Αναζήτηση ποιοτικού χειροκίνητου μύλου.
-
Thanos87
- Όνομα: Θάνος
- Μηχανή:: Hario v60
- 2η Μηχανή:: Nespresso Krups
- Μύλος:: Kinu M47
- 2ος Μύλος:: Rhino- HandGrinder
Re: Αναζήτηση ποιοτικού χειροκίνητου μύλου.
Τους είχα και τους 2 αυτούς υπόψιν. Ο Lido γενικότερα ήταν άφαντος από την αγορά εκείνη την περίοδο. Μόνο σε ένα κατάστημα βρήκα διαθέσιμο. Προτίμησα Kinu έναντι αυτού λόγω καλύτερης και απλούστερης ποιότητας κατασκευής, στιβαρότητας. Επίσης νομίζω πως ο M47 είναι λίγο πιο compact σε σχέση με τον Lido3. Τέλος, αν και δεν κάνω οικιακό εσπρέσσο αυτή τη στιγμή, ο Lido δεν ενδείκνυται για εσπρέσσο, για αυτό και η εταιρεία του έχει βγάλει το μοντέλο Lido-E(E=espresso). Αρκετά περιστατικά επίσης αναφέρθηκαν στα φόρουμ για σχετικά προβληματική ρύθμιση της άλεσης που μετακινείται κατά τη διάρκεια της άλεσης κλπ. Η τιμή του όμως πρέπει να είναι κανα 80ευρο κάτω από τον m47.
O Helor μαζί με ενδεχόμενο τελωνείο ερχόταν πρακτικά στα ίδια χρήματα με τον Μ47. ΤΟ μειονέκτημα φυσικά πως μιλάμε για εταιρεία αυστραλίας(οπότε αν χρειαστείς κάτι οι διαδικασίες είναι πιο χρονοβόρες-κοστοβόρες) συν του ότι έχει μικρότερα burrs. Και σαν ποιότητα κατασκευής δε μου γέμισε το μάτι τότε όπως ο M47. Επίσης είχα επιχειρήσει επικοινωνία μαζί τους να διευκρινήσω κάποια πράγματα ως προς τα 2 burr sets που παρέχουν και απάντηση δεν πήρα.
Γενικότερα αυτοί οι 2 μύλοι και λόγω μεγέθους μαχαιριών παίζουνσ στην κατηγορία του μικρότερου Μ38, όχι του M47.
Τέλος αν μιλάμε μόνο για slow coffee, ο Feldgrind(από MadebyKnock) είναι επίσης εξαιρετική πρόταση σε πιο προσιτή τιμή, περί τα 150 ευρώ. (Άφαντος από την αγορά όμως και αυτός αυτή τη στιγμή)
O Helor μαζί με ενδεχόμενο τελωνείο ερχόταν πρακτικά στα ίδια χρήματα με τον Μ47. ΤΟ μειονέκτημα φυσικά πως μιλάμε για εταιρεία αυστραλίας(οπότε αν χρειαστείς κάτι οι διαδικασίες είναι πιο χρονοβόρες-κοστοβόρες) συν του ότι έχει μικρότερα burrs. Και σαν ποιότητα κατασκευής δε μου γέμισε το μάτι τότε όπως ο M47. Επίσης είχα επιχειρήσει επικοινωνία μαζί τους να διευκρινήσω κάποια πράγματα ως προς τα 2 burr sets που παρέχουν και απάντηση δεν πήρα.
Γενικότερα αυτοί οι 2 μύλοι και λόγω μεγέθους μαχαιριών παίζουνσ στην κατηγορία του μικρότερου Μ38, όχι του M47.
Τέλος αν μιλάμε μόνο για slow coffee, ο Feldgrind(από MadebyKnock) είναι επίσης εξαιρετική πρόταση σε πιο προσιτή τιμή, περί τα 150 ευρώ. (Άφαντος από την αγορά όμως και αυτός αυτή τη στιγμή)
- PaNoSS
- Όνομα: Παναγιώτης
- Μηχανή:: Rocket R58v2
- 2η Μηχανή:: Gaggia Baby Twin PID
- Μύλος:: OE Pharos v2.0
- 2ος Μύλος:: Ascaso iSteel i2mini
- Οι καφέδες μου:: Mokka, Redd, Nomad, Square Mile
Κατ αρχάς ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντησεις σας.. σιγουρα βοηθανε πολυ οι γνώμες σας γιατί δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ..
Εγώ βασικά θέλω μυλο να κόβει καλά εσπρέσσο, που να συνδυάζει και φορητότητα..μαζί με την gaggia μου πάει παντου το πακετακι..ακόμα και camping..
Στη συνέχεια μπορεί και να ασχοληθώ και με v60 αφού έχω όλα όσα χρειάζεται..
