μάτι μου.
Αντιμετώπισες κάποιο θέμα;Άλλαζε η ρύθμιση κατά την άλλεση;Έναν sozen που εχω εγώ,χρειάστηκε να του βάλω παξημάδι για κόντρα.
Αντιμετώπισες κάποιο θέμα;Άλλαζε η ρύθμιση κατά την άλλεση;Έναν sozen που εχω εγώ,χρειάστηκε να του βάλω παξημάδι για κόντρα.
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
Μόλις τον παρέλαβα και κοιτάω να συμμαζέψω όλα τα χρήσιμα θέματα που έχω διαβάσει, προτού αρχίσω να μανιβελιάζω!
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
http://www.home-barista.com/grinders/po ... .html#wrapΒαγγελης ο καφετζης έγραψε:Στο homebasista το έχει πάρει το μάτι μου.
...
http://www.flickr.com/photos/_slowrain_ ... 019815223/
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
Είχα "υποσχεθεί" να κάνω και εγώ με τη σειρά μου μια παρουσίαση!
Το σκεπτικό μου, όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, ήταν να αγοράσω έναν οικονομικό μύλο και να κάνω σιγα-σιγά μια αρχή στον χώρο. Το κόστος του μύλου, όντας στο 1/3 της αξίας των αξιόλογων οικονομικών ηλεκτρικών μύλων (π.χ. Ascaso mini), φαινόταν πολύ πιο προσιτό. Αρχικά είχα σκοπό να πειραματιστώ με την Brikka μου, καθώς δεν είχα σκοπό να αγοράσω σύντομα μηχανή...
Ο μύλος αγοράστηκε απο το Coffeehit, κόστισε 53,62€ και παραλήφθηκε 8 ημέρες μετά την παραγγελία.
Οτιδήποτε αναγράφεται στη συσκευασία είναι αποκλειστικά στα Ιαπωνικά, ακόμη και το "εγχειρίδιο χρήσης", γεγονός που μας ξενίζει λιγάκι, αλλά απο την άλλη είναι μια αρκετά απλή συσκευή, οπότε μικρό το κακό.
Η συσκευασία περιέχει το μύλο συναρμολογημένο, το χερούλι και το "εγχειρίδιο οδηγιών". Η ποιότητα κατασκευής του μύλου φαίνεται να είναι πολύ καλή, χωρίς ατέλειες στην κατασκευή ή περιττές λεπτομέρειες. Το μέγεθος του μύλου είναι λίγο μικρότερο απο ένα μπουκάλι νερού 500ml. Τα βασικά κομμάτια [χερούλι, καπάκι, δοχείο κόκκων (άνω μέρος) και δοχείο καφέ (κάτω μέρος)] "εφαρμόζουν" μεταξύ τους πολύ καλά, χωρίς να παρεμβάλεται κενό ("μπόσικα").
Ξεβιδώνοντας το καλυμμένο-με-πλαστικό παξιμάδι που βρίσκεται στο κάτω μέρος του δοχείου κόκκων, μπορούμε να δούμε οτι ο μηχανισμός του μύλου αποτελείται απο τέσσερα (4) κομμάτια. Ξεκινώντας απο δεξιά προς τα αριστερά, βλέπουμε τις δύο κεραμικές μυλόπετρες (η πρώτη και δεύτερη απο δεξιά στην φωτογραφία). Η πρώτη (κυκλική) σταθεροποιείται στο δοχείο κόκκων χάρη σε τρείς (3) εγκοπές, ενώ η δεύτερη (κωνική) κινείται με τον άξονα που συνδέεται με το χερούλι. Το τρίτο κομμάτι απο δεξιά, είναι ο πλαστικός σταθεροποιητής της κωνικής μυλόπετρας (επι τη ευκαρία θα συνιστούσα να μην το αφαιρείτε συχνά απο τη μυλόπετρα, καθώς με την τριβή/πίεση που πρέπει να ασκηθεί για να μπεί/βγεί, ενδέχεται να καταστραφεί επιφανεικά το κεραμικό υλικό της μυλόπετρας). Τέλος, το τέταρτο κομμάτι απο δεξιά, είναι το καλυμμένο-με-πλαστικό παξιμάδι με το οποίο συγκρατείται ο μηχανισμός και με το οποίο ελέγχουμε ποσό λεπτά ή χονδρά θα αλέσουμε τον καφέ. Στο κάτω μέρος παξιμαδιού καθώς και του σταθεροποιητή, υπάρχουν μικρές εγκοπές, οι οποίες βοηθούν στο να ελέγχουμε το "βήμα" του μύλου, αφού κάθε φορά που σφίγγουμε ή χαλαρώνουμε το παξιμάδι, ακούγεται ένα ελαφρύ "κλικ".
