Ascaso i-2 mod για ευκολότερη ανάγνωση των ρυθμίσεων κοψίματος.
-
konn4312
Ascaso i-2 mod για ευκολότερη ανάγνωση των ρυθμίσεων κοψίματος.
Να παρουσιασω μια μοντουλα που εκανα στον μυλο μου καθοτι εχω την ταση να ξεχναω συνεχεια τη ρυθμιση που εχω κανει και πρεπει να ανοιγω καθε λιγο το καπακι να βλεπω και ειναι κουραστικο.Κατα πρωτον εκανα μια στοιχειωδη σημανση του δισκου ανα 5 δοντια μια γραμμη και κολλησα και ενα συρμα που χρησιμοποιηται σαν δεικτης(εικονα 1)
κατοπην τα υλικα που χρησιμοποιησα ειναι ενα φακουδακι απο αυτο που εχουν μερικοι αναπτηρες (εικονα 2) και ενα διακοπτακι on-off (εικονα 3)καθως και ενα παλιο πλαστικο μεγεθυντικο φακο (εικονα 4).Αφου δημιουργησα ενα παραθηρο στο καπακι του μυλου εκοψα το φακο στο καταληλο μεγεθος ωστε να ταιριαξει στο παραθυρο (εικονα 5).Κατοπιν ο διακοπτης και το φως ετοιμαστηκε (εικονα 6) και κοληθηκε στο καπακι στο καταληλο σημειο ωστε να μην εμποδιζει (εικονες7,8).Τελευταιο βημα η τοποθετηση στο μυλο.Τι κερδισα:Με το να χρησιμοποισω το μεγεθυντικο φακο βλεπω το δισκο σε μεγεθηνση και τα σημαδια με τα δοντια ανετα αφου φωτιζεται κιολας (εικονες 9,10) οποτε οτι ρυθμισεις γινονται πλεον πιο ευκολα.Α και μην ξεχασω επειδη εχουμε και το θεμα με την εγγυηση πριν απο ολα παραγγειλα ενα αλλο καπακι μυλου για καβαντζα με κοστος 7,1Ε.Ελπιζω να σας εδωσα καποια ιδεα για modding του μυλου σας.Συγχωρεστε παρακαλω τον τροπο γραφης μου αν σας μπερδευει
κατοπην τα υλικα που χρησιμοποιησα ειναι ενα φακουδακι απο αυτο που εχουν μερικοι αναπτηρες (εικονα 2) και ενα διακοπτακι on-off (εικονα 3)καθως και ενα παλιο πλαστικο μεγεθυντικο φακο (εικονα 4).Αφου δημιουργησα ενα παραθηρο στο καπακι του μυλου εκοψα το φακο στο καταληλο μεγεθος ωστε να ταιριαξει στο παραθυρο (εικονα 5).Κατοπιν ο διακοπτης και το φως ετοιμαστηκε (εικονα 6) και κοληθηκε στο καπακι στο καταληλο σημειο ωστε να μην εμποδιζει (εικονες7,8).Τελευταιο βημα η τοποθετηση στο μυλο.Τι κερδισα:Με το να χρησιμοποισω το μεγεθυντικο φακο βλεπω το δισκο σε μεγεθηνση και τα σημαδια με τα δοντια ανετα αφου φωτιζεται κιολας (εικονες 9,10) οποτε οτι ρυθμισεις γινονται πλεον πιο ευκολα.Α και μην ξεχασω επειδη εχουμε και το θεμα με την εγγυηση πριν απο ολα παραγγειλα ενα αλλο καπακι μυλου για καβαντζα με κοστος 7,1Ε.Ελπιζω να σας εδωσα καποια ιδεα για modding του μυλου σας.Συγχωρεστε παρακαλω τον τροπο γραφης μου αν σας μπερδευει
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Ascaso i-2 mod για ευκολότερη ανάγνωση των ρυθμίσεων κοψ
Για μια φορά Κώστα μας εντυπωσίασες. Έχεις φοβερό ταλέντο να αξιοποιείς πράγματα που βρίσκεις γύρω σου για τα mods σου. Πραγματικά πανέξυπνη ιδέα. Πολλά 
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
Loizos
Πολύ ωραία υλοποίηση. Πολύ έξυπνο και βολικό!!!
- Georgesod
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Silvia v3
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Fazenda do Sertao
Μπράβο ρε φίλε ωραίος!!!!!!!!!!! Ίσως να 'βαζες και αριθμούς πάνω θα σου ήταν πιο εύκολο
-
luckyb
Κώστα, αν βάλεις και λίγη smooth jazz μουσικούλα να παίζει τη στιγμή που ανάβει το λαμπάκι, θα έχεις τον πιο ερωτικό μύλο του κόσμου
ωραίος ωραίος

ωραίος ωραίος
-
espresso
εξαιρετική υλοποίηση!
Μπράβο!
Μπράβο!
- dalas
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Rancilio Silvia
- Μύλος:: Ascaso i-mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro, La Margarita (Taf roast)
Απίστευτο! Πολύ καλή ιδέα και υλοποίηση. Συγχαρητήρια! 
A good coffee does not require milk, a bad one does not deserve it - Guatemala saying.
-
konn4312
ευχαριστω ολους τους φιλους για τα καλα λογια
-
woodsman43
Πανεξυπνο μπραβο σου.Εισαι εφανταστος πρεπει να το παραδεχτουμε.Και πολυ πρακτικο μυαλο.Ασε που η ανακυκλωση στα mods σου ειναι εμφανης.