Με ενδιαφέρει σίγουρα να κόβει σωστά για εσπρέσσο..
Να θέσω και κάτι ακόμα;
Για τον pharos τι ξέρουμε; Είναι ο μόνος με 68αρια κονικα σε τιμή kinu με 47mm μαχαιρια..
Δεν είναι το μέγεθος το μαχαιριων ποιοτικό κριτήριο;
Εγώ βασικά θέλω μυλο να κόβει καλά εσπρέσσο, που να συνδυάζει και φορητότητα..μαζί με την gaggia μου πάει παντου το πακετακι..ακόμα και camping..
Να θέσω και κάτι ακόμα;
Για τον pharos τι ξέρουμε; Είναι ο μόνος με 68αρια κονικα σε τιμή kinu με 47mm μαχαιρια..
-
Thanos87
O pharos το μεγαλύτερο διάστημα είναι μη διαθέσιμος. Πιο εύκολα θα το βρεις από αγγελία, παρά καινούριο. Επίσης είναι μύλος πάγκου, όχι φορητός. Μπορείς δηλαδή να τον πάρεις μαζί σου εννοείται, αλλά είναι πολύ ογκώδης και βαρύς, είναι τύπου m68. Κατα τ'αλλα σαν ποιότητα άλεσης έχω ακούσει πολύ καλά πράγματα, αλλά έχει νομίζω θέμα με κατακράτηση και στατικό. Αφού σε ενδιαφέρει κυρίως εσπρέσσο, τον lido3 τον αφήνειις στην άκρη και προσανατολίζεσαι στους άλλους. Ο helor επίσης δε ξέρω αν έχει την απαιτούμενη ευασθησία στη ρύθμιση για κάποιον που έχει κάποιες απαιτήσεις από το εσπρέσσο του. Διότι το σύστημα ρύθμισης του είναι με κλικ νομίζω, και μάλιστα χωρίς αρίθμηση.PaNoSS έγραψε:Κατ αρχάς ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντησεις σας.. σιγουρα βοηθανε πολυ οι γνώμες σας γιατί δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ..
Να θέσω και κάτι ακόμα;
- PaNoSS
Με δελαεαζει πολύ σήμερα που τον κοίταξα ο Pharos. Δεν με χαλάει το μέγεθος ούτε κάτι σχεδιαστικά. Θέλω να κάνει καλά αυτό που σχεδιάστηκε. Βλεπω ένα θέμα με τον τρόπο που θα αδειάζεις τον καφέ από το δοχείο συλλογης, αλλά όλα έχουν τον τρόπο τους. Επίσης σκέφτομαι την ταχύτητα του και το προφίλ που δίνει στους καφέδες με οξύτητες(αυτό από αναφορά χρήστη που έχει τον version 1).
Και τέλος η τιμή του.. είναι πολύ κοντά σ αυτά που σκοπεύω να ξοδέψω..
Τι να πω..δεν έχω καταλήξει..θα ψάξω κ άλλο..για τον kinu m47 έχω δει και εγώ τα υπέρ και τα κατά έναντι των άλλων..και συμφωνώ..
Επίσης βρήκα άλλη μια ευκαιρία τον sette 270w σε τιμή 400 ευρώ refurbished..
Λες;
Και τέλος η τιμή του.. είναι πολύ κοντά σ αυτά που σκοπεύω να ξοδέψω..
Τι να πω..δεν έχω καταλήξει..θα ψάξω κ άλλο..για τον kinu m47 έχω δει και εγώ τα υπέρ και τα κατά έναντι των άλλων..και συμφωνώ..
Επίσης βρήκα άλλη μια ευκαιρία τον sette 270w σε τιμή 400 ευρώ refurbished..
Λες;
-
Thanos87
Από άποψη ποιότητας άλεσης δεν έχω ακούσει κάποιον να έχει παράπονο από τον Pharos. Τα όποια θεματάκια του άπτονται πρακτικότητας περισσότερο. Οπότε αν έχεις την ευκαιρία να τον δουλέψεις από κοντά, μπορείς να διαπιστώσεις αν μπορείς να ζήσεις με αυτά.
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Φρέσκα Αυστραλέζικα κουλούρια (Helor102):
"There are 2 versions - one with Italmill burrs and one with Mazzer burrs. Both are 83mm. Manual only for now but we are working on attaching motor units."
"There are 2 versions - one with Italmill burrs and one with Mazzer burrs. Both are 83mm. Manual only for now but we are working on attaching motor units."
- PaNoSS
Είναι ο helor 102 έτοιμος προς αγορά; Αυτή η σελίδα English taobao που τον πουλάει τι είναι ακριβώς..;
- Luckees
- Όνομα: Αποστόλης
- Μηχανή:: Rocket R58
- 2η Μηχανή:: Oscar ήταν και πάει
- Μύλος:: Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: Compak K3,Hario Mini
- Οι καφέδες μου:: Taresso, Kudu, Taf, Distretto
Η επίσημη σελίδα είναι αυτή.
