Graef 702

Χωρίς καλό μύλο για espresso απλά ξεχάστε την παρασκευή ποιοτικού espresso.
Απάντηση
stolimer

Re: Graef 702

Δημοσίευση από stolimer » Δευ Ιαν 25, 2016 1:26 am

Ok. Απλά παραξενεύτηκα λίγο που ενώ το κουτί έλεγε κανονικά cm702, ο μύλος γράφει cm70... Τεσπά επειδή το νήμα θα το διαβάσουν και άλλοι να πω και εγώ 1-2 πραγματάκια μήπως και βοηθήσω με τη σειρά μου..
Αν και είχα διαβάσει ότι όλοι πρόσθεσαν μια ροδέλα (παρέχονται στη συσκευασία - προσοχή είναι πολύ μικρές και δεν φαίνονται εξ αρχής) ώστε να έχουν ικανοποιητικό κόψιμο, εγώ είπα να κάνω μια δοκιμή πριν τον "πειράξω" και έβαλα την ρύθμιση στο 1.. Τελικά εμένα μου έδωσε πολύ ψιλό κόψιμο για τη δική μου μηχανή (delonghi c151, αλλά έχω βγάλει τα μπλιμπλίκια απο το καλαθάκι) και προς το παρόν είμαι γύρω στο 14, αλλά το ψάχνω ακόμα μιας και είμαι στην αρχή. Ο καφές που χρησιμοποίησα είναι ο ipanema. Θα επανέλθω μόλις έχω ακόμα καλύτερη εικόνα.

harryv
Όνομα: Χάρης
Μηχανή:: DIY Mod G Classic
Μύλος:: Niche Zero
Οι καφέδες μου:: Newbie roaster

Δημοσίευση από harryv » Δευ Ιαν 25, 2016 5:50 pm

Με ψήσατε. Καιρός να μάθω να αλέθω.
Για δώστε τα φώτα σας :
(1) Από Ελλάδα ή .de ? Η διαφορά είναι κανά 20άρικο. Υποστήριξη από την εδώ αντιπροσωπεία για τους εισαγόμενους υπάρχει ?
(2) Διαφορές με τον 80/800 εκτός του αριθμού των ρυθμίσεων ?

charilaos
Μηχανή:: Lelit Anna PL41EM
2η Μηχανή:: Delonghi ec220cd
Μύλος:: Eureka Mignon
2ος Μύλος:: Graef CM702
Οι καφέδες μου:: Kudu

Δημοσίευση από charilaos » Δευ Ιαν 25, 2016 8:46 pm

Εγω τον πήρα από έξω αλλά καλύτερα παρτον από εδώ αν είναι μόνο για 20 ευρώ. Διαφορά με τον 800 ουσιαστική δεν υπάρχει. Εχουν ακριβώς τα ίδια μαχαίρια. Απλά είναι πιο εύκολο στον 800 το fine tuning καθώς δεν χρειάζεται να ξεβιδώνεις για να βάζεις ροδέλες. Επίσης ο 800 είναι πιο πολυτελής κατασκευή. Στην άλεση πάντως εχω την αίσθηση ότι διαφορές δεν υπάρχουν.

gvoi
Όνομα: ΓΙΩΡΓΟΣ
Μηχανή:: Gaggia Baby Class
2η Μηχανή:: Illy francis X 7.1
Μύλος:: K3 Touch
2ος Μύλος:: Porlex Tall

Δημοσίευση από gvoi » Τρί Ιαν 26, 2016 9:08 pm

stolimer έγραψε:(1) Από Ελλάδα ή .de ? Η διαφορά είναι κανά 20άρικο. Υποστήριξη από την εδώ αντιπροσωπεία για τους εισαγόμενους υπάρχει ?
Σχετικά με την εγγύηση αν διαβάσεις λίγο πιο πάνω αναφέρει κάποιος φίλος ότι αντιμετώπισε προβληματάκι μετά από αγορά από κατάστημα που έκανε παράλληλη εισαγωγή.
Οπότε καλύτερα μια διευκρίνηση με το κατάστημα που βρήκες πριν προχωρήσεις σε αγορά.

sporos123
Όνομα: Τόλης
Μηχανή:: Complete brew bar
Μύλος:: Baratza Virtuoso
2ος Μύλος:: Comandante MKIII
Οι καφέδες μου:: Square Mile,Gardelli,Colonna

Δημοσίευση από sporos123 » Τρί Ιαν 26, 2016 10:10 pm

Νομιζω στο solino.gr ειναι επισημοι αντιπροσωποι στην Ελλαδα..