Βάζοντας πίσω τα κομμάτια με προσοχή, πιέζουμε ελαφρά την κωνική μυλόπετρα προς την κυκλική, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το κενό μεταξύ τους και βιδώνουμε το παξιμάδι, μέχρι το σημείο όπου συναντάμε αντίσταση και -χωρίς να υπερβάλλουμε- φαίνεται να μην σφίγγει άλλο. Αυτό θεωρείται το σημείο μηδεν και καλό θα είναι στο σημείο αυτό, να μην προσπαθήσετε να γυρίσετε το χερούλι, καθώς ενδέχεται να καταστρέψετε τις μυλόπετρες.
Επόμενο βήμα είναι να ξεβιδώσετε το παξιμάδι, όσο χρειάζεται για το άλεσμα του καφέ, ανάλογα πάντα με την προτίμησή σας. Τα περισσότερα άρθρα που έχω διαβάσει στο διαδίκτυο, αναφέρουν δύο (2) "κλικ" ξεβίδωμα για espresso, οπότε έτσι και ρυθμίζω το μύλο μου - τουλάχιστον για πρώτη δοκιμή.
Εφαρμόζουμε το δοχείο κόκκων στο δοχείο καφέ και τοποθετούμε τους κόκκους που θέλουμε να αλέσουμε. Σε άλλα άρθρα αναφέρεται οτι ο μύλος χωράει άνετα περί τα 30gr καφέ. Ακόμη δεν έχω ζυγαριά ακριβείας στη διάθεσή μου (έχω παραγγείλει και την αναμένω), οπότε σε ότι αφορά αυτή την παράμετρο, πάω "με το μάτι". Ο καφές που χρησιμοποίησα είναι taf speciality origin Papua New Guinea και R.D. 16/11/12 (η πρώτη δοκιμή έγινε στις 04/12/2012).
Τοποθετούμε το καπάκι, το χερούλι και αρχίζουμε την γυμναστική! Καλό θα είναι κάθε φορά που δοκιμάζουμε μια ρύθμιση, να αλέθουμε αρχικά σε ένα πιάτο, προκειμένου να ελέγξουμε άμεσα αν το αποτέλεσμα είναι όπως θέλουμε. Εγώ είχα σαν στόχο ένα άλεσμα το οποίο θα μου φαινόταν σε μέγεθος σαν τον καφέ απο super market (illy, lavazza κλπ) και πράγματι, έτσι μου φάνηκε.
Συνεχίζομε τη γυμναστική και με πενήντα (50) περιστροφές/λεπτό, σε τρία (3) περίπου λεπτά, έχουμε αλέσει όσο καφέ χρειάζεται για να γεμίσουμε το φίλτρο μιας Brikka Bialetti δύο φλιτζανιών.
Το αποτέλεσμα δικαίωνει όλη την προσπάθεια και την αγορά! Δε θυμάμαι να έχω πιεί πιο ευχάριστο καφέ απο τη Brikka...
- Δοκιμή #2: Porlex Tall & Gaggia Classic
Πρόσφατα παρέλαβα και την Gaggia Classic, οπότε δράττομαι της ευκαιρίας να παρουσιάσω και τα αποτελέσματα.
Διατηρώντας τη ρύθμιση του μύλου στα δύο (2) κλίκ, γέμισα το διπλό, κανονικό καλαθάκι της gaggia με καφέ και πάτησα επανηλειμμένα και "σταυροειδώς", όσο... εκτιμούσα οτι χρειάζεται, με το... πλαστικό tamper (μη βαράτε, δεν έχω αγοράσει άλλο ακόμη)
Στόχος ήταν τα 60ml σε περίπου 30". Πρώτος καφές, φαίνεται να πέτυχε η εκχύλιση (!), τον δοκιμάζει ο νεροχύτης και μάλλον του άρεσε...
Δεύτερος καφές... Δεν άντεξα και τον δοκίμασα... Έπαθα πλάκα...
Δε το περίμενα να τα καταφέρω τόσο καλά! Έχω κατενθουσιαστεί και πάω καρφί για τον τρίτο, σε φλυτζάνι!