Μέχρι τώρα πωλείται ο μικρός helor101 και εδώ και αρκετό καιρό παρουσίασαν test models με το όνομα helor102, τα οποία κάποιοι χρήστες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κ να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στα link που έχω δώσει παλιότερα.
Το παραπάνω μήνυμα μου ήρθε σήμερα το πρωί σαν update για το που βρίσκονται με την εξέλιξη του helor102.
Μέχρι τώρα πωλείται ο μικρός helor101 και εδώ και αρκετό καιρό παρουσίασαν test models με το όνομα helor102, τα οποία κάποιοι χρήστες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κ να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους στα link που έχω δώσει παλιότερα.
Το παραπάνω μήνυμα μου ήρθε σήμερα το πρωί σαν update για το που βρίσκονται με την εξέλιξη του helor102.
- PaNoSS
Λοιπόν φίλοι μου..
Δεύτερη μέρα συμβίωσης με τον Orhpan Espresso Pharos και οι εντυπώσεις είναι ανάμεικτες..αλλά σίγουρα πολύ προς τα νερά μου..
Ας τα πάρουμε από την αρχή..
Εντελώς βαρύς και στιβαρος, ταχύτατος, και σχετικά εύκολος στη διαδικασία..αν μπεις στο χορό των χειροκίνητων θα μάθεις να χορεύεις..
Λοιπόν άντε να κάνεις 20 25 περιστροφές για 19 γραμμάρια δόση..
Μιλάμε ταχύτατος..και αυτή η αίσθηση που νιώθεις να συνθλίβονται έτσι οι κόκκοι..ωραία εμπειρία..
Ξεκινάει εύκολα, αλλά θέλει δύναμη να αλέσεις..δηλαδή θέλει δύναμη να συνεχιζεις χωρίς να σταματάς συνέχεια..η μεταφορά στο καλαθάκι είναι κάτι απλό..ειδικά με το funnel που είχε αγοράσει ο φίλος παρέα με τον μύλο.
Τώρα στο γευστικό προφίλ..
Δηλώνω τρανά και υπεύθυνα ότι τέτοια τεράστια διαφορά δεν την περίμενα..
Όλοι οι καφέδες και ένας commercial Brazil cortese που έχω και o taf Rwanda εγιναν εντελώς bright..
Άλλαξαν τελείως προφίλ μ αυτό που έπαιρνα με τα φλατ μαχαίρια..ακόμα και με τα κωνικά του ascaso η διαφορά είναι τεράστια..
Έχασαν σώμα ναι, αλλά τόνισαν οξύτητες και γεύσεις..χάσανε οι σοκολάτες με την πρώτη αλλά κέρδισαν οι παπάγιες και τα μάνγκο - βατόμουρα..
Τέλος πρέπει κάποιος να δοκιμάσει για να καταλάβει..όταν το διάβαζα δεν το περίμενα τόσο έτσι..
Βρήκα ότι για να ισορροπήσεις αυτή τη διαφορά πρέπει να πας σε πολύ ψιλό κόψιμο και να παίξεις με preinfusion..
Εκεί έρχεσαι και ισορροπείς..
Τέλος να πω ότι εξαφανίστηκε οποία πικριλα μπορεί κανείς να βρίσκει στο καφέ..έστω και αν αυτή προέρχεται καθαρά από το σώμα του..δηλαδή να έχει γίνει σωστή παρασκευή.
Εγώ πάντως για πρώτη φορά νιώθω πως πλησιάζω τα προφίλ των καφέδων που πίνω στα μαγαζιά..
Σίγουρα μου αρεσει, και σίγουρα δεν θα φύγω από τα μεγάλα κωνικα..
Πλέον κοιτάω για τον Pharos, αλλά αν δεν βγάλω άκρη σύντομα με την διαθεσιμότητα του, θα πάω στον m68 που έχει πολλά βελτιωμένα σημεία σε σχέση με τον pharos..
Αυτά.. ακούω γνώμες και σχόλια παρακαλώ..
Υ.Γ. αν κάποιος ξέρει που υπάρχει αγγελια ενεργή για Pharos ας μου πει.
Δεύτερη μέρα συμβίωσης με τον Orhpan Espresso Pharos και οι εντυπώσεις είναι ανάμεικτες..αλλά σίγουρα πολύ προς τα νερά μου..
Ας τα πάρουμε από την αρχή..
Εντελώς βαρύς και στιβαρος, ταχύτατος, και σχετικά εύκολος στη διαδικασία..αν μπεις στο χορό των χειροκίνητων θα μάθεις να χορεύεις..
Λοιπόν άντε να κάνεις 20 25 περιστροφές για 19 γραμμάρια δόση..