harryv

Δημοσίευση από harryv » Τετ Φεβ 03, 2016 10:04 am

charilaos έγραψε: Eφόσον κανένας δεν δέησε να απαντήσει τελικά έλυσα τον μύλο και έβαλα στην βάση του κεντρικού μαχαιριού τα εν λόγω δαχτυλίδια. Βάζοντας και τα 3 επαιρνα πολύ λεπτοκομμένο καφέ για ελληνικό και μάλιστα στο 20. Σε μικρότερο νούμερο μπούκωνε και δεν έβγαζε τίποτα. Τελικά κατέληξα να βάλω μόνο ένα από τα τρία και παίρνω σωστό καφέ στο 12. Χωρίς τα δαχτυλίδια δυκολευόμουν πολύ να κόψω σωστά και σε περιπτώσεις ενώ έκοβα στο fine (0) ο καφές έτρεχε πολύ γρήγορα και είχα απογοητευτικούς χρόνους εκχύλισης. Απλά μου κάνει εντύπωση πως κάποιοι που τον έχουν αγοράσει παιρνουν "out of the box" σωστούς χρόνους ενώ εγώ επρέπε να κάνω χρήση των έξτρα εξαρτημάτων. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι εκ κατασκευής ο συγκεκριμένος μύλος δεν έχει στάνταρ αποδοση και γι'αυτο σου παρέχει τα δαχτυλίδια προκείμένου να κάνεις εσύ το fine tuning και να διορθώσεις το όποιο πρόβλημα. Πάντως τώρα ο μύλος λειτουργεί άψογα και θεωρώ ότι είναι πολύ καλή αγορά με πολύ καλή σχέση αξίας/ποιότητας!
Επίσης, επειδή με παιδεψε να ξεβιδώσω το μαχαίρι, για όποιον το προσπαθήσει, απλά αναφέρω ότι το παξιμάδι ξεβιδώνει δεξιόστροφά και όχι αριστερόστροφα όπως προσπαθούσα εγώ... :a116:
Για δώστε μια βοήθεια στο παραπάνω που γράφει ο συνονόματος. Βγάζω καπάκι και πάνω μαχαίρι και μετά ξεβιδώνω ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΑ το παξιμάδι και βγαίνουν τα κάτω μαχαίρια ? Τη ροδέλα που τη βάζουμε? Και ένας άξονας που υπάρχει ακριβώς κάτω από το παξιμάδι μπαίνει όπως να'ναι ή έχει συγκεκριμένη θέση? Όλα αυτά περιγράφονται σε μια extra σελίδα εκτός manual που είναι στα γερμανικά στη δική μου συσκευασία και δε καταλαβαίνω Χριστούγεννο. :a134:

georgis4
Όνομα: γιωργος
Μηχανή:: saeco 8423/11
Μύλος:: graef cm702

Δημοσίευση από georgis4 » Τετ Φεβ 03, 2016 10:47 am

Ξεβιδωνεις δεξιοστροφα οπως λες το παξιμαδι και μολις σηκωσεις το κωνικο μαχαιρι περνας τις/την ροδελες/λα στον αξονα και ξαναβαζεις το μαχαιρι και βιδωνεις. Ειναι πολυ απλο μη το φοβασαι.

harryv

Δημοσίευση από harryv » Τετ Φεβ 03, 2016 8:17 pm

Πριν το ξεβίδωμα έκοβα ικανοποιητικά στο 2.

Παρά το ότι ήξερα ότι έπρεπε να ξεβιδώσω δεξιόστροφα (ευχαριστώ πολύ το forum :worthy: γι' αυτό), παιδεύτηκα να βγάλω τα κάτω μαχαίρια καθώς γύρναγε μαζί ολόκληρο το κάτω σύνολο και δεν ήθελα να κρατήσω κόντρα με κανά κατσαβίδι, μη στραβώσω κανά δόντι.

Στο κάτω μέρος βρήκα 2 ροδέλες ήδη τοποθετημένες και έβαλα άλλη μία. Επ' ευκαιρία έκανα και το πρώτο καθάρισμα. Μετά το μοντάρισμα παίρνω ικανοποιητικά αποτελέσματα στο 14 !!! :a049: Αυτό μου δίνει ικανοποιητικό εύρος πειραματισμού για τυχόν άλλους καφέδες.

Τελικά ισχύει αυτό που έγραψε κάποιος άλλος πριν, ότι η γραμμή παραγωγής τους έχει μεγάλο τζόγο και γι αυτό δίνουν τις ροδέλες, αφού κάθε μία μηχανή θέλει ρύθμιση ανεξάρτητα.

Παρ' ότι δεν είδα τεράστια διαφορά με πριν στο φλυτζάνι (αγόραζα καφέ αλεσμένο για 1-2 ημέρες αφού έχω καφεκοπτείο στη γωνία του τετραγώνου) για τα λεφτά που έδωσα, θεωρώ αξιοπρεπέστατο τον CM702. Θα αρχίσω να πειραματίζομαι με άλλα χαρμάνια άμεσα.

Μια ερώτηση. Πως καταφέρνετε να βάζετε ότι αλέθετε εντός του pf γιατί εμένα οι πρώτες προσπάθειες έκαναν έξαλλο το αφεντικό :waf: Στις επόμενες άλεθα στο κουτάκι που παρέχουν και μετά με κουταλάκι στο pf.

georgis4
Όνομα: γιωργος
Μηχανή:: saeco 8423/11
Μύλος:: graef cm702

Δημοσίευση από georgis4 » Τετ Φεβ 03, 2016 9:21 pm

Το θεμα με τις ροδελες ειναι διαφορετικο σε καθε graef.Εγω πχ κοβω ικανοποιητικα στο ευρος 5 με 9 αναλογα τον καφε με φορεμενες 3 ροδελες (στη συσκευασια ειχε 6!).Το χαλι που λες σταματαει με αυτον εδω τον τροπο (κομμενο χαρτινο ποτηρακι) :oneup:

http://www.home-barista.com/weiss-distr ... age013.jpg

Άβαταρ μέλους
crs13
Όνομα: Christos
Μηχανή:: Lelit Anna PL41TEM
Μύλος:: DF64

Δημοσίευση από crs13 » Τρί Φεβ 23, 2016 12:16 am

Καλησπέρα,
είμαι κάτοχος μιας gaggia baby εδώ και 3εβδομάδες και είχα παραγγείλει τον Porlex αλλά λόγω καθυστέρησης μέσω ebay το ακύρωσα και παρήγγειλα τον Graef 702!!
Ελπίζω να έπραξα σωστά!!! :a016:

Απάντηση