Έχοντας πρόσφατα δοκιμάσει espresso απο κορυφαία μαγαζιά (Taf & Tailormade), τολμώ να πω οτι έμεινα κατενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα. Ειλικρινά έκανα σα χαζοχαρούμενος... Μόλις η τρίτη εκχύλιση μου και απο ολοκαίνουρια μηχανή!..
Το συμπέρασμά μου είναι οτι, για το κόστος που έχει, ο Porlex είναι μια πάρα πολύ άξια αγορά. Το λεγόμενο value for money. Είτε για κάποιον ο οποίος αναζητά νέες συγκινήσεις στο χώρο και δεν θέλει να κάνει μεγάλα οικονομικά ανοίγματα, είτε για κάποιον ο οποίος θέλει να δεί εάν του αρέσει η τόσο ιδιαίτερη ενασχόληση με το αντικείμενο, είτε για μια λύση ανάγκης (π.χ. γραφείο, ταξίδι, επίσκεψη κλπ.)
Ελπίζω να ήταν ευανάγνωστα και κατανοητά όσα έγραψα, να μη σας κούρασα και να ήταν ευχάριστη η παρουσίασή.
Το σκεπτικό μου, όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, ήταν να αγοράσω έναν οικονομικό μύλο και να κάνω σιγα-σιγά μια αρχή στον χώρο. Το κόστος του μύλου, όντας στο 1/3 της αξίας των αξιόλογων οικονομικών ηλεκτρικών μύλων (π.χ. Ascaso mini), φαινόταν πολύ πιο προσιτό. Αρχικά είχα σκοπό να πειραματιστώ με την Brikka μου, καθώς δεν είχα σκοπό να αγοράσω σύντομα μηχανή...
Ο μύλος αγοράστηκε απο το Coffeehit, κόστισε 53,62€ και παραλήφθηκε 8 ημέρες μετά την παραγγελία.
Οτιδήποτε αναγράφεται στη συσκευασία είναι αποκλειστικά στα Ιαπωνικά, ακόμη και το "εγχειρίδιο χρήσης", γεγονός που μας ξενίζει λιγάκι, αλλά απο την άλλη είναι μια αρκετά απλή συσκευή, οπότε μικρό το κακό.
Η συσκευασία περιέχει το μύλο συναρμολογημένο, το χερούλι και το "εγχειρίδιο οδηγιών". Η ποιότητα κατασκευής του μύλου φαίνεται να είναι πολύ καλή, χωρίς ατέλειες στην κατασκευή ή περιττές λεπτομέρειες. Το μέγεθος του μύλου είναι λίγο μικρότερο απο ένα μπουκάλι νερού 500ml. Τα βασικά κομμάτια [χερούλι, καπάκι, δοχείο κόκκων (άνω μέρος) και δοχείο καφέ (κάτω μέρος)] "εφαρμόζουν" μεταξύ τους πολύ καλά, χωρίς να παρεμβάλεται κενό ("μπόσικα").
Ξεβιδώνοντας το καλυμμένο-με-πλαστικό παξιμάδι που βρίσκεται στο κάτω μέρος του δοχείου κόκκων, μπορούμε να δούμε οτι ο μηχανισμός του μύλου αποτελείται απο τέσσερα (4) κομμάτια. Ξεκινώντας απο δεξιά προς τα αριστερά, βλέπουμε τις δύο κεραμικές μυλόπετρες (η πρώτη και δεύτερη απο δεξιά στην φωτογραφία). Η πρώτη (κυκλική) σταθεροποιείται στο δοχείο κόκκων χάρη σε τρείς (3) εγκοπές, ενώ η δεύτερη (κωνική) κινείται με τον άξονα που συνδέεται με το χερούλι. Το τρίτο κομμάτι απο δεξιά, είναι ο πλαστικός σταθεροποιητής της κωνικής μυλόπετρας (επι τη ευκαρία θα συνιστούσα να μην το αφαιρείτε συχνά απο τη μυλόπετρα, καθώς με την τριβή/πίεση που πρέπει να ασκηθεί για να μπεί/βγεί, ενδέχεται να καταστραφεί επιφανεικά το κεραμικό υλικό της μυλόπετρας). Τέλος, το τέταρτο κομμάτι απο δεξιά, είναι το καλυμμένο-με-πλαστικό παξιμάδι με το οποίο συγκρατείται ο μηχανισμός και με το οποίο ελέγχουμε ποσό λεπτά ή χονδρά θα αλέσουμε τον καφέ. Στο κάτω μέρος παξιμαδιού καθώς και του σταθεροποιητή, υπάρχουν μικρές εγκοπές, οι οποίες βοηθούν στο να ελέγχουμε το "βήμα" του μύλου, αφού κάθε φορά που σφίγγουμε ή χαλαρώνουμε το παξιμάδι, ακούγεται ένα ελαφρύ "κλικ".