Μιλάμε ταχύτατος..και αυτή η αίσθηση που νιώθεις να συνθλίβονται έτσι οι κόκκοι..ωραία εμπειρία..
Ξεκινάει εύκολα, αλλά θέλει δύναμη να αλέσεις..δηλαδή θέλει δύναμη να συνεχιζεις χωρίς να σταματάς συνέχεια..η μεταφορά στο καλαθάκι είναι κάτι απλό..ειδικά με το funnel που είχε αγοράσει ο φίλος παρέα με τον μύλο.
Τώρα στο γευστικό προφίλ..
Δηλώνω τρανά και υπεύθυνα ότι τέτοια τεράστια διαφορά δεν την περίμενα..
Όλοι οι καφέδες και ένας commercial Brazil cortese που έχω και o taf Rwanda εγιναν εντελώς bright..
Άλλαξαν τελείως προφίλ μ αυτό που έπαιρνα με τα φλατ μαχαίρια..ακόμα και με τα κωνικά του ascaso η διαφορά είναι τεράστια..
Έχασαν σώμα ναι, αλλά τόνισαν οξύτητες και γεύσεις..χάσανε οι σοκολάτες με την πρώτη αλλά κέρδισαν οι παπάγιες και τα μάνγκο - βατόμουρα..
Τέλος πρέπει κάποιος να δοκιμάσει για να καταλάβει..όταν το διάβαζα δεν το περίμενα τόσο έτσι..
Βρήκα ότι για να ισορροπήσεις αυτή τη διαφορά πρέπει να πας σε πολύ ψιλό κόψιμο και να παίξεις με preinfusion..
Εκεί έρχεσαι και ισορροπείς..
Τέλος να πω ότι εξαφανίστηκε οποία πικριλα μπορεί κανείς να βρίσκει στο καφέ..έστω και αν αυτή προέρχεται καθαρά από το σώμα του..δηλαδή να έχει γίνει σωστή παρασκευή.
Εγώ πάντως για πρώτη φορά νιώθω πως πλησιάζω τα προφίλ των καφέδων που πίνω στα μαγαζιά..
Σίγουρα μου αρεσει, και σίγουρα δεν θα φύγω από τα μεγάλα κωνικα..
Πλέον κοιτάω για τον Pharos, αλλά αν δεν βγάλω άκρη σύντομα με την διαθεσιμότητα του, θα πάω στον m68 που έχει πολλά βελτιωμένα σημεία σε σχέση με τον pharos..
Αυτά.. ακούω γνώμες και σχόλια παρακαλώ..
Υ.Γ. αν κάποιος ξέρει που υπάρχει αγγελια ενεργή για Pharos ας μου πει.
-
buddy
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
O taf Rwanda, οταν πηγα και εγω στα κωνικα του Κ10 απο τα επιπεδα του Mazzer Jolly εγινε αλλος καφες στην κυριολεξια, οπως και ολοι οι καφεδες για να λεμε την αληθεια.
Και με τον jolly βγαινανε τα προφιλ, αλλα οι ιδιες γευσεις, πολυ πιο "στρογγυλεμενες", πολυ πιο γλυκες, πολυ πιο ευδιακριτες με τον Κ10.
Δεν ειδα ομως να υστερουν οι καφεδες μου σε σωμα, ουτε να χανουν οι σοκολατες, ισα ισα το αντιθετο ειδα, παντα σε συγκριση με τον jolly.
Για φρουτα και οξυτητες δεν συζηταμε καν, ετη φωτος μπροστα.
Βεβαια δεν ειναι τιμια συγκριση, μιας και μιλαμε για διπλα λεφτα ο Κ10, ωστοσο αυτη ειναι η εμπειρια μου απο επιπεδα 64mm σε κωνικα 68mm.
Με ποιον μυλο με επιπεδα εγινε η συγκριση σου? με τον ascaso i1 ή τον Major?
Και με τον jolly βγαινανε τα προφιλ, αλλα οι ιδιες γευσεις, πολυ πιο "στρογγυλεμενες", πολυ πιο γλυκες, πολυ πιο ευδιακριτες με τον Κ10.
Δεν ειδα ομως να υστερουν οι καφεδες μου σε σωμα, ουτε να χανουν οι σοκολατες, ισα ισα το αντιθετο ειδα, παντα σε συγκριση με τον jolly.
Για φρουτα και οξυτητες δεν συζηταμε καν, ετη φωτος μπροστα.
Βεβαια δεν ειναι τιμια συγκριση, μιας και μιλαμε για διπλα λεφτα ο Κ10, ωστοσο αυτη ειναι η εμπειρια μου απο επιπεδα 64mm σε κωνικα 68mm.
Με ποιον μυλο με επιπεδα εγινε η συγκριση σου? με τον ascaso i1 ή τον Major?