Βάζοντας πίσω τα κομμάτια με προσοχή, πιέζουμε ελαφρά την κωνική μυλόπετρα προς την κυκλική, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το κενό μεταξύ τους και βιδώνουμε το παξιμάδι, μέχρι το σημείο όπου συναντάμε αντίσταση και -χωρίς να υπερβάλλουμε- φαίνεται να μην σφίγγει άλλο. Αυτό θεωρείται το σημείο μηδεν και καλό θα είναι στο σημείο αυτό, να μην προσπαθήσετε να γυρίσετε το χερούλι, καθώς ενδέχεται να καταστρέψετε τις μυλόπετρες.
Επόμενο βήμα είναι να ξεβιδώσετε το παξιμάδι, όσο χρειάζεται για το άλεσμα του καφέ, ανάλογα πάντα με την προτίμησή σας. Τα περισσότερα άρθρα που έχω διαβάσει στο διαδίκτυο, αναφέρουν δύο (2) "κλικ" ξεβίδωμα για espresso, οπότε έτσι και ρυθμίζω το μύλο μου - τουλάχιστον για πρώτη δοκιμή.
Εφαρμόζουμε το δοχείο κόκκων στο δοχείο καφέ και τοποθετούμε τους κόκκους που θέλουμε να αλέσουμε. Σε άλλα άρθρα αναφέρεται οτι ο μύλος χωράει άνετα περί τα 30gr καφέ. Ακόμη δεν έχω ζυγαριά ακριβείας στη διάθεσή μου (έχω παραγγείλει και την αναμένω), οπότε σε ότι αφορά αυτή την παράμετρο, πάω "με το μάτι". Ο καφές που χρησιμοποίησα είναι taf speciality origin Papua New Guinea και R.D. 16/11/12 (η πρώτη δοκιμή έγινε στις 04/12/2012).
Τοποθετούμε το καπάκι, το χερούλι και αρχίζουμε την γυμναστική! Καλό θα είναι κάθε φορά που δοκιμάζουμε μια ρύθμιση, να αλέθουμε αρχικά σε ένα πιάτο, προκειμένου να ελέγξουμε άμεσα αν το αποτέλεσμα είναι όπως θέλουμε. Εγώ είχα σαν στόχο ένα άλεσμα το οποίο θα μου φαινόταν σε μέγεθος σαν τον καφέ απο super market (illy, lavazza κλπ) και πράγματι, έτσι μου φάνηκε.
Συνεχίζομε τη γυμναστική και με πενήντα (50) περιστροφές/λεπτό, σε τρία (3) περίπου λεπτά, έχουμε αλέσει όσο καφέ χρειάζεται για να γεμίσουμε το φίλτρο μιας Brikka Bialetti δύο φλιτζανιών.
Το αποτέλεσμα δικαίωνει όλη την προσπάθεια και την αγορά! Δε θυμάμαι να έχω πιεί πιο ευχάριστο καφέ απο τη Brikka...
- Δοκιμή #2: Porlex Tall & Gaggia Classic
Πρόσφατα παρέλαβα και την Gaggia Classic, οπότε δράττομαι της ευκαιρίας να παρουσιάσω και τα αποτελέσματα.
Διατηρώντας τη ρύθμιση του μύλου στα δύο (2) κλίκ, γέμισα το διπλό, κανονικό καλαθάκι της gaggia με καφέ και πάτησα επανηλειμμένα και "σταυροειδώς", όσο... εκτιμούσα οτι χρειάζεται, με το... πλαστικό tamper (μη βαράτε, δεν έχω αγοράσει άλλο ακόμη)
Στόχος ήταν τα 60ml σε περίπου 30". Πρώτος καφές, φαίνεται να πέτυχε η εκχύλιση (!), τον δοκιμάζει ο νεροχύτης και μάλλον του άρεσε...
Δεύτερος καφές... Δεν άντεξα και τον δοκίμασα... Έπαθα πλάκα...
Δε το περίμενα να τα καταφέρω τόσο καλά! Έχω κατενθουσιαστεί και πάω καρφί για τον τρίτο, σε φλυτζάνι!
Έχοντας πρόσφατα δοκιμάσει espresso απο κορυφαία μαγαζιά (Taf & Tailormade), τολμώ να πω οτι έμεινα κατενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα. Ειλικρινά έκανα σα χαζοχαρούμενος... Μόλις η τρίτη εκχύλιση μου και απο ολοκαίνουρια μηχανή!..
Το συμπέρασμά μου είναι οτι, για το κόστος που έχει, ο Porlex είναι μια πάρα πολύ άξια αγορά. Το λεγόμενο value for money. Είτε για κάποιον ο οποίος αναζητά νέες συγκινήσεις στο χώρο και δεν θέλει να κάνει μεγάλα οικονομικά ανοίγματα, είτε για κάποιον ο οποίος θέλει να δεί εάν του αρέσει η τόσο ιδιαίτερη ενασχόληση με το αντικείμενο, είτε για μια λύση ανάγκης (π.χ. γραφείο, ταξίδι, επίσκεψη κλπ.)
Ελπίζω να ήταν ευανάγνωστα και κατανοητά όσα έγραψα, να μη σας κούρασα και να ήταν ευχάριστη η παρουσίασή.
-
- Δημοσιεύσεις: 21
- Εγγραφή: Δευ Ιούλ 09, 2012 1:54 pm
- Όνομα: Χάρης
- Μηχανή:: Quick Mill QM67
- 2η Μηχανή:: La Pavoni lever
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Άγιος Νικόλαος,Κρήτη/Αθήνα,Μαρούσι
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
Μπράβο,πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
Νίκο ευχαριστούμε πολύ γι αυτήν την πολύ καλή και άρτια παρουσίαση. Είμαι σίγουρος ότι θα φανεί πολύ χρήσιμη και ιδιαίτερα στα νέα μέλη μας που θα ήθελαν με οικονομικό τρόπο να πάρουν μια καλή γεύση από πραγματικό home-made espresso. Την έκανα αμέσως bookmarked γιατί κάτι μου λέει ότι αυτό το link θα μου χρειαστεί πολλές φορές.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- manyjobs23
- Δημοσιεύσεις: 327
- Εγγραφή: Τρί Ιουν 28, 2011 12:13 pm
- Όνομα: Μάνος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto III
- 2η Μηχανή:: Gene cafe roaster
- Μύλος:: Wega 6.8 A Konik
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι speciality τι άλλο ?
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
Μπράβο νικόλα ωραία παρουσίαση, αποδεικνύεται πώς και με σχετικά χαμηλό προυπολογισμό μπορεί κάποιος να πιει καλό espresso!O admin πλέον από την υποχρέωση που σου έχει πρέπει να σου επιτρέψει 5 offtopic και καμιά 10αριά διορθώσεις σε μελλοντικές σου δημοσιεύσεις
Έλα ρε κυρά (La) Margarita βάλε το χεράκι σου μπάς και πιούμε κανά GODSHOT........
- G.K
- Δημοσιεύσεις: 288
- Εγγραφή: Τετ Σεπ 26, 2012 5:57 pm
- Όνομα: Γιωργος
- Μηχανή:: G.B Modified By GK
- Μύλος:: Mazzer Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Porlex Mini
- Τοποθεσία: Χανια
Re: Porlex Coffee Grinder - χειροκίνητος μύλος.
μπραβο πολυ καλη παρουσιαση
εχω και εγω τον porlex mini,εχω αλεσει μολις 60 γρ καφε,αλλα αυτο που μπορω να προσθεσω
χωρις αμφιβολια ειναι οτι αξιζει τα λεφτα του με το παραπανω.
στα 2 κλικ αλεσα και εγω και μπορω να πω οτι η ομοιογενεια της αλεσης ειναι παρα πολη καλη
εχω και εγω τον porlex mini,εχω αλεσει μολις 60 γρ καφε,αλλα αυτο που μπορω να προσθεσω
χωρις αμφιβολια ειναι οτι αξιζει τα λεφτα του με το παραπανω.
στα 2 κλικ αλεσα και εγω και μπορω να πω οτι η ομοιογενεια της αλεσης ειναι παρα πολη καλη